Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
U nas też płacz po wstaniu 😞 bardzo bardzo... dałam jej znowu troszkę wody (może 10ml... może mniej) troche ponosiłam i do cyca (tak łapczywie zjadła!!!) a później znowu marudzenie i na rękach mi usnęła na 5 min 😁 😁 teraz na przewijaku z tatą a ja kończę prasowac 🙂

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mój szkrab już usnął, ale zobaczymy na jak długo... 🥴
Byłam dziś z nią w sklepie, ładnie bawiła się w foteliku, tatuś ją zabawiał, ale ona jak chce zasnąć to marudzi, bo nie umie tak sama i się rozpłakała. Wzięłam na ręce polulałam, uspokoiłam i usnęla, a na około tylko słyszę: rozpieszczona, bo na ręce chce; pewnie głodna jest.. jeju nawet 10 min nie płakała i zaraz takie poruszenie. Powiedziałam im, że ja wiem najlepiej czego moje dziecko potrzebuje i nie potrzebuje rad! ehh

Dziewczyny, a jak Was znaleźć na fb. Ja mam tam stare konto którego nie używam i nie bardzo w tym fb się umiem poruszać.. ☺️ ☺️

• Mamusie
Hej Mamusie 🙂
Musze sie pochwalic 🙂
Po 1,5 miesiacu odciagania mleka w koncu powolutku wracamy do piersi 🙂 Po wczesniejszych malych testach - 20 ml, 30 ml i 60 ml, dzis Tomek przyssal sie do mnie dwa razy, mniej wiecej na 5-7 minut. Za dwa dni jak nie bedzie zadnych rewelacji to bede juz go karmic z piersi 3 razy dziennie, itd. 🙂 W sumie nie mial problemow, zeby sie przestawic z butelki na piers, wiec jestem dobrej mysli 🙂
Bardziej martwia mnie straszne baczki, ktore go mecza i ciagle plynne kupki. Cos ten antybiotyk nie do konca pomogl, ale jeszcze 2 dni kuracji. Zobaczymy. Podawalam mu Nutramigen na marchwiance, jak zalecali nam jeszcze w szpitalu, ale jakos nie widac efektow.. Macie jakis pomysl na plynne kupki..?

• Mamusie
Anonimosia nasz Szymek robi tylko płynne kupki, na poczatku robił ich nawet 10 dziennie a teraz góra dwie ale ciągle takie jak surowe żółtka, lekarze na neonatologii mówili, że takie maja prawo być po karmieniu piersią. My akurat teraz zmagamy się z brakiem kupki, już trzeci dzień mija i nic 🤢

P.S. Podziwiam Cię za cierpliwość do tego ściągania pokarmu, wiem co to znaczy bo robiłam to przez kilka dni i strasznie się tym umęczyłam a co dopiero 1,5 m-ca. Szacunek.

• Mamusie
Anonimosiu podziwiam i gratuluje wytrwałosci w pracy z laktatorem bo moje piersi jak widza laktator to zatrzymuja cale mleko 😁 no i kontakt z maleństwem bezcenny ja sobie nie wyobrazam karmienia nie piersia chociaz przez ta diete to juz waze 3 kg mniej niz przed ciąza 🤢 ale jak malutka cieszy sie na widok cycka i jak sie nad nia pochylam bo karmie na lezaco to cala az drzy i sie zachwyca na głos no wrażenie niesamowite i niepowtarzalne wiec jeszcze raz gratuluje wytrwalosci a co do konsystencji to u nas tez plynne ale nasza lekarka mowi ze to ok jedna rano druga przed spaniem wiec jak w zegarku 🙂

• Mamusie
Pochwalilam sie za wczesnie... Ledwo co to napisalam Tomek zwymiotowal... Potem znowu... I znowu... Nie wiem czy od marchwianki czy piers czy moze cos innego... Zalamalam sie 😞 😞 😞 Siedze teraz kolo niego i modle sie, zeby juz nic wiecej sie nie wydarzylo... I czekamy na wizyte lekarza (do 6 godzin czekania!) - cale szczescie mamy pakiet, bo nie chcialabym go tak od razu znow zawozic do szpitala... Odwodniony nie jest, oby to byl jednorazowy incydent...

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
Anonimosia 😘

A moja Hanna spała od 21.00 do 2.00 a później budziła się co godzinę 😮 cyc, troche pojadła, zasypiała, po godz. znowu cyc, pojadła, zasypiała i tak w kółko do 7.00 🙂 🙂 🙂
A teraz męczy się, żeby kupę zrobić. 🙂

MIŁEGO DNIA DLA WSZYSTKICH 😘

a wiesz ze moja MArtys tez tak sobie w nocy pospała od 20-2:30 w szoku byłam, ale ze ja kłade sie o 0:00 to oczy na zapałki 😁 a co do kupki to nie zrobiła 2 dni, ale jak pusci bąka to z pokoju trzeba uciekac 🙃 ☺️ ☺️ az sie boje jak zrobi...

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
martyna_czaro napisał(a):
Anonimosia 😘

A moja Hanna spała od 21.00 do 2.00 a później budziła się co godzinę 😮 cyc, troche pojadła, zasypiała, po godz. znowu cyc, pojadła, zasypiała i tak w kółko do 7.00 🙂 🙂 🙂
A teraz męczy się, żeby kupę zrobić. 🙂

MIŁEGO DNIA DLA WSZYSTKICH 😘

a wiesz ze moja MArtys tez tak sobie w nocy pospała od 20-2:30 w szoku byłam, ale ze ja kłade sie o 0:00 to oczy na zapałki 😁 a co do kupki to nie zrobiła 2 dni, ale jak pusci bąka to z pokoju trzeba uciekac 🙃 ☺️ ☺️ az sie boje jak zrobi...

hehe 🙂 🙂 próbuje Was zagazować? 😉 🙂

• Mamusie
witajcie,
ja tez lapie dola choc za oknem piekne slonce. jutro z rana mielismy jechac nad morze. okazuje sie ze prawdopodobnie nie pojedziemy - klopoty rodzinne. bez sensu. wszystkie rzevzy juz Hanulki zapakowalam, swoje naszykowalam.. 🤔 smutno mi bo napalilam sie jak nie wiem co..

• Mamusie
ola1978 na pewno wszystko się ułoży - głowa do góry

U nas tez nocka rewelacyjna, Szymek spał od 20 do 2:30 a później po cycku do 6. Teraz rozrabia z tatą na macie a ja za chwile dokarmię go i położę spać a sama zmykam do fryzjera. co do kupek to u nas już 4 dzień nic nie ma i tak samo gazy straszne....a śmierdzące 🙃