Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ja już od 13 u rodziców 🙂
na chwilę się do kompa dorwałam właśnie mój tato tłumaczy Małej, że w kuwecie kot robi kupę i że to nie piach haha a kot się schował pod łóżkiem i się boi wyjść 🙂

Marysia w podróży boska, grzeczna i cudowna w ogóe 🙂
a u dziadków się rządzi jak u siebie 🙂

Jutro się do siostry mojej przenosimy, tam jest Nika 7 letnia i 10 miesięczna Jula, będzie frajda nie mała bo u nich zostaniemy cały pobyt 😁
Już się nie mogę doczekać, aż mama wróci moja z pracy 🙂

Mężu już w drodze powrotnej... jakoś dziwnie jak wiem, że go nie będzie... aż do świąt 🥴

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej!!

Gosiu bo te nasze czerwcowe dzieci to juz robią sie takie mądre i dorosłe...
Fajnie ze odzylas troszkę;-)

Niki wczoraj na basenie zjezdzala z m z największej zjezdzalni.. Takiej stromej, kreconej, tubie...
Ja jestem w szoku bo z nim na placu zabaw prawie na wszystkich zabawkach jeździ sama..
Konik, karuzela itp.. Ja sie bałam jeszcze..
I na basenie Niki była z koleżanka!!! Bawiły sie razem w wodzie i plywaly!!

Ogarniam dzieciaki i zaraz kawka!!

• Mamusie
Dobry! 🙂

u nas noc koszmar, jęki i płaczki, pobudki co godzinę, po 4 już nie wytrzymałam i Milo wyladował u nas w łóżku.. no bo ileż można wstawać?? 🤢
biorę się zaraz za zupę dla Miłego..

Gosia cieszę się, że Borysio taki przytulasek 🙂 ja to ostatnio przerabiam, że ja to tylko taki dodatek do taty, co ugotuje, nakarmi, tylek wytrze 🙂 i tyle... wczoraj nawet w trakcie wspólnej zabawy.. mnie synuś odepchnął i dał wyraźnie do zrozumienia, że on się bawi z tatą 😁 śmieszne to, ale smutno mi się zrobiło ☺️

• Mamusie
no niestety tak jest, tata kojarzy się z wygłupami i zabawą, no a mama w większości z karmieniem, obcinaniem paznokci, myciem głowy, podawaniem leków i wieloma innymi mniej "przyjemnymi" czynnościami 🙂

idę piec piernika ala murzynek, potem zarzucę przepis jeśli ktoś ma ochotę 🙂

no i obiad 🙂 zupka jarzynowa dla Miłka się robi, a na drugie zrobię chyba pierś z kurczaka z brokułami w sosie śmietanowym z makaronem 🙂

• Mamusie
Cześć 🙂

faktycznie cisza na forum,.
Milo wcina jajecznicę, więc mam chwilkę 🙂
noc dużo lepsza od wczorajszej... może dzięki camilli, którą mu dałam przed snem???
tylko mógłby dać mamie taki bonus i choć raz obudzić się ok 9 🙂 a nie po 6 🤢

u nas szaro i ponuro, wczoraj cały dzień padało więc nosa z domu nie wyciągnęliśmy 🙂
dzisiaj może na basen się wybierzemy.

do później!

• Mamusie
Super Cie widziec Andzia.
widac że dziewczynki mega szybko sie rozwijają. Gosia u nas jest dopiero poczatek słowa mama. ale to on sobie gada pod nosem lub jak ryczy.tata gada bardziej jako samogłoski i tez jescze nie rozumie tego.wskazac mame umie jak sie T. go zapyta. no i czasem papa jest tylko mówi tata wtedy bardziej hehe.
Agatka Miłoszek chyba bedzie brunetem widze, tak jak Filip.
my uzywamy 5ek z z pampera i z dady tez 5ki. ale Filip wazy 11 kg wiec go nie uwieraja.
a teraz młody jescze bardziej schudł bo oczywiscie on nie moze byc zdrowy! do żłobka nie chodzi a co chwila na jesien i wiosne jest chory: 2 tygodnie chory potem tydzien zdrowy i na zmiane!
wirusowe zapalenie gardła. normalnie płomien. nie chciał jesc, nie chciał pic. temperatura 39 stopni, ciezko było zbic a zbijałam tytlko jak byłą powyzej 38,5 bo bym przedawkowałą inaczej. łączyłam obie substancie ale miałam watpliwosci ile po ibuprofenie moge podac paracetamol, bo ibuprofen po ibuprofenie po 6 godzinach, paracetamol po paracetamolu po 4ech. a jak po ibuprofenie goraczka rosnie i nie mineło 6 godzin? na szczescie mineło 4 godziny i podałam paracetamol, i jak pytatałam potem lekarki to po 4ech mozna podac druga substancje.gorzej jak po tym paracetamolu nie chciało spasc, normalnie masakra dopiero po półtorej godziny spadło ponizej 38,5..maskara oczywsicie z nocami, bo goraczka co chwile wracałą i musiałąm czuwac.maruda straszny. jescze mi zwymiotował i miał lekką biegunke...juz myslałam ze rotawirus bedzie. ale stolce były inne niz wtedy.dzis juz lepiej jest bo je łądniej i oby tak zostało.
pani doktor oswieciła mnie w paru sprawach.nastepnym razem wam opisze bo mykam na zakupy zaległe. przeciez noralnie wszystkie moje plany zwiazane z urlopem T. poszły w łeb.

Hej! Ale puchy tu na forum 😮
Ja mam zachrzan w pracy ale daje radę

Zdrówka dla Fifcia!!
Milosz przystojniaka nie ma co!!

Hmmm ciekawe o u Myszy i Ivi??

Buzka i do poczytania jutro wieczorem pewnie 😜

Ale się zsynchronizowały 😜

Ja się jeszcze pochwale co mój brzdąc umie:
Mamy w salonie ciągle jeszcze tą matę piankową położoną na podłodze. Teściowa nauczyła go pokazywać a b t oraz m. Bawi sie dziś przy śniadaniu bajką a tam nagłówek był napisany drukowanymi literami i on surczybyk a rozpoznał i krzyczy aaaaa i pokazuje gdzie 🤪

Normalnie szok!!! Muszę go nagrać 😎

Wasze dzieci te z się tak kręcą?? Ja nie daje rady już bo u mnie w domu to same kanciaste meble są...