Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
monia668775 ten palak moi rodzice kupili w komisie dla dzieci ale powiem ci ze do wozka sie nie nadaje bo jest uzywany bo sie lamie na jedna strone i chyba cos tam sie zlamalo w srodku i maly bawi sie nim tak na siedzaco i nie wieszam go ale najlepszy jest garnuszek

Zdrowka dla Zuzia juz 7 miesiecy i dwa zebolki gratulacje my nadla bezzebni

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Sprawa zaginięcia Tego Maleństwa od początku wydawała mi się podejrzana . Nie śledziłam co prawda wiadomości a o sprawie dowiedziałam się od Was , ale mimo to złe przeczucia miałam. Tragedia dla rodziny ogromna , nie potrafię albo nie chce osadzać teraz matki, nie potrafię tylko zrozumieć jej zachowania i mam nadzieję że za dzień lub dwa nie poznamy nowych dowodów i nieszczęśliwy wypadek okaże się zbyt brutalnym wypadkiem. Bo jednak podejrzany jest fakt ze mama małej nie wzywała o pomoc , nie wezwała karetki???? co ja zmusiło do takiego zachowania ????? Czy możliwe jest stracenie w takiej sytuacji kontroli nad sobą nad tym co się robi ???? i tak długo to w sobie dusić, dlaczego ????
Straszny zal zal mi tego dziecka, rodziny, sąsiadów, tez mam krewnych w sosnowcu i okolicach, podejrzewam ze ich również to obojętne nie zostało i mieli nadzieje na odnalezienie małej.Skoro nawet mi , dalekiej obserwatorce, dreszcze i łza z oka popłynęła
mam nadzieje ze zwłoki się odnajdą, szybko.

A tak w ogóle to mówię dzień dobry , po skończonym tygodniu pracy. Ale zaraz zajmę się druga bo urządzam pokój dzieci i mam nie lada zadanie bo pokój jest wspólny chłopca i dziewczynki, a raczej nastolatka i niemowlaka, i trzeba to wypośrodkować gdzieś. Jak skończymy zrobię zdjęcie.
Na razie mogę zdradzić ze będzie dominować, szarość,biel , czerń i wzory a potem na koniec dorzucimy trochę różu i innych kolorów, teraz przegrzebuje tylko internet za ciekawa faktura i wzornictwo materiału na narzutę dla Adacha na łóżko i zasłonko rolety , i się wkurzam bo nie ma, a jak jest to cena big .
NO I SPIOCH SE POSPAŁ 30 minut, ALE TO JUZ PORA na kasze, głodomorra spac nie dała

• Mamusie
anjaP - to tak jak ja urządzam pokoik dla nunki 🙂 my juz w maju przed jej urodzeniem wszędzie malowaliśmy i Wiki ma pokoik na zielono ale mam kupe Kubusiowych ulubionych jej naklepej na ściany i bedzie cudnie , jak skończysz to czekamy na zdjecia 🙂ty masz trudniej bo dla 2 dzieciaków ale dasz rade , spadam bo nuna sie obudziła po drzemce , spała od 10 i teraz pewnie głodomorra jej się włączyła 😁 😜

• Mamusie
dziewczyny to czekamy na zdjęcia 😜

anjaP ja w Polsce i też za bardzo nie miałam jak śledzić sprawy Madzi tyle co wiadomości czy Uwaga na TVN, no bo wiadomo Lenka rządzi mamusią 😮 A co do sprawy to nie zdziwiłabym się jakby to nie był wypadek bo tak kręcą że szok no nic zostaje czekać 🤢

