Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witajcie !
jesteśmy juz w polsce! Mała sie boi tu wszystkiego, poczawszy od łózeczka do prababci a najgorzy jest pies.Wyjsc z nia na dwór nie moge, bo jak tamtet przygłupek zacznie szczekć , mała drży i drze sie w niebogłosy. nawet w domu jak go usłyszy, odrazu biegnie do mnie na rece. płacze potem dokoncze

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wczoraj byliśmy na basenie z Sabinką. Na początku trochę się bała bo woda sięgała jej do pasa, ale jak już się oswoiła to brykała z 3-4 latkami 😉 Dzieci w jej wieku jej nie interesowały. Słoneczko moje. Jest po prostu Boska 😉

Gosiaczek Lenka jak rasowy kierowca. Bardzo skupiona na kierowaniu

Wercia ja już od jakiegoś czasu piorę w naszym proszku. Nie ma alergii więc nie ma sensu prać osobno, tymbardziej że jej ubranek nigdy nie nazbieram na całą pralkę
Dobra decyzja z tą zmywarką 😉

Emiliaeem
Olek Pięknie wygląda w nowej fryzurze. Mały kawaler
Filip pierwszy raz dal się obciąć bez problemów, ale potem…. To była masakra. Wiedział że to nic takiego ale i tak wył. W końcu kupiłam nożyczki i sama go obcinałam- bo tylko wtedy nie płakał

Emilia MI też się wydaje że Sabina na 3 budzi się częściej, ale zużyję tylko puszkę do końca i przechodzę na krowie.

Emiliaeem My z mlekiem nie mamy problemu. 3 razy dziennie wypija 260ml. Uwielbia mleczko 🙂

Agapurka Kolor ubioru zależy od Ciebie, tak się przyjęło że na biało, ale niby kto to wymyślił? Sabinka miała niebieski kombinezon (chrzest w listopadzie) i nie miałam zamiaru kupować białego tylko na 1 raz. Najważniejsze że szatka jest biała. A poza tym uważam że ważniejsze od ubrania jest podejście rodziców do samego chrztu

Emilia Cały czas daję wit. D i C, Filipowi miałam dawać do 3 lat i jej też będę

Darka My też tylko 4 ząbki i ani widu ani slychu następnych 🙂

• Mamusie
I od nas też spóźnione życzenia dla LiLy Sto Lat 😘 😘 😘

A ja polowe dnia spędziłam u mamy i niedawno wróciliśmy Lenka zmęczona na maxa zasnęła w sekundę 😉

Dziewczyny mam pytanko czy wy myjecie na wieczór dzieciaczkom ząbki bo ja mojej myłam a teraz od kilku dni przysypia mi przy jedzonku i od razu na boczek się przekręca a może karmić ją przed kąpielą tylko boję się że będzie się domagał po bo zawsze tak jadła?????

Tilii my też chcemy się z małą wybrać na basen aż ciekawa jestem jaka będzie jej reakcja 🙃

• Mamusie
tilii ja tez byłam na basenie z Natalia , ale na odkrytym 2 tyg temu 😉 i zaczepiała każdego 😁

gosiaczek ja jeszcze nie myje zębów Natalii , też musi wypić mleko po kąpieli tak ma od urodzenia, zresztą i tak daję jej mleko lub sok w nocy to nie ma chyba sensu sama nie wiem 🤨

Zmykam spać wolne dobiega końca, Natalia już śpi to i ja daje nura w pościel bo jutro znów trzeba wstać o 5 do pracy 😉

• Mamusie
emilia no ja teraz też nie myję bo zasypia a wcześniej to myłam choć nie za każdym razem, w nocy daję jej wodę ale czasem muszę mleczko ale moja fryzjerka opowiadała mi że dawała córce w nocy soczek albo herbatkę i zęby poleciały więc synowi daje w nocy wodę no a czasem mleko i jest ok 😉

tedit a ty gdzie się podziewasz wróciłaś już z nad morza czy jeszcze wypoczywasz???

• Mamusie
Jestem dziewczynki!

Wypoczęta, opalona, przejedzona 😜
Teraz u mamy urzęduję.
Lenka zadowolona, aczkolwiek od wczoraj straszna maruda, nie odstępuje mnie na krok. Wyrzyna jej się druga, górna dwójka....

Dużo zdrówka i sto lat dla roczniaków!

Jutro zajrzę. 😘

• Mamusie
Lilciu!

Buziaki i sto latek! 🙃 😘

Cześć Dziewczynki...

