Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny u Nas druga nic nie przespana... Myślałam ze to po kaszce, pobudka co 2-3 h i pięść w buzie a my za cyca i butle...
Dziś zajrzalam w buzie a tu DWA ząbki wyszły już 3/4 a trzeci już się wyłania... Super!! Chwili spokoju nie ma!!! Masakra

I od rana jest mi niedobrze... Zbiera mnie na wymioty
Może to zmęczenie?!?

• Mamusie
Dziewczyny dalam Adrianowi 20ml wywaru z gotowanych jablek przed jedzeniem (dlatego ze jak dam mu tylko 20ml pic to by sie darl ze chce jeszcze a tak to od razu dostal mleko.
Jeszcze mu sie nie odbilo a tu sruuuuu i nawet nie musial sie napinac. Kupka piekna, zolta, nie do przesady rzadka. No i po sama szyje sie osral. Ide go wykapac.
Jutro nie bede podawala syropu z laktozy tylko dam mu tez 20ml. Zobaczymy czy rzeczywiscie jablko tak dziala.

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
Wiesz co Basia, ja sie boję co to będzie jak ja Borysowi zacznę dawać jakieś jedzenie normalne... jak on na moim mleku tak rośnie... od Nathaniela jest młodszy o miesiąc przecież...

hAHAH , ja też się o Julę boję bo ona też przekroczyła siódemkę ! a to kobita przecież !

• Mamusie
Marlena cieszę się na wieści o kupie 😁 pewnie z radością go przebierałaś 🙂
to normalne, że dzieciaczki wolniej teraz będą tyły. mój ma 6200 i jestem zadowolona 🙂
ogólnie ja ściągam mleko i widzę jaki tłuszcz jest w nim. Jak wsadzę butlę do lodówki to normalnie taka śmietanka się osadza na wierzchu... bleee 🙂

Ja też kocham wszystko co jest w czekoladzie, co jest czekoladowe, taka czekomaniaczka ze mnie 🙂 Nequitia zrobiłaś mi takiego smaku że idę wszamać bombonierę! 🙂

• Mamusie
Marlena - cieszymy się waszym szczęściem - tzn. z kupki.

Patrzcie jakie fajne sukieneczki a jakie tanie !
http://allegro.pl/748-piekna-kobieca-sukienka-super-dekolt-l-i1845836493.html
http://allegro.pl/805-elegancka-klasyczna-sukienka-jesien-l-i1860417383.html

ciekawe czy tak samo wyglądają w rzeczywistości...

• Mamusie
Odkryłam co lubi pić moja Marysia 🙂 wodę lekko osłodzoną glukozą, ale musi być cieplutkie 🙂

My też dzisiaj się cieszymy z kupek aż dwóch 😉 bo Maryś coś tak nieregularnie robiła nieraz codziennie, nieraz co dwa dni... oby już robiła codziennie te dwie i będzie super 🙂

Mamuska27 napisał(a):
Nequitia Adrian w poniedzialek po szczepionce tez nie goraczkowal tylko marudzil strasznie.
Czy wasze dzieci tez juz same lapia zabawki?
Adrian teraz nienawidzi lezec na plecach, tylko chce na brzuszku albo w pozycji siedzacej.
Dzis znow sie meczy z kupka, ale nie dam mu wywaru z jablka dzis bo codziennie to chyba niewskazane.

Pracujace mamy, kiedy wracacie do pracy?

Ja 18 listopada wracam...

• Mamusie
Ja wracam od stycznia do pracy.. Taki mam plan. Akurat Maluszek skończy 6 miesięcy i zostanie z nim moja mama. Dziś nas odwiedziła i przywiozła Pawełkowi zabawki, między innymi pacynkę... Mój syn oszalał dosłownie! Aż piszczał z radości. No i przywiozła mu miśka...Hallo Kitty.. 😮 mówię, że to dla dziewczynek, a mama mi na to, że miś jak miś, a Pawełek aż się popluł jak zobaczył 😁
Czerwcówka gratuluję ząbków!! Masakra!! Dziś przejrzę uważnie buźkę Pawełka 🙃