Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Małgorzata ja zazwyczaj dostaje na 2 Max 2,5 tyg i cały koszmar od nowa :-(

to i tak nieźle! ja poprzednie miałam na 5 dni, teraz na 7... mam nadz że następne wystawi na chociaż na 2 tyg. nie wiem czemu sie tak szczypie, ale nie powinnam narzekać, ważne że w ogóle daje.

• Mamusie
U nas horror cd
Pobudka dziś o 4
Wczoraj o 5
Nosek pełny a jak widzi fride to dostaje aż spazmow więc nie mam jak jej gilow wyciągnąć:-(
Nawet dziś już podczas podcierania noska sie aż zaszła płaczem :-(
Szkoda mi jej, albo dziś wezwe lekarza albo jutro pójdę od razu wyposażeni mi opiekę bo mam do piątku
Chodzę jak zombie, 7 dni kataru sie nie sprawdziło u nas
Buuu

• Mamusie
Jejku, Borys ma taką poważną buźkę! 🙂
A ja dziś z rana zostawiłam Pawełka mężowi i śmignęłam do fryzjera. Obcięła mi włosy aż do brody! A miałam do łokcia... ale uznałyśmy, ze po tej ciązy należy im się trochę odpoczynku. Zrobiła masaż i zafarbowała. Czuję się jak nowonarodzona. Idziemy dziś do kina z tej okazji, Pawełek wędruje do teściowej 🙂
Mam przedlużony wychowawczy do 8 lutego. A już dzisiaj dzwonili, ze ciśnienie mają 😮

• Mamusie
Kasienkas póki pamiętam, pisałaś podanie do pracy o krótszy zcas ze względu na karmienie? jak to wygląda, tzn. to zaświadczenie od lekarza, że sie żywi swoje dziecko osobiście 🙂 to raz na miesiąc trzeba mieć aktualne, czy na dłużej wystarcza?? co miesiąc nowe podanie trzeba napisać?

może ktoś inny tez wie?
Barbara też pracuje, ciekawe jak to u niej wygląda?

• Mamusie
Może potem coś wykombinuję 😉 Lepiej dzisiaj, kiedy jeszcze jako tako ułożone 😁

Moja sąsiadka dziś poprosiła mnie, zebym jutro na pół godziny zajęła się jej córeczką i mówi mi "tylko o na jest trochę ciężka...". Ma 3 miesiące i waży...6400!Wzbudziła powszechne zainteresowanie u lekarza i od razu wypytywały, czy karmiona jets piersią, bo jak nie, to będzie trzeba coś z tym zrobić...na szczęście to tylko cyc. A mój Pawełek ma prawie 7 miesięcy i ma 7800! Masakra!

• Mamusie
Hej dziewczyny!

Ania koniecznie zdjęcie zrób i wrzuć 🙂

Czytałam, czytałam i jak zwykle nie wiem co u kogo ☺️
ech... od rana bieganie po szpitalu... normalnie czułam się jak w jakimś urzędzie, odsyłanie, pytanie, szukanie... no masakra... i co załatwiłam? pobrali mi krew i zrobili zdjęcie kręgosłupa odcinek lędźwiowy i biodra... zdjęcie do odbioru ze tydzień! a wyniki krwi jutro... poszłam pytać laryngologa o to czy mnie przyjmie bo skierowanie na cito mam, a ona poczytała i stwierdziła, że to niej jest nagłe, że nic mi nie powie i że mam najpierw zrobić rtg odcinka szyjnego kręgosłupa i konsultację neurologiczną 😮 więc jutro muszę iść do lekarza rodzinnego po skierowanie na zdjęcie tego odcinka, później pójdę i pewno i tak tydzień będę musiała czekać na opis zdjęcia... 🤔 przez to wszystko czuję się jeszcze gorzej... no i przez to, że jedną kawę wypiłam słabą, oczy mi się zamykają... a przez ciśnienie muszę przestać pić 3 kawy dziennie... W POLSCE TRZEBA MIEĆ KOŃSKIE ZDROWIE ŻEBY CHOROWAĆ!

Marysia grzeczna, byłyśmy na 2 spacerkach, zupkę ładnie zjadła... bawi się na podłodze a ja muszę poskładać ubrania bo fotela spod nich nie widać 😁
Rafał szaleje w kuchni, podsunęłam mu pomysł na obiad coś ala risotto, a że lubi gotować więc może się wyszaleć 😉 😜

• Mamusie
hej! 🙂

u nas noc z jedną pobudką na piciu... i dzisiaj maluch do 7:20 przepsał... UWAGA - w swoim łóżeczku, bez krzyku i płaczu 🙂 aż się obudziłam taka wyspana, nawet nie słyszałam jak się przebudził, bo mój dał mu herbatki 🙂

Ania dawaj fotkę koniecznie, może mnie zainspirujesz 🙂 bo cały czas myślę nad zmianą długości, ciągle się waham, ale trzeba będzie zaszaleć, może przed wyjazdem w maju coś walnę 🙂
Dziś właśnie spotkałam się z koleżanką i wybrałyśmy w końcu hotel, po długich poszukiwaniach na booking.com i mamy! dziś albo jutro bukujemy 🙂 wybrałyśmy Algavre i słodkie lenistwo na piaszczystej plaży, mam ochotę porządnie odpocząć, ciekawe czy mały będzie znośny, będzie już miał wtedy prawie 11 miesięcy, możliwe że już będzie chodził 🙂

Magda polska służba zdrowia to jest jakaś porażka... wszędzie czekać... a człowieka szlak trafia.

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
Ma 3 miesiące i waży...6400!Wzbudziła powszechne zainteresowanie u lekarza i od razu wypytywały, czy karmiona jets piersią, bo jak nie, to będzie trzeba coś z tym zrobić...na szczęście to tylko cyc.

właśnie sprawdziłam w książeczce ile moja Julcia ważyła, mam wpis 4 m-cu - 7330 g.
Też wzbudzała zainteresowanie ... i też cyc. Nie ma jak mleczko mamusi 😁

• Mamusie
Ja tez scinam wlosy!!! hehe, chyba w piatek sie wybiore, a za tydzien w piatek wypad z dziewczynami poszlajac sie po barach, ale jeszcze sie nie zdecydowalam czy pojde.
Adrian wciagnal dzis 2 nowosci, uwaga.... truskawki.... a pozniej zupe pomidorowa z kurczaczkiem. Zobaczymy jaka bedzie reakcja 🙂.