Ja już padam na zęby, więc tylko na momento...
Co do ząbków, ja myję Olkowi- silikonowa szczoteczka+pasta od 6 msc.życia... Sama mam marne kły,więc niech dziecko chociaż pretensji nie ma,że to z zaniedbania ☺️
A mamy już co myć, okrągła ósemka 😜

Witaminkę D3 daję od czasu do czasu, w zależności ile Drań mleka wciągnie i ile czasu przebywamy na dworku w słoneczne dni 😉 Za to codziennie podaję Omega3 kwasy, jemy niewiele ryb,więc uzupełniam suplementami...

Jutro od rana hydraulik 🥴 Dobranoc 😘

• Mamusie
dzieńdobry!

na początku dziękuje za ciuchowe pomysły - te koszulobody są świetne!! ...niestety nie zdąże już przez neta kupić i poszukam u siebie w mieście w Polsce jak bede..Ubrałabym mu wtedy te koszulobody, krawacik albo muche 😁 dżinsiorki na szeleczkach krótkie i jakieś ładne białe buciczki.. 🙂..mam nadzieje że plan wypali 🙂

• Mamusie
Witam

Nocka zdecydowanie lepsza pobudka przed 4 dałam wodę ale i tak zasnąć nie mogła więc po 30min.dałam oszukane mleczko i spała do 7 😉

emiliaeem co do zębów to ja też mam marne wiec oby odziedziczyła silne ząbki po tatusiu 😉

tedit no proszę jak trafiłam a jednak już wróciliście czekam na jakieś fotki 🙂

ja tylko wapdam powiedziec ,ze strasznie mi przykro,ze przoczylam Lili urodzinki!!! Sto lat kochaniutka duzo usmiezkow,nie boj sie pieska i kochaj mamusie 🙂
Nocka masakra ZNOW ale odespalysmy przed chwila.

• Mamusie
Witam,
jestem w końcu, udało mi się Was poczytać, ale marnie z czasem ostatnio mam, mała absorbująca, jak tylko wezmę na kolana laptopa to zaraz jest przy mnie i go chce, jesczze budowa, codziennie tu mama popołudniu przychodzi zając się małą a ja sprzątam wokół budowy i w środku....

Wercia nie żebym się cieszyła że też masz przerąbane na spacerach ale ciesze się że nie jestem sama, już myślałam że moje dziecko jest jakieś inne, bo wszystkie piszą o długich spacerach, u mnie to niemożliwe 🙂 nie usiedzi a najchętniej by raczkowała po drodze 🙂tak jak piszesz,
Wercia ja prałam cały czas w loveli, wczoraj pierwszy raz wyprałam w naszym proszku bo mi się lovela skończyła i mam nadzieję że nic nie będzie małej bo nie chce mi się już kupować 🙂 i super że wkońcu kupujecie zmywarkę, będziesz miała więcej czasu na forum 😉
i prasuję tylko te rzeczy które są wygniecione i widać, jak nie trzeba to nie prasuję 🙂 szkoda czasu 🙂 i teraz często piorę rzeczy małej, średnio 2 razy w tyg bo codziennie ma coś innego ubrane, wszystko brudzi, a jak jeszcze gdzieś idziemy to kolejny komplet do prania, wszędzie zasuwana na kolanach i wszystko czarne....

Emiliaeem Olo jest po prostu boski, co tu więcej pisać....

wow Gosiaczek fura niezła! uwielbiam audi!i Pasuje Lence, niech tatuś kupi 🙂 kurcze a ten Twój mąż to barmanem jest?? tyle drinów Ci robi, mniam 🙂

Agapurka myślę że nie musi być cały na biało, zresztą nie ma takiego obowiązku 🙂 i też mi się podoba Twój pomysł z ubuiorem i Emiliaeem

Emilia nie wiem czy jeszcze Ci sie przyda moja odpowiedz ale w razie czego pisze- Paulinka miała troszkę zaczerwienione i strupki ciągle były, jak zdrapałam tyo lała się delikatnie krew albo ropa, raczej spuchnięte nie było, posmarowałam raz tribioticiem i było już widocznie lepiej a potem ciągle przemywałam wodą utlenioną, bardzo często i po 3 dniach nie było śladu...

ja też daję jeszcze wit D3

i mamy już 9 ząbka 🙂 jeszcze jeden wyjdzie na dniach bo strasznie mabite ma i będzie połowa 🙂
mam nadzieję że następne będą wychodzić już mniej boleśnie 🙂

Wercia i u nas na czwórkach straszne buły są i bardzo długo zanim się jedna przebiła, czekamy na drugą, ale trójek nie ma 🙂 tzn chyba że ma taką wielką szparę i to wychodzą trójki a nie czwórki 🙂

i sto lat dla Lilki!

