Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Gosiaczek z założenia nie trzeba, ważne by była niskosodowa, by miała składników mineralnych poniżej 500mg/l, by nie obciążać nereczek. Nie powinna być dłużej otwarta i podawana dziecku niż dobę. Ja w szpitalu dawałam tylko mineralną Żywca (ma atest IMiDu) i Dobrowiankę, bo spełnia resztę kryteriów. Kranówę gotuję , zawsze to pewniak większy.

Dziewczyny, ale mnie Maksio zaskakuje ^^ dziś Go posadziłam i skubany zachwiał się, bo nóżkami się odpycha, ale wraca do pionu sam, asekuruje się rączkami no i wziął klocuszki sensoryczne do łapki i sam naciska guziki , nigdy tak nie robił ^^

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Maja juz sama nie wiem bo kaszki są od 4miesiecy a ona już prawie 6 skończy i to każda kaszka jej nie podchodzi nie tylko ta na dobranoc , może ona nie lubi kaszki nie wypija do końca ja myślę że najedzona a ona za 30 minut mleko wypija

darka ma mokra pupę bo może akurat zrobił siusiu 😉
    a z bobowity to nawet 1 nie dostałam , tzn kiedyś po 4 mies to tak jedna 😉

majaaa najważniejsze że smakowało , ja to się cieszę że mi chociaż danonki je , a kaszkę będę jeszcze próbowała dawać i zobaczymy 😉

tedi to najadłaś się strachu 🥴 najważniejsze że wszystko ok 🙂 ślicznie Lenka siedzi i super ma buty 🙂 ja tez daje raz dziennie wit d i 5-6 kropli cebion. Lekarz mi powiedziała jak dziecko na dobę wypija litr mleka to już się nie daje wit d

Kinga zdrówka dla Maksia to już 7 miesięcy 😘 😘 😘

megan daj znać jak będziesz miała wyniki i 3 maj się 😉

Tilii ojjjjj to zdrówka dla małej i daj znać co lekarz powiedział 🙂

emiliaeem w szoku jestem brak entuzjazmu u ciebie 😲 gdzie wyparował twój humor 😉 wynocha deprecho wracaj EMILIA 😘 😘 😘 😘 A tak na powaznie to ci powiem że tez tak mam jak pomyślę że urlop się kończy i kur....a co dalej od tego kombinowania rzygać się chce 😮 jutro krok do przodu ide do lekarza

Gosiaczek hahahha dobre z tym obiadkiem, faceci jednak sobie sposób znajda 😉

majaaa no popatrz co za teść 😁 jak mu nie smakowało to mógł same pyry zjeść 😜

Kiniek no to brawo dla Maksia 😉 a ta wodę żywca to prosto z butli dajecie do picia dzieciom czy przegotować trzeba 🤔

Po wczorajszych cyrkach z usypianiem dziś wózek poszedł w odstawkę, namęczyłam się ale zasnęła o 13tej( juz godz śpi ) sama w łóżeczku 😉 wiem że w dzień to jest jednak inaczej bo w nocy jak płacze to wydaje mi się że cały blok ja słyszy , ale muszę próbować bo z gondoli już wyrasta i wtedy co dalej 🥴

• Mamusie
Dzieki dziewcyzyny co do tej paczki to w obu bylo to samo czyli kaszka bananaowa i marchewka z ryzem moze to dlatego ze jednak zapisalam sie tma na stornie i dlatego wyslali mi drugi raz nio coz ja juz tych paczke nie mam gdzie trzymac poczawszy od paczek ze szpitala

Wlasnie ja nie wiem co jest nie tak pampersy mam te zwykle sleep and play chcialam kupic ale wlasnie gdzies czytalam ze sie nie oplaca mysle jeszcze nad tymi activ pants czy cos takiego sa one z podzialem na chlopca i dziewczynke sa w rosmanie jak bede to zobacze cenowo

Ehh moj maly nie chce mi spac dopoludnia przepsla sie godzine i tak jest godz 14 a on nadla nie spi niby spiacy ale zasnac nie chce

Ja wode uzywam z kranu i po zagotowaniu gotuje jeszcze 5 min i wlewam to do termosu i mi starczy teraz jak pije 180-210 ml to na 3 razy i dzis szok bo maly nie chcial rano wypic mleczka wypil 60 ml cwaniak sie robi bo wie ze jest tam furagin a to dziadostwo jest gorzkie juz mialam na poczatku z tym problem

Tilii hmm ze moj tka rosnie to jestem pod wrazeniem nie wiem od czego on jada 4 razy po 180 ml mleka Bebilon Pepti 2 i obiadek ok 180 ml dzis do obiadku dostal pol zoltka

no Kinia nas tez zaskakuje ledwo co ze szpitala wrocil a on juz wraca do normalnej rzeczywistosci nio i wszystkiego naj z okazji 7 miesiecy dla Maksia

• Mamusie
Kiniek gratulacje dla Maksia 🙂

Co do wody nie pomogę, bo ja małej robię wszystko z kranu ( ale my mamy swoją wodę ze studni ) , ale jak mieszkałam w Katowicach podobnie jak Kiniek gotowałam Żywiec Zdrój...

