Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
McDa ściągnij nawet mojemu mężowi się podobał choć zdecydowanie woli filmy akcji 🙂 a Przyjaciółki też słyszałam że fajny i nawet obejrzałam kiedyś jeden odcinek ale nie mam czasu jakoś na te seriale i rzadko oglądam Polsat jedynie na TVN-e oglądam 😉

a ten drink jest taki pyszny 😁 że poprosiłam męża żeby mi dzisiaj zrobił ☺️ 😜

• Mamusie
Gosiaczek ja polsatu w zasadzie wcale nie oglądam, dlatego przez iple oglądałam 🙂 tam są wszystkie odcinki 🙂 to jak tvnplayer tylko polsatowskie 🙂 kurcze oglądam dziś trzeci odcinek, tak mnie wciągnęło 🙂
kurcze czemu mój mąż nie lubi drinków;( jak co to mi piwo desperados kupi i to wszystko bo on tylko piwo;( wina tez nie chce ze mną pić ;(

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Ja tak na szybciutko bo dzisiaj mamy duzo do zrobienia
Dzisiaj dowiedzielismy sie ze zmarla moja Babcia ( w gorach) i jutro jedziemy na pogrzeb bo juz jutro jest
Bierzemy Patryka, jakos nie mam specjalnie obiekcji zeby go nie brac, poza tym nie ma z kim zostac bo moja Mama tez jedzie
W sumie to juz jego 3-ci pogrzeb bedzie ale pierwszy poza brzuchem ale wydaje mi sie ze jeszcze jest za malutki zeby kumac o co chodzi a do pokoju z trumna nie bedziemy go zabierac - bo tam jeszcze w domu trzymaja nieboszczykow...

Weekend minal Nam szybko, sobota - bylismy w Silesi za butami dla Patryka ( najwieksze centrum handlowe na Śląsku), nienawidze tej Silesi, do tego 2 razy sie wkurzylismy na parkinku z czego 1 sytuacja byla niebezpieczna ale to opisze jak znajde wiecej czasu
Butow nie kupilismy niestety ale za to cos dla siebie - po 2 pary spodni i tak jak Gosiaczek pisala to chcialam tez czarne ale nie bylo 😞
a wieczoram pojechalismy do kregielni bo Nas znajomi powiedzmy "zaprosili" z Patrykiem oczywiscie takze gral moj maz tylko bo Patryk szalal, potem jeszcze na chwile do domu do chrzestnego od Patryka no i do domu

W niedziele bylismy na spacerze

Przeczytalam ze emiliaeem z Olusiem w szpitalu, oj to biedni przezyli chwile grozy, oby szybko wyzdrowial

O calej reszcie pamietam 🙂

Hej 🙂 a to pewnie ja Wam mowilam o Przyjaciolkach,ze takie fajne bo sama na bierzaco ogladam i Przepis na zycie tez 🙂
Dostalam krople jakies do oka i kazal obserwowac, tyle,ze dzis po nocy juz to zeszlo ,a na slowo to wiecie jak lekarze wierza ...i reaguja. Moze pomyslal,ze schizofrenia mi doskwiera 🙃
A wiadomo cos jak Olus???
Wogole to Darka sie nie odzywa nic a nic?Agapurka to juz sto lat,Kasia123,Rose.....czytacie nas???

• Mamusie
Wercia przykro mi z powodu babci;( i u nas też jeszcze niedawno były przed mszą trumny w domu, ale już w sumie dawno tak nikt nie miał, ostatnio chyba mój dziadek 4 lata temu...teraz w kościele otwierają trumne jak ktoś chce....

