Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja juz po romantycznym wieczorze 😁 pizza zjedzona , ja kończę winko a mąż padł 😜 i śpi no cóż musi po 5 wstać do pracy 😉 Natalia tez jak nigdy już śpi 🙂

McDa Natalia jak jest mocno zmęczona to zaśnie przy butli lub w łóżeczku, ale przeważnie w łóżeczku bardzo krzyczy a teraz to na dodatek w nerwach jest taka silna że próbuje wstać 🤪 przekręca sie na brzuch złapie za szczeble i dawaj dupsko do góry więc wole ją bujnąć z 5 razy w bujaczku i jak zasypia to ja przekładam do łóżeczka w dzień tez tak robię. Co do odbicia to mam szczęście Natalii bardzo rzadko sie beka więc karmie ja na śpiku czy to w leżaczku czy łóżeczku i nie biorę na odbicie. Nie wiem może to zasługa butelki Aventa 🙂

rose a może i dla mnie w wolnej chwili jakąś dietkę wymyślisz 😉 co do jedzenia to jem wszystko na śniadanie chleb z obkładem , obiad ziemniaki kolacja znów chleb uwielbiam pieczywo i do obiadu ziemniaki ryz czy kaszę zupka sie nie najem zaraz jestem głodna a i do kawusi cos słodkiego 😘

Miłego wieczoru 😘 😘 😘

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Zębory idąąąąąą Górne 1-ki już jutro przebiją się chyba na dobre, niedawno nawet mu krew poleciała troche bo chyba przygryzł dolnymi zębami 🙃
następne 2-ki gorne juz widac także ZAZ - Zmasowany Atak Zęborów 🤢 😲 😲 😲

Gosiaczek
- super że jesteś zadowolona z poncza 🙂

emilia1
- jak Twoja siostra użyje tych "drogich tabletek" na migrenę to daj znac jak one działaja, bo tak jak pisałam podobno są skuteczne,
moja Mum też miała je kiedyś polecone no ale 2 tabletki 50 zł to cena masakryczna

MajaCh - bardzo lubie ciasto marchewkowe

emiliaeem
- gratuluję ząbka

Gosiaczek
- ja zaglądam wieczorem, hehe no ale wieczór jeszcze sie nie skończył 🙃

McDa
- wiec u Nas ze spaniem w łóżeczku jest tak:
w dzień niestety nie umie spac w łóżeczku - wcześniej zanim się nie poddałam i nie wzięłam wózka z sieni to zanim zasnął to wył po 2 godz zanim w koncu poległ
teraz spi tylko w nocy w łóżeczku (i drżę co bedzie jak z gondoli wyrośnie) - jak go kładziemy po butli na noc - to najcześciej się powije troche tak z ok. 15 minut i postęka i śpi
czasem od razu na boczek i śpi

rose
- witaj, co do przeziebienia to prosta sprawa, i ja i maz jestesmy niedoleczeni, zamiast do wyrka i polezec z 2-3 dni to normalnie funkcjonujemy
i rozwleczone to przeziebisko paskudne

• Mamusie
no mała padła, od 20.15 w łóżeczku....
i też najczęściej zasypia na boczku, ale musi już być całkiem padnięta bo jak ją daję na boczek to ona fika albo na brzuszek albo na plecki, dopiero jak już baaardzo się zmęczy usypianiem to na boczku zaśnie, albo na rękach, ale muszę ją tego oduczyć bo już chyba 7,5 kg waży, jutro przy szczepieniu zobaczę 🙂

dobranoc, ja czekam na męża aż przyjdzie z łazienki w jego ulubionej piżamce 🙂

a jutro kolacyjka 🙂

świętujcie ostro! ale uważajcie żeby na brzuszek nie wrócić 🙂

aa Rose ale silny Twój synuś jak już raczkuje!! pierwszy z lipcówek 🙂

• Mamusie
Witam
My już po śniadanku
U Nas wieje -2 stopnie i sypie bardzo mocno, ogólnie jedna wielka biel za oknem
Trochę się może ten smog zmniejszy bo nie wiem czy słyszałyście ale na Śląsku od kilku dni straszne zanieczyszczenie, u Nas od soboty powietrze dosłownie było widac 😞 😞 😞

Dwie górne jedynki przebite 🤪 🤪 🤪

Dziewczyny pewnie odpoczywacie po intensywnym "walentynkowaniu" 😜
Mój, zasnął na kanapie i tyle - także super było 😞 😞 😞
Na kolejna rocznicę slubu - a to juz niedlugo chyba mu kupie jakiś "suplement" z apteki... 😠 🤪 🙃

