Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Darka ja mam to samo, w nocy to w miarę śpi od 20-21 do 6-7 rano z dwoma przerwami na cyca, czasmi trzema, ale przez dzień to prawie w ogóle, do południa to może godzinkę śpi a popołudniu to wcale, czasem takie drzemki na 10 minut i koniec 🙂 mała aparatka.... więc nie nudzi mi sie, tym bardziej że cały dzień jesteśmy same, mąż wraca najszybciej o 17:30, ale najczęściej przed 19 i dopiero wtedy nie trochę zastępuje przy małej a ja mogę poprasować i posprzątać... więc lekko nie ma ale wole sobie sama wszystko robić niż prosić teściową o pomoc.,... czasem moja mama przyjedzie to się też nią zajmuję a ja odpoczywam 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć!
Moja córa miała wczoraj straszny dzień 🤔 normalnie jakby diabeł w nią wstąpił, myślę, że dopadła ją kolka 🤢. Prężyła się i robiła się czerwona z płaczu a ja nie mogłam jej uspokoić. Spała krótko, potem znowu przeraźliwy płacz, a do tego jeszcze ulewania i wymioty - nie wiem ile razy ją przebierałam i nie wiem ile razy karmiłam....tragedia. Uspokoiła się dopiero wieczorem przy kąpieli i na szczęście przespała całą noc, budząc się tylko na jedzenie. A dziś dałam jej dwa razy mleko Nan i póki co jest spokój. Piersi miałam jak kamienie a bolały mnie tak bardzo, że ściągnęłam mleko laktatorem, a z jednego cyca odciągnęłam aż 120 ml 😲 !!!!
Chciałabym ją karmić piersią, ale nie chcę, żeby się biedactwo męczyła. Dziś jem naprawdę ostrożnie i w małych ilościach i mam nadzieję, że jak jej dam mleczko to nie będzie płaczu. Poczekamy zobaczymy. 😉

• Mamusie
Dzień Dobry!!!

Ale się rozpisałyście Dziewczyny!!!
Staram się nadrobić

U mnie czasu coraz mniej, Patryk już po "śniadaniu" nie śpi prawie wcale.
Marudzi,czasem płacze i ogląda wszystko naokoło a ja ganiam rozczochrana
i niedospana...

Szafa sprzedana, moje mebelki przewiezione, poukładane mam w te meble tyle
ile jestem w stanie zrobić przy coraz bardziej aktywnym małym...

Na szczęście już upały minęły...

Mój w upały i do teraz w sumie w samych bodach z krótkim rękawem- no ale
u mnie mimo braku "upałów" 27 stopni prawie w mieszkaniu ;/

emialiaeem
- ja krwawiłam ponad miesiąc, a okres dostałam 2 miesiące po porodzie
karmiąc "trochę" piersią..

Mój nadal ulewa i ulewa i pieluchy tylko ciągle nastawiam i prasuję...

My nadal na Pampersach nr 1 i Dada nr2
Założenie mu większego chociażbym jak ściskała i się starała to zawsze
popaprane wszystko z sików i kupy jest bo bokami wyłazi...

Chusteczki też u Nas DADA i z Pampersach z aloesem - ale to od święta, jak uda
mi się w promocji kupić...

U mnie z sexem nadal tak samo 😞 boli przy stosunku tam gdzie dziecię mnie
naderwało i był aż 1 szew, ciągle to samo, jak nie przejdzie to idę do gina,
bo już na kontrolnej wizycie dziwnie mnie bolało jak zakładał wziernik.

Te butle z Aventu jakieś do d.... smoczki strasznie dziwne, mój nie lubi

Ja też maniaczka zakupów na Allegro - kupuję i kupuję, teraz wszystko dla małego
Już mnie listonosz nienawidzi ;p;p;p

Ja z TT mam laktator i prawie wszystkie "akcesoria" ale moja laktacja
już lekko "żalosna" jest

My z chrzcinami będziemy załatwiać dopiero, mąż ma mieć urlop więc spróbujemy coś
ustalić.

