Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzięki Beti
Czyli apteka sie klania..
Jak sie usra przez sen a ja nie wiem to leży w tej kupie 2-3h i pewnie stad.. A kupa jak żółty wodnisty kisiel..
Prześ to karmienie cycem jest zero organizacji... Czasem wola jeść po 30min a czasem po 2,5h..

Cwaniak chyba w koncu zasnął bo od rana tylko oszukuje, odkladam go do lozeczka i za 5min juz płacz...

A wiecie ze Ania, mama Nicole załatwia mi dla Bo te kropelki niemieckie? Jednak dobrzy ludzie są na tym świecie ;-) bo tak wokoło to tylko złodziejstwo i chamstwo..

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć dziewczynki!

Mało się odzywam znów 😞
Od wczoraj mamy szpital w domu...
Mój mąż zachorował po balandze w pracy, a wczoraj Lenka dostała kataru, w nocy mnie zaczęło boleć gardło i nie przechodzi.
Jeszcze na dodatek dziś wyjechał na tydzień do Wawy a ja z dzieckiem jęczącym, stękającym z wiecznym gilem pod nosem 😞(((((((((((((((

• Mamusie
he co do rekawiczek no wieczny problem .jedynie na zime mam fajny kombinezon co ma takie zabezpieczenie zakłada sie na kciuka na rekawiczke i nie potrafi juz sciagnac 🙂
Ivi kurcze przekichane. mama nie mogłaby przyjecahc czy ktos? a tescia nie masz fajnego?
ps. jak Filip był ostatnio chory wyjełam mu wszystkie zabawki dla niemowlaków w sensie grzechotki itp jej to było zbawienie do tej pory nie da sobie tego zabrac hehehhe moje dziecko dziecinnieje 🙂 wiec polecam jakby miała je to moze troche sie pobawi i da Ci spokoj

• Mamusie
Hejka
Iza potwierdzam na siusiaczka rivanol działa super.
Dziewczyny ...Kuba jutro idzie pierwszy raz do przedszkola .... nie wiem ja jutro przeżyję dzień, tak nagle z marszu poszłam do pani dyrektor i jakimś cudem już jutro kazała mu przyjść, w szoku jestem bo w przedszkolach nie ma miejsc ...i tak nagle to na mnie spadło...bardzo się denerwuję ....ehhhh...ale to dla jego dobra , bo tam ma różne ciekawe zajęcia , dodatkowo zapisałam go na kurs tańca.... no zobaczymy .

• Mamusie
no Mysza ale nagła decyzja.ja popieram przedszkole to mus. Filip napewno bedzie chodził.ale ta pora nie jest za dobra.poczekałabym jeszcze ze 2-3 tygodnie. kolezanka pracuje w przedszkolu moja mama w drugim...panuje nadal rotawirus. kolezanki przedszkolu to grozi zakmniecie nawet przez sanepid bo tak zdziesiątkowało dzieci.nie fajnie by było gdyby Ci cos od razu przyniósł. duzo dzieci było w tym przedszkolu? nie było łaczonych grup?

• Mamusie
hej z wieczora 🙂

Mysza wow szybka decyzja, al czasami takie szybkie strzały są w dziesiątkę 🙂 trzymam kciuki!! 🙂

Ivi zdrówka kochana 😘 a Twój mąż nie może powiedzieć w pracy, że w takiej sytuacji - żona na końcówce ciąży, dziecko chore, nie może jechać w delegację??

Iza fajnie, że Ania Ci pomogła i załatwi krople 🙂 widzisz są jeszcze dobrzy, bezinteresowni ludzie 🙂 co do rękawiczek, u nas nawet palczatki nie przechodzą 🙂 takie uparte to moje dziecię 😁

Beti znam ten ból, moje dziecko ma ostatnio manię włażenie na krzesła i potem na stół.. masakra!! 🙂 mały akrobata.

Hej Dziewczyny!

Mysza ja również mocno trzymam kciuki!!!
Beti jak tam w szkole?

