Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Emiliaeem Już czytałam, też płakałam. A film jak dla mnie to za bardzo zmienili.

Kiniek Biedny Maksio, tak go straszysz 😉 Pyrka tak reaguje na hałas

Wercia To są plusy mieszkania na wsi 😉 Tu co drugi ma krowę. A poza tym to ja pracuję w firmie rolnej, która m.in. zajmuje sie produkcją mleka. Ale od nas bym mleka nie wzięła bo wiem czym karmią te krowy - i dziecku bym tego nie dała.

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wrocilismy jutro chyba podczytam ,takpo lebkach czytalam ,ze Tilli Sabinka umie sama na nocnik!!! zazdroszcze!!! musze sie i ja wziasc bo zaniedbalam to sprawe przyznaje .....mala padla ide pod prysznic i winko 😁 ale piekny dzien dziewczyny 🙂 a jutro rano na carboot pojedzemy pisalam Wam kiedys tak ludzie na bazar jezdza i sprzedaja za grosze rzeczy ktorych nie potrzebuja.....naprawde za grosze mozna znalezc WSZYSTKO. spokojnej nocki!!

• Mamusie
Witam wieczorkiem

A my mieszkanko wysprzątaliśmy zjedliśmy obiadek i pojechaliśmy do Obi za firankami doniczkami takimi dodatkami ale nic nie było 😠 tylko do łazienki kupiłam dozownik, kubeczek na szczoteczki i mydelniczkę. Myślę w kuchni założyć tą roletę rzymską i w sypialni coś zmienić wiec w pon. może do sklepu pojadę z firanami i zasłonami 😜

Lenka znowu zrobiła kilka kroków sama i to w markecie 🤪 🙃 🤪

wercia
a my jedziemy 15 do Krakowa ale nocujemy pod Krakowem bo taniej w tym hotelu mam nadzieję ze jest tam tak ładnie jak na zdjęciach http://www.aparthotelvanilla.pl/ a potem do Dobczyc nad jezioro to jest za Krakowem 🙂 i tam trzy noce do 19-tego a potem powrót do rzeczywistości 🙃
wercia moja uwielbia uderzać kubkiem i wylewać wodę 🤢

MajaCh
jak byłam w Anglii też byłam na carboot a mąż je uwielbiał 🙂 No i ja też zaniedbałam sadzanie Lenki na nocnik ale biorę się za to ostro po przyjeździe 😉

Kinia
najważniejsze że znalazłaś przyczynę a Maksio nie będzie już się bał 😉

Zmykam do męża. Dobranoc 😘

• Mamusie
Ja wskakuje skrobnac jeszcze

Tilii-
super sie masz ze u Was na wsi macie krowy, tam gdzie my jezdzimy prawie wszyscy juz polikwidowali gospodarki i krowy nie uswiadczysz - czyli mleka ni ma,
ale za to udaje Nam sie zalatwiac eko jajka od sasiadki zza płotu - fakt ze 1zł za sztuke ale pyszne sa no i czasem wpadnie od nich i nawet jakiś gratis - np. gratisowe jajka albo ogorki
ja tak jak pisalam to nie przepadam za "czystym" mlekiem
tzn moze byc pod innymi postaciami byleby nie samo

MajaCh - owocnego buszowania jutro po targu

Gosiaczek
- no no Wam to dobrze, prosze jakie apartamenty Was czekaja 🙂

A my na 99% tradycyjnie jedziemy na "nasza" wieś bez krów - hehe 🙃
Ale za to powietrze wyborneeeeee

Dobranoc 😘 😘 😘

• Mamusie
no i kolejny dzień nauki zasypiania za mną 🙂 w południe mała usypiała i się jej udało, oczywiście z płaczem, no a teraz zasnęła grzecznie bez krzyku ale cały czas byłam w sypialni 🙂 godzinę temu poszła do łóżeczka, zasnęła 10 minut temu, pobawiła się, powygłupiała, szalała jak nie wiem, znalazła sobie zabawę w : ja wyrzucam smoczek, mamusia poda 🙂 kładałam ją za każdym razem jak podchodziłam, znów stawała i tak chyba ze 100 razy, załączyłam kotki dwa i w końcu raz nie stanęła, zabawiła się oczkiem lalki, przytuliła i zaczęła zasypiać 🙂 ja ją głaskałam... a jak już nie będzie płakała to kolejny krok: bez głaskania, ciężka praca mnie czeka ale mam nadzieję że do września mi się uda 🙂 zaczęłam w czwartek a już widzę postępy 🙂