Dla Wszystkich Dzieciaczków które miały swoje "miesięcznice" Wszystkiego Najlepszego!!!

Kiniek
- mam tak samo jak TY
Ja też tak mam, że wybiegłabym z chałupy gdzieś sama, nie że nie kocham dziecka.
Chodzę wieczorami z mężem na spacery no i z Małym oczywiście ale po nich jestem taka padnięta że myślę tylko o śnie 😞 😞 😞 a tu trzeba w nocy wstawać.
Jak Mały ryczy to tez czasem ryczyc zaczynam

majaaa
- czy Twoja córka też ma taki wypukły pępol bo Łubinowej???

Wercia a co może oznaczać w 7 tyg. po porodzie 1 dzień plamienia w zasadzie 1 wkłądka z brunatna wydzieliną jak w ostatnim dniu miesiączki? tydzien wczesniej byłam u gin. czy to możlowe, że po badaniu? raczej chyba nie

• Mamusie
Wercia wypukły ? ciężko powiedzieć raczej jest na linii brzuszka tzn nie ma wklęsłego ale też nie wystaje jakoś bardzo...A Patryk ?
Ja okresu dostałam w poniedziałek i nadal trwa...zobaczymy jak długo, ale faktyczne żadnych skrzepów nie mam i w ogóle nie odczuwam żadnego bólu

majaa a karmisz tylko piersią? czy dajesz butelke czasem?
bo u mnie to raczej nie okres bo to było 1-dniowe plamienie a u was (werci i ciebie) to nie ma wątpliwości, że to okres prawda?

• Mamusie
My chrzciny robimy w październiku, mała będzie miała niecałe 3 miesiące i cały czas się zastanawiam jak zrobić, żeby mała mi się nie rozryczała na dobre...kąpać się ogólnie lubi, ale główka jest nietykalna...ani mycie, ani czapka nie wchodzi w grę...bo od razu jest darcie 🙂

Dziewczyny jak ubrałyście/ ubieracie swoje córeczki na tą okazję ? i gdzie w ogóle można dostać takie ciuszki ???

No i może macie jakieś patenty na spokojne dziecko w kościele ??? głupie pytanie pewnie nie ma takiego 🤪

• Mamusie
JUz po spacerku maly spał tak dlugo az nie bylismy jakies 100 m od domku w domu dostal herbatke i poszedl spac ale nie na dlugo na jakies pol godz potme mi marudzil nie wiedzialam o co chodzi dopiero jak zaczol raczki ssac wiedzialam ze jest glodny oczywiscie bo dostal wczesniej cyca i cyc mu wystraczy na 2h dodam ze daje 2 🙂 dostal flache i polozy;am gona brzuszek by mu sie odbilo a on zamiast mu sie odbic to poszedl w kimono ale odbilo mu sie i teraz spi ale cos sie wierci

Kinia humana nie jest gesta ale ja tez starsznie sie rozpuszcza niby w goracym mleku powienna sie rozpuscic a jak mu podaje i mleko stygnie to zostaja grudki

Wercia tak ten kombinezonik ale kupilam mu na wiekszy rozmiar tak na 74 wiec mysle ze w pazdzierniku/ listopad w to wejdzie a nic nie zaszkodzi jak bedzie wiekszy

Ciuszki na chrzest mozna na allegro zamowic do dziewczynek sa tam zarabiste jak mi sie te sukienki podobaja ja bede miala pozyczony od kuzynki ona wprawdzie miala w czerwcu i bylo cieplo ale jak zaloze na gore sweterek to wejscie z auta do kosciola nie przewieje go a u nas od wrzesnia w kosciele grzeja

