Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Czesc laseczki z wieczorka!
U nas cos popoludnie takie sobie,bo Blanka marudna i placzliwa.Przebierala nozkami i wkladala raczki do buzki.Wyraznie jakby ja cos bolalo,czy to zabki???jak myslicie?ja nie mam porównania ze starsza corcia bo Ramonka miala pierwszego zabka jak miala 9 miesiecy.A moze to kolka,ale Blanka jak do tej pory nie miala kolek,czy mogal by dostac teraz?dzis nic jej nie podawalam procz mleczka.W sumie wczorajsze popoludnie tez takie bylo jak dzis.Co sadzicie o tym?
Emilia napisz po jakim czasie od odstawienia od piersi dostalas okres?Bo ja juz nie karmie okolo dwa tygodnie,czyli chyba niebawem tez powinnam dostac pierwszy okres.Wiesz Twoja Natalia jest bardzo podobna do Ciebie,jak patrze na zdjecie jak bylas malenka. 🙂
Megan czy bylas u lekarza z tym oslabieniem?Emiliaeem jesli chodzi o pocenie sie,ja tez bardzo sie pocilam poki mala karmilam piersia i tak jeszcze do niedawna.Ale teraz jest juz lepiej,kupilam sobie w aptece taki fajny antyperspirant,co nazywa sie BLOKER z ziaji i jest super zero pocenia.A stosuje sie to dwa razy w tygodniu tylko na noc.REWELACJA POLECAM!
Jesli chodzi o wage malej to jest drobniusia i taka raczej bedzie.Tak wolno przybiera na wadze ma dopiero 5200,ze starsza bylo to samo i do tej pory jest ze zeberka widac.
MajaCh prosze o przepis na ciasto marchewkowe,wiem pewnie gdzies go podalas ale nie jestem w stanie go odnalesc ☺️

• Mamusie
Werciu buziole dla twojego Skarba ale ja gapa że nie zauważyłam ☺️

ania_1988 mogę polecić cirrus na katar ( w tabletkach) i acc max w tabletkach ale ten do rozpuszczania mi pomogło, a najlepiej to nie daj eis choróbsku 🙂

emilia1 no twoja niunia też ładnie waży 🙃

Ramonka104 no to rzeczywiście kruszynka z twojej córci no ale jak widać u ciebie to rodzinne, moja też nie śpieszy się z tyciem 😜

• Mamusie
Dziękujemy za życzenia i buziole
Również buziaki od Patryka 😘 😘 😘

Ech tak szczerze to ja dziś się skapłam że to DZIŚ 18 jest i Patryk ma już 4 m-ce po suwaczku na mamuśkach ☺️ 🙃 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Jak ten czas leci masakra

Wklejam świeże fotki - czyli z dzisiaj

Co do jedzonka - to jak tylko coś wprowadzę to dam znać, oby mu znowu jakieś krosty "dodatkowe" nie wychodziły 😉 chociaż słyszałam że u wcześniaków w jedzeniu też wiek się koryguje ale muszę dopytać - czyli w sumie jakby 3 m-ce miał

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=288a0f6c516d87ee][IMG]http://images47.fotosik.pl/1160/288a0f6c516d87eem.jpg[/IMG][/URL]

A kolejne jak mu dzisiaj pokazałam jego kubeczek pierwszy do picia - hehe kubek większy od Patryka 😜 na tym pierwszym zdjęciu niestety ale wkradła się pielucha bo ciągle ulewał akurat 😉
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=544c81fba09e2d8b][IMG]http://images38.fotosik.pl/1150/544c81fba09e2d8bm.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1b497dc7617cc0b6][IMG]http://images43.fotosik.pl/1160/1b497dc7617cc0b6m.jpg[/IMG][/URL]