Tilli Paulinka też panicznie boi się krzyku, jak ktoś krzyknie na kogoś, czy zawoła to płacz nieziemnski, nie mówię już jak ostatnio bała się kuzyna który strasznie glośno się śmieje 🙂 co się zaśmiał to ona w ryk 🙂 no i zauważyłam że boi się ciemności, jakl schodzimy do piwnicy to kurczowo się mnie trzyma, na dwór jak jest już ciemno to samo....

• Mamusie
wercia a co tam zaszalejemy raz się żyje nie po to zarywam nocki nad projektami żeby w domu siedzieć choć powiem Ci że ja jak byłam mała zawsze spędzałam wakacje u babci na wsi ona miała krowy, kaczki, kury, świnie itd. i jak dla mnie to były wspaniałe wakacje 🙂 mimo że czasem się pracowało a to sianokosy, pielenie grządek (tego nienawidziłam 😠 ) czy wykopki, szkoda że Lenka nie ba babci na takiej wsi 🤢 No i plusy takie że warzywa mleko, jajka wszystko swoje 😉

• Mamusie
Witam 🙂

o jej ale naskrobałyście, nie było mnie z 2 dni a tu tyle czytania 🤪

McDa do września Paulinka nauczy sie sama zasypiać , a teraz wytrwałości życzę 😉

wercia super filmik, Patryk jest boski 😉

tilii no to dobrze ,że mleczko od krowy smakuje 😉 Maja śliczne zdjecia i zazdroszcze pogody u mnie 18 stopni 😞 dopiero od srody niby cieplej 😎
aguparka fajny tatuaż i gratuluje postępów Filipka

gosiaczek jak tam dzis głowa 😉
kinga jak piszesz o Ewce to tak jak o Natalce 😁 😁 😉

u nas nocki znów
przespane, Natalia nauczyła mówić się czipsy mówi tak śmiesznie pipszy 🙂 i jak rozmawiała z tata przez tel to powiedziała spadaj 😁 bez s czyli padaj 😁 😁 mówi babcia i ciocia , mama , tata, nie ,tak , dziadzia i pipszy . Ja tez mecze sie z bólami migrenowymi 🤢 dzis dzień 2 , takze nie rozpisuje sie bardziej milej niedz 😘 😘 😘

Doberek !

Gosiaczek gratulacje dla Leny postępów w chodzeniu ! 🙂 co do zmian, sama bym roletę rzymską do kuchni walnęła ,ale mamy okno dachowe pod kątem 🤢 co prawda znalazłam specjalne rolety na takie okna ,ale ceny są z deka przesadne ..

McDa cierpliwości i siły, dasz radę, grunt ,że postępy motywują ! 🙂

Emilia tak mówisz ? to nie chcesz wiedzieć co Cię czeka jak to Ci taka "Ewka" rośnie 🙃 🙃,a poważnie to będzie przeurocza do około 5 roku życia potem się zacznie bycie mniej uroczą kombinatorką :P a u nas nie było "pipsów" ,ale była "kołbaska" na kiełbaskę (no ale to jak miała te 2-3 dopiero)

dziś źle spałam ,są Dni Morza pół nocy walili fajerwerkami centralnie wszystko widać, muzyka tak dawała i jeszcze ktoś w bloku naprzeciwko zrobił sobie domóweczkę 😠 a ja od treningów taka jestem styrana,że ledwo chodzę ,do tego stałe pobudki ...kichowa noc była 😞

wrocilismy z carboodu i lalo jak z cebra........w biegu kupilismy cos pieknego 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/21/25530721476273531967310.jpg/][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/8864/25530721476273531967310.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
I ja witam

