Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie!
Wczoraj moja Wikcia pierwszy raz przekręciła się z bszuszka na plecki. Mamusia jest dumna 🙂 w końcu mój torcik się ruszył he he 😁
Dziś po 10 godzinach snu (ciągiem bez jedzonka) Wiki postanowiła sobie pogadać z karuzelą , tak słodko piszczała i rozmawiała 🙂 a ja sama do siebie sie śmiałam 🙂

• Mamusie
witam 🙂
Kasia-Manki my wczoraj wieczorkiem tez mielismy masakre 😞 ale w nocy bylo dobrze- zobaczymy co dzis bedzie... moj mezus musial dzis isc do pracy wiec musze isc do mojej pracy z Patrysiem- mam nadzieje, ze bedzie spokojny, na cale szczescie dzis tylko 3h...
Mam pytanko odnosnie kaszki 😉 mamuski ktore wprowadzily kaszki to karmia piersia czy butla?

• Mamusie
marinka napisał(a):
Kasia-Manki nie uważam , że to zły wybór. Wydaje mi sie , że kazdemu dziecku, co innego pasuje. Mojej koleżanki dziecko tylko bobovita sie zajada 🙂 Tak smakuje mu 🙂

Moja za nic nie chciała tej kaszki. Ale ona to w ogóle cięzki przypadek 🙂:P

Ty bardziej doświadczona więc pytam ☺️No moj lubi ta bananowa,innej nie probowalam,ale zastanawiam sie cZy dobrZe wybralam... 🥴

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
marinka napisał(a):
Kasia-Manki nie uważam , że to zły wybór. Wydaje mi sie , że kazdemu dziecku, co innego pasuje. Mojej koleżanki dziecko tylko bobovita sie zajada 🙂 Tak smakuje mu 🙂

Moja za nic nie chciała tej kaszki. Ale ona to w ogóle cięzki przypadek 🙂:P

Ty bardziej doświadczona więc pytam ☺️No moj lubi ta bananowa,innej nie probowalam,ale zastanawiam sie cZy dobrZe wybralam... 🥴

Kasiu podobnie jak Marinka sądze że każde dziecko jest inne i ma swoje upodobania

• Mamusie
Ogólnie to ja jeszcze mam zamiar troche poczekać z kaszkami i wprowadzaniem nowych produktów, ale nie o tym chciałam. Pisałyście o wyborze łyżeczek do karmienia a ja sie zastanawiam, że chyba nie kupie tylko bedziemy małą karmić zwykłą łyżeczką. Gdzies wyczytałam że warto karmić zwykłą bo dziecku to szybko wchodzi w nawyk i tak sie właśnie nad tym zastanawiam, co o tym myślicie??

• Mamusie
Bambosz napisał(a):
Ogólnie to ja jeszcze mam zamiar troche poczekać z kaszkami i wprowadzaniem nowych produktów, ale nie o tym chciałam. Pisałyście o wyborze łyżeczek do karmienia a ja sie zastanawiam, że chyba nie kupie tylko bedziemy małą karmić zwykłą łyżeczką. Gdzies wyczytałam że warto karmić zwykłą bo dziecku to szybko wchodzi w nawyk i tak sie właśnie nad tym zastanawiam, co o tym myślicie??

Nie znam się na tym,ale chyba można...

• Mamusie
Witajcie u nas noc w miare spokojna aczkolwiek o 5 Piotrul sie przebudzil z placzem,nie wiem czy to nadmiar emocji w dzien czy moze wciaz te zeby ehhh jak nie urok to ....
co do kaszek to ja probowalam bobovity jadl ja ale nie byla gesta a ze je zupki i deserki (robione przeze mnie juz wiecej nie skusze sie na sloiczek po wczorajszej akcji) to narazie dalam sobie spokoj,a ogolnie karmie butelka jak ktoras pytala.
No i co kolejny szary pochmurny dzien u nas jeszcze dostalam opryszczki i musze sie troszke odizolowac od mojego synka,co prawda nie caluje go i mam plastry comp.... no ale mimo wszystko.
Chyba pani Ania wstala dzis lewa noga...

• Mamusie
Ja robie kaszke wg przepisu na opakowaniu i podaje z butelki ze smoczka z wiekszym otworem... a nasza Niuńka dziś obudziła się o 4:45 i godzine śpiewala spobie w łóżeczku 😁 a pozniej zasnela i spala do 9 🙃 odwiedzila nas położna Mała się z nią pobawiła, zjadła i spała do 11 ... 😁 a teraz od godziny znów śpi mój mały Skarbek... 🙂

• Mamusie
hussi31 napisał(a):
Witajcie u nas noc w miare spokojna aczkolwiek o 5 Piotrul sie przebudzil z placzem,nie wiem czy to nadmiar emocji w dzien czy moze wciaz te zeby ehhh jak nie urok to ....
co do kaszek to ja probowalam bobovity jadl ja ale nie byla gesta a ze je zupki i deserki (robione przeze mnie juz wiecej nie skusze sie na sloiczek po wczorajszej akcji) to narazie dalam sobie spokoj,a ogolnie karmie butelka jak ktoras pytala.
No i co kolejny szary pochmurny dzien u nas jeszcze dostalam opryszczki i musze sie troszke odizolowac od mojego synka,co prawda nie caluje go i mam plastry comp.... no ale mimo wszystko.

Hussi nie jestem zwolenniczką słoiczków po pierwsze ze wzgledu na to że nie wiemy co w nich jest a pogdugie ze wzgledu na ceny 🤔 Ale jak czytam jaką miałaś jazde to mam zamiar w pełni się poświęcić na pyszne jedzonko dla Zosi 🙂

• Mamusie
Bambosz napisał(a):
hussi31 napisał(a):

Hussi nie jestem zwolenniczką słoiczków po pierwsze ze wzgledu na to że nie wiemy co w nich jest a pogdugie ze wzgledu na ceny 🤔 Ale jak czytam jaką miałaś jazde to mam zamiar w pełni się poświęcić na pyszne jedzonko dla Zosi 🙂

No ja juz tez nie,podobnie jak ty nie bylam za sloiczkami ale mowie co tam wyprobuje no i se wyprobowalam,nie ma innej opcji dlaczego bolalby go brzuszek a potem zatwardzonko, oczywiscie nikogo nie neguje w tym ze podaje dzieciom sloiczki kazde dziecko jest inne,kazde inaczej reaguje ale moje zareagowalo zle i juz nie bede bidoka narazac na cierpienie.