Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
fakt jest ze u dziewczynek łatwiej o infekcje, czesc zakazen jest bezobjawowych, a czesc mozna zaobserwowac goraczką włąsnie, wymioty, biegunka, drazliwosc,pieluszkowe zapalenie skóry, zaburzenia w sie strumienia oddawanego moczu, zapach moczu moze byc niefajny, no i ogólny wyglad na pierwszy rzut oka.

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
beti82 napisał(a):
Monia na kiedy masz tą poradnie hematologii? udało Ci sie zapisac na jakis normalny termin?

Tak na 1 lutego mam i na oddział niemowlęcy mam się zgłosic w tym szpitalu tam gdzie jest ta przychodnia hematologii bo dzieci poniżej roku są uznawane jako niemowlaki 🙂

• Mamusie
A mały dalej mleka nie pije jedynie od paru dni w nocy wypije 150ml jak jest w śpiku 🙂he
Oszukuję go troche bo nie wie co pije myśli że to herbatka 🙂
Bo za dnia nie tknie pluje lub na wymioty go bierze 😞
Ale za to zajada jogurty z nestle te dla maluchów 🙂No i kaszke dostaje 2razy dziennie,obiadek i deserek z owoców.Tak z jedzeniem nie mam problemów wszystko je 🙂

Doris powtórz najlepiej to badanie moczu tak myśle..

Ja już dziś mykam Mamusie 😁
Jutro zaglądnę!

GORĄCE BUZIAKI DLA ADRIANKA I DLA MARYSI!!
I DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW, KTÓRYCH ROCZNICĘ URODZIN PRZEGAPIŁAM ☺️

Kurcze, ale rosną te nasze Brzdące 😉

• Mamusie
kurna, wpisywałam wszystkie cał wyniki a wyświetliła się tylko połowa,
od początku :

mamy takie wyniki :
GLUKOZA nieobecna
BILIRUBINA nieobecna
CIAŁA KETONOWE niobecne
CIĘŻAR WŁAŚCIWY <= 1,005
KREW ujemny
PH 7,5
BIAŁKO nieobecne
UROBILINOGEN 0,2 E.U./dl
AZOTANY nieobecne
LEUKOCYTY ślad
BARWA żółta
NABŁONKI pł poj w prep
KRWINKI BIAŁE 5-7 w p.w.
KRWINKI CZERWONE św 1-2 w p.w.
FLORA BAKTERYJNA nieliczna

• Mamusie

mamy takie wyniki :

GLUKOZA nieobecna
BILIRUBINA nieobecna
CIAŁA KETONOWE niobecne
CIĘŻAR WŁAŚCIWY <= 1,005
KREW ujemny
PH 7,5
BIAŁKO nieobecne
UROBILINOGEN 0,2 E.U./dl
AZOTANY nieobecne
LEUKOCYTY ślad
BARWA żółta
NABŁONKI pł poj w prep
KRWINKI BIAŁE 5-7 w p.w.
KRWINKI CZERWONE św 1-2 w p.w.

FLORA BAKTERYJNA nieliczna

• Mamusie
Beti - białka nie było naszczęście, z tego linka co dał MONIA (dzięki, OKLASK DLA CIEBIE) to wchodzi infekcja dróg moczowych, KURNA OD CZEGO ? po krwinkach białych to wychodzi.
mam nadzieję, że przez week się nie rozchula...

BETI- ja też o tym Artim negatywne opinie słyszałam, za to znajoma ma baby design i bardzo sobie chwali, mały ma już 2 latka i dalej jest w dobrym stanie.
Co do sposobu o pamiętania piersi TO SUPER WYMYŚLIŁAŚ, ja sobie notuję, nie sprawia mi to zbytnio kłopot, WIEM dzięki temu o której jadła i potem jak płacze to wiem, że np. jest głodna albo, że nie głodna a śpiąca ALE SUPER POMYSŁ MIAŁAS,
Gosia- ale się uśmiałam z tego flamastra !

BASIA- moja Julka też miała wcześniej EUVAX i teraz zmieniam NA ENGERIX WIEC RACZEJ MOŻNA.

• Mamusie
Pojechałam po to krzesełko do karmienia i fotelik do samochodu. Wróciłam z niczym. W smyku zero wyboru, jakieś pojedyncze egzemplarze ale tylko fotelików, jak już coś sie podoba to nie ma koloru, albo coś tam... z krzesełkami to maskara, po 4 krzesełka na cały sklep... byłam też w Ikei, tam to dopiero porażka...

Córka tej mojej koleżanki od opon mózgowych będzie miała operację an nerkę jeszcze bo jest powiększona, mają ją przenieść do centrum zdrowia dziecka, a ta moja koleżanka Iza troche lepiej sie czuje, ale nic nie pamięta w ogóle... nawet że urodziła za bardzo....

• Mamusie
byłam dzisiaj u swojej ginki, wszystko ok 🙂 a 6 stycznia będę miała wynik cytologi. Dostałam tabsy antykoncepcyjne i na zanik pokarmu, bo jeszcze jest, a laktator nie chce ciągnąć... a lekarka nacisnęła i leciało 😁

Gosia masakra to o czym piszesz, oby wszystko się ułożyło zarówno z maleństwem jak i z mamusią...

agata_j napisał(a):
i wyobraźcie sobie że miałam owulacje i ciotki nie dostałam... kurna jak łatwo o wpadkę, lekarka powiedziała, że okres mi się zbliża za ok 7-10 dni powinien dojechać 😉

Agata to mało! Ja w tym tygodniu nawet test ciązowy kupiłam i zrobiłam, bo myślałam że w ciązy jestem!
Ale narazie nie! uffff ☺️
No i tego samego dnia co test robiłam, to okres dostałam 😉

Oki, to ja już naprawde mykam kąpu i spajku, bo jutro znów do pracy....

Poczytajcie i pooglądajcie Dziewczyny jak macie chwilke ten fotelik co pisałam, i napiszcie co myślicie...
Mi się podoba kolor brązowy i szary, ale chyba brąz kupie 🙂
Teraz mam czerwony to wystarczy 😉

Buzia i do jutra!

• Mamusie
Doris u dziewczynek cewka jest tak blisko odbytu i krótka maja dziewczynki cewke czyli krótka droga do pokonania dla patogenów,a w pamperach nie trudno o infekcje, kupka sie rozmarze wytrzesz ale przeciez jak bedzie miała wiecej tej kupki to chwila i juz infekcja od escherichi coli najczesciej., tez od złego kierunku mycia jest ale to na pewno u was nie wchodzi w grę bo nie pierwszaki.poza tym Julka była osłabiona infekcje dróg oddechowych miała..ale na razie nie mysl źle bo u Iwonki było tak samo z leukocytami a okazało sie z nic po dwóch pobraniach.
ps. sa tez specjalne bransoletki dla karmiacych co nawet zcas ostatniego karmienia mozna zaznaczyc ale hm..troche za drogie takie gumowe cos.szkoda ze dopiero teraz z tym pierscionkiem,ah bo ja pierscionków nie nosze odkad sie urodził maly a teraz znalazłąm taki nieostry i go nie drapne chociaz to nosze i strasznie mi to ułatwia karmienie.
Agatka fajnie ze na wyjezdzie macie spokojnego Miłoszka i mzoecie sie wyspac!!!!