Ania nastepnego dnia jest smaczniejsze !!!!! i trzymaj w lodowce koniecznie 🙂 Smacznego 🙂
Kinia zdrowka, niecierpie bolu gardla to mi bardzo psuje humor!!!!!
Maja opis jak zdjecie wrzucic, wejdz na ta strone: http://imageshack.us/ nacisnij browse, wybierz z kompa zdjecie, nastepnie nacisnij upload now , zdjecie bedzie sie ladowalo, poczekaj az wyskocza Ci linki pod spodem takie kody, kopiujesz forum kod i wklejasz tu 🙂
a to link do ciacha: http://www.wielkiezarcie.com/recipe3181.html

a to moje dziecie, nie moglam sie powstrzymac i dalam jej kilka lyzeczek papki marchewkowo ziemniaczanej , nie zwracajcie uwagi na "profesjonalne " nagranie hehehhe
http://www.youtube.com/watch?v=zEDvmrwZnpw

plakala jak jej zabieralam lyzeczke!!!! 🤪 a wieczorem byla kupka troche w zielonkawym odcieniu, nie wiem czy to dobrze?

• Mamusie
witam wieczorkiem 🙂

niestety nie uda mi się nadrobić mimo sporych chęci ale czasu brak 😞
z tego co poczytałam to dużo piszecie o wprowadzaniu nowych pokarmów, ja tak jak już wcześniej pisałam zacznę po 4 miesiącu, najpierw od dań jednoskładnikowych typu marchewka, jabłko, a potem zacznę gotować zupki np marchewka + ziemniak + łyżeczka oliwy z oliwek, potem mięsko jako dodatek, a na koniec zupki na wywarze.
Gluten tak w połowie 5 miesiąca, u Paulinki też tak wprowadzałam, to wtedy była nowość i się sprawdziło.

Kinia i Darka super że już jesteście w domku ze swoimi Maluszkami.
zdrówka dla Was 😘

Gosiaczek śliczne zdjęcia z chrztu 🙂

Wercia
sto lat dla Patryka

więcej nie pamiętam mimo sporych chęci, obiecuję być w miarę na bieżąco

• Mamusie
Matko Święta, Dziewczyny moje Dziecko dzisiaj oszalało 😮 Tak darł japońca i marudził pół wieczora,że traciłam cierpliwość ☺️
Nie wiem co w niego wstąpiło, ani spać,ani jeść,ani kupki! Czyż to jutrzejsza zmiana pogody miałaby wpływ??? 😮 Sterroryzował mnie maksymalnie, wyłam z Nim jak bóbr. A z tego wszystkiego podarłam się z mężem! I to przez telefon 🤢 😮
Akcja nieprzeciętna, na dzisiaj mam dosyć, ledwie łażę 😞

Tak wogóle to chciałam się Was poradzić... Po ciąży strasznie siadł mi kręgosłup, boli jak leżę, dłużej chodzę, o dźwiganiu nie wspomnę. Czuję,że problem narasta. Nawet schylanie sprawia mi czasami problemy 🥴 Czy możliwe jest żeby lekarz rodzinny skierował mnie chociaż na krótką rehabilitację? Czy w takiej sytuacji może? Nie chcę zrobić z siebie wariata.

Patryś
najlepszego od cioteczki i śpiącego (na szczęście ) Olka 😉

Emiluś w jaką kacuskę Cię zapakowali 🙃 Zabawka z wyższej póły 😁 😉
Ja też mam takie foty, pokażę Wam kiedyś 😜

Dobranoc 🙂

• Mamusie
Dbra cos naszkorbie bo czytam was od rana i prubuje napisac ale jakos weny nie mam

Nieno Wercia wszystkiego naj dla patryczka i chyba nie dosc ze lezaczek ukradl to jeszcze kubek my to sie chyba jakos dobraly juz ktoras rzecz z kolei taka sama 🙂

Noe umiem zdjec wrzucic z tel 😞a na tel mam z szpitala ehh cos wykombinuje

Ja tez mam z dziecinstwa i wkoncu musze posprzerac w zdjeciahc i poskanowac i zrobic jakis maly kolazyk albo cos by moja kluske pokazac i mnie 🙂