• Mamusie
Witam

Wieczór się udał ale na żaden brzuszek się nie wybieram 😉
Noc taka sobie Lenka budziła sie 4 razy w tym 2 razy na mleczko 🤢

wercia no to gratulujemy ząbków, a co do wieczoru hmm musisz mężowi kupić jakiegoś energetyka żeby dostał pałera, mojemu nie muszę nic kupować nawet jak jest zmęczony to zawsze ma ochotę ☺️ 😜

• Mamusie
dziewczyny dzien dobry i zdrówka wszystkim chorym
emilia1 na tak na chwile po porannym przeglądzie portali ja mam siedzisko do kapieli http://jarland.istore.pl/pl/bezpieczne-krzeselko-do-kapieli-baby-luca.html podobne do tego fajne aczkolwiek chce kupic otwierane http://tablica.pl/oferta/fotelik-do-kapieli-IDH8xt.html , W tamtym mam problem ze wsadzaniem i wyjmowaniem malej , boje sie kiedyś ja tam wsadzę i nie wyjmę

• Mamusie
Emilia1, żaden problem, Toba też się zajmiemy 😉ale musiałabym wiedzieć ile chcesz zrzucić, aktualne, wymiary (wzrost, waga) policzymy BMI.możesz wysłać prywatna wiadomość, jak chcesz podam email albo wyślij tu na mamuśkach. napisz mi dokładnie co jesz w sensie chleb - jaki chleb, bo to bardzo istotne, makaron jaki - zwykły czy razowy, kasze też jakie itd. i to 'coś' do kawusi. ja jestem za dietą zbilansowaną, bo tylko taka przynosi długotrwałe efekty, może chudnięcie nie jest spektakularne w szybkości zrzucania, ale przynajmniej na długi czas. ja bym to nazwała zmiana nawyków żywieniowych niż dietą. napisz też co pijesz (ile szklanek dziennie), jak woda to napisz jaka.
Mój Jasiek od rana szaleje - nie usiedzi w łóżeczku tylko muszę koc na podłogę kłaść, bo chce łazić. kupiłam łóżeczko turystyczne to co Ty Gosiaczek, ale nie chce w nim siedzieć, bo nie ma miejsca na raczkowanie. chcę je sprzedać, bo jest zupełnie nowe, a nie mam miejsca gdzie je trzymać.

• Mamusie
Hej Kobietki! 🙂

Olek chyba mocniej się pochorował... 🥴 Kaszel, zatkany nos, łezki z oczek... Noc też nie najlepsza ☺️ Z racji,że Krasnal spał między nami, nici z walentynkowych igraszek ☺️ Na zmianę czuwaliśmy przy Nim, sprawdzaliśmy oddech. Chciałam się wybrać dziś do lekarza, ale ziąb jak diabli, wieje wiatrzysko, śnieg nawala, boję się Go wynieść na powietrze. Jutro ma być lepiej, więc pojedziemy na pewno!

Zajrzę później, bo mam stosy prania, prasowania... I resztę domowych zajęć 😠 Miłego dzionka. 😘

• Mamusie
Witma my meldujemy sie po wieczorze walentynkowym maly padl wiec szybko zrobilismy pizze wieczorek z winkiem przy swiecach ale wieczor juz tylko trzeba bylo sie nacieszyc filemmw lozku bo na brzuszek raczej nie wroce bo "ciotka z ameryki" nawiedzila w niedziele i wyjechac nie chce

Bylam juz u kontroli coz gardelko ok w pluckach tez nic nie ma ale ta buzi jest brzydka za tydz znow mamy sie wstawic a waga malego troche przeraza ale powiedziala ze gdydby nie wlasnie zahamowanie wzrostu podczas ciazy urodzil by sie wiekszy i ta waga byla by prawidlowa ale jak zacznie chodzic to to wszystko zrzuci narazie jestesmy 10 kg zywej wag

Zime mamy jak trzeba u nas jest "Meksyk" wieje jak cholercia ale tez slonevczko swieci i nie ma mrozu ale tylko szybko do auta wpakowlaismy i do lekarza i spowrotem

Rose silny Jasiek juz chodzi u nas nadal nic oporcz obracania sie wokol wlasnej osi

Lece bo zostawilam malego w chodziku dziennie 15 min mu nie zaszkodzi a ja przynajmniej w tym czasie pozmywam ze zmywarki lub kuchnie ogarne do wieczora:*

