Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Gosiaczek u Ani to pobierała z rączki z z tej żyłki na łapce, nie wiem czemu nie leciało, ale mała też aż się trzęsła.
dziewczyny Ania nie chce pić w ogóle żadnej herbatki nic. Codziennie robię butelkę z herbatką i codziennie wieczorem ja wylewam. Sporadycznie coś wypije jak np. po tym pobraniu krwi była "napłakana" wykończona to popiła a tak nic.

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Parapetówa będzie oczywiście 😉
Dzisiaj moja mama przyjedzie mi pomóc z tym bałaganem. Dużo rzeczy zostało jeszcze w starym domu (nie pamiętam czy pisałam ale ja się przeprowadziłam jakieś 100metrów dalej tylko 😉) i pomoże mi po przenosić drobiazgi.

Kinia Nie jesteś sama, u mnie też silnej woli brak… Ale co tam. Nie będę się całe życie głodzić i cierpieć żeby dobrze wyglądać 😉

Gratuluję wam postępów w diecie. Oby tak dalej

McDa Super jej wyszło to śmieję się 😉 A jaka szczęśliwa jest 😉 Uwielbiam patrzeć na te „wybuchy” radości i to przebieranie rękami i nogami. Pyrka jeszcze do tego sapie jak piesek 😉
Co do zwrotu Vat to 1 część już dostaliśmy – podreperowała trochę nasz budżet 😁
Teraz muszę szybko wysłać Pita i czekać na przelew 😉

Rose Silny ten twój synek. Moja coś by chciała wykombinować ale tylko podpiera się na rączkach i kolanach i nie wie co dalej. 😉 jak już się zmęczy tym staniem to liże podłogę…
Najlepiej to jej ten taniec wychodzi 😉 mamy jakiś numer popisowy przed rodziną haha

Gosiaczek Moja też dopiero niedawno zaczęła się przekręcać i to z dnia na dzień. Teraz jej nigdzie nie mogę zostawić samej. Chwila już się turla 😉

MajaCh Śliczne zdjęcia. Mała podobna do Ciebie 🙂
Co do picia to Pyrka tylko herbatkę sobie łaskawie przytrzyma, a do mleka się nie kwapi – leniwiec mały. A Zuzia jest zdolni acha 😁

Monia Biedna się nacierpiała i jeszcze nic z tego. Ucałuj ją od cioci :*
Pyrka też mało pije, ale dopóki karmię piersią to się nie martwię. Może po prostu nie chce jej się pić.

Tilli kochana ale Ty masz przeprowadzkę !!! to jak domowa siłownia, nie ma przebacz ,a ja co , no niby mogę coś sobie poćwiczyć ale zeby mi się jeszcze chciało 🤢

Monia ja wiem co to nieudane pobieranie krwi, my nie mieliśmy szansy na "drugą próbę" w szpitalu musieli i już, a w rączce żyła pękła, bo on ma wręcz eteryczne, kuła ponad 20 minut boziu jak on krzyczał,tata akurat z nim był i ja pod drzwiami paznokcie wygryzałam masakra 😞 co do picia to naprawdę ważne by maluszki na mm piły,ale jak Ania na cycochu to co Ty się martwisz ? 🙂 a co do ząbków ,u nas też był jeden dzień cienki i jedna noc, ale nie aż tak, bo Maksik spał ...także współczuję i oby dalej było z górki !

bozie bozie Monia duzozdrowka dla Ani i gratulujemy zábkow 🙂
a Emilia pisze o diecie bo na diecie jestesmy razem 😁 Roza nam jadlospis podala i wskazowki daje 😉

• Mamusie
gosiaczek ja mam po 4 miesiącu malinę z dzika roża i po 5 owocową ,robię tak ok 100 ml wody i wsypuje 1 miarkę od mleka tego granulatu wymieszam i tak podaje ja cały dzień a trzymam na kaloryferze,a w nocy robię 50 ml i tak na oko kilka granulek 😉

Maja mój mąż twierdzi że to woda , ale ja i tak się ciesze widząc kilo mniej , a to co kupiłaś to chyba faktycznie kasza na krupnik 😜 a i mój mąż tez je to co ja tylko ciut większe porcje 😉

monia rose nam na priv dała dietkę 😉

• Mamusie
tilii Natalka tez sapie jak piesek 😜 a teraz nauczyła się marszczyć nosek i dmuchać 😁 😁robi tak jak jest zła 😁

monia jak karmisz piersią to nie martw się że nie pije wody czy herbatki 😉 bidulka sie nacierpiała, przy pobieraniu krwi, i gratuluje ząbków , oby następne wychodziły łagodniej 😉

a gdzie sie podziewa majaaaa a o asi juz nie wspomnę 🤨

• Mamusie
Witam

Jestem jestem tylko co chwilę mamy problemy od soboty z kablowka i netem 😠 😠 😠

Dziękujemy za życzenia z okazji 8 m-cy Patryka, jak ten czas leci, masakra 😉

Rozbójnik ok, chodzi wcześniej spac ok.21-22 a wstaje 6-7

U Nas też w miarę ok, staram sie robic co tylko sie da.