Tedit super że wakacje się udały, ja też mam nadziej ę że będziemy mieli pogodę nad morzem jak pojedziemy 🙂

w piątek idziemy na sesję co kupiłam na gruperze, jestem ciekawa co wyjdzie i boję się czy mała b ędzie grzeczna....

idę małą kąpać i usypiać bo marudzi 😞 i noc też była gorsza ale ząbek się w nocy przebił, poprzednie dwie noce ładnie spała, tzn do 5, cyc i do 8 🙂 ale chodziła spać o 22....

• Mamusie
a ja dopiero wróciłam do domu byłam na spotkanku z koleżankami 😁 jej pierwszy raz od narodzin Lenki i było super choć cały czas myślałam o niej 😜 a mąż wykąpał i położył ją spać 😜

McDa no ty uwielbiasz audi a mój mąż je KOCHA 😠 aż przesadnie o niego dba 😠 i nie jest barmanem ale uwielbia robić drinki to taka jego pasja 😁 a ja jestem testerem 😁

Zmykam spać. Dobranoc 😘

• Mamusie
Dobry wieczór... 🙂

Mój mąż też usypia Olka,więc mam troszkę spokoju... ☺️ Tym bardziej,że budowa coraz bardziej zaawansowanym tempem idzie,a w dodatku dostałam okresu 😮
McDa jakże znam Twój ból 😉

Dzisiaj poprosiłam Bratową,żeby odciągnęła trochę mleczka z piersi dla Olka... I wiecie,że ten mój Małpiszonek wydoił bez problemu całe 70 ml! 🤪 A modyfikowane średnio mu wchodziło ☺️ jak ja bym chciała karmić dalej cycem!!! 😠 😞 😞 😞

Zmykam spać, Dobranoc 😘

• Mamusie
witam,
nocka znów gorsza, budziła się chyba z 6 razy, znów jestem niewyspana 😞

Gosiaczek że też bliżej nie mieszkasz, chętnie bym do Ciebie dołączyła (do testowania oczywiście:woohoo 🙂

Emiliaeem to Ci Olek spryciarz! Paulinka dalej uwielbia cyca ale wieczorem daje jej mm i pije bez problemu 🙂 a na jakim etapie jesteście z budową?? nam tata kończy ocieplenie i tynkowanie elewacji, jak będzie gotowa to wrzucę foto 🤪

a i nie wiem czy wszystkie widziały jak wczoraj zrobiłam paulince kucyczki 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/716/img1918yt.jpg/][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/6141/img1918yt.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

tutaj już torchę rozwalone 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/515/img1926xv.jpg/][IMG]http://img515.imageshack.us/img515/830/img1926xv.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/411/img1908w.jpg/][IMG]http://img411.imageshack.us/img411/9290/img1908w.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
I ja witam

Nocka taka sobie o 24 płakała dałam wodę i nic przez godzinę pojękiwała dałam oszukane mleczko i zasnęła 😉 potem karmiłam ja przed 5 i spała do 7.30 🙂

McDa kurcze ale Paulinka fajnie w tych kucykach wygląda 🤪 i że daje sobie zrobić bo moja to tak kręci głową że nie ma szans 🤢

• Mamusie
boze jake kitki boskie u Paulinki. no cudne!!! nawet na te piec minut warto było je zrobic.
alo moja nie dała by sie mi tak wymaltretować, wpiece spinki potrafi byc tylko łudem szczescia.Zwłaszcza ostatnio.

w imieniu mej córy dziekuje za zyczenia. mala czeka wciaz na torta i na impreze. Planuje zrobic mały kinder bal w ogrodzie , tylko po pierwsze pogoda, pizdzi z kardej strony. drugie ten głupi pies w kojcu bedzie ujadał . chba ze mu jakis srodków nassenych dosypie. Najchetniej ( ojciec sie na mnie wkurza) ale podrzuciła bym mu jakies zatrute peto kiełbasy. Bydle owczarek niemiecki, ojca sie tylko słucha, reszcie rodziny tylko tyłki by obgryzł.A zwłaszcza dzieciom, raz by mnie zaatakował, gdyby nie tata, a ja go jeszcze kiedyś na spacery wyprowadzałam, 2 lata miał moze i jeszcze nie wiedzielismy ze ma jakies odchyły. POtem z zagrody wyskoczył i dziecko ugryzł. całe szczescie nie groznie ale tez pewnie dlatego ze ojciec był. Wiec go uspalismy , ale po paru godzinach wstał i ojciec stwiedzil ze drugi raz go nie bedzie usypiał, tylko kojec mu zabuduje z gory.

