Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Ło jaką myśmy miały nocke,temat kolek chyba już zamknięty bo coś u nas ich nie widać niestety ich rezultaty pozostaną u nas na długo..Hance się poprzestawiało i wolała pospać u nas na rękach,każda próba odłożenia jej do łóżeczka kończyła się 5 zł otwarciem oczu i płaczem,gdyby nie to że była noc pozwoliłabym jej sie powydzierać 🤢

to chyba tak jak u nas kolki nie ma jakby /(tzn bolu brzuszka i zatrzymanych gazów) ale niepokój w tych samych godzinach pozostał, takie nerwowe dziecko sie robi , niespokojne i ciezko opanowac to

no dokładnie i dzieje się tak o stałych porach 😞

wlasnie
jak tak zagłębiałam sie w temat kolek to podobniez jednak ma duzy zwiazek z ukl nerowym a kumulowanie gazów i nierozwinięte jelitka to jakby dodatek i do tego przez te nerwy powoduje skurcze i ból
teraz wydaje mi sie ze jak sab dziala mleko lekkie i dziecko ma masazyk to tych gazow nie ma wiec ma tylko te kolke na tle nerwowym wyłącznie
bo to trwa tyle samo i w tych samych godzinach jak by w nia cos wstepowalo
spi po kapieli i nagle o magicznej 23 pojawia sie ten stan jest nerwowa zaniepokojna wybudza ją to i nie umie sie uspokoic
no i grzeszek mamusi - branie do lozka pomaga bo wtedy jest lżej i smoczek mozna wtykac na okrągło ilekroc nie wypadnie i nie trzeba walic kilometrow
po 2-3 h usypia
juz chyba tsaki urok, czekamy az to przejdzie
wczoraj bylo juz niezle
ale jednego dnia stosowalismymaksymalne wyciszenie i wtedy jej gorzej
a wczoraj telewizor gral my rozmawialismy swiatlo bylo i duzo szybciej usnela spokojnie

świetnie to ujęłaś ! więc borykamy się z tym samym 😞

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
agata82 napisał(a):
hej dziewczyny 🙂
mam pytanie- wczoraj się zorientowałam, że na opakowaniu mojej witaminy k+d jest napisane, ze trzeba ja użyć w ciągu miesiąca a ja podaję z tej butelki juz ponad 1,5 miesiąca. a zostało mi jeszcze z pół butelki. może dziecku zaszkodzić??

myślę że nie powinno zaszkodzić ... ja mam w ampułkach więc nie pomogę 🤔

• Mamusie
Doris5969 napisał(a):
agata82 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
JAK SIE ANULUJE AUKCJE NA ALLEGRO????BO ZAMIAST 1 RZECZY ZAMÓWIŁAM NIECHCACY 4I MUSZE JA ANULOWAC A NIE WIEM JAK ☺️ 😞

chyba nie można anulować ewentualnie napisac do sprzedawcy, że sie pomyliło 🤢

a sprzedawca mi napisał ze mam anulowac i huk nie wiem!!!!
ja nie mam pojecia jak mozna anulowac ...mysle ze tylko e-mail do sprzedajacego..al4e chugo wie moze i mozna .. 😮

• Mamusie
kamiska napisał(a):
hej
dziewczyny jak sobie radzicie z przeziebieniem moj ma 37temp katarek i kicha
dajecie cebion ile kropel??co jeszcze??

jak byłam na wizycie patronażowej pediatra zalecił mi stosowanie tych kropelek,ja małej daje cebion multi 3 kropelki do mleka raz dziennie 😉

ja jeszcze Hani daje Devikap on zawiera witamine D3 i teraz sie zastanawiam czy aby nie za dużo tej witaminy skoro w cebionie ona też jest,nie wiem czemu wczesniej na to nie wpadłam 😮 Devikapu daje raz dziennie po jednej kropelce na łyżce. Z drugiej strony skoro tak zaleciła to chyba wie lepiej,głównie może z tego powodu że karmię ja mm

• Mamusie
🙂siema laski
Noc w miare od 19 do 2 a pozniej do 6.30.... 🙂 🙂
Co do slubow nie wypowiadam sie bo to kazdego indywidualna sprawa....A co do cennika koscielnego to niestety trzeba płacic ....My trafilismy na super ksiedza i było co łaska , jak mu dalismy za wszytsko co dla nas załatwił ( bo ja nie byłam z jego parafi,nie musiałam zezwolenia ze moge w innej , zapowiedzi tez poszły u niego )500 zł - to sie zapytała z kim sie ma ta kasa podzielic .... 🙂 🙂ja sie usmiechnełam i powiedziałam ze to za wszytsko co ksiadz dla nas zrobił ....
Dorcia....i jak anulowali ci ta aukcje ....
Asik z K....nie denerwuj sie kochana wszytsko bedzie dobrze ....tak łatwo mi powiedziec ....ja wiem jak sie sralam przed szczepieniami ....a to jednak zabieg ....
Laski te co nie karmia cycem , kiedy dostałyscie okres ????

• Mamusie
czarna79 napisał(a):

ja ostatnio troche krwawiłam ale nie wiem czy to okres,brzuchol czasem pobolewa i jajniki.