• Mamusie
witam 🙂 u mnie tez w nocy więcej wstawania na dawanie smoczka 🤢 a mleczko o 23 i 4,30 ,pobudka już po 7 a w pokoju taki smruuuuuuuuud że hoho , nieźle się ta moja grandziara stołuje 😁 😁

anja dzięki, ja nawet nie wiedziałam ze cos takiego istnieje i znalazłam na allegro http://allegro.pl/krzeselko-do-kapieli-gratis-gabka-dreambaby-i2116952410.html

rose chciałabym zjechać 7 kg . Ważę 67 przy wzroście 165 ☺️ chociaż mam dość ciężkie i grube kości bo wszyscy mówią że jestem chuda 😜 ale boczki są i fałdka na brzuszku ☺️ chleb lubię ciemny rożnego rodzaju z ziarnami i zwykły , makaron jem tylko biały , nigdy jeszcze nie jadlam ciemnego nie wiem z czym go jeść ☺️ kasze to gryczana do gulaszu lubię. do kawy wszystko co słodkie wafelki, od czasu do czasy drożdżówka no i wiadomo odświętnie cos na bitej śmietanie czy kremie.Wody i napoi nie pije tylko 4 herbaty zwykłe z 1 łyżeczka cukru o 2 kawy czarna sypana gorzka i rozpuszczalna z mlekiem . Jeżeli znajdziesz sposób to jestem gotowa zmienić dotychczasowe nawyki , sama jakoś nie mam motywacji dziś nie zjem słodkiego a jutro zjem i dupa 😠

rose gratuluje 🤪 Jasiek jako pierwszy raczkuje 🙂

darka waga Oskarka imponująca 😉 chłop jak dąb 😉 dziś robię chruściki

emiliaeem zdrówka dla Olka, a może ta infekcja na ząbki 🙂

• Mamusie
emiliaeem to zdrówka dla synka, może emilia ma racje i to na ząbki 🤢

darka wow pięknie waży chłopak z niego jak sie patrzy 🙂

Jej mi dzisiaj też nie uśmiecha sie wychodzić no ale o 15 na szczepienie idziemy, no ale jakoś przemycę ją do samochodu i z powrotem 😉

Najgorsze jest to że w piątek o 7 wyjeżdżamy na weekend w góry i martwię się że jak będzie tak sypać to będziemy się długo tłukli 🤢

• Mamusie
Gosiaczek - to moj chyba przemeczony juz jest 😠

rose - super że specjalizujesz sie w dietetyce
najlepsza dieta to jest jednak zbilinsowana, zmiana nawyków żywieniowych
a masz jakiegoś linka do tego łozeczka, Nas czeka taki zakup bo chcemy wyjezdzac z Malym

emiliaeem
- zdrówka dla Olusia

darka
- wow Oskar to kawał chłopa 🤪

I musze trochę pogderac, jak nie mroz to sniegi, chyba nigdy z tego domu nie wyjdziemy......... 🤢 🤢 🤢

Wklejam foto zebow co juz porzadnie je widac, oczywiscie z zabojcza mina Rozbojnisia 🙃
nie wspominajac o upackanej buzi po obiedzie

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=466d91edcf6b7753][IMG]http://images37.fotosik.pl/1332/466d91edcf6b7753m.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Natalia dzis pobija rekord nie spania 🤪 juz po 14 tej a ona do południa spala raz 20 min 🤪 Co prawda nie odczulam tego bo prawie cały czas bawi się na macie i ogląda tv 😉

wercia super ząbki u Natalki tez już tak widać tylko ze 2 🙂 piszesz ze Patryczek mało główkę podnosi a na awatarku super próbuje raczkować, silny chłopiec 😉

• Mamusie
witam,
my już po szczepieniu, a na dworze zimno jak diabli, straszny wiatr i zawieje!! mała biedna strasznie płakała, tylko ją tam położyła i rozebrałam i już zaczęła płakać, nawet jej jeszcze lekarz nie zaczął badać 😞 ona już kojarzy to miejsce bo jak ostatnio byłysmy tam na ważeniu to też zaczęła strasznie płakać jak ją rozebrałam, a zawsze jest szczęśliwa goła 😞
no i za 2 tyg znów idziemy bo mała znów mało przybrała (200 g w ponad miesiąc) ale waży niby dobrze bo 7380 i 69 cm 🙂 ale od 29 listopada przybrała 800 g i lekarz mówi że mało... no ale ona ciąle wymiotuje, nie tak jak kiedyś ale jednak, no i prawdopodobnie po następnym ważeniu jak nie będzie poprawy to dostaniemy skierowanie do gastrologa i alergologa...