Ostatnio mam zamiar trochę zrzucic kg, tak piszecie i piszecie o tych dietach to przyjrzalam sie sobie i stwierdzilam ze szeroka znowu jestem jak szafa 🤢 🤢 🤢
a tak pięknie spadły mi kg po ciązy, ja sie chyba glodzilam w ciazy 😜 😜 😜

Nawet nie piszę ile waże i wiem że mam chudnac ale mnie sie diety nigdy nie trzymaly,
ostatnio myślę które produkty dodaly by mi energii rose - help

To na razie tyle, jak net sie nie spieprzy to bede dzis pisac

• Mamusie
witam,
mała drzemie a do mnie zaraz przyjdzie koleżanka i będziemy robiły prezentację na studia na zaliczenie;( ale mi się nie chce.... i ciekawe czy nam paulinka pozwoli 🙂

Tedit ja tez bym wzięła 4 kołowca, kuzynka ma 3 i jest bardzo niezadowolona, koło przednie się obraca i obróci się bokiem to nie idzie jechać wózkiem, a kupili bardzo drogi…. Beznadzieja….

Monia321 biedna Ania, tyle się musi nacierpieć przy tym pobieraniu krwi, jakby nie mogli wymyślić czegoś bezbolesnego dla dzieciaczków…. A z palca nie mogą pobrać? Bo mojej jak robiłam morfologię to z paluszka i bez płaczu w zasadzie bo tylko ukłuje i zbiera krew która sama wypłynie…. No i zdolna to Twoja córunia, a z tym straszeniem musi fajnie wyglądać 🤪 i ja też gotuję malej zupkę: marchew, ziemniak, pietruszka, buraczek i królik i też ją bardzo lubi, nawet mi smakuje 🙂
I spróbuj jej zrobić herbatkę owocową, ja małej dawałam z hippa z kopru włoskiego albo na uspokojenie 🙂 i też niechętnie piła, tylko jak była bardzo głodna, no i czasem jak miała dobry humor to wypijała ale max 50 ml, a teraz kupiłam owocową z hippa też granulowaną i bardzo ja lubi….

I uważaj z dietą póki karmisz piersią

• Mamusie
Natalii dawałam już chyba wszystkie rodzaje soków , napoi i herbat i nic nie chce pic poza tymi z hipp owocowymi ,a one są najgorsze wczoraj oglądałam program wiem co jem czy coś w tym stylu i mówili tam właśnie o tych granulowanych ,że sam cukier jakby tego było mało to i glukoza 🤪 do tego barwnik sztuczny żeby była różowa 🥴 i kwasek cytrynowy żeby mnie była od tego cukru mdląca no i smak np truskawki w strzykawce 😮 Patrze na etykietę i wszystko się zgadza a to niby dla niemowląt 🤢 http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=herbatki%20dla%20niemowl%C4%85t%20i%20ich%20sk%C5%82ad&source=web&cd=3&sqi=2&ved=0CDsQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.dzieciowo.pl%2F2011%2F02%2Fco-w-herbatkach-piszczy.html&ei=HqdDT9HTLMzpOderiYoP&usg=AFQjCNEZjk9xrQKrgi6z5mql7GsgpNtBUg&cad=rja

• Mamusie
Monia, żaden problem, moge podesłać przykładowy jadłospis.
McDa ta dieta nie szkodzi nawet przy karmieniu, bo to jest zdrowe żywienie, oczywiscie mniej bedzie jadla osoba niekarmiąca.
Wercia, pomożemy 🙂
Emilia1 uwielbiam wiem co jem, a jeśli chodzi o słoiczki, kaszki, herbatki, to nie od dziś wiadomo że to syf straszny. najgorsze w tym wszystkim to sztuczne barwiki i cukier. a jogurciki dla dzieci to już w ogóle jet przegięcie, słodzone cukrem, a koło żadnego owocu nie stały nawet. jeżeli dziecko ma skłonności do tycia (a nawet jeśli nie ma) polecam nie kupować.
co do tej utraty wagi, może to być woda,tak jak mąż mówi, ale w tej diecie gwarantuję,że nie ma efektu jojo, bo nie głodzimy się i organizm nie działa na rezerwach jak jest przy restrykcyjnych dietach.
później więcej napiszę, bo teraz wróciłam z pracy i muszę dziecko cycem obsłużyć - czekał na to cały dzień.

