Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
u nas kąpiel na poczatku tez wygladała dramatycznie mała po prostu tak kurczowo łapała mnie za rece i oczami błagała zeby to zakonczyc i płacz do tego przerazliwy ale to było spowodowane naszym zdenerwowaniem a ktoregos razu ja ja wziełam owinełam w pieluszke złapałam zdecydowanie za bark aby czuła ze ja trzymam i baaaaaaaaaaaaaardzo powoli włozyłam ja do wody i do tego mówilismy do niej powoli i spokojnie prawie szeptem i oczy były przestraszone ale juz krzyku nie było od tamtej pory ja ja trzymam jedna reka i jedna myje i juz tak nie macha rozpaczliwie raczkami
a dzis sama ją wykąpałam jedna reka ta blizej mnie zaczepiła o moja reke ktora ja trzymałam i chyba czuła sie bezpieczniej bo nawet sie nie skrzywiła i kapiel mineła nam w ciszy i spokoju a jakas dzis niespokojna wybitnie tez niby cycki mam juz flaki a ona nadal czegos chce i co ja przystawie to wpija sie tak łapczywie ze az ból sprawia no ale przybiera na wadze wiec nie moze byc jej za mało
a smoczek jest ok do póki nie wypadnie bo jak wypadnie to sie wybudza i jest jazda od poczatku juz padam na twarz wiec klade sie i korzystam póki spi 🙂

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anonimosia napisał(a):

Kąpiel u nas to nadal porażka. Tomek ma aż ataki histerii, spazmatycznie płacze 😞 Nie wiemy już co robić...

u nas tez kapiel byla porazka. kombinowalismy: cieplejsza woda, chlodniejsza, wiecej wody, mniej.. moze glodna, moze najedzona, moze spiaca.. masakra. ciagle ryk az serce bolalo. Kapal Piotrek bo ja sie balam. W koncu nie mialam wyjscia i sprobowalam. Hania nie plakala. wszystko poszlo super. widac potrzebowala mamy bo taty duzo w domu jednak nie ma. a co mama to mama 😉 potem sprobowalismy wlozyc ja do wanienki w pieluszce tetrowej. rewelacja, nie kwinka, nie slizga sie i pewnie czuje sie bezpiecznie i nawet kapiele z tatusiem sa juz super! no i duzo do niej mowimy, caly czas. a jak to u Was wyglada?

• Mamusie
gusia333 napisał(a):
ja już nie ogarniam tematu- kąpiemy Tosię około 19 a ona usypia nam dopiero o 22.30-23 a nawet później. To jest jakaś masakra, I nie ma znaczenia czy spała dużo czy mało w ciągu dnia. Może macie na to jakąś teorię? Jak Wasze pociechy w tej kwestii?

my staramy sie kapac Hanie miedzy 19-20. potem jedzenie i kilka kolysanek na reku i odkladamy do lozeczka. zasypia sama mysle ze w ciagu max 30minut... ie ma problemow z usypianiem na noc.

• Mamusie
kasidelko88 napisał(a):
marinka napisał(a):
Hejo!
Byliśmy z małym na szczepieniu i ogólnie wszystko super. A mój chłopa ma 5100 🤪 🤪 😮 😮 gr. ale jest zdrowy. Idę z nim teraz prywatnie do ortopedy 🙂
A ja dziś mam opóźnienie... obiad dopiero się robi. Dziś się pakujemy i jedziemy don lublina na weselicho . Po drodze zostawiamy Anielkę u babci. oooooooooooj już tańczę 🤪 😁 😁 😁 😁

tak jolajcik ja już powróciłam 🙂

jej a maluszek jedzie z Wami na wesele... 😲??

Oczywiście, że tak! A super był. Jadł i spał. Teraz w lipcu mamy kolejne, oczywiście, ż Józkiem

• Mamusie
Witajcie poweekendowo 🙂 🙂
Dużo tego rozpakowywania, ech...
Powiem wam, że wybawiłam się , że HEJ! Józek tylko spał i jadł 🙂 🙂 więc był czas się bawić.
Tam dostaliśmy zaproszenie na lipiec,oj już się ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I już postanowiliśmy, że jedziemy na wakacje w góry, cieszę się bo nad morzem się wynudzę... poza tym nad morze czy na mazury możemy na weekend jechać.

