Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
A ja miałam od 1 listopada zacząć Azalię i nie umiem sie przemóc... Jak pomyślę, że znowu hormony itd... No, ale najwyższa pora się zdecydować wreszcie. Ale nie czaję bazy, bo lekarz powiedział, że mogę zacząć od razu brać, a na ulotce napisane, że w pierwszy dzień okresu. A przecież ja karmię piersią więc okresu nie mam! Jak to jest?
Pawełek znów spał od 21 do 7- ajjjj...zaczynam się przyzwyczajać do tego. Już nawet nie budzę się w nocy jak zawsze... jak się walnę spać to wstaję ok.7 i idę do niego- zazwyczaj leży i się gapi w sufit albo szarpie kocyk 🙂 No i teraz znów od dwóch godzin śpi. Niech się wyśpi, bo dziś wpadają do nas znajomi- mają dwuletnią córkę i z druga w drodze-termin na za dwa tygodnie 🤪
Beti, nie daj sie jakimś złym myślom. Ćwiczysz z Maluszkiem i to jest teraz najważniejsze- po prostu musisz to robić i już. A poza tym to Filipek nie wygląda na nieszczęśliwego! Ma świetną mamę i doskonale sobie zdaje z tego sprawę. A pomarudzić musi. I koniec kropka. Ty rób swoje.
Magda, śliczne fotki!
Wczoraj dostałam paczkę z Hippa 🙂 A druga do odebrania w Rossmanie 🙂 dziś muszę kupić Pawełkowi miseczkę, bo jeszcze nie mamy, a od soboty jedzonko! Aż dziadkowie przyjeżdżają, żeby zobaczyć co się bedzie działo! 🙂

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja pitole a u nas deszcz pada a mielismy z adriankiem isc do miasta kupic mamusi kurtke, a Adrianowi musze kupic smoczki, bo ma tylko jeden i to przebarwiony od marchewki haha.
Gosia mi sie ta metoda nie widzi, wole starodawne metody.....tu polizac tam lyzeczke dac.Tam jest cos o dawaniu wyboru dziecku co do jarzyn.... dziecko-wybor... nie bardzo mi sie to widzi.

• Mamusie
Adi zjadl kilka lyzeczek marchewki. Wkurzylam sie bo niedosc ze sliniak, nos i buzia cala pomaranczowa to jeszcze potarl sie i rekaw od nowej bluzki juz pomaranczowy. To sie oczywiscie nie spierze 😞. Pomarudzil troszke i teraz w hustawce zasypia. Ostatnio leniuszek po kazdym karmieniu musi walnac drzemke 🙂. Wczesniej nigdy nie spal w hustawce, a teraz ledwo go zapne i juz odplywa.

• Mamusie
WItamy wszystkichze spacerku!

Nikola kolacji nie zje inaczej niż leżąc u nas na łóżku gapiąc sie w sufit - projektor wyświetla jej obrazki i oczywiście sama chce jeść z butli a mama opowiada co tam na suficie sie pokazuje :-) ale wreszcie jest w miarę spokój

Nikola od paru dni je zupke na wywarze z królika :-)

Skok skończony i dziecko śpi po każdym posiłku
Jak nigdy!!

Kupiłam jej wczoraj gumowa kaczuche do kąpieli 😁

• Mamusie
Butterfly napisz proszę o jakich porach i czym karmisz Pawelka ze przesypianie cała noc
To moje marzenie :-)

U nas Nikolce leci z noska i pokasluje :-(

W naszym parku są robotnicy i sprzątają liście bo chyba wszystkie na raz spadły
Musieli mnie oczywiście zaczepic w stylu
No ja to lubię dzieci, ale robić... :-(

Ucieklysmy czym prędzej i zwiedzany park po drugiej stronie ulicy

Dziewczyny tak sobie myśle i moja córka na śniadanie I i II je po 80-100 ml mleka i troszkę sie martwię bo to strasznie mało :-(
Zupki je wiecej ale podwieczorek to znowu Max 100 ml
Tylko kolacja i posiłek nocny to norma czyli 180-210 ml

Czy tylko Nikolka to taki niejadek?!
I czy któraś z Mamusiek dyskutowala z pediatra o zielonych kupkach?!
Bo u nas są już codziennie :-(
Puree koloru ciemnozielonego :-(

Zalamka

• Mamusie
czerwcowka Ja pytalam o te kupki. Jak karmisz modyfikowanym to zelazo, jesli kupki nie sa jasnozielonego koloru i pieniste to nie ma obaw, u nas tez prawie zawsze sa zielone, tylko odkad mu podaje marchew i jablko, to wlasnie sa bardziej "dorosle" te kupki.
Adrian zawsze wciaga 200ml (5 razy dziennie) + kilka lyzeczek marchewki. Ja na ostatnie karmienie dodaje 2-3 lyzeczki kaszki ryzowej i Adrian mi spi ostatnio do 7, czesto musze go jeszcze budzic na karmienie, bo inaczej nam sie tak czas przesunie ze ostatnie karmienie wychodzi ok 23 a to moim zdaniem za pozno.

Super Marlena, oby tak dalej!

A mój Maluszek boi sie robota kuchennego i nie mam jak zupki zbeldować.... 😮

Mój FIfi zjada dziennie UWAGA:
2x60 ml (rano i przed południem)
W obiad zje w porywach 120, ale rzadko
na podwieczorek marchewke z ziemniakiem co drugi dzien od tygodnia i ok 90ml
Na dobranoc 120 ml z kaszką ryżową 1,5 łyżeczki
Po tym śpi mi 3-4 godzin
i w nocy cycusia (ale też nie za wiele) pocmoka i zasypia i tak co 1,5-2 h w nocy,,,

Więc je wg mnie malutko jak na swój wiek
Nie wiem na czym on tak przytył.... 😮

• Mamusie
Marlena super!!! 🙂

a u nas wygląda tak:
rano zjada mleczko moje z kaszką 150ml mleka +2 miarki kaszki ryżowej
potem zjada ok 120-150 mojego
po ok godzince dostaje zupkę ok 100-120ml i wszystko zjada 🙂
po zupce dostaje piciu - herbatkę rumiankową 🙂
później znowu mleczko moje 120-150ml
przed kolacją jabłuszko lub banana
no i na noc 150 mleka m z kaszką ryżową.
i w nocy ok 2-3 150ml mojego i ok 6-7 znów 150ml mojego 🙂

reasumując wychodzi na to, że mój Milo ma ładny apetyt 🙂

Kurde, ale Miłosz wciąga tego jedzenia!

A Mój Mały? Nie chce i już! Chyba zacznę mu więcej stałych posiłków dawać. Jabłko od soboty mamy zaplanowane! 😁
A na początku gotowane dawałyście czy surowe odrazu?
A zupka ma jaką konsystencje? Bo nasz to raczej taka papka, żeby mi się z łyżeczki nie wylewała...

Dziś posadziłam mojego smyka w spacerówce, ale Mu się pysio cieszył!

czerwcowka napisał(a):
Basiu to mamy małych niejadkow...
Muszę porozmawiać o tym z lekarzem..

U mnie rozmowa z lekarzem nic nie da, bo mój Fifi do duży jest, znaczy jakiś gruby nie jest, długi jest i dużo waży. A papulki też ma nie powiem że nie 😁
Mi ostatnio dr na szczepieniu (bo nie było mojej - na zwolnieniu jest) zasugerowała żebym ograniczyła mm! Ale moja dr mnie przed tym ostrzegała i kazała sobie nic z tego nie robić 😁