kupilam małej na urodzinki http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/drewniane-zabawki/2129-puzzle-drewniane-laka-djeco-.html
i
http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/zabawki/1923-piramida-pory-roku-kwadraty-janod.htm
a sobie takie praktyczny przybornik do wózka http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/akcesoria-do-wozkow/1790-organizer-buggy-buddy.html

hej no Paulinka nieziemsko wyglada w kucykach 🙂
dziewczyny ja sie wykoncze, te nocki to jakas makabra 😞 az sie nie chce gadac, a ona przydupas maly przy nodze nie odstepuje mnie. Nie wiem czy Wam sie chwalilam,ze Zuzia robi Amen hahahahaha i roczki sklada i mowi "mame" 😁 ale mamy ubaw z tego 😁
Anja sliczne te puzzle! drugi link mi sie nie otwiera....

• Mamusie
AnjaP ten pies jest nieśmiertelny! 🤪 😁 😁 😁 Co go nie dobija, to go wzmacnia! 😁

McDa U nas dziś hydraulik kończy podłogówkę 🥴 Poza tym każdy robi wszystko na raz 😮 Ale u nas paprania kupę, bo dom jest przebudowywany,więc rozwalać, dostawiać, kombinować! 😠 W między czasie podwórko ogarniać 😞 Mnóstwo roboty...
Kuczyki śliczne 🙃 Mały Little Pony 😁 😉 Olek jak miał dłuższe włosy też Mu dla jaj zrobiłyśmy kuce, zdjęcie mam ,ale mąż zakazał pokazywać, jak Mama robi z Syna babę... ☺️

• Mamusie
Halo halo

Spóźnione Najlepsze życzenia dla Lili!!!![color=purple][/color]

Ja na chwilke bo wlasnie przyszla moja Mum i musimy omowic pewne sprawy i kawe wypic poki Patryk spi

Ja marze juz zeby wyjsc z domu, pogoda sie popsula i codziennie pada deszcz 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Nadal nie moge zalogowac sie w tym nieszczesnym programie do wysylki zdjec i nie moge skorzystac z tego kupony nieszczesnego 😞

Z checia wybralabym sie na basen

Dziewczyny jak macie jakies propozycje to podajcie linki do jakis namiocikow, bardzo bym chciala kupic Patrykowi
chociaz na wies bo u Nas w mieszkaniu z braku miejsca moze byc ciezko

darka
- predzej czy pozniej wiadomo zabki wyjda,
ogladaj poki mozesz bo u Nas z ogladaniem czy ida kolejne jest coraz gorzej z kazdym nowym zebem

anjaP
- oby Lilka szybko przywykła do nowego otoczenia
a psa nie zazdroszcze, od mojej Mamy tez psa sie troche boje bo warczy na Patryka
no i jeszcze jakis niesmiertelny pies

Tilii -
racja co do koloru na chrzest czy nawet roczek, ja tam uwazam ze dobrze jest kupic takie ubranko zeby dziecko potem jeszcze
moglo je gdzie indziej zalozyc

Gosiaczek
- co do zabkow to ja myje szczoteczka z Baby ono - ta na palec i zelem z Ziajki od I-szego zabka i zakupilam tez
zestaw 3 szczoteczek z Baby Ono ale jeszcze nie uzywalam
z tymze myje przed kapaniem a potem i tak dostaje mleko takze za dobre rozwiazanie to nie jest ale potem by sobie nie dal umyc zebow
a rano myje jak wstanie
I ja mam marne zeby oby mial takie jak moj maz bo jak mu nawet dentysci mowia ze ma ladne to chyba cos w tym jest
Super ze wyrwalas sie na spotkanie z kolezankami

tedit
- witaj po urlopie, super ze wypoczeliscie 🙂

McDa
- hehe widzisz nie jestes sama z tymi wozkowymi szalenstwami 🙃
gratulujemy 9-tego zabka
no i czekamy na fotki z sesji
slicznie Paulinka wyglada w tych kucykach 🙂

MajaCh
- prosze jaka religijna Zuzia

emiliaeem-
oby budowa szła nadal tak ekspresowo