• Mamusie
pozdrawiam z polski , co prawda w sobotę już wyjeżdżam, zabawiłam tu raptem tydzień ale warto, a babcie jakie szczęśliwe, wnuczkami się cieszą, Tylko w szkole nas powiesza bo jutro początek roku a my się pojawimy dopiero w poniedziałek, a tam od jutra już tempo narzucają, 🤔 , ale nie mogłam sobie pozwolić nie przyjechać, walizki w kilka godzin spakowałam i jestem.
A poza tym to u nas wystąpiła alergia, skaza białkowa jak nic, mala ulewała non stop , miała biegunkę , to co jadla to przez nie tylko przelatywało i cala buźkę w krostach, kurcze ja tu zaskoczona bo nie wiedziałam ze w POLSCE mleko hipoalergiczne na receptę, bo bym od siebie plus 1 puszkę wzięła, do tego wszystkie w małych puszkach po 400gram i 40 zl no ale chyba tylko dla mnie, ja 100 procent płaciłam, zamotanie było. My teraz na nutramingenie (stasznie niedobre) rośniemy, ale buźka już czysta , tylko jeszcze ulewanko nie przeszla calkim , ale juz jest duzo lepiej, kupki są rzadkie ale duzo rzadziej, po powrocie do domku - na kontrole.

Lila w nowym nabytku, przyznam ze świetna sprawa, sama bym się w tym podyndała

• Mamusie
hej mamusie 🙂

troszke nas nie było...dużo stronek było do nadrobienia 🙂

U nas dzień za dniem jakoś powolutku mija, Martynka o dziwo bardzo spokojna, grzeczniutka 🙂 bujaczek bardzo jej się podoba 😁 Uwielbiam z nią spędzać czas... czasem jak zostawię ją babci tak na 3 godzinki to już bardzo za nią tęsknie 🙂 hehe..

Ja okresu jeszcze nie miałam...ale krwawienie to dopiero niedawno mi się skończyło...nawet ostatnio jeszcze coś plamiłam

• Mamusie
Aaaa miałam napisac o karuzeli z Fisher Price - z projektorem
Więc tak:
1.Fajne - chociaż nieco dziwaczne misiaczki - tzn misie w kubraczkach ze skrzydełkami

2.Lampka - raczej do oglądania przez dziecko bo tak to światła daje tyle co wcale

3.Projektor - hmmm raczej taki gadżet bo wiadomo że karuzelka jest powieszona nad łóżeczkiem i do sufitu na tą "projekcję" jest dość daleko, a tak to obraz jest zamazany, no chyba że ktoś zrobi sobie sufit podwieszany nad łóżeczkiem i to dość nisko 🙃 😮 🤢

4. Melodyjki - fajne, 2 stopnie głośności - duża różnica w głośności.
Możliwość wyboru melodyjek przyciskiem - naciska się póki nie uzyska się tej "chcianej"

5. Jest możliwość obrotu miśków bez melodyjek, światełka i projektora

6. Karuzelka sama się wyłącza

7.Posiada pilota - ale włącza i wyłącza on tylko karuzelę - nie żeby np. można było zmienic nim melodię

Minusem jak dla mnie jest brak możliwości przesunięcia pałąka w celu np. wyjęcia dziecka z łóżeczka, tak jak jest to np. możliwe w leżaczku z FP
Trzeba manewrować dzieciątkiem między misiaczkami, no i "stuka" się nimi w głowę.

To na razie tyle, jakby co to proszę pytać 🙂

• Mamusie
moja Natalki dziś całe popołudnie przespała, jak wyszłam z nią na spacer ok 13 tej to spała ładnie na powietrzu 2 godz,po drodze odwiedziłam koleżankę i u niej nawet się nie przebudziła do domu wróciłyśmy o 16 tej dostała cyca i śpi do teraz 🤪 aż boję się nocki 🤢 😮

Ja też uwielbiam zakupy na allegro teraz zamówiłam karuzele http://allegro.pl/karuzela-tiny-love-jak-nowa-i1786438022.html

darka ja też oglądałam ten kombinezon

• Mamusie
Terorrysta spi wkoncu dopoki ja sie mylam moja mama mogla go nosic spiewac mu ale on ani sni o spaniu ja tylko przyszlam wzielam na raczki odbilo mu sie ulalo polozylma na boczek przykrylam jego przyjaciolka on uwielbia spac z lekko przykryta buzia pieluszka zakrylam kocykiem i jeszcze rozkiem bo w nocy ma byc tylko 7 stopni

