Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Iwona będzie dobrze;-) ja w ciazy z Bo schudlam ;-) do porodu przytylam ok 7kg (a moze 6,5) Bo ważył prawie 4500 Lozysko wody itp a i cyce jak donice;-)
Pomijając brzuch wyszczuplalam;-)
Uważaj na siebie. Nie dzwigaj(dziecka juz nosić nie musisz!!!!). Ja nosilam Niki na rękach po schodach bo jeszcze u teściowej na piętrze mieszkaliśmy. Ok 10-20 razy dziennie moze nawet wiecej z Niki na rękach. Wozek pod pache i po schodzach na dol;-) a jak wybiła 20:00 to na sam dol i remont kończyć zeby jak najszybciej sie wynieść na swoje od teściowej. Tak do północy na kolanach zazwyczaj ;-) nic ci nie będzie tylko dbaj o siebie i kontroluj szyjke. Druga ciąża to co innego. Mnie starszyli ze rozwarcia będzie zaraz (ok20tyg) szyjka sie skrocila raz dwa. I tyle była słabsza a wytrzymała do porodu ;-)))) skurcze były szybko i lezenie a to tylko tak starszyli i juz ;-)

Zdrowka!!!!!!!!

• Mamusie
Witam kochane!
Na szczęście u Nas nie ma zapalenia płuc 🙂))))
Ale za to zapalenie oskrzeli po raz któryś 🤔
Nie mam sił na więcej pisania....bo ja też jestem chora...zemdlałam już kilka razy i pod koniec dnia tracę głos [taka moja przypadłość przy każdej chorobie]....

Moja bidulka inhalenka i brudas Alanek [pił kakao i zajadał biszkopta a razem z Nim najadł się bodziak, dywan i narożnik 🤪 ] 😁

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images65.fotosik.pl/543/1e6fe6129dc22c37med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/541/b5a05081c9e3a612med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/541/f5fabf5dce4ac842med.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Ivi a co na to lekarze że tak non stop chorują dzieci? Przecież nie chodzą do żłobków czy przedszkoli, nie mają takiej styczności raczej z dziećmi? No i Ty też tak łapiesz biedna, jak się jeszcze wtedy dziećmi opiekować? A jak wyglądają migdałki? Ostatnio czesto spotykam sie z tym problemem na około że dzieci mają do usunięcia bo są przerośnięte...:/ My tez badaliśmy bo mieliśmy podejrzenie.

• Mamusie
Ivonka ale Ci zazdroszczę że nic nie przytyłaś!!!! Ja już ważę 54 kg, brzuch mam mega widoczny.... zrobię sobie fotę przy okazji to Wam wrzucę potem....
Acha i co, w końcu dzidziuś zaczął się ruszać!!! tzn wyczuwam to wreszcie, troche późno, dlatego tez miałam chyba takiego doła, bo brzuch rośnie a nic jeszcze nie czuć było, jakby bez powodu... Pytałam ostatnio lekarza, mówił że to też przez łożysko, bo jest nad dzieckiem. W pt mam wizytę, ciekawa jestem co tam dobrego 🙂

Iwonka u mnie ta ciąża to też przeciwieństwo pierwszej... ja też wyglądam fatalnie, najgorzej to z włosami, mam w kiepskim stanie, normalnie siano.... no i cera, mam taką suchą, nijak z tym nie mogę sobie poradzić....

• Mamusie
Beti mój Bo to by sobie nie dał nawet założyć teraz pieluchy tak o w dzień... widziałam że są takie pieluchy majtki, może by takie coś im zakładać na takie wyjścia? no nie wiem czy to by przeszło u mnie, ale może warto spróbować? Wczoraj Bo przejechał trasę Wawa - Kraków bez postoju na siku, potem czekaliśmy jeszcze w pod sklepem na M bo robił takie szybkie zakupy, no i w końcu mu się zachciało, pytałam czy dotrzyma do domu, mówił że tak no i jakoś się udało.

• Mamusie
Hej!

