Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
mphz napisał(a):
witamWas z rna
dziewczyny kiedys ;isalyscie o bialym nalocie za jezyczku. zwalczylyscie go czyms? kurde juz uzywalam sol fizjolog., fiolet, aftin a plesniawka wraca:/

nystatyna po pędzlowania ale musisz udac sie po recepte

jesli karmisz piersia to brodawki tez trzeba smarowac lekiem p/grzybiczym

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
cześć 🙂

ASIU - TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE I TYMKA - DACIE RADĘ!!

u nas nocka super, jedynie 2 pobudki, za to miałam przeboje z Grzesiem bo coś mu się przysniło i nie chciał się zbudzić do końca, krzyczał ciągle NIE NIE NIE 😮

jupi, dziś przyjeżdża kurier z nową suszarką na bieliznę 🙂 odkąd jest Michał nie mieszczę się na swojej starej suszarce, dodatkowo wyleciały mi z niej 2 druty więc musze kondensować pranie. Mam nadzieję, że na tej się pomieszczę 🙂
a oto link do niej: http://allegro.pl/suszarka-do-bielizny-srebrna-anita-nadstawka-duza-i1884423852.html liczę, że nadstawka bedzie praktyczna 🙂

• Mamusie
Heloł!

Spanko od 24, 3:30 karmionko dalej spanko do 7:30 , karmionko i nadl spi a mamusia ogarnie chatke

Kasiula ale zajebista ta suszarka ja juz mysle nad za,upem drugiej a ta naprawde fajnie pomyslana 🤪

chociaz i tak nie mam gdzie ustawiac tych suszarek w malym mieszkanku
latem to luzik linki balkon a teraz lipton z tym

pozdrawiamy i zajrzymy potem

• Mamusie
hejka
asiu bedzie dobrze! tymonek dzielny chlopak! 😘
kasiu fajna suszarka musze pogadac z mezem daj znac czy na prawde taka praktyczna jak na zdjeciu..
u nas nocka ok! mala dostala cyca obylo sie bez butli.. teraz nasze karmienia wygladaja tak ze najpierw cyc pozniej butla bo mala mi przy cycu zasypia wypijajac tylko 60 /100 ml a je juz 130-150 nawet wiec robimy mleko i wcina dalej, ale juz nie mam dola z trego powodu wole miec szczesliwa najedzona coreczke niz glodna i zła 😉
na plesniawki nestatyne jest na recepte.

• Mamusie
hej dziewczyny 🙂
po 1 to ASIA trzymamy kciuki za Was! nie stresujcie sie, wszystko pojdze dobrze i jujz za niedlugo nie bedziecie muieli pamietac, ze cos takiego bylo 😘

ostatio czasu nie mialam.. ciagle ktos byl, znajomi rodzina.. i odciagalam i podawalam Antosiowi butla.. a od wczoraj HISTERIA (i tak to dobre slowo na to co on wyczynial, nie wiedzialam, ze niemowlak moze sie tak wku*wiac) na widok piersi. wystarczylo, ze go na chwile przylozylam i ryk 😮 ja juz nie wiem co robic.. nie chce zeby glodowal, z drugiej strony mam juz dosyc odciagania 🤢 grr no czy z tym karmieniem piersia musi byc tyle problemow 🤢 🤢?

• Mamusie
maga ja mam tak samo.. przez odciaganie nadii jak widziala cyca to tak sie wyginala darla ze szok jakbym ja bila 😮 i do teraz tak ma ze czasami pije z cyca a czasami musze mm podac bo odciagac juz nie ociagam bo sie wkurza ze jak pije to jej halasuje ten silniczek.. zalezy od jej humoru. 😉 nie przejmuj sie jutro bedzie lepiej 😘

• Mamusie
Landusia napisał(a):
maga ja mam tak samo.. przez odciaganie nadii jak widziala cyca to tak sie wyginala darla ze szok jakbym ja bila 😮 i do teraz tak ma ze czasami pije z cyca a czasami musze mm podac bo odciagac juz nie ociagam bo sie wkurza ze jak pije to jej halasuje ten silniczek.. zalezy od jej humoru. 😉 nie przejmuj sie jutro bedzie lepiej 😘

no wiem... tak sobie mowilam wczoraj 🤪 dzisiaj histerii ciag dalszy.. ciekawe kto bedzie silniejszy niemowlak czy matka 🙃 z takimi mozliwosciami wokalnymi chyba on 😜 bo opieke spolecza wezwa jak sie tak darl bedzie 🤪 a wczesniej bez piersi to zycia nie bylo 😜
wczoraj naprawde sie podlamalam.. juz myslalam, ze go katuje, tak plakal 😮 🤢 i myslalam, ze nic nie ma a 120 odciagnelam 🤢 po prostu mu sie nie chce pracowac.. ale to dziwne, bo od 2tyg zycia sciagam i z buutli na wieczor i na noc podaje, co mu sie w tym 3 mies zycia zmienilo? 😠

