Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
My zmieniliśmy mm z NAN na Bebiko i od razu kupka! Faktycznie w składzie NAN jest dużo więcej żelaza, a to przecież trudniej się załatwić po żelazie... No i jeśli chodzi o to rzucanie się przy cycu to chyba znalazłam powód- z tydzien temu zmieniliśmy Pawełkowi smoczek z 1 na 2 i coś mi sie wydaje,że tak mu to spasowało, że teraz się wścieka jak z cyca leci wolniej. Bo jak np. czuję, że pierś jest przepełniona to w ogóle nie wierzga, a jak jest już mniej tego mleka to wariuje. Ot, takie moje przemyślenia 😉

• Mamusie
beti82 napisał(a):
ps odnosnie soczków z jabłek itd... coprawda ja mam zamiar wprowadzac 5-6y miesiac ale juz sie rozgladam za sokowirówką.z jakiej firmy polecacie? jakas mala by mi sie przydała

My mamy super sokowirówkę Moulinexu- taką na jedną szklankę. Jest malutka i fest fajna 🙂 O, taka:
http://allegro.pl/sokowirowka-do-sokow-moulinex-vitae-200w-new-i1857147217.html

• Mamusie
hej maminki 🙂
u nas maluszek śpi, popcorn się robi... no i wieczór filmowy z mężem 🙂
Milo po porannej kaszce super, kupka była... także jutro na noc dostanie 🙂 no ale jak na razie przez parę dni będzie dostawał tą kaszkę jedynie jako zagęszczenie mm. Za kilka dni, zrobię mu taką, żeby łyżeczką jadł... na śniadanko 🙂

beti82 napisał(a):
kurcze dziewczyny juz niedługo 4 miechy nektorym puka... ale ten czas leci..
Nequitia a powiedza Ci jutro czy jest poprawa i ile jeszcze?

A my dzisiaj 😁

pobrałam znowu siki do analizy. Jade zawieźć....

Do poźniej 🙂

• Mamusie
Czerwcówka - z tego co piszesz to nasze dziewczynki ostanio zachowują się podobnie.
Julka też od kilku dni budzi się co 2 godziny a wcześniej miała tylko jedną, prawie jak w zegarku o godz. 4. No i te spacery ...
Choć w sobotę u nas było superancko ze spacerkiem ale może to tylko miły incydent. Oby nie...
Może u nas to ten skok ??? Powiem Ci, że ja już niewiem kiedy jest skok a kiedy nie...

czerwcowka napisał(a):
Basiu Gratulacje i Buziaki!!!!
Czy to nie u Was są teraz częste pobudki nocne?!
Bo u nas od trzech nocy zamiast jednej 3!!!! Pobudki i to Nikola wtedy domaga się jedzenia...
Chyba jakiś skok wzrostu... Ale z m. Padamy juz...

Dzięki 🙂
U nas są te pobudki. I kaszka nic nie dała, spał po niej 3 godziny, zjadł spał 2 godz i poźniej co godzine pobudka... 😮 NIe mam już siły... Mąż wyjechał w delegacje, a mnie jeszcze obrona w przyszłym tyg czeka....

• Mamusie
BarbaraK napisał(a):
czerwcowka napisał(a):
Dziewczyny czyżby to były te magiczne 4 mce?!?
Jezuuu kiedy im przejdzie?!

Obawiam się że nie przejdzie.... 🤪

Chcesz żebym skończyła zawałem ?!?
Buuu
Jak była malutka to było łatwiej bo zasupiala przy cycu
A teraz czasem 40-50 min trzeba ja nosić zeby zasnela jak się rozbudzi..
Ściągam mleko bo muszę się redbulla napic

• Mamusie
Buziaki dla Filipka z okazji 4 miesięcy! 😘

u nas od jakiegoś czasu 2 pobudki, a była tylko jedna 😞 a dzisiejsza noc to już masakra, złamałam się i o 5 wzięłam go do łóżka, bo już nie miałam sił latać do łóżeczka i smoczka mu wkładać, którego wypluwał, nie był głodny bo pół godzinki wcześniej jadł..... masakra jakaś...

• Mamusie
Może to nie jest skok rozwojowy a skok szybkiego wzrostu czy coś tam ... 😮
Wtedy dzieci mają większy apetyt. Ale u nas właśnie jakoś tak strasznie różnie z tym apetytem. W dzień przerwy między posiłkami jej się wydłużyły w ciągu dnia z 2 godz. na 2,5 tak średnio i w dzień ssie teraz krócej, za to w nocy je częściej i to dłużej. Nie wiem o co kaman ... 😮

• Mamusie
a może po prostu dzieciaczki chcą tłuszczyk odłożyć na zimę 🤪 haha zresztą w nocy teraz zimniej, więc mleczkiem się rozgrzewają... u nas dzisiaj w końcu noc przespana... ale i tak ja się budziłam co 2 godziny 😮 muszę się sama przestawić...
Wizyta u jednego lekarza za nami... teraz na 15:20 ortopeda...
Aha pytałam o kaszkę i lekarka mi powiedziała, że wprowadzać mam zacząć jak Mała skończy 4 miesiące... więc sobie poczekam... bo mi się nie śpieszy akurat 😁