Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej,
Po wczorajszej akcji z Marysią u nas też zakaz dotykania kredek itp bed nadzoru.
Dobrze , ze nic poważnego się nie dzieje, dzielna Marysia a i Ciebie Magda podziwiam za zachowanie zimnej rwi ja to pewnie bym spanikowała .
Agatka super pomysł z tym kubkiem 🙂
Czekam na faceta z pralni dywanów, wczoraj odebraliśmy niby wyprany, rozłożyłam go i tak się wściekłam, owszem odświeżony jest ale nie wyprany, niech go facet dzisiaj zabiera i poprawia, nie odpuszczę im 😞

• Mamusie
Mysza haha jesli pobiegniecie do szpitala w koszulce na ramiaczkach w połowie października, z nieubranym dzieckiem pozawijanym w koce nazywasz zachowaniem zimnej krwi to dziekuje hehe
Agata czytałam opinię twoja... Masakra jakaś z tym bukietem...
Ten co przyszedł jest brzydki zwyczajnie... Za taka kase to cudo mozna by zrobic w zwyklej kwiaciarni...

• Mamusie
Magda a co ja się z nimi nawojowałam... bo wmawiali mi że wiązanka jest ok.. debile! pewnie ze wszystkimi tak robią bo skoro to internetowa kwiaciarnia to zamawiający nie widzi jak w rzeczywistości bukiet wygląda, a odbiorca jest zadowolony, że kurier przywiózł bukiet, nie wiedząc jak miał wyglądać w oryginale... mogę się założyć, że wszystkich tak oszukują.. pech chciał że ciocia zaczęła mówić coś o tulipanach, a przecież w tej wiązance zamówionej nie była ani jednego tulipana i tak od słowa do słowa... potem prosiliśmy ciocię o fotkę, jak zobaczyłam to "cudo" to się za głowę złapałam.

• Mamusie
dziady pieprzone... aż się coś robi, jak czytam...

niech się udławią tymi swoimi bukietami... szczerze Ci powiem, że sama bym ładniejsze zrobiła... a skoro nie ma sezonu na jakieś tam kwiaty to powinni usuwać przykładowe wzory... a nie w błąd wprowadzają... ech, szkoda słów...

• Mamusie
Hihihi
Ale ŻENADA!!!!!
Toz to nawet podobne nie jest!!!
Złodzieje i oszuści!!!

Dziewczyny od rana z m sie lenimy bo to ostatni dzien urlopu...
A tu o 10 tel do niego czemu go nie ma w pracy...
I pojechał... Zostałam sama z dwójka dzieci, praniem, pieczeniem, spacerem, obórką, karmieniem i w ogóle wszystkim... Nieprzygotowana psychicznie ani logistycznie.. Dziś mieliśmy to robić...
Jakoś daje radę, teraz Bo zjadł i sie usral, słyszę ze Niki tez właśnie robi w pieluche... Kto pierwszy?! Mam tylko nadzieje ze jak go zdejmie ze swojej klaty to nie będzie wyl..

Ale obiad zjadłam!! I Niki tez nakarmilam;-)
A rano Bo ciągnął cyca a ja Niki druga ręka trzymalam butle mm...

• Mamusie
Iza z tym karmieniem , to aż się uśmiechnęłam u Nas to samo było , Majka na cycku a Kubę karmiłam łyżeczką 🙂
Dasz radę 🙂
Był facet od dywanów, powiedziałam co myślę o ich usługach i po negocjacjach stanęło na tym , że oddadzą mi całą kasę i o to chodziło 🙂
Teraz robię dżemy jabłkowe 🙂

• Mamusie
Jak zwykle sobie wymyśliłam obiad... Miałam kapytka zrobić i sos z torebki bo weny nie mialam, ale pomyslalam chwilę i zrobiłam placki z sosem po węgiersku... Ale mi pyszne wyszly, sama juz zjadlam z marysia 😉 całą reszta będzie za godzine a rafal koło 22 dopiero... Wiec bede smazyla pol wieczora... Ale co tam 😉

• Mamusie
Ivi tak na poprawę humoru :

http://instagr.am/p/RIU-LNmtNe/

Juz nie mam brzuszka;-)
Tak jest przy dwójce ;-) przynajmniej glodowka z głowy ;-)

Zrobiłam dziś porządek w szafie (kiedy znalazłam na to czas?!?) i generalnie mam tylko 2pary jeansow!! Reszta za duża.. Ciuchy ciazowe spakowane.. Szafa prawie pusta.. Zostały dresy i tshirty... Coś za coś ;-)
Ale wyjść na dwór z noworodkiem i Niki będąc sama to hardcore... Przy wynoszeniu gondoli przez taras wyleciała za mną i juz na schody... Nie wiedziałam czy rzucać gondole z Bo na podłogę i łapać Niki czy drzec sie na nią ... Ehh
Wszystko trzeba tak dopracować..
Mysza ty pewnie coś o tym wiesz.. Najgorsze są te schody.. Gdziekolwiek nie chce sie ruszyć są schody..

• Mamusie
Iza ja robiłam tak , że najpierw sprowadzałam na półpiętro Kubę i prosiłam by się nie ruszał 🙂
leciałam po gondole, zostawiłam gondolę na półpiętrze , sprowadzałam Kubę na dół , znów prosiłam żeby zaczekał i biegiem po gondolę i jak z nią schodziłam już na dół to byłam cała mokra i odechciewało mi się spaceru 😁 😁 😁 A teraz Kuba trzyma mnie za palec u ręki na której niosę Majkę , wózek pod pachę z drugiej strony i jakoś idzie...ale ciężko jest 😮
Magda ja też smażę ale placki z jabłkami, na trzy patelnie 🤪 🤪 🤪
Pycha są 🙂

• Mamusie
Dlatego ja sie uparlam ze chce parter bez ani jednego schodka. Wyjście na ogródek z zamknięta furtka. Bez schodów w domu. Wtedy sobie poradzę;-)

Mysza Niki sie nie da powiedzieć zeby zaczekala
Zostawić ja na schodach to tak jakby prawie ja pchnąć po tych schodach... To szogun jest i juz..

• Mamusie
Iza a nie możesz najpierw Niki wynieść z wózkiem na zewnątrz, zapiąć jej pasy, dac listek, kwiatek cokolwiek i pójść dopiero po małego szybko? tak naszykować, żeby go wsadzić w kombinezon czy śpiworek i hop na dwór? kurde nie wiem, nie umiem sobie zwizualizować topografii :P haha żeby coś z sensem wymyślić...

poparzyłam sobie rękę przez te placki cholerne, ale takie pyszne mi wyszły, że och i ach!! 🤪 i już nie ma...

a tutaj się chwalę moim wzorkiem na papusie 🙂 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=452431374799619&set=o.121656811212724&type=1&theater może wygram, a wtedy taki wzór będzie w sprzedaży 🤪 marzenia... więcej oldschoolowych wzorów w artykułach dziecięcych... uwielbiam 😉

aha! no i dzisiaj zauważyłam, że mamy dolną i górną 4 jednak na wierzchu... i dolną 4 prawą prawie 🙂