A to fotka ze ślubu 🙂 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/854/dscn0013e.jpg/][IMG]http://img854.imageshack.us/img854/4018/dscn0013e.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Co do Wesela Marinki to podziwiam...szacun ja nie umiem sobie nawet wyobrazic jak ogarnąć temat wesele + Wiktor 😮 😮 😮

Co do kapieli to nasz synek musi być najedzony tzn zje pośpi z 40min i pobudka do kąpania ...
W wanience trzyma go tata a mama myje nonstop do niego gadamy smiejemy i nie ma ani płaczu ani marudzenia dopiero przy wyjmowaniu zapłacze bo wiadmomo woda ma 30 pare stopni a powietrze 20 pare i poczuje zimno 🥴
Ale tak to jest ok aaa i nasza pani dr powiedziała nam ze nie koniecznie trzeba dzicko kapać co wieczór punkt 19.00 kapiel my Wiktora kapiemy co 2-3 dnień 😁

• Mamusie
Witajcie 🙂

Nasz Mariuszek uwielbia kąpiel 🙂
Ale tak jak mówicie - grunt to spokój i zdecydowanie rodziców - bo dzieciaczki wszystko wyczuwają...
My też duuużo mówimy do niego, śmiejemy się i to jest taka nasza chwila 🙂
Płacz pojawia się tylko wtedy gdy jest mu zimno - także szybkie wycieranie, ubieranie i jest spokój 🙂]]

Marinka boskie zdjęcie profilowe...kochane dzieciaczki 🙂

• Mamusie
dziewczynki śliczne zdjęcia moze w końcu ja coś wrzuce ale i tak musze poczekac az misiek wróci z aparatem 🥴 u nas pada deszcz i znowu nici ze spacerku wiec mała lezy i patrzy w okno i medytuje nazywamy to zawiechą 🙂
a w nocy już nie wystarczaja jej karmienia kilkuminutowe wiec jak dochodzi do tego zmiana pieluchy to robi sie godzinna przerwa w spaniu 😮

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):

Fijołku - jaka Hania już duża 🙂

wlasnie wrocilysmy z pierwszego szczepienia.. ehh. bylo troszke placzu a bardziej takiego zalenia ale juz jest dobrze.
Hanulka wazy 5300g i mierzy 56,5cm. Kawal baby juz 🙂

O mamo jaka ona duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuża!!!!!!!!!!!!
Gratuluję! 😘 😘

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):

wlasnie wrocilysmy z pierwszego szczepienia.. ehh. bylo troszke placzu a bardziej takiego zalenia ale juz jest dobrze.

od razu po zdjęciu mówiłam że duża 🙂))) niech rośnie Panna. a ile miała wzrostu jak się urodziła?

• Mamusie
marinka napisał(a):
Fijolek napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):

O mamo jaka ona duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuża!!!!!!!!!!!!
Gratuluję! 😘 😘

no jest co nosic 🙃

• Mamusie
gusia333 napisał(a):
ja już nie ogarniam tematu- kąpiemy Tosię około 19 a ona usypia nam dopiero o 22.30-23 a nawet później. To jest jakaś masakra, I nie ma znaczenia czy spała dużo czy mało w ciągu dnia. Może macie na to jakąś teorię? Jak Wasze pociechy w tej kwestii?

Twoja Tosiulka to jakbym o moim Oskarku czytała i o jedzeniu i o zasypianiu,u Nas jest tak samo,niemam na to żadnej teorii,poprostu się przyzwyczajam powoli...

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
gusia333 napisał(a):

Twoja Tosiulka to jakbym o moim Oskarku czytała i o jedzeniu i o zasypianiu,u Nas jest tak samo,niemam na to żadnej teorii,poprostu się przyzwyczajam powoli...

Kurka rurka niestety chyba masz rację Kochana 🙂