Mała dzisiaj pobiła rekord zasnęła o 11:30 i wstała o 13:30 nawet tym popsuła mi plan spaceru, bo po przebudzeniu dostała obiadek 🙂 A teraz z nią nie śmigam, bo po obiadkach mamy zazwyczaj przebieranie 2 razy min i jak się zaleje i będzie miała mokro pod szyją to może zachorować...

Nic uciekam bawić mojego Szkuta 🙂

• Mamusie
Lenka pospała 30 minut 😠 kurcze zdążyłam naszykować sobie jeść i zjeść 😉
Co do wody to ja właśnie podaje z kranu i gotuję 5 minut, ale tak pytam o ta wodę mineralną bo jak wyjedziemy na weekend to przecież czajnika nie zabiorę 😜 tylko wezmę mineralną i przegotuję ją w czajniku elektrycznym 😉

Kiniek wszystkiego dobrego dla Maksia i buziak od Lenki 😘

• Mamusie
Emiliuś no właśnie nie wiem o co kaman...? ☺️ Jakoś tak mi się zesmutniało ostatnimi czasy. Zresztą zmiany nas czekają, niby na lepsze,ale ciągle coś 🥴 Czasami mam chęć wyżalić się Wam w niektórych sprawach,ale odnoszę dziwne wrażenie,że ktoś ze znajomych mnie podczytuje 🥴 Dlatego tłamszę w sobie wszystko 😞
A jeszcze i nocna bezsenność mnie wykańcza...
Pomóżcie mi wziąć doopę w garść!!!

Darka ja z Pampers active baby jestem bardzo zadowolona! Sleep&play niekoniecznie (zresztą jak Dziewczyny wcześniej). I co najważniejsze, niczym nie smaruję Małemu pupki, w papmerze przesypia całą noc,a zaczerwienienia ani jednego 🙂 Może zbyt ciasno zapinasz i dupka się poci? 🤨 Albo Oskar dużo siurga 😉 🙂

Dziewczyny uczycie dzieciaczki pić już z kubeczka? Jaki możecie polecić?

Emiliaeem nie było roku by mnie niedopadła deprecha o tej porze roku, bo popatrz za okno co to za zima, takie niewiadomo co , buro , do tego problemy się nawarstwią i gotowiec, hmm na mnie działa duża dawka solarium ?(patrz regularne wizyty) no i oczywiście trochę słodkości albo jakiś basenik ☺️ potrzebujesz wziąć jakąś bliższą kumpelę i zrobić sobie dzień poza domem 🙂 taki full relax, potem obmyślić plan działania i po kroczku problemy się rozwiążą i humor wróci 🙂 no i zaraz wiosna się zacznie to już inaczej 😉 GŁOWA DO GÓRY, jak coś my tu jesteśmy 🙂

Dziękujemy za buziaczki i życzonka , eh mój mały duży chłopak już 7 miechów ,łezka się w oku kręci ☺️ ☺️ ☺️

Gosiaczek miałam dylemat z woda przed szpitalem ,obleciałam masę forów i wniosek był jeden, żywca z atestem nie trzeba przegotowywać, bakterie się namnożą dopiero po dobie,dlatego jest bezpiecznie podawać przez 24 h ,potem już przegotowaną tylko. Poza tym są wody dla niemowląt bez gotowania takie specjalne, ale jak sądzę bardziej dla noworodków

• Mamusie
emiliaeem skoro idą zmiany na lepsze to się trzeba cieszyć, ale może to przez tą pogodę tak się smucisz, mi np. nic się ie chce nawet do ćwiczeń straciłam ochotę, wstaje niewyspana w ciągu dnia nie mam jak się położyć bo Lenka nie współpracuje i taka rozdrażniona chodzę 🤨 Co do kubeczka moja piję z takiego niekapka Nuby ma miękki ustnik i Lenka ładnie z niego piję choć nie ma tych rączek ale sobie radzi, kupiłam jej też taki kubeczek z Lovi z rączkami też z miękkim ustnikiem ale w niej trzeba mocno ciągnąć i jakoś jej to nie wychodzi wiec spróbuje dać go za tydzień 😉

Ja stosuję dadę i też nie zauważyłam żeby Lenka miała mokra pupkę nawet po nocy, też niczym nie smaruję tylko czasem z przodu parafiną bo kiedyś miała odparzenia i jakoś utkwiło to w mojej pamięci. A chciałam kupić Pampersy w Tesco bo promocja no ale chyba nie w Radomiu 😠