• Mamusie
to jak juz rozsyłacie te hasełka to i do mnie poproszę jak by co to mail [email protected]

monia ja planowałam zmiane mieszkania na wieksze wiec w starym nic nie robilismy , przed narodzinami na nowym apartamencie nie było czasu na zmiany .JUŻ w trakcie przeprowadzki akcja porodowa ruszyła i potem wszystko było zrobione tyle o ile, i teraz dopiero trochę odświeżamy i urządzamy po naszemu

zdrowka dla dzieciaków, przy takich mrozach ,

100 dla Zuzi xxx

• Mamusie
Ja obnizylam lozeczko bo balam sie ze potem maly bedzie bal sie spac tak nisko i mialam racje parzy go to lozeczko dzis ze zwzgledu na to iz w pokoju mam zimo maly przesypia przy tv w kojcu przynajmniej ma cieplo i pol godzinne drzemki jakos to przezyje

juz po obiadku chyba mu brokuly nie smakuja bo wmusilam w niego tne obiadek nie otwierla tka ochoczo buzki jak to zawsze robil

wercia do ciebie mam sprawe teraz Patrys jest chory i pewnie na rehabilitacje nie pojdziesz ale jakbys poszla to nie zapomnij spytaj sie odnosnie siedzenia jesli dziecko sam siedzi ale nie siada samo czy zdrowe jest dlugie siedzenie pewnie sie domyslasz iz chodzi o Oskara bo sie zastanawiam ile moze tak siedziec ja staram sie go przenosic do lezaczka w kojcu tez lezy na pleckach i na brzuszku ale najwygodniej mu siedziec a nie chce obciazac mu jeszcze kregoslupka

• Mamusie
Czołem Brygado! 🙂

Olek właśnie śpi,więc mam chwilkę dla nas ☺️ Dzisiaj od 5 rano płakał przez sen,aż musiałam Go wybudzić i kołysać w bujaczku 🥴 Czyli skok zapewne dalej... ☺️
Albo nie dojada cycem... Sama nie wiem...
Dzisiaj podałam Mu na śniadanko jogurcik z Nestle o smaku jagodowym... Opałaszował caluśki 😮 I krzyczał jeszcze... Studnia bez dna! Dosłownie 🤔
Szczerze Wam powiem,że nie chciałabym jeszcze przejść na mleko modyfikowane, pokarmu mam jeszcze sporo, ale co Mały wyprawia przy cycu to się w głowie nie mieści 😮 Gryzie z powrotem, szczypie, a jak drę się (bardzo głośno czasem) Jego zwyczajnie to bawi 😞

Ja tez od rana śledzę TVN24 i jestem w szoku!!! 😮 Z racji,że tez jestem matką tak małego jeszcze dziecka pozostawiam sprawę bez komentarza! Brak słów- raz! Szkoda słów- dwa!!!

Megan a Ty karmisz piersią nadal?

AnjaP dawaj foty 😜

Witajcie po długiej przerwie
Byliśmy trochę u moich rodziców, ale mróz tam po -25 więc szybciej wróciliśmy. 🙂)
Słuchajcie jak każdy jestem w szoku po tych wiadomościach o tej malutkiej Magdzie, coś strasznego i jeszcze nie wiadomo czy matka mówi prawde...bo skoro tak to gdzie jest to maleństwo? a nawet myśleć mi się o tym nie chce bo włosy stają mi na głowie.

dziewczyny nie jestem w stanie nadrobić więc nie wiem jakie postępy wasze dzieciaki porobiły w trakcie mojej nieobecności 🙂) u nas poki co zębów brak, ale marudna jest i jeszcze nie siedzi. Nie wiem, chyba powinna już sama siedzieć, jak ją posadzę to chwilę się utrzyma w pozycji siedzącej, ale potem leci na boki albo co gorsza do przodu. A jak u was z tym siedzeniem. Oskarek pięknie siedzi a reszta?

A ..dziewczyny ile wasze dzieciaki zjadająobiadku? bo Ania chyba bedzie niejadkiem (w przeciwieństwie do starzsej siostry 🙂) bo jej wystarczy ten mały słoiczek bobo vity (tam jest chyba 130g) i to jeszcze czasem zostawia albo muszę jej trochę wciskać. POtem jak dobrze pojdzie to zje trochę deserku albo dopiero po 2 godzinach (z tym, że w tzw międzyczasie dostaje cyca).

emiliaeem karmie cycem ale lekarz mowil zebym zablokowala laktacje bo 13 go ide na 5 dni do szpitala i pewnie podadzą leki więc bede miala koniec karmienia...nie moge sie z tym pogodzić...chcialam go karmic jak najdłuzej ..serce mi sie kroi ze mam go odstawic...jestem wypompowana psychicznie...za duzo wszysstkiego