Moj ma jakies napady i w jednej chwili zaczyna wyc nie wiadomo o co az sie robi czerowny i mu lezki leca jak grochy 2 minuty trzeba go uspakajac

Maja super filmik slodki mala widac chyba bardzije zainterosowana bokiem lezaczka niz jedzeniem mnie tez kusi strasznie by podac marchewke bo z jablkiem przesadzilam i dalam mu 2 tyg temu i na drugi dzien byl ryk a dostla tylko 2 malusienkie lyeczki i w tmy sam sok widac jabko bylo jeszcze za wczesnie nio a dzis kupilam mu kleik ryzowy skusze sie pod koniec tygodnia i wybadalam jakie sloiczki podaje sie po 4 miesiacu bo mam zamiar tylko i wylacznie gotowac nie bede dziecka sloiczkami pasc wiec obcykalam co tma jest mniej iwecej marchewka, ziemniaczki ze szpinakiem ochyda, jablko, i nie wiem czy tez nie banan ale zapomnialam juz i kupilam mu herbatke z bobovity jablko z melisa i tu sie zastaanwiam bo z hippa byla tez dzika roza z malina i to po 4 miesiacu a znowu z bobowity ta sama bylo po 5 miesiacu i ktore wkoncu jest dobre 🙂

To teraz ide nyny bo moj dawno juz kima w szpitlau nauczyl sie spac na poduszce i koledrka przykryty bo juz zimno

• Mamusie
MajaCh fajny filmik ale się zajada 🙂

McDa87 widzę ze nie przeczytałaś wiec piszę jeszcze raz niczego od niej się nie dowiedziałam więc zapisałam Lenke do lekarza na czwartek, bo widzę ze brzuszek ja boli, strasznie ulewa nawet po godzinie po posiłku no i czasem płacze przy jedzeniu 🤨

wercia82 ale fajne zdjęcia widać ze kubek go interesuje, a to ze na zdjęciu jest pieluszka to nie szkodzi u mnie to samo wszędzie gdzie małą chce położy najpierw muszę położyć pieluszkę 🤢

emiliaeem lekarz rodzinny to raczej nie no ale nie wiem na 100%, raczej takie skierowanie możesz dostać od lekarza który czymś takim się zajmuje, a z kręgosłupem nie ma żartów 🥴 wiec musisz iść do lekarza.

Dobranoc 😘

Emiliaeem to będzie pewnie po kolei, rodzinny skieruje do specjalisty, pewnie ortopedy, ten obczai czy wad nie ma i ewentualnie pokieruje dalej na rehabilitacje, tak czy inaczej działaj, nie zostawiaj tego tak , mój starszy miał dyskopatię nie zapomnę jak zasuwał na czworakach do kibelka - żadna przyjemność.
Dużo sił swoją drogą, są gorsze i lepsze dni, bądź dobrej myśli !!

Wercia gratulacje 4romiesięcznicy !!!!

MajaCh filmik super, ja ot podziwiam takie spokojne dzieci, mój tylko głową rzuca na prawo i lewo, wścieka się a jakbym mu tak głowę chciała obrzucić to aż by spazmów dostał z wściekłości ehhh

dziewczyny lekarz najwcześniej 26 go dopiero...mój też terrorysta strasznie wymusza wszystko płaczem aż się zapowietrza..a ja jeszcze jestem tak rozbita moim zdrowiem i do tego jego płacz...poprostu padam na twarz. Teraz jest na etapie oszukiwania żeby siedzieć długo przy cycu to udaje że ciągnie a z boku od spodu wylewa wszystko 😮 do tego znalazł nową zabawę od jakiegoś czasu..."strzela" z cyca tzn smacznie sobie je a następnie odsuwa główkę wyciąga sutek i jest taki odgłoś "cmok" och jak mu się to podoba...chciałam go nauczyć smoczka bo czasem to zbawienna rzecz wałkowałam to cały dzień to teraz jak mu daje smoka to się ze mnie śmieje wypluwa ja znów wkładam on znów wypluwa i patrzy co zrobię dalej...myśli że to zabawa 🤢
aha no i walczę z ciemieniuchą...najpierw "olejuszka" która starczy na 4 razy a koszt to 25 zeta a teraz oliwka z nivea a szampon emolium