Odnośnie cennika w kościele,jak byliśmy z papierami w sprawie chrztu ksiądz sie nas zapytał czy chcemy teraz złożyć ofiare,no pewnie i mój S wyciaga 50 zł a on "chwileczke,za chrzest nalezy się 100 zł" i oddał nam ta kase i zapisał że ofiara nie złożona. W sobote przed chrztem mąż poszedł na plebanie zapłacić to go z kwitował że przed mszą. Jak później doszło co do czego,przy ołtarzu podczas podpisywania dokumentów w dodatku do mikrofonu księzulek do nas że ofiara jeszcze nie złożona,że 100 zł sie nalezy..kur** po to moj S chciał szybciej zapłacic aby uniknat takiej sytuacji,myslalam ze tego ksiedza rozszarpie !! 😠

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
czarna79 napisał(a):

ja ostatnio troche krwawiłam ale nie wiem czy to okres,brzuchol czasem pobolewa i jajniki.

Odnośnie cennika w kościele,jak byliśmy z papierami w sprawie chrztu ksiądz sie nas zapytał czy chcemy teraz złożyć ofiare,no pewnie i mój S wyciaga 50 zł a on "chwileczke,za chrzest nalezy się 100 zł" i oddał nam ta kase i zapisał że ofiara nie złożona. W sobote przed chrztem mąż poszedł na plebanie zapłacić to go z kwitował że przed mszą. Jak później doszło co do czego,przy ołtarzu podczas podpisywania dokumentów w dodatku do mikrofonu księzulek do nas że ofiara jeszcze nie złożona,że 100 zł sie nalezy..kur** po to moj S chciał szybciej zapłacic aby uniknat takiej sytuacji,myslalam ze tego ksiedza rozszarpie !! 😠

ale przegięcie, jakaś masakra! Ci księża robią się coraz bezczelniejsi...

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
czarna79 napisał(a):

to juz perwe strzelił ....tylko kasa ....ja pierdziele ....

Louisedg napisał(a):
karolajna1988 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
ANIA100 napisał(a):
Po dwóch nieprzespanych nocach 😞,dzisiejsza nocka super, aż mama się obudziła i czekała kiedy dziecko się obudzi. Mała podjadła i teraz się wygłupia, jak nie trzeba nosić i nie krzyczy to super. 🙂 🙂 🙂, Wczoraj Emilka poprosiła jedną ciocię na chrzestną 🙂, a dziś może upoluje chrzestnego. 🙂
U nas tatus w pracy wiec znowu dzis same.

Ehh najchetniej uniknelabym tej imprezki
nie lubie presji np co do wyboru chrzestnych a mam taką...
bez sensu
ciekawe czy musimy miec chrzciny w sobote, bo przy okazji slub 🤪 i ile taka przyjemnosc...
musimy w koncu cos postanowic i w tym miesiacu sie wybrac do ksiedza
moze sie skonczyc tak ze nie bedzie w moim kosciele jak bedzie robil jakies problemy albo zaszaleje z cennikiem

my wczoraj chrzestnego prosilismy , teraz do ksiedza boje sie bo my slubu nie mamy:P

nie chcecie tak w pakiecie wziac?

ja sie nie boje czuje ze sie nie dogadam bo nie chce slubu takiego jak te z pompą tylko po prostu sakrament przed sakramentem chrztu ot tyle
problem polega na tym ze to cala msza musi byc a nie tak ze podcxzas normalnej jak chrziny
ale mam juz namiar na kosciol gdzie ksiadz nie robi problemow i nie liczy jak za zboze
bo nie dam 500 zl za to bo niby za co
a u nas w moim kosciele tyle slub,,,

na pakiet kasy brak niestety a rodziców nie chcemy prosić i tak nam duzo pomagaja

• Mamusie
Laski czytam sobie brzuszka , ja trafiłam do szpitala m-c przed terminem , ze robia mi wszytskie badania pod cc ....na poczatku jak to czytałam to az sie popłakałam , a pozniej tak zaczełam sie smiac z Was( ze az Myche obudziłam ) ....bo wszystkie nagle zaczeły sie pakowac....szok ...to było tak niedawno....a teraz juz nasze malenstwa leza sobe w lezaczkach , mamy problemy kupa , nie przespane noce , kolki ....a na brzuszku rozmowy o ubrankach , recznikach , kosmetykach , wizyty u gina... 🙂

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Laski czytam sobie brzuszka , ja trafiłam do szpitala m-c przed terminem , ze robia mi wszytskie badania pod cc ....na poczatku jak to czytałam to az sie popłakałam , a pozniej tak zaczełam sie smiac z Was( ze az Myche obudziłam ) ....bo wszystkie nagle zaczeły sie pakowac....szok ...to było tak niedawno....a teraz juz nasze malenstwa leza sobe w lezaczkach , mamy problemy kupa , nie przespane noce , kolki ....a na brzuszku rozmowy o ubrankach , recznikach , kosmetykach , wizyty u gina... 🙂

stare czasy takie nieaktualne a tak niedawno ...szok.. 🙂