Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witajcie
U NAS sajgon w domu,niewiem za co sie zabrać,ale jeszcze dziś i skończą.Oskar jak to on,raz lepiej,raz gorzej...ząbkowanie mnie dobija...Mały ciągle chce być noszony i nie mogę nic zrobić.Wczorajszy pogrzeb tak mnie dobił,że dojść do siebie nie mogę 😞Masakra.
Wiolis 😘
Fijolku dzieki 🙂Napisz jak Hania po kleiku.Wspolczuje wam klopotow z brzuszkiem.Bidulka...
Martynko my z Oskarkiem też trzymamy kciuki 😘
Joma,Marinka spoznione ale szczere zyczonka z okazji urodzinek 😘 😘 😘
Hussi trzymaj sie kochana,wszystko bedzie dobrze... 😘
Antenko witamy spowrotem 🙂U Nas też zabkowanie 😞2 mamy juz dluzszy czas ale te gorne go mecza i nie chca sie przebic 😠
Gusiu witaj...

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka Bambosz witaj w klubie u nas po wieczornym karmienu sie zaczelo i w rezultacie jak ja nakarmilam o 19.30 to zasnela w koncu o 21 😮 a taaaaka byla juz zmeczona ze ze z zamknietymi oczami sie zalila no i cycek w koncu zakonczyl to zalenie no i po 4 tez byla przerwa w spaniu ale zmienilam pieluche pomasowalam brzuszek rowerek i lezeni na brzuchu i wszystko co tylko sie da no i przed 6 zasnelysmy znowu a ona o 7 oczy jak 5 zł 😮 ale ze bylam niewyspana to tylko oko otworzylam a ona sie smieje do mnie no to mysle jeszcze 5 min pospie i zasnelam i ona tez 🤪 raptem do 8 ehhhh

• Mamusie
Witajcie 😘

Mam pytanie - powoli przymierzam się do rozszerzenia diety Mariuszka - w październiku chce podac pierwszą marchewkę - chce gotowac na parze...
Tylko wczoraj widzialam, że te sloiczkowe marchewki są takiej konsystencji musu, a ja nie mam pojęcia jak z marchewki zrobić mus?
W jakiej formie podawalyscie marchewkę?

• Mamusie
Witam mamuski:*
U nas SLONECZKO 😁 😁 😁 😁
Noc trewelacyjna- maly zasna o 20 dopiero o 6 przebudzil sie na chwilke do cycusia (na cale szczescie bo juz sie ulewalo i bylam cala mokra 😉 ) no i spi caly czas 😉 tatus w pokoiku chrapie po nocnej zmianie- chyba dobrze mu w tym halsie 😉
Upieklam jeszcze pare oponkow (zapraszam na wyzerke 😉 ) i kolo poludnia lece z nimi do kolezanki na pogaduchy 😉
Buziole 😘

• Mamusie
joma napisał(a):
Witajcie 😘

Mam pytanie - powoli przymierzam się do rozszerzenia diety Mariuszka - w październiku chce podac pierwszą marchewkę - chce gotowac na parze...
Tylko wczoraj widzialam, że te sloiczkowe marchewki są takiej konsystencji musu, a ja nie mam pojęcia jak z marchewki zrobić mus?

Najlepiej zmiksuj ja blenderem- bedzie wtedy taka packa.

• Mamusie
joma napisał(a):
Witajcie 😘

pierwsza marcjewke zrobilam na parze i nie mialam blendera wiec widelcem staram sie rozdziabac-slabo wyszlo :/ potem ugotowals normalnie w garnku i tez widelcem-pelen sukces. Na parze robi sie taka skorka i ciezko jest. Teraz mam blender wiec zapewne sprobuje jeszcze na parze ale zdecydownie blender musi byc w uzyciu! 🙂

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
Hania dzis jadla pierwszy raz ziemniaczka.. no nie bylo rewelacji. 🤔 niby nie wypluwala ale jakos nie przekonal mie dzisiejszy posilek. no nic, jutro kolejna proba 😉

a jak przygotowałas?
ugotowany i blenderem czy jakos inaczej?ja chce sprobowac jutro...marchewka zdecydowanie bardziej smakuje mu z sloika...a mnie to zbiera na wymioty jak to posmakowalam...ble...
Dzis ugotowalam jabłuszko tak jak Hussi mi podpowiedziała a co z tym kompocikiem?mogę podać Oskarowi do picia czy nie bardzo?

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
Manki ugotowalam bez soli i widelcem elegancko rodzialabalam. Dodalam ociupinke wody zeby bardziej takie plynne wyszlo. Ja jablko gotuje i absolutnie nie podaje Hani kompotu, sama go wypijam i zjadam resztke jablka bo to dobre na laktacje.

Dzieki 😉No właśnie miałam wątpliwości do kompotu bo gdzięs mi sie obiło o uszy że nie wolno...jutro może spróbujemy z ziemniaczkiem.