Ja również zbieram choinkę w wigilię ew dzień wcześniej ale zwykle w wigilię 🙂 wolę jak potem stoi dłużej 🙂

Mnie coś dziś gardło zlapalo ale narazie mówię 🙂 Filip też z rana miał chrype (jak coś powiedział to aż się zdziwił kto to mówi 🙂) ale później niby ok. Mam nadzieję.. Ja się nafaszerowalam jakimś paskudztwem właśnie i idę spać, mam nadzieję że do jutra przejdzie 🙂 z racji choroby śpię w innym łóżku w innym pokoju sama - ale się wyspie mam nadzieję 🙂

Madzia czas szybko leci - zanim się obejrzymy będą święta... Wypoczywaj i rób duzoooo zdjęć i nam wklejaj 😉

Kolorowych Kobity!!

• Mamusie
Hej
dzięki dziewczyny, jejku nie jestem chyba gotowa na to przedszkole, pół nocy nie śpię i ryczę, muszę się ogarnąć bo Kubę trzeba budzić i nie może mnie widzieć w takim stanie, ciężko oj ciężko...nie mogę sobie wyobrazić co czują mamy zaprowadzające maluchy do żłobka.

• Mamusie
Dobry! 🙂

ja dzisiaj jestem zombie.. od 4 nie śpię 🤢
nawet jak wzięłam małego do łóżka to nie pomogło, wiercił się i stękał.. jak chciałam mu dać panadol to nie dał sobie podać..o 6 wstaliśmy bo wkurzało mnie leżenie z Miłoszem który kopał mnie z każdej możliwej strony...

Martyna daj koniecznie znać jak poszło szykowanie i odprowadzenie Kuby. A Kubuś jak zareagował, jak się dowidział że idzie do przedszkola? cieszył się? 🙂

• Mamusie
Zawieźliśmy Kubusia, w domu cieszył się , że jedzie, na miejscu raz powiedział , że nie chce zostać ale za chwilę Pani go zabrała do dzieci, taki jakiś w szoku chyba był, nie wiem, ja się rozwyłam jak już poszedł na górę....jego Pani się zlitowała i pozwoliła zadzwonić mi o 12 tej by zapytać jak sobie radzi i czy trzeba Kubę zabierać wcześniej pierwszego dnia czy moze zostać do 15tej, bo tak by było lepiej.
A głupia matka siedzi i ryczy 😞(((((

• Mamusie
Mysza to super ze tak lekko poszło! Mówię tu o Kubie ;-)
I tak jesteś dzielna ze nie sterczysz tam do 15;-)

Agata to witaj w klubie zombie ;-)
Mój tez tako tej porze sobie wymyślił ze po co spokojnie spać?!?
Postekam, pojęcze, poplacze, powyginam sie, niech mama poskacze koło mnie...

Kawka- stygnie ;-)
Bo śpi... Juz sie bałam ze nigdy nie zasnie..

• Mamusie
Agatka to ja też się dopisuję do klubu zombie 😁 nie śpię od 4tej...
Iza a przeszło mi przez myśl, żeby tam sterczeć do 15tej 😁
Bardzo się martwię i czekam na tą 12 tą.
Przepraszam ,że ta Wam truję ale nie mam komu , bo P już mnie słuchać nie może...Wiedziałam , że to ciężkie przeżycie ale nie myślałam , że aż tak. Bardzo bym chciała , żeby się udało bo wiadomo, że tam cały czas ktoś pracuje z tymi dziećmi a w domu same wiecie jak to jest mniejsze dziecko, masa obowiązków i nawet zebym nie wiem ile się starała to nie uda mi się poświęcić tyle czasu na rozwój Kubusia co Paniom w przedszkolu...ehhh dopiero po 10tej 😞

• Mamusie
Mysza ja chyba bym tam stała:-) albo pierwszy dzień razem z Niki:-)
I tak jesteś dzielna !

Moja wlasnie wstała.. śpiewa w pokoju obok:-)
przypominam sobie wiązanie chusty..
kawa chociaż zaliczona..

Do soboty coraz bliżej! Potem poradzę się was w sprawie karmienia cycem bo Bo mnie wykończy...