• Mamusie
Witam z rana

Nocka minęła nawet spokojnie, maluda zasnęła po 20 tej i o dziwo nie przebudziła się jak to zwykle bywało , wstała dopiero po 2 i o 5 była znów butla zmiana pampersa i ja rozbudziłam 😠, a teraz śpi 🙂

Emilia ciebie kręgosłup, a mnie cała prawa strona 😞 wczoraj nie mogłam ruszać szyją a dzisiaj nawet ręka nie wiem od czego to może być 🤨 czyżbym złe
sypiała, czy od noszenia małej 🤔[ul

wercia ślicznie Patryś wygląda z ta butla, a pieluszka u mnie to przewaga takich zdjęć 🙂

MajaCh śliczny filmik, dosłownie się popłakałam tak mocno się wzruszyłam 🤪

Ramonka okres dostałam po 22 dniach 😉

megan a ty już po 4 na forum 🤪

cześć dziewczyny z samego ranka 🙂)
ja tylko tak mogę wejść na forum bo jak moja terrorystka nie śpi w nocy to nadrabia w dzień. U nas noc dzisiaj była faatalna(może przez ten silny wiatr) pobudka chyba z 5 razy. Oj jak ja wam zazdroszczę tego, że budzicie się wyspane 😞(.. ale nie narzekam, może się unormuje.

Dzięki wam bardzo za odpowiedzi nt zabezpieczenia. My tez od zawsze 🙂) stosujemy prezerwatywę i nigdy sie nie bałam, że coś bedzie nie tak . Teraz, po porodzie dostaję schiz, że każdy mój kontakt z mężem (nawet bez stosunku w dosłownym tego słowa znaczeniu) skończy się ciążą. Nawet ostatnio ubzdurałam sobie, że plemniki mogły wydostać się z prezerwatywy a że się dotykalismy, pieściliśmy to na pewno same przedostały się i jestem w ciąży. Boże to nie jest chyba normalne. Przecież z prezerwatywy one tak po stosunku nie "wyłażą" i nie latają gdzie się da. nie wiem czy ja zwariowałam, czy hormony mnie dobijają, ale cośjest nie tak. aha no i okresy tez jeszcze nie mam i to mnie dodatkowo stresuje, że jestem w takiej niepewności.
Ale się rozpisałam, wybaczcie, ale musiałam się wygadać (może ktoś ma podobne zmartwienia).

• Mamusie
monia321 to normalna reakcja , tyle się słyszy o wpadkach zaraz po porodzie, mam nawet koleżankę, która ma dzieci z tego samego roku 🤪 jedno się urodziło w styczniu a drugie jakoś pod koniec roku 🙂 Ja gumek nie stosuję, tabletek też 😉 jedziemy na wyczucie jakos do tej pory to skutkowało ☺️ , ale nie powiem że się nie będę bała w końcu mam już 35 lat i trzeciego dziecka nie chcę 😉 Ja n arazie do tej pory to może z 4 razy się tylko kochaliśmy jakoś nie mam ochoty ☺️

Zauważyłam że mojej terrorystce nie beka się po jedzeniu , od wczoraj ani razu nie bekła 🤔

Emilia 1 podzwiam cię za odwagę 🙂) tak normalnie pełen stosunek bez zabezpieczenia? to ja z prezerwatywą i to bez wprowadzania "do środka" schizuję i nakręcam sobie film, że pewnie coś tam może mężulkowi "wylazło" dołem 🙂) a ty tak spokojnie. fajna babka z ciebie 🙂) pozdrawiam