Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
A miałam wam napisać co mój m usłyszał dzisiaj w radiu wracając z pracy. Otóż przed wyborami wszystkie partie obiecywały poprawę bytu rodzin wielodzietnych. No i w pewnym sensie tak się stało 😁 Chcą odebrać becikowe i ulgę na dzieci, ale rodzinom wielodzietnym nie 🙂 Więc mamy się cieszyc nie z tego, że coś nam dano, ale, ze nam nie zabrano 😁

tak wszystko pozabieraja (jakby jakos szczegolnie duzo tego bylo) a za klapsa i grozbe kary wyroki beda dawac...taka polityka 😮nic nie pomoga ale w wychowanie dzieci beda sie mieszac 😠 😠 😠 a tam gdzie na prawde krzywda dziecku sie dzieje to po tragedii powiedza ze nic niepokojacego w rodzinie sie nie dzialo 😮 🤢

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ann buziak dla 3-miesięcznej Hani 😘 😘

Siehankowa chodzi w bodach na 80 dziś 😁 A gdzie tam o 68 pomyśleć, już dawno małe. Ale czegóż chcieć ja mam 170 a Kuba 202. 😁 😁

A co do naszego kraju to myślę, że zamiast tego becikowego to niech te szczepionki zrefundują.

• Mamusie
Paninka napisał(a):
ann5353 napisał(a):
A miałam wam napisać co mój m usłyszał dzisiaj w radiu wracając z pracy. Otóż przed wyborami wszystkie partie obiecywały poprawę bytu rodzin wielodzietnych. No i w pewnym sensie tak się stało 😁 Chcą odebrać becikowe i ulgę na dzieci, ale rodzinom wielodzietnym nie 🙂 Więc mamy się cieszyc nie z tego, że coś nam dano, ale, ze nam nie zabrano 😁

tak wszystko pozabieraja (jakby jakos szczegolnie duzo tego bylo) a za klapsa i grozbe kary wyroki beda dawac...taka polityka 😮nic nie pomoga ale w wychowanie dzieci beda sie mieszac 😠 😠 😠 a tam gdzie na prawde krzywda dziecku sie dzieje to po tragedii powiedza ze nic niepokojacego w rodzinie sie nie dzialo 😮 🤢

Dokładnie...

I sto latek dla Haniolka 😘 😘 😘
Moj m dzisiaj pierwszy dzien w nowej pracy,co prawda dzis tylko szkolenie BHP ale i tak sie stresuje 🤢
Paninka no mi kazal wziac w pierwszy dzien okresu.Tylko ciort wie czy to tylko plamienie czy okres 😁
aniolek a Tobie gin jakie tabsy przepisal?
Siehankowa Ksawi naprawde do Mariusza podobny 😎

http://allegro.pl/najlepszy-podgrzewacz-do-butelek-auto-dom-steryl-i1933098069.html
korzystala moze ktoras z tego podgrzewacza? ost zamowillismy

• Mamusie
Justyna891 napisał(a):
I sto latek dla Haniolka 😘 😘 😘
Moj m dzisiaj pierwszy dzien w nowj pracy,co prawda dzis tylko szkolenie BHP ale i tak sie stresuje 🤢
Paninka no mi kazal wziac w pierwszy dzien okresu.Tylko ciort wieczu to tylko plamienie czy okres 😁
aniolek a Tobie gin jakie tabsy przepisal?

http://allegro.pl/najlepszy-podgrzewacz-do-butelek-auto-dom-steryl-i1933098069.html
korzystala moze ktoras z tego podgrzewacza? ost zamowillismy

😘 😘 😘

Andzelika napisał(a):
Siehankowa chodzi w bodach na 80 dziś 😁 A gdzie tam o 68 pomyśleć, już dawno małe. Ale czegóż chcieć ja mam 170 a Kuba 202. 😁 😁

no to faktycznie nie ma się co dziwić 😉
a ja myślałam, ze ksawier jest duzy 😜 bo góre nosi 74, dół róznie - 68/74 ... ale on jest starszy o prawie miesiąc od julka 😜

• Mamusie
DANIELA 100 LATEK 🙂
hANIOŁKOWI nASZEMU DUŻO ZDRÓWKA I RÓWNIEŻ 100 LATEK 🙂

dziękuje Kochaniutkie za wsparcie 🙂 😘 Divianka, Andżelika, Paninka, Kornelka, Martusia oklask dla Was. Paninka dla twojego m dodatkowy oklask. 🙂
moniq współczuję teściowej. Ja gdybym mieszkała ze swoja to pewnego pieknego dnia popełniła bym zbrodnie w afekcie 😮 🤢
Lydzia u Nas tez sa cyrki z jedzeniem. Na poczatku ładnie je a potem zaczyna sie wiercic, kręcić, odwraca główkę, miętolić językiem i w efekcie prawie nic nie zjada 😠 😠 😠
Kornelka ze spaniem tez mamy kłopot. za nim zasnie to jest ok 40 min bujania w dzień pospi tak z 20 min a czasami wogóle nie zasnie ale na szczęscie w nocy spi ładnie choć juz tak ok 5 zaczyna się wiercic i trzeba smoka cały czas poprawiać 😠 😠 😠 😠
Normalnie juz zaczęłam się zastanawiac czy nie wybrać się do pediatry bo Oliwka naprawde ostattnio jest strasznie marudna. Szybko sie wszystkim nudzi, wkórza się zaraz i płacze. Masakra 😠

