Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej dziewczynkli. Już mam wszystko zrobione, idę na spacery z moimi. Anielce zapakowałam 2 śniadanie więc zjemy w parku.
ko ok.

Fijolku u mnie chłopak zasypia różnie. Ale staram się żeby sam to robił. Staram się go nie nosić ale czasmi się nie da
Uuuuuuuuuu Kupa u mnie więc lecę.

U nas wszystko ok

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka u nas wieczór ciężki o północy padłyśmy i non stop chciała cyca 10 min spania i znowu krzyk a przy cycu spokój az w koncu zasnełysmy z cycem w buzi misiek pojechał i zostałysmy same i czekamy na połozną 🤨 ehhhh czasami brakuje brzuszka i tej ciszy i lenistwa ale jak spi słodko to za zadne skarby nikomu bym nie oddała 🙂

• Mamusie
a u nas nadal nie ma kupy 😞 od wczoraj daję esputicon ale nic nie pomaga. zaraz się przejdziemy do przychodni bo tydzień bez kupy to trochę za długo mimo że w necie są opinie ze to nic takiego. i tak się właśnie kończą eksperymenty lekarzy... kazali odstawić od piersi - skutek natychmiastowy mimo że Majka tylko dwa dni była na mieszanym pokarmie (mój gotowany, sztuczny i troche z piersi) ale wczesniej to robiła kupę co jedzenie

• Mamusie
my wczoraj zjedlizmy na obiad pupleciki w sosie koperkowym. Mala tak cierpiala w nocy po tym zasranym koperku ze plakac mi sie chcialo. juz widze jakby reagowala po herbatce koperkowek 😮 na szczescie juz wszystko wraca do normy i teraz Fasolinka smacznie spi. zatem za chwilke zmykamy na dworek. szkoda dnia!! 😉

• Mamusie
witajcie moj maluch zasnal sam 🙂 a wczesniej musielismy go lulac, jeszcze chwilka i lecimy do pediatry. musze zapytac o drzenie nozki,raczki bo sporadycznie Piotrus tak robi 😞
Jamargaretka moj Piotrus po bebiku nie robil kupy 5 dni i uwazam ze wcale to nie jest normalne.i wtedy musielismy mu pomoc termometrem w pupke i kapiela i wyszedl taki zbity potwor.
Fijolku widze ze nie tylko moj Piotrus nie toleruje koperku a ponoc tyle dobrego daje...
no nic ide wrzucic cos na ruszt 🙂 buziaki

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂 😘
A u nas nocka piękna 🙂 Wczoraj kąpiel zrobiliśmy o 21.00 i jak Hania zasnęła o 22:30 to wstała dopiero o 3:30 🙂
o 9.00 spacerek i wróciliśmy dopiero o 12.00 🙂 Zaliczyliśmy pierwszy raz karmienie na ławce i przewijanie na powietrzu w wózku 😉 😁
A ja wczoraj jadłam pulpeciki w sosie koperkowym (takim delikatnym) i Hani nic nie było... 🙂 Jednak każde dziecko reaguje inaczej, trzeba próbować... 🙂
A po południu Hania spotka się z Ciocią Anią (moją siostrą a przyszłą chrzestną 🙂 ) i jedziemy do mojej babci 🙂 więc Hanusia odwiedzi prababcię 🙂 mam nadzieję, że będzie grzeczna w foteliku.
Uff.. 🙂 No to miłego dnia Kochane :* 😁 🙂

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
my wczoraj zjedlizmy na obiad pupleciki w sosie koperkowym. Mala tak cierpiala w nocy po tym zasranym koperku ze plakac mi sie chcialo. juz widze jakby reagowala po herbatce koperkowek 😮 na szczescie juz wszystko wraca do normy i teraz Fasolinka smacznie spi. zatem za chwilke zmykamy na dworek. szkoda dnia!! 😉

a bylam pewna ze koperek jest ok i go dodaje do ziemniakow i zup. i zamierzalam zrobic tez pulpeciki w sosie koperkowym

