Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A moja Haneczka ma dzisiaj taką piękną melodię do snu 🙂 🙂 Ale widzę, że w chłodnych pomieszczeniach tak ładnie śpi (u nas w pokoju jest za gorąco...)
I dzisiaj robimy sobie z mężem wychodne 🙂 babcia zostaje z wnusią a my ze znajomymi wychodzimy 🙂
uff 🙂

Miłego wieczorku :*

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Martynka wykapana,, i nawet niewiedziałam kiedy zasneła 😮 😮 tak sie w tv zapatrzyłam.. i spiocha, moze to przez ta pogode 😲
Manki ja karmie tylko piersia wiec nie pomoge co do ilosci mleka, wiem ze odciaganie i podawanie butelka jest wygodne bardzo ale poki co nie chce butelki wprowadzac, juz od kiedy daje smoczek mała spłyca piers , pomimo wielu prob wysuwa 🥴

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Manki fajniutkie zdjecie profilowe,,, Oskarek jak sie zmienia 😁

Dziękuje ☺️No zmienia sie,a jaki łysy hehe...a takie włoski miał.
No ale Martynka to dopiero ma czuprynkę,moja mama nawet nie mogła się napatrzeć na jej włoski 😁
A co do karmienia ja nie zrezygnowałam z karmienia,poprostu odciagam pokarm i podaje w buteleczce bo przy cycu mielismy przeboje bo za szybko lecii Maly nie nadarzal lykac,przez to byly kopoty z brzuszkiem bo nalykal sie powietrza i do tego straszne chlustajace ulewanie...teraz jej lepiej...piersia karmie w nocy ale nie idzie nam to najlepiej wiec chyba i na noc trzeba wprowadzic buteleczke....

• Mamusie
ja tez nie mam pojecia ile mała zjada u nas tylko cycek jest najwazniejszy ale faktycznie odkad dostała smoka bo zaczynała juz traktowac cycek jako cos do pomemlania to jedna piers jakos inaczej ssie a moze to dlatego ze w jednej mam sutek troche wiekszy i ostatnio boli jak cholera i przystawiam ja na rózne sposoby i lipa i mam wrazenie ze nie opróznia mi tej piersi do konca juz nie mam pomysłu

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
Manki fajniutkie zdjecie profilowe,,, Oskarek jak sie zmienia 😁

Dziękuje ☺️No zmienia sie,a jaki łysy hehe...a takie włoski miał.
No ale Martynka to dopiero ma czuprynkę,moja mama nawet nie mogła się napatrzeć na jej włoski 😁
A co do karmienia ja nie zrezygnowałam z karmienia,poprostu odciagam pokarm i podaje w buteleczce bo przy cycu mielismy przeboje bo za szybko lecii Maly nie nadarzal lykac,przez to byly kopoty z brzuszkiem bo nalykal sie powietrza i do tego straszne chlustajace ulewanie...teraz jej lepiej...piersia karmie w nocy ale nie idzie nam to najlepiej wiec chyba i na noc trzeba wprowadzic buteleczke....

no pewnie , jak problemy mina to czemu nie karmic butelka.. 🙂 🙂 a co do włosków to urosły jej od porodu, ja identyczne miałam jak sie urodziłam 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
monalissa napisał(a):
ja tez nie mam pojecia ile mała zjada u nas tylko cycek jest najwazniejszy ale faktycznie odkad dostała smoka bo zaczynała juz traktowac cycek jako cos do pomemlania to jedna piers jakos inaczej ssie a moze to dlatego ze w jednej mam sutek troche wiekszy i ostatnio boli jak cholera i przystawiam ja na rózne sposoby i lipa i mam wrazenie ze nie opróznia mi tej piersi do konca juz nie mam pomysłu

ja tez swojego czasu miałam obolałe, probowałam wysuwac z buzki piers i poprawiac, ale ona sama popuszcza.. no i co zrobic ból minał ale nieraz zaciskam zeby.. hehe a pomysl jak zabki beda 2 na dole 😁 😁 o losie 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
monalissa napisał(a):

ja tez swojego czasu miałam obolałe, probowałam wysuwac z buzki piers i poprawiac, ale ona sama popuszcza.. no i co zrobic ból minał ale nieraz zaciskam zeby.. hehe a pomysl jak zabki beda 2 na dole 😁 😁 o losie 🤪 🤪 🤪

pozostaje modlic sie co by zaczeła ząbkowac jak najpozniej 😁

• Mamusie
hej! nie bylo mnie dzisiaj bo bylam z wizyta u mamy, dzis Piotrus ma melodie do spania i o dziwo pierwszy dzien od tygodnia nie bylo koncertu ala kolkowego od 20 do 23, moze to zasluga sab simplex ktory podalam dzisiaj inaczej niz zwykle a moze mu sie juz odwidzialo swirowanie 🙂
martyna wydaje mi sie jednak ze to skaza misio moj mial identyczne policzki i buzke, a powiedz mi jak wyglada reszta cialka?
Jolajcik jak tam sytuacja na froncie mam nadzieje ze juz lepiej...
kasiu moj Piotrus je w tej chwili 150ml co 3-4 godziny.
to co ja chyba juz na dzis sie zegnam synus opatulony i spi, i do juterka kochane.buzka