Kiniek czyli taką wodę żywiec do mleczka mogę tylko podgrzać w podgrzewaczu, no i świetnie dzięki za pomoc 😘

dziewczyny mi właśnie dzisiaj listonosz przyniósł drugą paczkę z bebiko 🙂) zaraz po tym jak napisałm, że nic nie dostałąm 🙂)4 mleczka po 6 miesiącu. niestety Ania nie chce pić więc nie wiem czy się przydadzą.
Dziewczyny moje dziecię właściwie baaaardzo mało pije. Czasem nie chce wcale herbatki a czasem wypije ze 120 ml. To chyba przez to,że jest karmiona piersią.
Widzę pod dziąsłami na dole 2 białe kiełki 🙂)ale jeszcze nie wyszły za to mała marudna jak star panna, pewnie przez to.
Dzisiaj w dzień spała od 9,.30-12.30. a potem jeszcze 40 min po 15-tej. Pięknie ona sobie nockę odeśpi a ja? 🙂)

• Mamusie
Na szczęście razem z lekiem będzie dostawać przeciwbólowy. Przed południem płakała bo ją obudziłam do zastrzyku, ale po zastrzyku było ok. Ja bardziej przeżywałam niż ona 😉 🙃

Tedit To miałaś dzień pełen wrażeń, nawet nie chcę sobie wyobrażać co czułaś, ale najważniejsze że nic się nie stało

Majaaa śliczne zdjęcie w awatarku. Jakie ma piękne oczka 😉

Darka Ja z BoboVity dostałam 2 paczki ale tą drugą zamówiłam dodatkowo w necie.
Używam DADE i ma pieluchę całą noc, jest mocno zsikana ale nigdy nie była odparzona. Czasem jak zrobi nie śmierdzącą kupę i ma ją przez jakiś czas to smaruję sudocremem, ale bardzo rzadko.

Gosiaczek Ale się uśmiałam 🤪 😁 🙃 Nigdy bym na to nie wpadła. Faceci to mają pomysły

Tedit Ja daję tylko Wit D . 1 dziennie.

Gosiaczek My mamy wodę z filtra, dla małej zawsze przegotowuję, ale nie czekam 5 minut. Tylko się zagotuje i już 😉

Kiniek Gartuluję postępów synusia 🙂

Emiliaeem Wracaj szybko do formy bo uwielbiam cię czytać 😉

• Mamusie
no powiem wam że sama bym na to nie wpadła mąż w każdym bądź razie był zadowolony że mała już rączek nie wkładała do buzi i że zjadła ładnie zupkę 😜

Co do wody to ja ją też najpierw przefiltruję i gotuję 5 minut no czasem dłużej bo nie stoją i nie odmierzam czasu 😉 bo tak pisze na opakowaniu od mleka wiec się tego trzymam 😉

Tilii oj zastrzyki współczuje ale mam nadzieję ze szybko wróci do zdrowia buziaki 😘

monia321 moja herbatkę pije codziennie czasem wypije przez cały dzień 200ml a czasem tylko 60ml, to tak jak z mlekiem albo zje 150 albo tylko 90 no i bądź tu mądry 😉

• Mamusie
Tedi28 podejzewam ze tili zamowila z neta badz tez przy wysylce z bobotiy jest kupon do wyslania i tma pisze dzienna porcja mleka czyli 6 saszetek jak sie nie myle

Maly zasnol po 10 min spiewania eh mnie ju glowa boli bo on falszuje starsznie

Czy wasze dzieciaczki tez udaja ze kaszla?bo nie widze by sie dusil slina a tez nie slychac nic ani w plucach ani oskrzela bo byl osluchiwany wiec to jest ewidentne udawanie

Moj wszystko co mokre wypije oporcz wody i tego nie lubi od poczatku pamietam ze jak skonczyl tydz to mu juz prubowalam dac wody i za zadne skarby a teraz jesli herbatka tez nie jest wsypana odpowiednia ilosc to tez nie wypije slodka dupka poprostu i moj pije nawet nie wiem ile bo na kubku ktory mam nie ma miarki kupilam taki zwykly z Canpolu z ustnikiem silikonowym za 12 zl na jakis czas dopoki maly nie nauczy sie pic z kubka TT ktory jest od 9 m-cy a tma jest za duza dziurka i mu leci ciurkiem jeszcze nio i trzymac jeszcze tak dokladnie nie potrafi

Zdrowka dla Sabinki ojej zastrzyki biedna mala ale to jej pomoze

• Mamusie
http://allegro.pl/fotelik-caretero-sport-turbo-9-25kg-kolory-gratisy-i2068479749.html macie pojecie cos o tych fotelikach?? u nas jest hurtownia wiec zapewne tma poajde zobaczyc ten fotelik i jaka cena jesli mniejsza niz na alegor bo trzeba liczyc przesylke to kupie tam bo mi sie wydaje ze porzadny fotelik i wlasnie chyba kupie ten do 25 kg bo z tendencja mojego lasucha to 18 kg bedzie mial w wieku 1,5 roku