• Mamusie
monia321 moja teraz to straszny niejadek rano ze 120ml kaszki zjada tylko 60 potem zjada zupkę cały słoiczek 125g, potem mleko 120ml, potem deserek cały słoiczek 125g a potem mleko 120ml i np. dzisiaj zjadła tylko 60ml, na wieczór po kąpieli daję jej 150ml ale zjada tylko 120ml, no i wieczorem o 23 przez sen zjada 120ml 😉

Gosiaczek a Lenka siedzi juz sama?
Co do wypieków to moja ma na policzkach juz od urodzenia krostki. Pojawiają sięi znikają a teraz jak dawałam jej kaszkę na mm to dostała jakby więcej i suche są. Może to skaza tylko dziwne jest to że czasem jem nabiał i nic sie nie dzieje a czasem nie wiadomo po czym ma wysypke. Nie wiem...

• Mamusie
ja tez zauważyłam wypieki u Natalii 🙂 🙂 ale temperaturę podwyższyłam i może od tego albo po kaszkach nie wiem 🙂

Natalia tez je mało rano o 9 zjadła 60 ml na gęsto ( wlewam do miseczki wody na oko ) kaszki mannej z bobowity , o 13 obiadek pól dużego słoiczka , ale był o 6 mies z kawałkami i pomemlała i nie zjadła wiec zrobiłam 90 ml mleka to nie wypiła wszystkiego 😮 i o 19 tez ok 60 ml kaszki na dobranoc na gęsto miedzy czasie zjadła troszkę deserku i wafelka kokosowego 😉 za to nadrabia w nocy daje jej na noc czyli zaraz bo już marudzi 150 ml bebiko 2r z kleikiem i na pewno o 23 lub 1 120 mleka i o 3 lub 6 120 mleka

• Mamusie
Moj tez ma takie wypieki az czerwone policzki cieple i suche ale gorackzi brak mysle ze to wlasnie od ogrzewania mieszkania bo nie schodzi nawet jak smaruje go tym kremem wiec sie domysllam ze od tego

Dzis byl kapany 1 raz w lazience bo u mnie w pokoju nie ma do tego warunkow dzis sprawdzilam temp 14 stopni masakra ale spi pod kaloryferem gdzie na piecu jest 80 stopni wiec mu tam jest cieplo zreszta jak siedzialam i go karmilam przy kaloryferze to mi cieplo bylo gorzej ze mna bo spie od sciany ktora jest zewnatrzna i jak mi pizga masakra ja chce do chorzowa!!! 😞

• Mamusie
zrobilam 150 mleka ale zostawila Troszke na spanie sie Nie zanosi obniżyłam Lozeczko przywiesilam zabawki i teraz sie bawi 🙂 nawet tv teraz może oglądać bo znizylam też te ochroniacze i podnosi glowe i tv ogląda 🙂 może to i lepiej że Nie spi przynajmiej tak jak wczoraj Nie obudzi sie po 30 min 🙂

• Mamusie
Witam
Dziś już lepiej, nie było tyle ryku
Rozbójnik nadrobił trochę snu

PRzeczytałam i napiszę "ogólnie" 🙂

Zapytam babki o to siedzenie, teraz tutaj sa ferie to ona wyjechala ze swoimi dziecmi no a PAtryk chory to nie stracil cwiczen akurat

Te policzki czerwone to myslalam ze od kaszki albo selera z zupki jarzynowej ale probowalam potem i nie mial wiecej plackow

Mial wtedy przez 2 dni - 1 dzien jak moj chlop z nim poszedl wieczorem na spacer a mroz byl i mu wyszly i zaraz potem na drugi - u mojej Mum bylismy a ona nagrzala porzadnie

Teraz mial jak burak czerwone no ale to od goraczki

Aaaa i ten "grysik" z buzi zszedl mu... odkąd przestałam dawac mu mleko z cyca ☺️ ☺️ ☺️ czyli mu cos nie pasowalo z tego co jadlam 🥴 🥴 🥴

U Nas to w bloku ciepło chociaz musze mocniej odkrecac kaloryfery
Teraz jest 21 stopni w domku, na dworze wg czujki -19