Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć dziewczynki!

Ja tylko z taką moją refleksją/obserwacją!
Od kiedy podaję Alankowi butelkę [a wcześniej zaczął szamać obiadki] dostawał Bebilon.
Jak Wam pisałam problemy z kupą, podawanie ciągle Sab Simplexu itp....
Od podaj 5 dni podaję Alankowi mleko HIPP Bio Combiotic, to samo co Lence....
I od 4 dni nie dostaje Sab Simpleksu, a kupy są bez problemu raz, albo dwa razy dziennie!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
Jezuuuu Ivi ja zapomnialam przypomnieć m o kropelkach!!!
Ma paczkę w aucie a ja miałam mu przypomnieć!!!

Co do mleka ja daje Bo hippa bo po bebilonie była wysypka
Dziś jak wrócimy ze szpitala (na razie kolejka od 10:00)
I przyjedziemy do Mielca po obiedzie wsiadł w auto i pojadę na pocztę!!!!

Duszno ludzi pełno a my czekamy...

• Mamusie
Hej!
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich czerwcowych 2latków dla tych co już miały urodzinki i dla tych co będą miec dużo zdrówka życzymy 🙂
Widzę że się zaczyna okres po obijanych kolan 🙂
Mój Szymek tez orła wiwinął ale kolana ok za to nos podrapany i krew się lała z noska chyba twarzą w ziemię uderzył nie wiem bo jak zaczął ryczec to klęczał na kolankach.Będzie na urodzinach w sobote wyglądał z obdrapanym nosem 🙂
Trochę się wystraszyłam tej krwi z nosa ale ok juz.
Kurcze kaszel pomału mija ale ciągle ma gęsty katar od poniedziałku daję mu mucofluid niby ciut lepiej jest bo zieloną wydzielinę wyciągam tylko że gęstą 😞

Ale u mnie dziś upał 28stopni w cieniu na słońcu patelnia!!!

• Mamusie
Cześć mamusie!

Rozpływam się!
U Nas wczoraj było 30st w cieniu!
Szok!

Dziś jedziemy do okulisty z dziećmi!
Już się boję bo słyszałam od mam bliźniaków, że to jedena z najgorszych wizyt lekarskich dla dzieci....

W lipcu kardiolog z dzieciakami!

Lenka wczoraj miała dzień muzyczny, i dziś tak samo go zaczęła.... [pomijam oczywiście koszmarną noc, spałam 3h i bolą mnie plecy od jakiegoś nerwobólu pod prawą łopatką i w ogóle topię się a jednocześnie mam dreszcze z niewyspania]
Śpiewała [nie płacze :P], grała na bębenku, udawała że gra na pianinie waląc palcami w kaloryfer 😁
Dała również 30minutowy koncert z gołą dupą na balkonie :P
Ludzie się patrzeli a Ona śpiewała, że „babcia pijechałaaa sambodzikiemmmmm, tatuś wrócił z pjacy i Alanek ją sinił” 😁 hahahahahahaha
Alanek tak popiernicza po panelach, że w mgnieniu oka zmienia lokalizację 😁
I nie wiem za cholerę jak Go nie boli skóra, kiedy czołga się po panelach, któa skrzypi na łokciach ii kolanach 🤪

Dzień dobry Mamusie!!

hi hi ale czad z Lenką 🙂
U nas z okulistą nie było źle. I z kardiologiem też, tylko Filip miał wtedy jakieś 7 m-cy.

A Alanek dziś kończy pół roczku??!!
Buziaczki gorące Alanku słoneczko :*:*

My byliśmy wczoraj na bilansie dwulatka. Jak dla mnie porażka, ale co ja tam wiem:P
Pielęgniarkom wyszło 14 kg i 94 cm Filipka 🙂

U nas taki upał że ja dosłownie jak tylko wyjdę na zewnątrz to cała się pocę okrutnie....
I znów burze zapowiadają... Nie lubię burz 😞

• Mamusie
Hahaha Lenka wymiata 😁

Basia to Filipek duży chłopak jest! Mój wg moich pomiarów ma 90 cm i każdy mówi że duży i że na 2,5 roku wygląda 🙂
Buziaczki dla Alanka:*** Jak ten czas leci!Ivi za chwile powiesz że roczek wyprawiasz Alankowi!

U nas tez upały...ale wole to niż zimę! Stanowczo. Chodzę na bieliźnie po domu bo w domu 29,5 stopnia ale co tam 😉
Idę dziś z Wojtkiem na fontannę to się popluska...kurcze a kiedyś ja mieszkałam nad morzem to jak tylko ładna pogoda to sie pluskało ale w morzu...no cóż teraz mam fontanne hehe
Jeny Ivi ja bym tego Igora rozniosła jakby mojemu Wojtkowi tylko krzywde zrobił a mamę nastraszyła że ją zgłosze za brak opieki nad dzieckiem!