Ivi ufff na szczęście to nie zapalenie płuc.. Zdrówka dla Was!! 🙂

Gosia i Iwonka dacie radę, zobaczycie jak szybko Wam czas minie i nie obejrzycie się a będziecie na porodówce 🙂
Tak to jest w pierwszej ciąży wypatruje się tego brzuszka, nie można się doczekać kiedys zacznie być widoczny, a w drugiej już tak tego brzuchala szybko się nie chce 🙂 Gosia miałam identyczne odczucia!
Ja miałam doła, że wszyscy dookoła zaczęli ćwiczyć, zaczęła się mania chodakowskiej, a ja ciąża, i to w 5 miesiący musiałam zaprzestać ćwiczeń na orbitreku, bo zaczęłam plamić przez nisko ułożone łożysko.. na szczęście ciąża za mną i przymierzam się do powrotu do biegania od marca i tu mam do Was pytanie, czy słyszałyście taki pogląd że wysiłek fizyczny - trening powoduje szybsze zakończenie laktacji?? chciałabym Majkę conajmniej 6 miesięcy pokarmić, ale boję się o laktację jak zacznę biegać. Przed ciążą biegałam 15km, teraz też bym chciała zakręcić się koło 10-15km plus czasami zamiast biegania, orbitrek godzinka.

• Mamusie
Agatka, ja czytałam tylko o tym że intensywne uprawianie sportu zmienia smak mleka na kwaskowy, gorzki, ale po 60 - 90 minutach ten smak zanika, nie trzeba wcale ściągać tego mleka. TAk więc kochana, dobry stanik i do biegu 🙂
ps. gdzieś mi wpadło takie zdanie w oko, że można ćwiczyć z ewką, heheh 🙂

• Mamusie
Joł Mamusie 🙂

Dziękuję za miłe słowa 🙂 ale jakoś w rzeczywistości inaczej go postrzegam niż na tym zdjęciu wyszedł ten mój brzuch 🙂

byłam na krzywej cukrowej, myślałam że zejdę na korytarzu, jak czekałam godzinę, tak mnie zesłabiło, chyba za szybko to wypiłam...

Borys poszedł do żłobka, w przyszłym tyg Dzień Babci i Dziadka, szykują jakieś przedstawienia, Panie prosiły żeby Bo przychodził bo będą mieć próby, żeeby potem nie biegał jak oszalały... jakoś sobie tego nie wyobrażam, Bo w przedstawieniu, hehehe, ciekawe co to będzie?

• Mamusie
Gosia ale Ty super wyglądasz. Brzuszek jest fajowy i nie taki wielki moim zdaniem 🙂

Dorotka mój Wojtek lej w pieluchy, nie mówiąc o kupach:/ już nie mam na niego pomysłu zupełnie. Az mi głupio z nim kupowac pieluch bo wygląda na 3 lata a nosi pieluchy...Mało tego! W nocy musze z 2-3 razy wstawać do niego i zmieniać mu pieluchy bo tak łoi:/ Jak na ironię teraz częściej wstaje niż jak był niemowlakiem 🤔
Moja mama mówi że jak dzieci przestaja robić w pieluchę to zazwyczaj rzadko już sikają w nocy. Więc widocznie Wojtek jeszcze nie jest gotowy. Trzeba czekać na ten bodziec. On wie gdzie ma robić, i jak wołać i non stop mi to obiecuje ale nic poza tym...
Jeśli chodzi o płeć to nie mam przeczucia teraz jak przy Wojtusiu. Nie wiem czy bym chciała dziewczynkę hehe moze podświadomie to wypieram z umysłu bo zakładam że pewnie będzie chłopak i nie chcę mieć później myśli że wolałam dziewczynkę zamiast kolejnego cudaka z siusiakiem? hehehe Wiem że powoli rodzi we mnie się to super uczucie miłości, szczególnie jak czuję ruchy 🙂

No i pół kilo mi przybyło 🙂 I chyba troszkę brzuszek powiększył. Teraz pewnie będzie tak co 2 tygodnie widać różnicę 😁