Maja dobrze że to nic poważnego! i że nie musisz się już stresować 🙂 będzie dobrze 🙂

a ja dzwoniłam dziś po żłobkach u nas, jeden publiczny i jeden prywatny i juz jest full na przyszły rok szkolny;( jestem na liście rezerwowych 😞 tzn Paulinka jest 🙂

• Mamusie
MajaCh - oj przepraszam, ominelam Twoje oczko ☺️
powiem Ci ze wcale sie nie dziwie ze spanikowalas ze to rak albo co...
dobrze ze szybko zareagowalas i leczenie juz jest, oby szybko minelo
ja tez jak choruje to takie czarne mysli mi po glowie chodza, teraz juz sie oswoilam
i moza powiedziec ze pogodzilam sie ze choruje i przyjelam na klate z pokora i staram sie leczyc i nie dolowac...
ale teraz sie tyle slyszy o tych rakach i jak szybko ludzie ida z tego swiata jak zachoruja ze wlasnie takie czarne mysli nachodza...

McDa- ano wiem ze juz odchodzi sie od tego trzymania osoby zmarlej w domu, My nie jestesmy nauczeni od poczatku trzymania zmarlych w domu bo i jak w malych mieszkaniach trzymac trumne i zyc...
no i nie ma tych modlow takich godzinami i sasiadow w domu i kogo sie tylko da przy tym no ale wiadomo trza sie dostosowac

Wercia a ja przepraszam,ze ominelam informacje o babci....strasznie mi przykro..nie wiem czy ja bym Zuze zabrala na pogrzeb chyba wolalabym sama nie isc. A z tymi trumnami w domu tak pamietam jak mojego dziadka ( juz zmarlego)mielismy z w domu i babcie rowniez..babcia zmarla przy mnie wogole, pozniej zajelam jej mieszkanie na dole bo dom rodzinny jest pietrowy. A teraz moj brat przejal jak mnie nie ma 🙂 Moja babcia byla kochana ,dziadka malo pamietam,pamietam,,e wiecznie w karty w wojne z nim gralam 🙂

• Mamusie
MajaCh - my jedziemy wszyscy bo to tylko/ aż troche ponad 100km no i to Babcia ale na szczescie jest miejsce w miare zeby nie siedziec "przy trumnie" tylko w innym pokoju, na upartego w aucie no i Patryk nauczony ze go wleczemy ze soba...
w przypadku dalszej rodziny i jak w miare blisko to zazwyczaj ja zostawalam w domu z Patrykiem
Moj Tata zmarl jak bylam w 2 m-cu ciazy i cale to zalatwianie i stres to dopiero mialam przezycia wtedy i dzieciątko też 🤔

• Mamusie
Czesc
Chciałam tylko zameldowac ze jestem i od czasu do czasu czytam
Cały czas męczę się z praca,a idzie mi jak krew z nosa…

Emiliaeem Tzrymaj się.Biedny OLus…

Maja Straszne to cos w oku…oby już nie wróciło

McDa Ja ogladam przyjaciółki od 1 sezonu. Super są 😉

Wercia Przykro mi z powodu babci

• Mamusie
Witam

A ja od rana u mamy siedzę bo miałam wizytę u neurologa więc babcia zajęła się Lenką 😉 wiecie jak to jest w przychodniach trzeba odsiedzieć swoje nie ważne że ma się numerek po 1,5 godziny weszłam do gabinetu 🤢

wercia przykro mi z powodu babci 🤢

Maja dobrze ze to zniknęło i nic poważnego 😉

Tilii
super że zajrzałaś 🙂

a ja Lenkę zaraz kładę lulu i idę ćwiczyć 😜

i dziendobry 🙂
Suzanna ze mna spala cala noc chcialam sie potulic do niej a ona sie wiercila ,a ile razy ciosa dostalam w oko albo kopniaka 🙂 bo ona przewaznie w poprzek spi....a tata w pracy mial nocke.

