Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej!

Nocnych pobudek koło 3..

właśnie wróciłam ze szpitala, byłam na kolejnych badaniach... 9 lutego znowu muszę iść...

Marysi nadal nie wyszły żadne ząbki 😞 bidulka marudzi, pcha do buzi wszystko i trze...
Jakoś ostatnio nie mam weny żeby coś więcej pisać...
A skutkuje to tym, że mam 20 stron pracy już hihi
Jutro ostatni egzamin... i zaliczenie seminarium, muszę coś więcej napisać, żeby mieć jakąś kartę przetargową, że niby cały semestr pracowałam 😉

• Mamusie
Dzień dobry !
Ja się melduję i zaraz wracam na 1803 stronkę 🙂
Wczoraj mieliśmy szczepienie.
Julcia waży 9200 g 🤪 🤪 🤪 🤪 69 cm.
Po szczepieniu wyłączyli prąd u nas w mieście więc mieliśmy farta, że zdąrzyliśmy. W kombinezon ubieraliśmy się trochę po omacku, lekarka świeciła na komórką 😁
aaa ! MAMY DWA ZĄBKI !!!

• Mamusie
Monia - u nas ostatnio też są takie kupki ala bobki 🙂 takie zbite, myslę, że to może byc u nas od małej ilości płynów bo Julka nie chce pić nic innego niż cyc, no i od kilku dni daje jej rano kaszkę.
Agata - my też mamy ostatnio na buźce jakiś suchy kawałek skóry.Zauważyłam, że im częściej smaruję buźk kremikiem to to znika. może to od ślinienia się i od zimna ? nie wydaje mi się, żeby to był liszaj.

• Mamusie
Hej!
Gratulacje ząbków!! Ja Wam powiem, ze zaglądam ostatnio w paszczę Pawełka, a tam na górze poza tym trzecim z kolei, który pokazał się ostatnio, to jeszcze....TRZY plamy białe! Jeśli się nie mylę to to są zęby i chyba zniosę jajo!
Obiecane zdjęcie, na którym wyszłam troche jak stara-maleńka,ale nie szkodzi/ 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/99/img0414g.jpg/][IMG]http://img99.imageshack.us/img99/1482/img0414g.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Tedit- u nas 1-3 kupki dziennie (tylko, że niektóre to takie boby śmieszne więc nie wiem czy liczyć jako jedną 😁 )

Ja od samego początku używałam płynu do kąpieli oilatum a potem oilan( to ten sam skład a tańszy). Coprawda Julia nigdy nie miała problemów skórnych, żadnych potówek i tym podobnych ale wydawał mi najdelikatniejszy i najlepiej nawilżający, po nim nie używałam już oliwki co było bardzo wygodne, ale strasznie szybko się kończył i ze względów natury ekonomicznej przeszłam na płyn HIPP, jest dobry ale mam wrażenie, że po myciu buźki zaczyna trzeć strasznie oczka (przy oilanie i oilatum soft tego nie było). A Wy jakie płyny polecacie ?
Uzyliśmy też raz z próbek płyn Johnsona i niewiem czy nie przeholowałam z ilością bo potem po kąpieli Julka strasznie mi płakała i niewiem teraz czy poprostu ją pipka nie szczypała ...

Czy Wy jak piszecie post to też raz macie kursor a raz nie ? Ja jak chc wrócić do tekstu z wcześniejszej linijki to już nie widzę kursora -jak biorę strzałką w lewo ... ?!

• Mamusie
Czy Wasze dzieci tez ostatnio mniej śpią w dzień? U nas zawsze była drzemka co 2h na ok.05-1h. I tak regularnie co 2h. A teraz to jest raz dziennie, ok.14 i np. na 3h. Kosmos...A widzę, ze jest śpiący tylko nie chce zasnąć.
Co do kupek to u nas ok.2 dziennie, przy czym pierwsza ZAWSZE ok.10.

• Mamusie
dzięki !
Ania- bardzo ładnie wyglądasz !!! A Pawełek jaką ma piękną karnację !!! On chyba na solarkę śmiga 😉 Przystojniaczek ! 😘

Nam lekarka powiedzała o TYCH ZĄBKACH WCZORAJ .Przedwczoraj jak pukałam lyżeczką to sama nie wiedziałam czy cos słyszę czy nie ... A wczoraj jak mi powiedziała lekarka, że juz się przebiły to w domu popukałam pomimo tego, że nie bardzo je widzę i SŁYCHAĆ JAK DZWONIĄ !!! nORMALNIE JAKBYM O UMYWALKĘ WALIŁA !!!
ale się cieszę ... 😜

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
Czy Wasze dzieci tez ostatnio mniej śpią w dzień? U nas zawsze była drzemka co 2h na ok.05-1h. I tak regularnie co 2h. A teraz to jest raz dziennie, ok.14 i np. na 3h. Kosmos...A widzę, ze jest śpiący tylko nie chce zasnąć.
Co do kupek to u nas ok.2 dziennie, przy czym pierwsza ZAWSZE ok.10.

U nas to samo. Były dwa spania: 3 godziny po wstaniu szła spać na około 50 minut i na spacerku około godziny 13:00 na około 2 godziny, a teraz buntuje mi się przed tą pierwszą drzemką. Widzę, że jest marudna ale nie daje się uspać... Za to po spacerze potrafi 2,5 - 3 godziny spać ...
Czyżby nasze maluszki przestawały się na jedno spanie dziennie ?? ale czy to nie za wcześnie ?

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
o rany Seal sie rozstał z Heidi!!! zawsze wydawali mi się tacy mocni w tym, ze są razem, no i 4 dzieci....

No właśnie też to oglądałam! Ale jak on się ładnie o niej wypowiad amimo wszystko! Szacun!
A co do karnacji Pawełka to wiele osób nas pyta o to solarium 🙂 Ale mój mąż ma ciemną karnację, to chyba też po nim..

• Mamusie
Hejka wpadłam was poczytac i się przywitac 🙂

U nas noc koszmarna od 5 na nogach mały płakał i marudził na przemian zwariuje normalnie kiedy to minie????
Ząbkow dalej brak pukałam ale nic nie ma słychac 😞
Ania ślicznie wyglądasz w tej fryzurze i Pawełek cudny z taką karnacją będzie miał powodzenie 🙂
Doris ale dużo waży twoja mała i gratulujemy ząbków my czekamy bo może będzie tak jak u Ciebie w poniedziałek mamy szczepienie.

• Mamusie
Dziewczyny normalnie mam humor bo jestem na wychowawczym obecnie na razie rok i składałam pismo do Mopsu o dodatek te 400zł miesięcznie + rodzinny no i przyznali nam a nie jest tego dużo no ale każdy grosz się liczy bo mój Mąż dużo nie zarabia 😞
Dziś ma wolne i jest z nami bo pracy nie ma takie głupie czasy nastały 😞