Julek strasznie długaśny - to prawda. Zaczynam się martwić czy z gondoli nie wyrośnie, a jest akurat duża. 😁

Justyna mi wczoraj przypisał Lesinelle. Kazał brać od 1 dnia okresu też. Ja bym poczekała do wieczora na Twoim miejscu, czy to faktycznie miesiączka.

Andzelika napisał(a):
ann5353 napisał(a):
No i przesyłamy jeszcze całuski i życzenia wszystkiego najlepszego dla Haniołkowej rówieśniczki Emilki 😘 😘 😘

O i Emilce również 😘 😘 😘 😘

i my równiez 😘

siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

a ja myślałam, ze ksawier jest duzy 😜 bo góre nosi 74, dół róznie - 68/74 ... ale on jest starszy o prawie miesiąc od julka 😜

Równy miesiąc jest między nimi. A dla takich dzieciaczków to bardzo dużo niby 😁 🤨
Ale Julek będzie może ważył ponad 6 kg. teraz. Bo ostatnio ważył 5600. 68n dół mu założe jeszcze, ale to już ma takie bardzo na styk. 🙂 🙂 Wielkoluda mam w domu normalnie 😁 😁 😁

Justyna891 napisał(a):

hehe, wszyscy to mówią 😉 ja tam sie ciesze - jak to mówi moja sąsiadka "jak dzieci do ojca podobne, to przynajmniej mają pewność, ze to ich" 😁 😁 😁 a tak serio, to nie skromnie powiem, ze rośnie mi mały przystojniak 😁 😁 😁 😜 😜 😜 😜 haha, każda matka powie tak o swoim dziecku 😎

• Mamusie
WITAJCIE 🙂
Justyna owszem wyprowadzka przed nami ale za ile lat to będzie to nie mam pojęcia 😞 😞 😞
100 LAT DLA NASZYCH DWÓCH SOLENIZANTEK 🙂 🙂 🙂
Powiem Wam, że starsznie dziwnie mi się w nocy Marysie do łóżeczka odkładało 🙂 maiłam już zrezygnować, żeby nie spać samej no ale jak postanowiłam to nie mogłam się wycofać 🙂
ja czekam aż teście z zakupów wrócą(do mojego ma przyjść paczka a on śpi) i spadamy na spacerek 🙂 🙂 🙂 🙂
Któraś pytała wczoraj po kim Maryś ma oczka-kolor po mnie a wielkość to trudno ocenić 🙂wiekszość rodzinki mówi, że mała to cała ja 🙂
MIŁEGO DNIA

Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Równy miesiąc jest między nimi. A dla takich dzieciaczków to bardzo dużo niby 😁 🤨
Ale Julek będzie może ważył ponad 6 kg. teraz. Bo ostatnio ważył 5600. 68n dół mu założe jeszcze, ale to już ma takie bardzo na styk. 🙂 🙂 Wielkoluda mam w domu normalnie 😁 😁 😁

faktycznie równy miesiąc 🙂 to z julka taki fajny długaśny szczypior 😁

Andzelika no chyba poczekam,moze to falszywy alarm 😁
A Ty karmisz mm?Bo nie moge sobie przypomniec ☺️

Te problemy z jedzeniem to chyba hurtowo ida 😉 Norbert na poczatku je ladnie,a koncowka to wmuszanie juz bo jezykiem wypycha,macha raczkami i pluje.Na pierwszy rzut oka mozna by pomyslec ze poprostu sie juz najadl,ale co to 90ml na takiego chlopa 😁
A wnocy jak jest lampka zapalona to kladzie sobie raczke na oczkach i dopiero je 🙂
zauwazylam ze robi tak tez przy zasypianiu,ale po mnie to ma.Mi tez tak zaltwie zasnac kiedy jestem np bardzo zmeczona 😜

Hehe ja jestem taka tępa, ta zabawka śpiewak - ma na rączce guzika i się zmienia opcje, czy np. ma śpiewać czy gadać. 😁 Ja tego nie wiedziałam i se myślę, oszukali mnie, bo to tylko śpiewa. Jestem bystra, jak woda w zatęchłym stawie 😁 😁 😁

• Mamusie
Andzelika napisał(a):
Julek strasznie długaśny - to prawda. Zaczynam się martwić czy z gondoli nie wyrośnie, a jest akurat duża. 😁

Justyna mi wczoraj przypisał Lesinelle. Kazał brać od 1 dnia okresu też. Ja bym poczekała do wieczora na Twoim miejscu, czy to faktycznie miesiączka.

Justynka ja mam te same co andzelika 🙂