Nocka może być ja wstawałam dwa razy i mąż też ale zauważyłam że wychodzi druga dwójka na dole 🙂

McDa no wygląda że pięknie ale powiem Ci że my trafiliśmy promocje na booking.pl i kupiliśmy taniej niż w rzeczywistości ☺️ 😜 bo ceny mają kosmiczne 😮

emilia głowa już nie boli za to widzę że ciebie dopadła oby szybko przeszło. Gratuluje Natalce nowego słowa 🙂

Maja śliczny zakup Zuza zadowolona 😉

Kinia no to nie za ciekawa nocka a co do rolet rzymskich to też nie są za tanie ale tak mi się podobają ☺️ a z racji tego ze nie mam nic w kuchni to by się przydała jakaś ozdoba okienna 🙂

Miłej niedzieli 😘

• Mamusie
witam,
nocka super, obudziła się na jedzonko dopiero o 7! a wnocy o 2.30 dałam jej smoczka bo się kręciła i pięknie od 7 z nami spała do 9.20!!!!!! ale zasnęła wczoraj o 22.30 🙂

teraz dopiero ma drzemkę, od 12 w łóżeczku, zasnęła 10 minut temu, masakra, ale nie płakała już, parę razy tylko jak wyrzuciła smoczka i chciała spowrotem, znów ją głaskałam na koniec i tak zasnęła, i jak mi dziś zależało żeby szybko poszła spać bo o 15 mieliśmy być u kuzynki od męża to jak na złość zajęło jej to prawie 2 godz, wiem że w łóżku zasnęła by bardzo szybko bo była śpiąca ale wiem że jak raz bym zabrała to 3 dni męki poszłyby na marne, teraz nie mogę się poddać, trudno, spóźnimy się 🙂

Maja super zakup!

Emilia spadaj to nic, moja ostatnio wołała na tatę prze okno i było: tata tata, chwila ciszy i dupek 🙂 myślałam że pęknę 🙂 ale przestała mówić kulde, tylko czasami jej się uda 🙂 to zasługa męża bo zabronił mi się śmiać jak tak powie i powtarzać, kazał ignorować i się skończyło 🙂

• Mamusie
witam!

my mamy małą "masakrę" od dwóch dni, ząbki dają czadu. Dwie nocki z głowy a Lenka nie swoja 😞

Szykujemy się do Anglii, sama nie wiem już co wziąć, chociaż siostra dużo pokupowała dla Lenki.
Wczoraj kupiliśmy małej pierwsze buciki o takie:
Tylko, że kolor koral i żółte kwiatki.

Kiniek no to ładnie tak dziecko straszyć koniem? 🤪 dobrze, że już sytuacja opanowana.

wercia wypoczywajcie!

gosiaczek no to Lenka zaraz zacznie śmigać, teraz się zacznie!

majaCh piękna zabawka, Zuzia zachwycona widać!

emilia Natalia rozgadana dziewczynka, widać, że pięknie się rozwija przy bracie 🙂

A to mój czort:

Cześć Mamusia - po drzemce

Chodzić, czy nie chodzić?

Tatuś i ja 😁

• Mamusie
witam wieczorkiem

ale mały ruch no ale w końcu niedziela, my po obiadku i drzemce Lenki pojechaliśmy na deptak na spacer spotkałam koleżankę była z córcią i mężem też na spacerku ale sobie pogadałyśmy a i nasi mężowie się dogadywali 🙂 a jej córcia ma 15 miesięcy ale taki z niej pierun że szok mało co i Lenkę by mi pobiła no ale podobno ona taka zazdrosna zwłaszcza o dziewczynki 😮 😆

McDa no to widzę ze nocka super oby tak dalej może jak mojej ząbki wyjdą to i ja się doczekam takich nocek 🙂

tedit buciki śliczne ale twoja Lenka cudna śliczną ma urodę i taka słodka po tej drzemce 😉 co do Anglii ja biorę mało ciuchów bo zamierzam tam nakupować 🙃 Nie wiem czy Cię pocieszę ale nocki mam podobne 🤢