Iza i jak wizyta w szpitalu?

• Mamusie
U nas upał daje się we znaki ostro! dziś w cieniu było 32 stopnie!!!! a jutro ma być 34! najlepsze jest to że zepsuł nam się klimatyzator w pokoju we wtorek, cześci jadą z Japonii więc się pewnie szybko nie doczekamy.... dali nam jakiegoś starego dziada, wczoraj zaczęła się lać z niego woda... no masakra, ale i tak chodzi na okrągło chociaż nie daje rady... jeszcze do tego głośno chodzi, więc nawet radia nie ma co włączać, bo zagłusza... siedzimy we 4 w pokoju, grzeją 4 kompy non stop, ksero, 4 drukarki, ja mam jeden wiatrak z przodu, drugi z tyłu, przydałby się jeszcze jeden pod biurko normalnie... ale i tak nie wyrabiam, jak wychodzę z pracy to jestem jak odurzona normalnie... a jeszcze do tego chodzą ploty, że ma być zakaz butów z odkrytymi palcami... dramat normalnie.

dodatkowo jeszcze wyszło że jak chodzi ten stary dziad i włączymy czajnik to wywala prąd...

• Mamusie
Hej dziewczynkI 🙂

u nas względnie ładna pogoda od kilku dni więc korzystamy ile wlezie 🙂
w PL z tego co w wiadomościach mówią to egzotyczne upały 🙂 fajnie, ja to kocur jestem lubię ciepełko 🙂

u nas też siniaki i podrapane kolana, na dodatek dziś na dwa dni przed imprezą urodzinową Milo nabił guza... podczas gdy tatuś sprawowął nad nim opiekę. Pojechaliśmy na zakupy spożywcze, jesteśmy w lidlu. Ja wysiadłam z auta i poszłam pierwsza do sklepu (Łukasz mi powiedział idź my zaraz dołączymy)// jestem przy pieczywie, kroję chleb, słyszę krzyk i płacz Miłosza, poczym Łukasza niosącego go na rękach (wiedziałam więc że coś się stało, bo Łukasz go tak nie żałuje, skoro go wziął na ręce i tulił tzn że coś się konkretnego wydarzyło) widzę, że lecą, ja krzyczę przy krajalnicy co sie stało, ten nie odpowiada tylko idzie z ryczącym Miłoszem... lecę za nimi, a ten poszedł z nim pod lodówki żeby przykładać coś zimnego do czoła.. okaząło się, że mój mądry mąż zamiast wziąść dziecko na ręce bądź za rękę przy wchodzeniu do sklepu, wszedł sam a Milo szedł za nim, no i bramka taka srebrna automatycznie otwierana iz amykana, zamknęła się na Miłoszu.. przywaliła mu konkretnie w czoła bo aż się wywrócił... ale miałam nerwa na Ł.. dobrze, że w nos albo zęby mu to nie przywaliło.. na czole sliwa konkretna.. eh Ci faceci czasami brak im wyobraźni 🙂

Gosia działajcie działajcie 🙂 a co to jakieś dni płodne na horyzoncie ? 🙂

• Mamusie
Dziewczyny juz 3h jadę SAMA DO WARSZAWY!! W domu dwojka dzieci CHORA m przeziebiony, teściowa dziś zachorowała!!! Ale mnie wygonili!! Ja juz tęsknię aż mi sie chce płakać bo one takie chore te moje dzieci!! M dzwoni ze jest armagedon!! Teraz zobaczy co ja mam na codzień... Moja mama ma spóźnienie godzine więc zaraz dotrze i będzie luz ;-)
Ale dziwnie sie czuje!! Muza, gazeta, kawka i jadę...

Poprawka zostaje do poniedziałku!! Jestem umówiona w NFZ załatwiać refundację tych butów i lusek dla Bo.
Jak oni sobie beze mnie poradzą?!?

• Mamusie
Witajcie,
powracam wśród Ludzi 🙂
Ostatnio doby są dla mnie za krótkie, dzień się kończy a ja tyle jeszcze nie zrobiłam.
Małgoś trzymam kciukasy, aby wszystko poszło po Waszej myśli.
Pewnie drugie awizo to już to ode mnie bo wysłane w środę 🙂
Agatka, Milo będzie miał pamiątkę 🙂 śliwa na czole uwieczniona na fotach z 2-gich urodzin. Za parę lat powie : tak mnie Tatuś pilnował 😉
Iza z jednej strony smutno bo choroby i daleko od dzieci ale pomyśl chwila TYLKO dla Ciebie, odetchniesz. Zazdroszczę troszeczkę.
Beti w szoku jestem co do lekarzy, kur..a nóż się w kieszeni otwiera. Dojnych krów szukają? Człowieka dopadło nieszczęście a te hieny żerują- masakra.
Jeszcze coś miałam napisać ale ... zapomniałam- skleroza.
Zmykam szykować Tynę do spania. Miłej nocki