Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ja kiedyś widziałam w podobnej sytuacji dziecko na zjeżdzalni. dziewczynka chyba się bała a matka nagle mówi "no zjezdzaj bo nie mam czasu" i pociągnęła ją za siłę i nie zatrzymując ciągnęła do auta

Marinko a Ty jestes w Warszawie? ale jak dzieci chore to i tak spotkanie trzeba przełożyć

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marinka napisał(a):
Hej!
My bylismy u lekarza. Ja nadal chora ale dzieciaczki juz dobrze 🙂 Tylko mam dawać cały czas syrop cebulowy i lakcid 🙂

Ide kończyć obiad, bo dzieciorki śpią. Sama bym poszła spać najchetniej...

Pytania:
1) Jakich smoczków używacie? (o ile używacie 🙂 ) ?
2) Cały czas pierzecie w dziecięcych proszkach? Używacie zmiękczacze?? Typu JELP?
3) Czy smarujecie dzieciaczki jakims mleczkiem , czy nawilżaczie skórke?

Omg 😮 🤢 🥴 🥴 Dziś byłam świadkiem jak taka mamusiam biła( sorry ale nie moge użyć innego słowa , bo tak to wyglądało) swoje dziecko 2-3 latka. Jeju jak to dziecko płakało. I prosiło nie bij. Wiecie az miałam łzy w oczach i nie mogłam opanować. Tak mi szkoda było. Na szczęście ktoś zareagował i zostałao UWAGA ! wezwana policja. Myślalam, że zatłukę babe! 😠 😠 😠 Jak można w tak okrutny sposób bić dziecko. Po głowie , po brzuchu. 😞 😞 smutne i przykre. do końca nie zostałam , bo musiałam iść do lekarza.
A najgorsze jest to, że przyczyna był upadający lód... 😞 😞 😞 i teraz mam cały czas tę dziewczynke przed oczami. Anielka tak sie przestraszyła, że zaczeła płakać...
Dobra ale sie rozpisałam... 🤨 🤨

O kurcze... jak tak mozna....dla mnie jest to niepojete !!!!!!!!!!!! SZOK !!!!!
Co do pytan... smocza nie uzywamy (ale mamy z AVENT), ciuszki Patrysia piore w zelu dla dzieci i uzywam plynu do plukania z firmy FAIRY, w Polsce niestety go nie ma 😞 a smaruje cialko oliwka ale chyba zaczne uzywac jakis balsam...
plyn do plukania
zel do prania

• Mamusie
Hej dziewczyny, zostawic was na 1,5 dnia i strach wracac tyle do nadrobienia 🤪 😮
Marinka cos okropnego 😠babe tez by trzeba tak tluc tylko bejsbolem 😠 😠 😠
Wiola witam serdecznie, sliczny synus 🙃 Ja tez mialam porod ponad 24 godzinny i byla podobna sytuacja co powiedzialam do meza, tyle ze on chyba na ten moment nie myslal o drugim bo padal ze zmeczenia 😁
Martyna ja widziałam o tych chodzikach, fajna sprawa z tymi wozeczkami 🙂
Aniu jesli chodzi o ssanie palca to jak u Zosi nie pomaga wyciaganie z buzi to zawijam jej raczke pielucha i juz nie ma szans na kciuka 😜ale jest wtedy zla 😁 ale szybko zapomina o swojej raczce 🤪
Zosia powoli tez zaczyna sie obracac, wczoraj dokonala tego czynu 🙃 zauwazylam ze chyba ja dziasla swedza bo wklada np pieluche do buziaka i ja intensywnie gryzie albo pokolei palce gryzie, jest szczesliwa jak widzi gryzaka i jak jej masuje dziasla 🤔

• Mamusie
Okropne są takie sytuacje....brrrrrrrrrrr
Jeżeli chodzi o smoczek to my od poczatku mamy nuka, używamy sporadycznie
Ja właśnie przestałam prać w JELPIE i teraz wszytko piorę w "naszym" proszku
Ja Szymka smaruję tylko oliwką. Tuż przed kąpielą robię mu masaż i używam do niego oliwki, później ją zmywam w kąpieli. Oliwka ponoć wysusza skórę.

• Mamusie
Ja ostatnio wyprałam ciuszki w naszym proszku i nic malej nie bylo, ale mam jeszcze zapas proszku (JELP)i musze go zuzyc, zmiekczaczy nie uzywam, smoczek tez jest nam obcy a no i nie prasuje bodziakow i spiochow tylko takie ciuszki ktore tego wymagaja 🙂
Monalissa my tez meczymy sie z purtasami, gdyby nie sab simplex na noc to nie wiem co by bylo, nocki chyba kompletnie nieprzespane 🤢

• Mamusie
Marinka wlosy mi dęba stanęły jak to napisałaś 🤢 Najgorsze jest to, że te bite dzieci nie doświadczają czasem takiego bólu fizycznego jak psychicznego i upokorzenia... 😞 😞

1) Smoczka używamy cały czas tego samego - Tommee Tippee
2) proszku używam dla dzieci i nie używam płynu do płukania
3) nie smaruję Hani ani oliwką ani balsamami... Tylko kąpiemy ją w Oilatum. Ale chyba niedługo zacznę ją balsamować...

Bambosz
śliczna Zosieńka!!! 🙂
A co do nauki... nie mam wyboru - muszę skończyć ten III rok i obronić licencjat!
Ale przy Hance ciężko skupić się na nauce
Jeszcze dzisiaj jest taka absorbująca... Yhhh... ta pogoda mnie dobija...

• Mamusie
hejka my dzisiaj siedzimy w domciu bo brzydka pogoda i w koncu jakis obiad porzadny musze zjesc 🙂 bo w cyckach pustka 😁 a ta mala cwaniara jak nic nie leci to nie chce ssac wiec jak ma sie naprodukowac wiecej ??? teraz wyciagnela calego cycka i drugiego wolala i nie bylo przepros pisk w nieboglosy nie placz tylko pisk taki rządający 😮 normalnie jak mi ktos powie ze z takim maluchem nie mozna sie porozumiec to pukne sie w czolo 😁 no i pociagnela tego dugiego ale nie dalam jej do konca bo co bedzie pozniej mam nadzieje ze pospi chociaz 1,5h bo jak nie to nie wiem co bedzie jadla za 2 h 😮
smoczek mielismy avent ale zakupilam lovi od 3-6 m-cy i tez jest super
pierzemy nadal w jelpie 2w1 i nadal prasuje bo lubie 🙂
a nie smaruje jej niczym bo kapiemy w oilatum tylko masaz brzuszka przed kapiela z oliwka i tyle zazwyczaj po kapieli jest szybkie ubieranie bo juuuuuuuuuuz chce jesc natychmiast wiec nie wiem jakbym miala ja jeszcze smarowac 😮

• Mamusie
Echhh meczy mnie to przeziębienie, mam podwyższoną temperaturę i zaszklone oczy. Chętnie poleżałbym w łóżku a tu Szymek akurat chce dziś z mamą gugać i bawić się. W dodatku mam wrażenie, że nie smakuje mu mój pokarm i raz dziennie wspomagamy się butlą. Teraz zasnął, może i mi się uda trochę sił zregenerować.