A tak przez caly dzien nawet troszke spal trzy rudny po 1,5h spacer na poczte potme w domu i sznowu wieczorny spacer z babcia tez sie dzis boje nocy bo w butelce odciagnietego mial tylko niecale 140ml oj wierci sir jeszcze

Ja z zakupami z allegro musze troche zwolnic dzisija przyszly mi dwa lakiery komus sie nudzilo i wymyslil pekajacy lakier powiem wam ze wygdlada to nawet fajnie ale na dlugich paznokciach a ja jakos przez ciaze i po mam dlugie nie lamiace sie a tak to zawsze jak paznokiec byl dlugi to mi sie lamal a teraz mocne za to wlosy to ze podrosly mi to teraz mi garsciami wylatuja maskara

• Mamusie
Witam wieczorkiem,

ja już po kosmetyczce. 2 h leżenia i relaksu 🙂
A mąż jak wyszedł z małą o 13 to wrócił po 16 a ona wstała dopiero o 17 na jedzonko.

Za to super jazdę zrobiła o 19. Ze zmęczenia tak się wydarła, że mąż oczy miał na wierzchu. Niech zobaczy jak mała się wkurza przed kąpielą. Dopiero jak ją rozebrałam do golasa i robiłam masaż to się śmiała i wierzgała nóżkami, nie mówiąc już o wodzie 🤪 Łobuz mały 😜

darka super kombinezon i cena też fajna.

emilia ja też buszuje na allegro, ciagle coś zamawiam. Dziś przyszedł termometr do uszka.

anjaP fajnie Lila wygląda w tym leżaczku...no tak wszystko co dobrze szybko się kończy i trzeba wracać do codzienności.

majaa rzeczy na allegro są i w dewocjonaliach (tam gdzie "święte" rzeczy).
Ja kupiłam sukieneczkę, rajstopki, opaskę, bolerko. Mam nadzieje, że będzie ciepło.

Teraz czas dla mnie i męża 🙂

Buziaki 😘

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂

Dziewczynki już śpią a my się wieczornie relaksujemy 🙂 🙂 🙂
jak ja lubię te wieczory kiedy następuje cisza 🙂

jutro na 19 idę na wizytę kontrolną, mężul będzie musiał sobie sam poradzić przy wieczornych rytuałach ale dla niego to w zasadzie żaden problem bo to on codziennie kąpie dziewczynki a ja je potem karmię 🙂
7 września idziemy na usg bioderek - jedyne 130 zł a 12 września na szczepienie

Kiniek moja Weronika śpi mało tak mi się przynajmniej wydaje, w nocy przesypia tak około 12-13 godzina w ciągu dnia wszystkiego to chyba maks 3 godziny więc razem wychodzi jakieś 16. Dla porównania Paulinka która ma 1,5 roku sypia 14-15 😉

Tedit i jak po zakupowym szaleństwie?

anjaP a właśnie dzisiaj na spacerku sobie o Was myślałam że dawno nic nie pisałaś a Ty do Polski zawitałaś 🙂
Lila ślicznie się prezentuje w leżaczku 🙂

• Mamusie
Witam równiez wieczorkiem 🙂
Ja tylko na chwilke bo dzis bylysmy na szczepieniu dopiero teraz,bo ta zóltaczka utrzymywala sie dlugo.Blanka nie najlepiej to zniosla 😞Popoludniu byl kryzys i tak plakala ze az sie zanosila i musialam wzywac tesciowa zeby czopek jej wlorzyla bo nie moglam sobie poradzic.Jak czopek zaczal dzialac to dziecku zrobilo sie lepiej i usnelo.Nie wiem jaka bedzie nocka dlatego juz umykam zeby sie wykapac,a poza tym jutro jade na rozpoczecie roku szkolnego u starszej corci Ramonci.Jutro Was poczytam i nadrobie zaleglosci.
Milego wieczorku 🙂