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Nasz zuczek jest w trakcie sesyjki do foto kalendarza (prezent świąteczny dla dziadków) wiec co rusz cykamy sobie fotencje
Dodalam do naszej galerii jeszcze jedną fotke

Malenstwo w trakcie wyciszania....
Oby nocka przespana byla

Dobranoc
zyczymy wszystkim duzo spokojnego snu 🙂

my tez taki kalendarz planujemy 🤪 i zdjecia z kazdego miesiaca zbieramy 🙃

hejooołł
spanie od ok 21 do 1 pozniej 5 🙂
ogólnie to wiecie co ale mam dosyc karmienia z cycka nie wiem czemu ale mam dosc .....
w dzien co chwile je prawie nie spi no nic zobaczymy czy przybiera dobrze dzis przychodzi polozna chata ogarnieta i czekamy bo nie pamietam o ktorej pow ze bedzie , a jutro do ortopedy 🙂 mam nadzieje ze bedzie gitaraka 🙂
no i wkurwilam sie wczoraj bo chrzestny juz byl wybrany zgodzil sie itp (jest w niemczech ) no i zona miala zalatwic zaswiadczenie dla niego ksiadz pow ze nie da bo on musi sam a wraca dop 18 list a 20 chrzest a jest z daleka wiec dupa szukamy innego

• Mamusie
kamiska napisał(a):
mphz napisał(a):
witamWas z rna
dziewczyny kiedys ;isalyscie o bialym nalocie za jezyczku. zwalczylyscie go czyms? kurde juz uzywalam sol fizjolog., fiolet, aftin a plesniawka wraca:/

nystatyna po pędzlowania ale musisz udac sie po recepte

jesli karmisz piersia to brodawki tez trzeba smarowac lekiem p/grzybiczym

dzieki kochana. musze po to isc bo mam juz dosc-nic nie pomaga. karmie piersia i niby nwet fioletem przed kazdym karmieniem smarowalam brodawki. moze ta nystyna pomoze

• Mamusie
zrobilam podsumowanie okresu ciążowego by wsadzic do albumu zuzi:

• Mamusie
mphz napisał(a):
Maga napisał(a):
mphz napisał(a):
a ja zaraz zwariuje-mala ryczy od 5!z prtzerwami po 5 min 🤢

brrr a ja drze ze strachu, bo ssie piers,, ale juz jeczec zaczyna i zaraz ryk bedzie.... 🤢

ojejunia 😮

no.. nie myslalam, ze bede sie bala wlasnego dziecka 🤪 😉 a te piers to na spiocha mu przemycilam...

• Mamusie
Maga napisał(a):
mphz napisał(a):
Maga napisał(a):
mphz napisał(a):

brrr a ja drze ze strachu, bo ssie piers,, ale juz jeczec zaczyna i zaraz ryk bedzie.... 🤢

ojejunia 😮

no.. nie myslalam, ze bede sie bala wlasnego dziecka 🤪 😉 a te piers to na spiocha mu przemycilam...

hehe 🙂 ja marze aby mala zasnela...

• Mamusie
mphz napisał(a):

super 🙂 my zbieralsmy od poczatku, ale nie bylismy na 3d 😞

• Mamusie
Maga napisał(a):
mphz napisał(a):

super 🙂 my zbieralsmy od poczatku, ale nie bylismy na 3d 😞

zawsze i 2d to pamiatka 🙂 ja to w photoshopie powycinalam, polaczylam, aby na 2 zdjeciach 10/15 sie zmiescilo 🙂

• Mamusie
mphz napisał(a):
Maga napisał(a):
mphz napisał(a):
Maga napisał(a):
mphz napisał(a):

ojejunia 😮

a czemu placze? zly dzien czy kolki jakies?

• Mamusie
Maga napisał(a):
mphz napisał(a):
Maga napisał(a):
mphz napisał(a):
Maga napisał(a):
mphz napisał(a):

ojejunia 😮

a czemu placze? zly dzien czy kolki jakies?

chyba taki jakis zly dzien ma:/ marudzi,cyc, placze, krzyczy, chwila przerwy i tak w kloko dzis...nie zapeszajac -polozylam ja do lozeczka...