• Mamusie
I ja mówię dobry 🙂

Lenka w nocy coś pojękiwała chyba brzuszek ją bolał dałam jej bobotik i po godzince już spała słodko 😜

Maja podziwiam Cię ja z Lenka nie mogłabym spać bo też wiercipięta straszna no a ja mam taki lekki sen że nie zmrużyłabym oka 😉

A nam wczoraj przyszło zaproszenie na wesele rodzina męża z Philadelphi no ale po pierwsze jak dla mnie zaproszenie późno wysłali bo ślub za niecałe dwa miesiące , poza tym nie byli na naszym (mimo że my im wysłaliśmy 6 miesięcy przed ślubem) no i drogie bilety więc musimy odmówić wolę za tą kasę jechać gdzieś na wakacje 😜

Gosiaczek mam podobna sytuacje tyle,ze wesele w Gdyni. Niby samolot mamy do Gdanska itd. ale 2 miesiace przed weselem do teraz mielismy potwierdzic. Jakos za szybko. Poza tym nie chce w tym roku byc w Polsce, teraz Polska do nas przylatuje 🙂

• Mamusie
witam dziewczyny!

heh mówicie o weselu my jak szliśmy w zeszłym roku ostatni weekend listopada to zaproszenie dostaliśmy 3 tyg wcześniej, no i nawet się nie spodziewaliśmy wesela! ale kuzyn od męza sobie wpadł z dziewczyną to trzeba było na szybko robić 🙂 ale mogli przynajmniej wczesniej zadzwonić że będzie wesele a zaproszenie później dowieź... a teraz w świeta dostaliśmy na 20 lipca czyli wcześnie 😉 jeszcze wiemy że we wrześniu będzie ale zaproszenia jeszcze nie mamy 🙂

• Mamusie
McDa ja znajomym z zagranicy wysłałam zaproszenia pół roku wcześniej ale i tak rok wcześniej już im mówiłam 🙂 i wszyscy dopisali z wyjątkiem znajomych ze strony męża 😉 w każdym bądź razie trochę późno to zaproszenie jak na Stany. A my idziemy na wesele 13 lipca choć zaproszenia jeszcze nie dostaliśmy to już wiemy że będziemy proszeni 😉 no i oczywiście tym razem bez Lenki.

• Mamusie
Nam tez sie szykuje "chyba "wesele pod koniec czerwca, w sumie nie wiemy czy będziemy zaproszeni, co prawda rodzina bardzo bliska. Lecz skoro tak to tez bym chciała wiedzieć już, żeby bilet na samolot taniej kupić. Wyjaz na dłużej niż weekend nam nie pasuje bo w szkole okres gorący egzamin za egzaminem. Samochodem nie damy rady dojechać pobawić sie i wrócić do poniedziałku.

Ja czytam was tez często, codziennie , ale nie zawsze mam czas pisać 😞

Dziewczyny przerabialyscie turbo spalanie? Zaliczylam dzis ledwo 7 etap. Ale to dobre.

A wiecie co tam u Emiliaeem i Olka.
Wyrazy współczucia i kondolencje z powodu smierci babci Werciu.

Mała szaleje w namiocie a za oknem deszcz i słońce na raz

• Mamusie
głowa mnie boli a miałam poćwiczyć 😠 chyba tylko brzuszki porobię 😉

anjaP ja jeszcze nie przerabiałam ale przećwiczyłam się na steperze i teraz nie mogę ćwiczyć Kilera bo tak mnie bolą więzadła stawu skokowego ze nie mogę biegać i skakać 😠 🥴 więc narazie zostają mi brzuszki i rowerek no i Skalpel 😉

No to ja Wam kochane newsa zapodam. Turbo i killer to trening interwalowe czyli takie gdzie organizm potrzebuje 48h po takim treningu na regeneracje dlatego powinnysmy robic np. turbo dalej przez 2 dni skalpel jeden albo drugi (lub tylko jeden dzien) pozniej znow mozna ktorys z interwalowych. Malo tego Ewa napisala,ze nie wolno cwiczyc wiecej niz godzine bo przypakujemy w szerokosc w sensie cm pojdzie w gore bo organizm jest cfany.
No ja zaczelam od turbo przez killera, najbardziej pasuje mi jednak skalpel. Fajnie bo juz ponad 2 miesiace cwicze, efekty wagowe i pomiarowe widac golym okiem, zachecam dalej 🙂
No to ide spac 🙂 mnie zno biodro boli sie przecwiczylam.