• Mamusie
a tak mi coś odbiło, rzuciłam hasło jedziemy i jestem;No tak Edytko masz racje, co dobre szybko się kończy, a ja się jeszcze nie zdążyłam znudzić, nawet nie zdążyłam znajomych poodwiedzać.
Ramonka ja tez się boje szczepień, ciekawe jak malutka to zniesie, takie maleństwa kluć to grzech, już się napatrzyłam w szpitalu, jak malej krew z piety pobierali, tyle razy ja kuli ze miałam ochotę z nią stamtąd uciec, do tego to wyciskanie krwi ,straszne są te badania.

Lilenka nasza to śpioch nad śpiochy noc przesypia cala, z pol godzinna przerwa na karmienie, w dzień tez nie próżnuje , tylko dusi komara W sumie będzie 8 godzin.
Wercia te miski ze skrzydłami to lekka przesada, tez mi fantazja, mogły by być tradycyjnie, a poważnie, ja mam zwykła nakręcana, z owieczkami, jedna melodia, i chyba mojej to odpowiada, jak nakręcę ,ona się wsłucha wyciszy i śpi, ale i tak nie ma jak marsz turecki Mozarta, on ja w sekundzie uspokaja i usypia.
Teraz jeszcze ten leżaczek, ona sama się na nim dynda, ja z mama z niej tylko się śmiejemy, bo zacznie się kopać to leżak się macha i ona zasypia, ale jak zaśnie to już nie balansuje, wtedy sie znowu ocknie ,znowu zacznie machać nogami i znowu się sama uśpi tak w kolko

• Mamusie
Witam z rana

Jak tak czytam o waszych spiochach to mnie zazdrosc strzela juz sie cieszylam ze nastawie pranie a tu bum 5 min drzemka a w nocy wstal o 3:30 dostal flache i zasnol dopiero o 6 a tak to smiao sie ani myslal o spaniu musial sie najpierw wyciszyc

Oo dawno nie bylam w rosmanie jak bylam w miescie to bylam wozkiem i nie mialam jak tam wjechac a czeka mnie kupno pampersow bo juz mam po dziurki w nosie przebierania po 3 razy bo po 2 godzinach ma tka nabity pampers ze przelewa bo ma juz za maly ta Dade nr 3 moge mu nawet 4 godziny nie przebierac i nic nie przecieknie a pampers nr 2 po primo sa mu juz ciasne po duo po 2h przeciekaja bo moj tak sika jak hydrant wprawdzie juz tyle nie pije jakos herbatka mu przestala smakowac nio i upaly sie skonczyly

Teraz lezy i wywija nogami zamiast spac ehh 😞dupka do gory i zadowolony z zycia takiego to dobrze juz nie pamietam jak w ciazy lezalam do gory brzuchem 😞

wow powywijal i usypia pewnie znow na 5 min to lece szybko pranie nastawic to juz 2 w tym tygodniu

• Mamusie
i ja witam z rana , nocka minęła spokojnie 3 razy pobudka na cyca 😜 teraz mała się kręci w lozeczku głodna pewnie jest bo smoczka ciągnie jak szalona 🙃

Moja córeczka z butelki wypije tylko glukozę i herbatkę koperkową, a mleka coś nie chce pić ani sztucznego ani ostatnio mojego tylko CYCA , nie wiem może mleko ma inną konsystencję i butelka z Aventa jej nie odpowiada 🤔

A co do prania to mój rachunek za wodę to istne szaleństwo 🙃zbankrutuję i pomyśleć za za parę miesięcy pójdę na wychowawczy za 400zł to chyba zęby w ścianę 🥴 taka to polityka 😠
darka a te pampersy dada 3 to dużo większe są od 2, bo moja Natalka waży już 5 kg i właśnie się zastanawiam czy kupić 2 czy 3 😉