Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Karmicie dzieci na leżąco?

U nas z nowości to nie podeszły jagody... Maryś zrobiła dzisiaj zieloną kupkę 😞 no ale spróbujemy jeszcze w innym terminie 🙂
Zupka zjedzona, Mała śpi... a na dole stukają i wiercą 😞

Ja na spacerze jestem tak 1,5 godziny przynajmniej raz dziennie... nieraz wychodzi 3 razy po godzinie, a nieraz (wczoraj na przykład) raz 3 godziny a później 1,5... wszystko zalerzy od pogody i od zachowania Małej 🙂 czasami tylko do sklepu z Małą wyskakuję to jestem pół godzinki 🙂

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nequitia 3 razy spacerki wow ja bym nie dałą rady 3y razy ubierac rozbierac dzwigac wózka.juz dwa razy jest mi cieżko dlatego wolę jeden długi a teraz tak zimno to bedzie lipa...
ja karmie na leżaczku bujaczku.opieram go o łozko by sie nie bujał, no i ma odpiete pasy jakby sie zachłysnął to wtedy szybka akcja.ale butle-herbatke jak juz nie chce pic z kubka i butli w półsiedzącej to daje mu w leżacej na boku w takiej w jakiej cyca dostaje.
Marlena ale marchewkowy rzeczywiscie 🙂 widac że mu smakuje

• Mamusie
No u nas dzisiaj Pawełek wygląda fatalnie.Caaaały obsypany! Pierwszy raz coś takiego. I na bank to marchewka. Spróbuję dzisiaj z ta mąką ziemniaczaną przy kąpieli. Dobrze, że jestem u rodziców, bo przynajmniej się nim zajmują i mam chwilę oddechu, bo od wczoraj jest trochę dziwny. Ale coraz bardziej jestem przekonana, że to z powodu tej wysypki. Ja teraz postanowiłam parę dni nic nie podawać innego niż mleko. Niech się to wygoi i spróbujemy raz jeszcze bez marchewki. Ale wróce do niej za jakieś 2 tygodnie, bo to może tylko chwilowe.

• Mamusie
Hejka! 🙂

A więc... Milo waży 7450g 🙂 nie mierzyli go, ale według moich pomiarów na przewijaku ma 65-66cm 🙂
Strasznie płakał... jej gorzej niż ostatnim razem, no ale szybko się uspokoił, jak już wyszliśmy z gabinetu to nie płakał tylko tak się żalił... w drodze do domu zasnął. Jak się przebudził popłakał, potem mu się poprawiło i miał dobry humor, ale później zaczął strasznie marudzić, sam nie wiedział co chce... w końcu zasnęło biedactwo.

Dziewczyny współczuję Wam tych uczuleń... u nas jak na razie odpukać w niemalowane.. nic się nie dzieje, a wprowadzone mamy już: marchewka, ziemniak, pietruszka, jabłko, banan no i wczoraj po raz pierwszy gruszka 🙂 jutro jadę na zakupy po kilka deserków w słoiczkach, takich których nie dostanę o tej porze roku: morele, brzoskwinie, jagody itp..

Kupiłam synkowi kubek niekapek... ale za bardzo nie wie jak z niego pić... no ale próbujemy 🙂

• Mamusie
agata_j napisał(a):
Ania jak Pawełek ma takie mocne uczulenie, może pij wapno żeby mały w mleczku dostał... podobno ma działanie odczulające...

To jest myśl! Dzięki wielkie, oklask dla Ciebie!Beti, dla Ciebie też za tą mąkę ziemniaczaną!Milo ślicznie przybiera 🙂 Ja mam ostatnie szczepienie 24 listopada i na samą myśl mnie trzęsie.

• Mamusie
aha odnośnie tego charczenia, o którym Wam pisałam, że mój maluszek tak ma, więc jest to przypadłość dość częsta - WIOTKOŚĆ KRTANI czyli niedojrzałość mięśnie krtani, samo minie. Wiele niemowlaków ma tą [przypadłość, jest absolutnie niegroźna i samoistnie przechodzi, po prostu krtań musi się do końca wykształcić, podobno mija ok 6-12 miesięcy.

• Mamusie
Hej! Ja już zaliczyłam zakupy z mamą- w Biedronce jest promocja na huggiesy 😁 Kupiłam Pawełkowi rajstopki na zimę grube 🙂
Powiem Wam, że po tej kąpieli w mące ziemniaczanej wysypka trochę wyblakła, nie jest aż tak czerwony jak był wczoraj. Dzisiaj na pewno robimy powtórkę. No i Maluszek bardzo zaczyna trzeć dziąsełka na dole...a od 3 nocy budzi mi się o 3 i 6 regularnie, więc chyba coś sie zaczyna tam dziać...

• Mamusie
u nas z zebami tak samo.tarcie masakryczne i drazliwosc wieczorami no i problemy ze spaniem.ale na szczescie problemy ze spaniem co drugi dzien 🙂 byle nie codziennie bo wykituje. mały dzis dal mi pospac wyobraźcie sobie że usnęłam o 19.30!!!! 😮 obudziłam sie dwa razy do młego a ten spi dopiero o 3.30 wstał pogadał zjadł dwa razy i poszedł spac. do 6.30. a teraz ma juz druga drzemkę.
NEquitia gratulacje dotknięcia nózki.Agata ekstra genialny pomysł z tym wapnem 🙂 dzieki z ainfo o krtani.ale rosną te wasze dzieciaczki ciekawe jak u nas
dziewczyny czy wasze pociechy też mlaskają podczas jedzenia ? moj to ssie marchewkę jakby cyca doił. normalnie otwiera buziunię a potem ssie.dlatego mlaska w koncu sie skapowałam bo dzis to stale robił hahahah usmiałam sie na maxa, a jemu tez gadanie sie właczyło i smiechy przy jedzeniu nie miał kiedy 🙂