monalissa napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
monalissa napisał(a):

pozostaje modlic sie co by zaczeła ząbkowac jak najpozniej 😁

Polecam naakładki silikonowe,są w różnych rozmiarach do kupienia w aptece za około 20zł ja używałam i jest różnica ale jak się zacznie używać to już trzeba je zakładać bo bobo się szybko przyzwyczaja 😆

martyna_czaro napisał(a):
A moja Haneczka ma dzisiaj taką piękną melodię do snu 🙂 🙂 Ale widzę, że w chłodnych pomieszczeniach tak ładnie śpi (u nas w pokoju jest za gorąco...)
I dzisiaj robimy sobie z mężem wychodne 🙂 babcia zostaje z wnusią a my ze znajomymi wychodzimy 🙂
uff 🙂

Miłego wieczorku :*

hmm u mnie to by nie przeszło 🤢 🥴jak Wiktor raz wyszedł z tatą na spacer a ja zostałam w domu(zasną przy mnie )obudził sie w wózku i zobaczyl tylko tate to byl taki płacz i przerażenie w oczkach ze tata gnał ile sił do domu 😁wiec wyjscia narazie sobie nie wyobrazam 🥴

justina1975 napisał(a):
Kasidelko88..podobno moj nie wczesniak,mimo,ze zamiast przyjsc na swiat 5 maja,Kevinek urodzil sie juz 15 kwietnia!

W szpitalu mi powiedzieli że jak dziecko 3 tyg przed terminem sie rodzi to jest już wcześniak.

• Mamusie
Manki jak zostawiam butle 150ml to Hania na raz wypija ok 80-100ml.
je bardzo roznie. czasem zdarza sie nawet co godzinke, a tak to ok 2-2,5h.

Dzis w nocy po kapieli obudzila siedopieropo 5h,potem po 3h 🙂 nad ranem kolo 6godziny bierzemy ja do nas, ale spi krocej bo kupa poranna meczy i budzi.

Hej 🙂
u nas noc super, mały usnął po kąpieli ok 22 , obudził się o 6, zjadł dwa cycusie i śpi do teraz, mam kochane dziecko 🙂
i mogę stwierdzić - na pewno już się do nas uśmiecha świadomie 🙂
martyna_czaro u nas wysypka zmniejsza się troszkę po 3X dziennym myciu i smarowaniu emolientami... z nabiałem ostrożnie ale nie odstawiłam, może spróbujcie? na pewno nie zaszkodzi.

• Mamusie
mama-antka napisał(a):
Hej 🙂
u nas noc super, mały usnął po kąpieli ok 22 , obudził się o 6, zjadł dwa cycusie i śpi do teraz, mam kochane dziecko 🙂
i mogę stwierdzić - na pewno już się do nas uśmiecha świadomie 🙂
martyna_czaro u nas wysypka zmniejsza się troszkę po 3X dziennym myciu i smarowaniu emolientami... z nabiałem ostrożnie ale nie odstawiłam, może spróbujcie? na pewno nie zaszkodzi.

e to faktycznie pospalo malenstwo.
a zawsze kapiecie o 22?

• Mamusie
WITAJCIE NIEDZIELNIE!!!
Hussi wysypka jest na główce, buźce, na uszach i troszkę na dekolcie. Reszta ciała ładna...
mama-antka ja jeszcze Hani niczym nie smarowałam, bo czekam na tą wizytę u alergologa. Ale widzę, że po odstawieniu nabiału jest lepiej. Chociaż może to po odstawieniu jakiegoś konkretnego produktu. Wizyta we wtorek o 17.00
Manki ja karmię piersią, ale jak zostawiłam Hanię z moją mamą, to zjadła 60ml mojego odciągniętego mleka i po 2-3godz, 60ml sztucznego NAN. Wczoraj Hania została z Grzesia mamą, ja ją karmiłam ok 19-20 a później o 21.15 zjadła ok 60-70ml mojego odciągniętego 🙂 Tak to mniej więcej wygląda 😉
Kasidelko u nas na szczęście nie ma problemu z tym, żeby Hania została z babcią lub ciocią 🙂 Ja wczoraj wieczorem miałam pierwsze wyjście "na piwko", i bawiliśmy od 20.00 do 24.00 🙂 Trochę już dla mnie za długo było, piersi mi pęczniały ale ok 🙂 (przyznaję, że wypiłam pół desperadosa... ale nawet mi tak nie smakowało, bo się stresowałam... 😉 )

A mój plan na dziś to wielkie leniuchowanie! 🙂 🙂 Leżę sobie pod kołdrą, Hancyk śpi 🙂
A i mam nowy rarytas do jedzenia 😉 tosty z sandwicha z samą szynką 🙂 mmmniam 😁

fijołek
kąpiemy zawsze o 21, potem jest jedzonko i do 22 usypia i tym sposobem nie śpi nigdy mniej niż 5 h a max to jest właśnie 8. Myślę, że to dlatego, że i my się wtedy kładziemy, jak je już do snu to w domu jest ciemno, cicho i wtedy spokojnie wie, że trzeba spać 🙂