Emiliaeem zdrówka dla Olusia!!! Biedactwo się męczy 🤨

Darka wow Oskarek rosnie! waga imponująca 🙂

Wercia ja tez dziś robiłam porządki z ciuszkami i też reklamówa spakowana 😞

a i piszecie o odchudzaniu i ja stanełam dziś na wagę rano i zostałam w szoku 53,5 🙂 nie pamiętam kiedy tyle ważyłam, chyba w gimnazjum 🙂 hehe
no więc dieta nie jedzenia fast foodów i zdrowego odżywiania najlepsza 🙂 polecam 🙂 i karmienie pewnie też swoje zrobiło... (przed ciążą ważyłam już w porywach 65) !! 🤪

• Mamusie
wercia82 widać ,że silny chłopiec nie obejrzysz się a zacznie biegać 😉

MCDA Natalia od ostatniego szczepienia przybrała 500 g , teraz ważyła 7,500 🙂

Natalia w końcu padła jak mucha 🙂 rekord pobiła ale zobaczymy ile teraz pospi ja zmykam robic chruściki, aż sie boje czy wyjdą 🤢 bo robię pierwszy raz drożdżowe 🙂

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Ledwo żyje jakby nie to że muszę jeszcze poćwiczyć to bym już poszła lulu 🤢

Po szczepieniu ok Lenka waży 7800g i ma 69cm długości 🙂 a jaka grzeczniutka lekarz ją badała a ona tylko patrzyła na zmianę na nią i na mnie no i troszkę zapłakała przy szczepieniu ale zaraz ją przytuliłam i było ok 🙂

Teraz leży i gada 🙂

wercia śliczne ząbki 😁

McDa no na pewno wina tego że wymiotuje moja jak kiedyś ulewała tak teraz tylko czasem trochę uleje, 200g w ponad miesiąc to bardzo mało 🥴 moja przez tydzień przybrała tak 1100g.

Dziewczyny pytałam się pediatry co na ząbkowanie czy mogę dawać ten Viburcol a ona że nie jest za tym lekiem bo posiada środek nasenny i kazała kupić syrop Ibufen a na te suche plamki i policzki maść Dermobaza 😉

emilia no to jutro opychać się będziemy 🙂 podziwiam że Ci się chciało u nas mąż kupi jutro w cukierni 😉 a znając mnie to zjem jak zwykle jednego 😜

Dziewuszki weszlam na chwile, Zuza jakas niespokojna dzis ale nie spala od 11.30 teraz niedawno padla a bede musiala ja obudzic na kapiel... w nocy poplakuje 😞
Rose bardzo Cie prosze o pomoc oficjalnie 🙂!! Emilia1 bedziemy sie dopingowac 🙂
A swoja droga to gratulacje dla Jaska! jestem zaskoczona heheh
u nas jeszcze te gorne jedynki jakies szalone jednego dnia sa drugiego dziaselka spuchniete i ich nie widac tak bardzo ale dolne juz coraz dluzsze 🙂 a Zolzucha gryzie lyzeczke jak ja karmie 🙂
Dzis kupilismy krolewnie rajtuzki kolorowe dwie pary jak je zlapala hehehe jakby juz sie cieszyla na to 😁
Nie pamietam czy pisalam wczoraj ,ze Zuzek wazy 8600 ? 🙂 niecaly kg przybrala przez 5 tyg nie wiem czy to duzo? ale wiecie co, jedna mamusia ma miesiac starszego synka 14 kg wazy 🤔 ale zdrowiutki i w tej rodzinie same byczki byly a jje tak jak Zuza.

a walentynki mile, 53 tulipanki dostalam ale maz myslal,ze to roze heheheheh winko i martini , bez seksu jednak bo ja i moje libido to chyba czas przeszly.... 😞 az mnie to niepokoi..

• Mamusie
Wskakuje napisac dobranoc

MacDa
- wow super sobie ważysz
co do wagi Paulinki to ładnie sobie waży - chyba w sam raz 🙂

zerklam do ksiazeczki bo Patryk do grubasow nie nalezy (smieje sie ze jakby widzieli rodzicow toby nie powiedzieli ze z wagi to nasze dziecko 😜)
i na poczatku listopada mial 7,3 a pod koniec stycznia 8,2 takze tez za wiele nie przybral ale nam pediatra nic nie mowila ze malo wazy...

emilia1
- mniam chrusciki i jak tu trzymac diete... 🙃

Gosiaczek - dzielna Lenka

MajaCh
- waga Zuzi superek
O libido nawet nie piszę... stwierdzilam ze brak mi "zachęty"
Moj zas z gazeta przed tv 😠 😠 😠
Chyba musialabym mu 53 razy dac w leb 😠 😉 😉 😉

Nic znikam
Dobranoc 😘 😘 😘