sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam
DOBRANOC dziewczynki Dobrej nocy
Gość
Andzelika napisał(a):
Andżelika - na wiosnę na pewno nie będą za małe. "Statystycznie" dziecko jak zaczyna chodzić to nosi rozmiar 19.
Mierzyłam Julkowi długość stopy - 10,5 cm. Duża. Kuzynka mu kupiła takie fajne buciki z Reeboka (rozm. 20) i nie wiem czy na wiosnę nie będą za małe.
Andżelika - na wiosnę na pewno nie będą za małe. "Statystycznie" dziecko jak zaczyna chodzić to nosi rozmiar 19.
Gość
To ja jeszcze przed pójściem spać zapytam mamusie dzieciaczków, które skończyły już 3 miesiące.
Czy wasze dzieci leżąc na plecach mają wysoko uniesione nóżki i jednocześnie złączone na klatce piersiowej (albo w buzi) rączki?
Bo ja słyszałam, że niemowlęta po skończeniu 3 miesiąca to przez większość aktywnego dnia powinny przebywać w takiej pozycji. Moja Hanka łapki trzyma często złączone (głównie próbuje je zapakować do paszczy), ale nóżki to zwykle wyprostowane ma a nie uniesione.
Pewnie odpowiecie mi dopiero jutro, więc póki co się pożegnam.
Do jutra
Czy wasze dzieci leżąc na plecach mają wysoko uniesione nóżki i jednocześnie złączone na klatce piersiowej (albo w buzi) rączki?
Bo ja słyszałam, że niemowlęta po skończeniu 3 miesiąca to przez większość aktywnego dnia powinny przebywać w takiej pozycji. Moja Hanka łapki trzyma często złączone (głównie próbuje je zapakować do paszczy), ale nóżki to zwykle wyprostowane ma a nie uniesione.
Do jutra
- Mamusie
dobranoc 😘
- Mamusie
Dobranoc 🙂
- Mamusie
jo-aneczka napisał(a):
Więc Julka jak leży to głównie trzyma nóżki w górze , właściwie cały czas. Czasem unosi dupkę też. I ostatnio (ale moze maks od tygodnia) łączy rączki dokładnie jak piszesz. Na klatce złożone słodko wygląda wtedy. A czasem łapki spotykają się w paszczy 😁 😁 😁
Papatki dobranoc 🙂
Ja tam odpowiem dziś, choć nie wiem czy na moją odpowiedź czekasz.To ja jeszcze przed pójściem spać zapytam mamusie dzieciaczków, które skończyły już 3 miesiące.
Do jutra
Więc Julka jak leży to głównie trzyma nóżki w górze , właściwie cały czas. Czasem unosi dupkę też. I ostatnio (ale moze maks od tygodnia) łączy rączki dokładnie jak piszesz. Na klatce złożone słodko wygląda wtedy. A czasem łapki spotykają się w paszczy 😁 😁 😁
Papatki dobranoc 🙂
Gość
Milium- a no miałam przeczucie i chyba do samego końca coś mi mówiło, że to chłopiec, bo kupiłam Alicji ciemny sweter a wszyscy mówili, że to bardziej do chłopca pasuje 🙂
Jo-aneczka- Szymon cały czas wierzga nogami raz są u góry raz na dole a łapki cały czas na w buźce
Jo-aneczka- Szymon cały czas wierzga nogami raz są u góry raz na dole a łapki cały czas na w buźce
Gość
jo-aneczka napisał(a):
Mój Szymek dosyć często wierzga nogami przy tym podnosi je wysoko 🙂 A rączki też łączy i nawet próbuje łapać zabawki wiszące nad nim. Śmiesznie to wygląda bo tak powoli nimi kieruje w stronę tej zabawki w takim dużym skupieniu to robi ale jeszcze nie zdaje sobie sprawę, z tego że posiada paluszki.
To ja jeszcze przed pójściem spać zapytam mamusie dzieciaczków, które skończyły już 3 miesiące.
Do jutra
Mój Szymek dosyć często wierzga nogami przy tym podnosi je wysoko 🙂 A rączki też łączy i nawet próbuje łapać zabawki wiszące nad nim. Śmiesznie to wygląda bo tak powoli nimi kieruje w stronę tej zabawki w takim dużym skupieniu to robi ale jeszcze nie zdaje sobie sprawę, z tego że posiada paluszki.
Gość
Milium przeczytałam tylko to co napisałaś i od razu ZUS mi wpadł. 😁 😁
Jo-aneczka pamiętam, jak kupowałam mojej siostrze buty. Rozm. 21, miała wtedy koło roku, bądź już skończony. Ale Julek ma taką dużą tą nogę 🤨 😮 (tata ma 47, ja 39 - nic dziwnego 😁). Mam nadzieję, że na wiosnę będą w sam raz 🙂 🙂
Lydzia dzięki za zaproszenie, jak będę w pobliżu to wpadnę 🤪 😁 Bój się hehe, żartuję oczywiście 😁
Nasz Julek już wykąpany, padł jak kawka.
To i ja się pożegnam, bo muszę się zabrać za projekt.
DOBRANOC 🙂
Jo-aneczka pamiętam, jak kupowałam mojej siostrze buty. Rozm. 21, miała wtedy koło roku, bądź już skończony. Ale Julek ma taką dużą tą nogę 🤨 😮 (tata ma 47, ja 39 - nic dziwnego 😁). Mam nadzieję, że na wiosnę będą w sam raz 🙂 🙂
Lydzia dzięki za zaproszenie, jak będę w pobliżu to wpadnę 🤪 😁 Bój się hehe, żartuję oczywiście 😁
Nasz Julek już wykąpany, padł jak kawka.
To i ja się pożegnam, bo muszę się zabrać za projekt.
DOBRANOC 🙂
Gość
Dobranoc 🙂

Rekomendowane odpowiedzi
aneczkare22_m
marta torcik fajny.Ja nigdy nie piekłam tortu i nie wiem czy bym sobie poradziła 🥴
A ile Juleczka waży,bo wiem,że wagowo była podobna do mojego Filipa.
Co do smakowania mleka,to ja musiałam spróbować,jak dla mnie to bez smaku,takie jakieś słodkie.Mój mąż też próbował i potwierdził to samo co ja.Mi już teraz nic nie leci,bo jestem na mm.
jola ja sobie porobiłam już badania i żelazo mam w normie,tylko te ręce,a raczej palce mi dretwieją,jutro chcę się wybrać do lekarza.Bo jak ostatnio byłam u rodzinnego to mi powiedziała,że to może być problem z kręgosłupem.Na razie łykam magnez i muszę sobie kupić jakieś witaminy.
inez trzymam kciuki za Tymonka 🙂
A u nas jakby mniejsze to uczulenia,ale na razie obserwuję i podaję wapno,zobaczymy co dalej.
A mój Filipek juz wykapany i śpi.
Gość
No co ty, Milium, wstydziłabyś się takie głupoty pisać. Narzekamy na instytucję a nie na ludzi 😁 😁 😁 No, dobra, na ludzi też, ale nie na wszystkich 😁
ann5353_m
Nie na całym, podobnie jak pieczonki. Z Zagłębia pochodzi mój ojciec, w Zawierciu mamy znajomych i to do nich jeździliśmy zawsze na pieczonki.
Ech, wspomnień czar 🙂 A o pieczonkach piszę dlatego bo pamiętam, że ty też kiedyś o nich wspominałaś.
Tak 🙂 Pieczonki u nas w każdą sobotę 🙂