Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
a chyba jak u nas wszystkich dzidzia dzidzia dzidzia 🙂 mały coraz wiekszy coraz wiecej uwagi potrzebuje 🙂 mało je duzo spi he he i jest najukochanszy na świecie ..
nie chce jesc kaszek zupek tylko mleko jabłko i banany .. 😜 piszcy sieje sie w głos i wydaje takie dzwieki jak mały osiołek he he ..
przelece troche stron to zobacze co tam u was bo w temacie to raczej nie jestem 🙂

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Magda tylko 3 tygodnie! 🙂 super 🙂
Co do tych łyżeczek, ja mam taką co zmienia kolor jak jedzonko jest za ciepłe, z Tommee Tippee 🙂
niekapka póki co nie mamy, kupiłam taką butelkę z Tommee do herbatki, która ma dziurkę na środku, więc maluszek może dobrze chwycić, ale ma zwykły smoczek 🙂 kolor zielony 🙂
Z tym glutenem to ja już zgłupiałam... a nie można kupić zwykłej kaszy manny i troszkę do zupki dać???

• Mamusie
beti... ona się dosłownie zielona robiła... ale to się zdarzyło pierwszy raz, przy bądź co bądź dużym wysiłku... po długiej przerwie, nie ćwiczyłyśmy Vojtą aż 22 dni... i właśnie nie zanosiła się płaczem... na co dzień to raczej nie ma sytuacji, że tak krzyczy (bo przy ćwiczeniach u niej jest krzyk z wysiłku i stękanie- po tym widać też, oprócz mięśni czy współpracuje czy się obija)... no nic zobaczymy... a z tą główką to świrowała jeden dzień i przestała jak jej szelki ściągneliśmy na trochę, myślę, że to było tym spowodowane, że bardzo chciała nóżkami ruszać...

Dziewczyny ja pisałam, że co najmniej 3 tygodnie... może wyjść, że jeszcze nie wiem ile będzie to nosiła... ale jestem dobrej myśli, skoro jest poprawa 😉

Przetrzymaliśmy Małą do 19 z kąpaniem, i już śpi... a My z R idziemy na spacerek wieczorny po pepsi 😉

• Mamusie
Tak sobie śmigam po stronach i czytam o karmieniu piersią, o glutenie, o wprowadzaniu jedzenia... i trafiłam na ciekawą rzecz dla "byłych" palaczek...

"Jak wykazały wcześniejsze doświadczenia dr Mennelli, ilość nikotyny w mleku jest najwyższa w 30-60 minucie po wypaleniu papierosa lub dwóch, a spada do zera mniej więcej w trzy godziny po nim. Dlatego badaczka zachęca kobiety sięgające po papierosa w okresie laktacji, by przynajmniej porę palenia dobierały pod kątem zdrowia dziecka."

wyżej jest cytat z tego artykułu... dla zainteresowanych http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/karmienie-piersia/384-nikotyna-w-mleku-matki-zakloca-sen-dziecka.html

• Mamusie
Aha i jeszcze jedna nowa wiadomość... i moje zmartwienie... a mianowicie, w miejscu gdzie Marysia powinna mieć (w przyszłości) kła spuchło dziąsło, jest twarde jak cholera i widać na nim wyraźną białą plamę... Mała szura w tym miejscu wszystkim czym się jej uda... Czy myślicie, że może jej kieł pierwszy wyjść? 😮

• Mamusie
Aha czyli spoko... tam gdzie miała plamki to ma nadal... na dole większe się zrobiły... ale zaniepokoiło mnie to spuchnięte... a może po prostu spuchło bo ciągle coś tam mamle tym ryjkiem i trze 🙂

Małgosia takie akcje to się fajnie czyta... 🤪 jak zaczynają się wszyscy kłócić a w gruncie rzeczy wszystkim chodzi o to samo na przykład 🙃