Witam i ja

Edytko jak Gosiaczek mówi, Lencia jest śliczna ^^

U nas dziś spokojny dzień, młodzianek z nowości ładnie toleruje mleko krowie, co prawda na razie nie przekraczamy szklanki dziennie ,no i polubił bardzo cynamon 🙂
Jutro za to przeklęty poniedziałek, dużo spraw do pozałatwiania ,ja liczę po cichu,że zawiesimy w końcu półki u dzieciaków co będzie uwieńczeniem zmian 🙂
Tymczasem zmykam kąpać brzdąca i na dalszy ciąg maratonu "Harrego Pottera" ,bo to właśnie robimy w ten weekend ☺️

• Mamusie
witam,

Tedit ale Lencia słodka po drzemce! widać że się dobrze wyspała 🙂 i oby zabki szybko wyszły!

Kinia to miłego wieczoru z Harrym 🙂

mojej chyba znów idą kolejne bo od wczoraj robi luźne kupki znowu, zawsze rano robi i jest tylko 1 na dzień, a dziś jak ją dałam do łóżeczka do spania to zrobiła no i musiałam ją zabrać żeby przebrać i znów był krzyk jak dawalam ją spowrotem;/ ale szybko się zabawiła no i zasnęła 10 minut temu;/ od 20.30 w łóżeczku, przychaliśmy od kuzynki, w aucie prawie zasneła ale nie pozwoliłam jej żeby mleczko wypiła, jak ją przebierałam na łóżku to już się tuliła do spania, dałam ją do łóżeczka i dostała takiej energii że szok, zresztą tak jest zawsze, bardzo śpiąca-idzie do łóżeczka i co najmniej godzinę szaleje 🙂 potem zaczyna się zasypianie 🙂 ale postępy są, bo już nie płacze, tylko czasem zapłaczę, przyjdę, pogłaskam i znów cisza 🙂 oby było tak że nie będę musiała przychodzic 🙂

zmykam spać, dobrej nocki!

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂

Melduję się maksymalnie obżarta po imprezie 😮 ☺️ Pogoda dopisała, było cudownie 🙂 Nawet bryczką konną jeździłam dwa razy 🤪 Pomijając zachowanie Olka w kościele... ☺️ Ależ był podły 🥴 Za to później wyszalał się na przyjęciu i padł jak kawka 🙃 Pojadł troszkę jedzonka imprezowego, pierwszy raz nie byliśmy zaopatrzeni w ,,słoiczkowy" obiadek 🤪 Ale komfort psychiczny 🙃

Gosiaczek szalejesz z tym hotelem 🙃 Ale jakby nie było, należy się 😜 Jestem za... lżejszym wydawaniem pieniędzy na małe szaleństwa 😉 My na spontanie też zapewne gdzieś ruszymy w rejs 🙂

McDa
gratuluję postępów i życzę powodzenia 🙂 U nas nadal zasypianie za pomocą kołysania w wózku... ☺️ No ale na chwilę obecną nie mam możliwości,żeby nad tym pracować... Dużo czasu spędzamy na budowie, więc Olkiem opiekują się babcie...
Poza tym kołysanie w wózku nie angażuje emocjonalnie tylko jednej osoby,więc nie ma darcia,gdy kołysze mama, tata, czy babcia... ☺️

Edytka Lena czarująco uśmiecha się do zdjęć 🙂 Czuperek mały 🙃

MajaCh mój Olek boi się koni na biegunach 😁 Ale Zuza wygląda na zadowoloną 🙃

A tu trochę fotek z dzisiaj...
Ludek malutki, który był przyczyną całego zamieszania 🙂 Z radością się garnie do ciociowego cyca 🤪

Olo chodzący

Olo siedzący...