• Mamusie
hussi31 napisał(a):
witajcie moj maluch zasnal sam 🙂 a wczesniej musielismy go lulac, jeszcze chwilka i lecimy do pediatry. musze zapytac o drzenie nozki,raczki bo sporadycznie Piotrus tak robi 😞
Jamargaretka moj Piotrus po bebiku nie robil kupy 5 dni i uwazam ze wcale to nie jest normalne.i wtedy musielismy mu pomoc termometrem w pupke i kapiela i wyszedl taki zbity potwor.
Fijolku widze ze nie tylko moj Piotrus nie toleruje koperku a ponoc tyle dobrego daje...
no nic ide wrzucic cos na ruszt 🙂 buziaki

hussi a jak szybko po termometrze Piotrus zrobił kupe? bo polozna tez mowila dzis o tym sposobie. smarowaliscie czyms termometr?

• Mamusie
Hej nie było mnie pare dni bo pogoda za oknem piekna i całe dnie spedzalismy w ogrodzie to znaczy mały spedzał z ciocia a ja ogarnialam dom a i tak dzis znowu pelno prania prasowania itp 🙂
Stas jest bardzo placzliwy czasami cały dzien mogłby byc przy cycu i czasami mam chec na noc zrobic mu mleko i przespac choc 5 godz.ciagem 🙂 ale ostatnie dwie niocki nie jest zle co 3 godz sie budzil wiec troszke pospalam za to w dzien tak do 13 cyc troszke spania płacz cyc i tak wkółko wiec staram sie byc jak najwiecej na powietrzu z nim w tym czasie bo wtedy jest spokojniejszy troszke i zdarza mi sie karmic na przystanku lub w innych dziwnych miejscach jak jestesmy na spacerku 🙂ludzie maja atrakcje patrząc z politowaniem i słowami "placze maluszek biedny "kurcze to ja biedna jestem na kazde zawołanie synka he he a on sceny na spacerku robi zamiast jak w reklamie wystrojona mama i pieknie usmiechniety bobas na spacerku he he he 🙂
I musze wam powiedziec że czasami mi smutno bo chciałabym wszystko pogodzic i byc mama piekną kobieta uwodzicielska żona ,przyjaciółka dla starszych córek a jak spojrze w lustro widze zmeczona siebie z niezbyt udanym uczesaniem i szybkim makijażu 🙂 😉
Ale co tam usmiech Stasia najedzonego BEZCENNY 🙂 🙂

• Mamusie
marinka napisał(a):
Wiecie moja położna mówiła, że nie każdemu dziecku odpowiada koper 🙂

A ja zrobiłam właśnie deser babeczki. Idę ćwiczyć teraz , wykorzystam póki dzieciolki śpią

ja cwicze wieczorkiem jak Hanulka juz spi. i bardzo zadowolona z siebie jestem choc moja kondycja to jakas masakra... 🤔

• Mamusie
różnie to bywa. od tygodnia jest strasznie marudna. dziś np miała bóle brzuszka więc noc była kiepska. zasnęła po północy a o 1:20 już wstała, następna pobudka od 3:20 do prawie 6, a o 9 już wstała. ale to przez brak tej kupy chyba. bo ogolnie to zdarza jej się spać w nocy nawet po 4 godziny. uśpiłam ją na spacerze i teraz mam chwilę wolnego

ale w domu bałagan, pranie lezy nie uprasowane....

moja Majka to taka Huba Drzewna - ona żyje na mnie. zasypia na mnie i jest fajnie - ale jak się ja odłozy lub wyjdzie się z łóżka (a nie jest to łatwe bo ona trzyma mój ciuch) to po 2 minutach otwiera oczy, a za kolejną minutę zaczyna płakac, a za kolejną minutę tak krzyczy że aż harczy. ona musi bardzo mocno spać żeby ją w łóżku porzucić - teraz po spacerze to po domu nosiłam ją w rożku ok pol godziny i się nabrała 🙂 alei co robić? nie potrafię jej tak zostawić jak krzyczy.

• Mamusie
Dziewczyny - a czereśnie jecie? ja w wekend zamierzałam próbować truskawki - bo chce porobić trochę przetworów ale położna powiedziała że skoro Maja jest taka delikatna to chyba nie warto próbowac truskawek 😞 więc tak myślę, że może czereśnie bym mogła...

a jecie pomidorki?