• Mamusie
Witam mamuski:*

U nas zmianu nie ciekawe ale jakos dajemy sobie rade, maly nadal chory ehh on chyba zamieszka w tej przychodni w piatek znow idziemy on juz placze jak go klade na przewijak w gabinecie trudno jakos trza przezyc zeby ida dziasla rozpulchnione to i bakterie atakuje i jest oslabionyg

W mocy dzis koszmar od 4 nie dal sie herbatka oszukac i wkoncu po godz dalam mu mleko i dopiero zasnol maly cwaniak jeden

Ja tez mam herbatki z hipa stoi jablko z mieto z bobovity ale on nie lubi nie ze bobovite tylko ten smak a tak to mam z kopru wloskiego, owoce lesne i malinowa z czyms tam z melisa chyba

Majach wyslij mi zaproszenie bo nie wiedziec czemu ja nie moge obejzec zdjec a wczesniej moglam widac nie masz mnie znajomych a ja nie umiem dodawac wysylajcie te ktore mnie nie maja na liscie!!

McDa zależy do jakiego badania, u nas zwykła morfologia z paluszka szła, ale już APTT (na krzepliwość) nie dało rady , na grupę z palca też nie pobiorą, a grupa ma prawo do ponad pół roku się zmienić, my mamy 0 Rh (-) D ... bo podział grup krwi jest bardzo złożony wbrew pozorom , a do przetoczeń musieli wiedzieć co i jak i tak nas męczyli i będą jeszcze męczyć 🤢 także doskonale rozumiem co przeżywają mamusie i dzieciątka 😞

Byliśmy dziś na kontrolnej wizycie usg ze stawami i wsio idealnie, teraz jak młody będzie dobrze chodził między 13-16 mc-em 🙂

• Mamusie
apropo słoiczkow - to wg mnie nie sa zle,
herbatki granulowane - no tam to już mix-y niezle odchodza w nich
jogurciki - zastanawiaja mnie jak mozna jogurt dla dziecka na dodatek nie trzymac w lodowce...
kupilam jogurty z bobovity - kolejne dostalam ale Patryk nie chce jesc, za kwaśne wg mnie sa
no i kwestia tego ze nie mam - eko warzyw, owocow, miesa,
moje dziecko dostaje jajka z Biedronki - takze ciagle sama chemie jemy to te sloiczki to sa dla Nas wery eko 🙃 🙃 🙃

darka
- zdrówka

kogo pomijam przepraszam ale jestem zakręcona 😉

• Mamusie
Żyjemy w takich czasach, że chyba nic już nie jest eko. No chyba że ktoś ma swoją krowę którą karmi nie pryskanym itd.
Ale nawet w glebie jest tyle nawozów i zanieczyszczeń, że nie da się tego uniknąć. Więc niech się maluszki przyzwyczajają 😉

Co do spacerówki, to mam po młodym i nie będę kupować.
Mam taką zwykłą parasolkę z budką. I jestem z niej zadowolona. Jedyne czego mi brakuje to bardziej regulowanego oparcia. Mam tylko siedzące i pół siedzące a czasem przydałoby się leżące - młody często zasypiał na spacerach.
Gdybym teraz kupowała to tylko na to zwróciłabym uwagę. I nie ma sensu wydawać za dużo kasy, bo to w sumie na 1 lato, góra 2 bo potem już będą jakieś rowerki, pchacze i inne pierdy, a potem dziecko będzie chciało samo chodzić.
Moja spacerówka jest praktycznie jak nowa.

• Mamusie
Witam wieczorkiem

A my dzisiaj pojechałyśmy do siostry, a jutro wybieramy się do mojej koleżanki 🙂

Co do spacerówki to my mamy taką którą można rozkładać na płasko ale i tak w maju będziemy kupować parasolkę bo będzie wygodna na wyjazdy 😉

darka zdrówka dla małego 😘

wercia
ja też jestem tego zdania że słoiczki nie są takie złe jeśli nie ma się dojścia do warzyw i owoców eko 😉
Moja teściowa np. ma hopla na punkcie zdrowego odżywiania i wkurza mnie czasem jak się pyta a na czym to smażę a czy dużo sole itd. masakra jakaś 😮

• Mamusie
my spacerowke mamy zamiar wykorzystac z kompletu naszego no ale zobaczymy jak sie bedzie sprawowac, byc moze dokupimy jeszcze cos lzejszego

A robicie moze herbatki z torebek np z Herbapol-u jakies dzieciaczkom?

Ja zawsze rozcienczam soczki dla Patryka a te granulowane herbatki pokupowalam kiedys w promocji na Allegro po 6 zeta z groszami to teraz zuzywam - tych też zawsze daje mniej niz niby zalecaja
Co do herbatek z HIPP-a to Rozbojnikowi smakuje malinowa z dzika roza (ta najbardziej), jabłko z melisą,uspakajająca, koper włoski.
Jeszcze mam ulatwiajaca trawienie - tez w miare lubi a najbardziej nie cierpi rumiankowej...