I nie ruszy do półtora roczku, bo jest zawziętym obserwatorem... ☺️

A tymczasem spokojnej nocki i dobranoc 😘

• Mamusie
Emiliaeem ja nie mogę, jaki Olo słodki, szczególnie na ostatnim zdjęciu! ważniak kochany! no ale w tym duża zasługa mamusi że tak ładnie wystroiła, no i najeczki 🤪 a Emilia Ty chudzielcu!!! ja też chcę takie nogi!!
no i masz rację, kołysanie lepsze niż leżenie w łóżku i najlepiej z mamusia 😞 no ale wszystko idzie w dobrym kierunku 🙂
a jak tam na budowie?? co robicie?? my już mamy prawie skończony kominek, jeszcze tylko na kamień czekamy, jutro ma przyjechać gościu schody pomierzyć i ma robić 🙂 ale jeszcze tyyle roboty;( i sprzątania, zaczynam wątpić czy w tym roku uda nam się wprowadzić 😞
no i widze, że przypominasz sobie jak to było z takim bobaskiem, czyżby się coś szykowało?? 🤪 🤪 🤪 🤪

no i zapomniałam napisać: mamy nową umiejętność 🙂 dziś 2 razy stanęła z podłogi sama bez podtrzymywania się, na środku pokoju 🙂 wiem wiem, ja się ciesze z tego, a dla Was to nic, bo prawie wszystkie dzieciaki już biegają, ale co tam, pochwalić się mogę 😁

Emiliaeem charakterek to On ma, oj ma!!! przystojniaczek mały, no a figury to Ci z pewnością można pozazdrościć , a ja walczę chociaż o 5 kg mniej 🤢
rzeczywiście Maluszki się do Ciebie garną, może to znak jakiś :P

Maju super fotki na fb, impreska rzeczywiście ciekawa 🙂

...no i jednak Potter poszedł w zapomnienie, moje Kochanie wzięło się namiętnie za oglądanie "usterki" ,a że ja mam niską tolerancję żenady to nie mogę patrzeć ☺️

no i dobranoc już mówię, za oknem mam huragan fajerwerkowy (znowu)

• Mamusie
Miałam iść spać,ale się na allegro zasiedziałam 😠

McDa my to tak powolutku teraz z robotą, bo Mężowi urlop się skończył,ale cały czas coś się lepi... ☺️ 15 sierpnia idziemy na potwierdzenie projektu łazienki i jeśli dobrze pójdzie- fachmistrz zacznie już pod koniec sierpnia. Kuchnia zamówiona, aczkolwiek montowana będzie dopiero pod koniec listopada. Mamy o tyle dobrze,że mieszkanie ma jeden poziom... Kominka póki co nie będzie. Elewacja rusza od września- fachowców ciężko zorganizować...

Bobaski uwielbiam, Patrychę niejednokrotnie wycmokam i wywącham,ale narazie jeden diabeł mi w zupełności starcza 😉 Olek nadrabia z nawiązką 😉 Dzisiaj z całej siły złapał za wózek i mało brakowało,żeby Małą z Niego wywalił 😮 Wystrzeliłam jak z procy do nich,a seerce czułam w gardle! Nie miałabym siły na duecik ☺️ Najeczki były, a jakże! 🤪 Bo... SĄ NAJECZKI, SĄ DUPECZKI 🤪 😉 A ile się za nie oberwało (w zestawieniu z muchą 😜) Ale co tam, Olo to sztywny luzak, nie? 😁
A moje nogi... Hmmm... Kiedyś mówiłam,że wyglądam jak Bobek z Muminków ☺️

Dobra, idę 😘

• Mamusie
Witam

Nocka taka jak ostatnio już zaczynam się przyzwyczajać do częstszego wstawania 🤢 Pogoda fatalna za oknem ale pranie musiałam nastawić 😉

emiliaeem no no ty jak zwykle ślicznie wyglądasz a Oli pięknie wystrojony mały model Ci rożnie co do muszki i najeczek to małemu dziecku to przystoi gorzej jakby ubrał się tak dorosły facert 😮

McDa to gratuluję Paulince ja też się niedawno cieszyłam z tego a teraz wyczekuję samodzielnego chodzenia 😜