Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ivona, Beti dzięki za odp.

A ja jestem taka dumna z mojego szkraba.
Dzisiaj mój mąż zabrał mnie na zakupy ciuchowe (dla mnie) 🙂 wzięliśmy maluszka, byliśmy w centrum handlowym 2h, był taki grzeczny, że na koniec poszliśmy na ciasto i kawę, a on taki radosny, zero płaczu. W kawiarence daliśmy mu mleczko, po czym pojechaliśmy do znajomych gdzie byliśmy 3h 🙂 był taki fajowy, rozgadany, uśmiechnięty... w szoku byłam, bo tak jak wcześniej pisałam Milo strasznie bał się osób obcych, płakał... a dzisiaj takie zaskoczenie 🙂 był grzeczniutkim potem ok 7 padł na pół godzinki, bo wczoraj o tej porze już był kąpany i lulu, a tu zmiana czasu więc musiałam go przetrzymać 🙂
Kupiliśmy małemu fajową kurtkę zieloną nexta, taka puchową, fajne, mięciutkie sztruksy 🙂 i oczywiście parę innych ciuszków, niestety już tak mam, że bardziej myślę o synku niż o sobie... aż mój mąż mi ciągle przypominał, że przyjechaliśmy na zakupy dla mnie 😁 no i kupiłam trochę ciuchów ☺️ dawno nie byłam na shopingu 😜
aaa i dzisiaj zjadł całą miseczkę zupki... do ostatniej łyżeczki... a było tam 120ml 🙂 i sam chętnie buziaczka otwierał, bez żadnego zabawiania 😉
mój najukochańszy synek 🙂 jestem taka dumna! taki był grzeczniutki 5 godzin poza domem! 🙂

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wiecie co laski, dzisiaj mam jakiś nawał pokarmu, nad ranem miałam małą powódź w łóżku jak z początków karmienia... w lodówce już 2 butle po 200ml stoją i czekają 😁 cieszę się, że mam jeszcze mleko... i jakoś dzisiaj tak sporo tego pokarmu 🙂 mąż na mnie woła MILKA 😁

• Mamusie
gosia ja już nie karmię cycem w dosłownym tego słowa znaczeniu... bo przez kolki mały odrzucił cyca, poza tym zaczęłam go dokarmiać, na noc dostawał jedną butlę mm... no i efekt taki, że po skosztowaniu butli, nie chciało mu się piersi ciągnąć. no ale starałam się i od ponad 2 miesięcy odciągam swojego mleko laktatorem i podaje mu butelką 🙂 dlatego jestem w totalnym szoku, bo wszędzie piszą, że laktator nie utrzyma tak laktacji jak niemowlę, a mi jakoś się udaje już ponad 2 miechy 🙂 jestem z siebie dumna! 😎

• Mamusie
gosia może to nie wymioty tylko tak mu się ulewa? u nas tak jest, jak po zjedzeniu (mimo że mu się odbije) noszę go pleckami do siebie żeby wszystko widział 🙂 i czasami uleje mu się i to dość dość... pewnie dlatego że żołądek ma troszkę ściśnięty przez moją rękę, no ale muszę go jakoś trzymać.

• Mamusie
gosia87 napisał(a):
nieraz potrafi zwrócic wszystko co zjadl tak mi sie wydaje bo jak chlusnie to duzo tego jest, nieraz nawet jak zje odbije mu sie zasnie i jak sie obudzi to potrafi jeszcze zwrócic

to może za dużo zjada i żołądek cofa. nie wiem dziwne, choć tak jak pisałam mojemu jak się uleje to też czasami sporo tego jest.

• Mamusie
Dzień dobry Mamusie i dzieciaczki 😘
U nas noc ładnie przespana, jedna pobudka... mamy (myślałam, że umrę z pragnienia) i jedna pobudka Marysi 🙂 Pogoda iście jesienna... kolorowe liście i szare niebo... R robi mi śniadanko, ja piję kawusię... dzisiaj na 12 do ośrodka na rehabilitację i na 15 do ortopedy 🙂
Marysia wesolutka piszczy, śpiewa- zmienia tony, i coś co dla mnie jest dziwne i śmieszne bo mówi rrrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy i to wyraźnie to "r"
Aha... dzisiaj jej idę kaszkę kupić żeby zacząć gluten wprowadzać... tylko nie wiem czy dam radę odciągnąć te 100ml mleka... i trochę dół, bo ja zacznę do modyfikowanego dawać to mojej cyce jeszcze mniej potrzebne będą 😞 no ale taka kolej rzeczy...

• Mamusie
Hej dziewczyny,
My po wyprawie. Bylo super. Adi byl taki grzeczny ze wszyscy go chwalili. Bylo duzo gosci i dzieci, szum, krzyk, a on taki zadowolony siedzial. Po 22 poszedl grzecznie spac 🙂. W czasie podrozy oczywiscie spal. W niemczech sa super deserki i inne rzeczy dla dzieci, Dostalam od kolezanki deserki i herbatke meliske, jestem super zadowolona. Odkladam syrop na wywolanie kupki i zaczynam ostro wprowadzac jedzenie bo juz czas, wszyscy tam w ogole w szoku ze jeszcze sie patyczkuje z tym wprowadzaniem. Zobaczymy, oczywiscie nie bede przeginac.
W srode szczepionka a mnie juz trzesie na sama mysl 😞.

• Mamusie
No i dupa... próbowałam ściągnąć mleka na jutro do tej kaszki... a nie mogę odciągnąć nawet 30ml 😮 ten laktator jakiś do bani... 😞

Marlena to świetnie, że się wyjazd udał... haha jaka jestem przekonana z tym wprowadzaniem, tylko teraz nie przesadź w drugą stronę i za dużo nie wprowadzaj na raz 😉

• Mamusie
Gosia nasz syrop nie ma nazwy, to laktuloza w syropie, naturalny skladnik, mozna dlugo stosowac, ale co jakis czas mu przestaje podawac zeby sprawdzic czy sam zrobi kupke. My go stosujemy od 2go miesiaca, codziennie 🤢.

beti82 Adi juz na glos tak sie smieje ze szok. Szczegolnie jak lezy nago a ja go caluje w szyjke i pod paszkami 😁. Dalabym filmik ale nie odtwarza glosu 🤢