Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Landusia napisał(a):
super foty! ja nie mialam jak zbierac bo nie robil zdjec ;/ mam tylko dwa pierwsze jak chodzilam do innego gina ..
no podobno 3miesiac najgorszy a pozniej z gorki.. zobaczymy hehe 😁

w sensie 3 mies zycia dziecka? 😁
no mojemu sie poprzestawialo 🤢 i juz sie rzuca... i ryk 🤢

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
Witam
Noc spokojna .....
Mph ....super pamiatka z czasów ciązy
Maga ....nie chce zapeszac ale mu lepiej z butelki pic .....jest cwany tak jak moja jak karmiłam cycem ....sie przyzwyczaiła do butelki i z cyca ciagneła jak jej leciała a pozniej koniec musiałam sciagnac to co zostało

tak, no to na pewno.. ale dlaczego opiero teraz to zauwazy;l? 😁 od 2tyg zycia mu sciagam na noc i teraz nagle nie chce piersi 😠

• Mamusie
hej laski Mój po wczorajszej wycieczce w gości spał jak zabity od 22 do 1.30 krotkie karmienie i pozniej 4.30 i 6.30.
Ale moja mama sama mowila ze zaczyna rzadzić bo Mój mądry mąż nauczył go że jak go nosi na rekach chodzil po mieszkaniu z nim niby 2 dni w tyg a już zapamietał ze nie mozna stać w miejscu i protest 🤪 😮
Póki co mi marudzi tylko w lezaczku ale az strach co bedzie dalej 🤔
No wlasnie Maga mały cwaniak z tą butlą.....
Dziewczyny wspolczuje Wam tych akcji z krztuszeniem.Bosze moj to strasznie ulewa az stracham jak w lozeczku lezy w nocy mu az nosem poszlo 😲

Maga napisał(a):
hej dziewczyny 🙂
po 1 to ASIA trzymamy kciuki za Was! nie stresujcie sie, wszystko pojdze dobrze i jujz za niedlugo nie bedziecie muieli pamietac, ze cos takiego bylo 😘

ostatio czasu nie mialam.. ciagle ktos byl, znajomi rodzina.. i odciagalam i podawalam Antosiowi butla.. a od wczoraj HISTERIA (i tak to dobre slowo na to co on wyczynial, nie wiedzialam, ze niemowlak moze sie tak wku*wiac) na widok piersi. wystarczylo, ze go na chwile przylozylam i ryk 😮 ja juz nie wiem co robic.. nie chce zeby glodowal, z drugiej strony mam juz dosyc odciagania 🤢 grr no czy z tym karmieniem piersia musi byc tyle problemow 🤢 🤢?

Kochana, zaczęłam mieć dokładnie to samo w dzień, młody chwyta, pociągnie raz, wykręca głowę o 180 st. i histerycznie zanosi się płaczem 😞 😞 Też odciągam i daję, ale smutno mi, że się tak z cycusiem pokłócił 😞 😞 Tylko w nocy jest ok i cyc przechodzi, zupełnie nie wiem o co chodzi 🤢 🤢
Poza tym boli mnie lewa pierś... nie mam żadnych zgrubień ani nic i nieważne, ćzy jest pusta czy pełna, boli zawsze przy dotyku po lewej stronie, nie wiem czy nie mam tam czegoś uszkodzonego 🤢

• Mamusie
izarybka napisał(a):
hej laski Mój po wczorajszej wycieczce w gości spał jak zabity od 22 do 1.30 krotkie karmienie i pozniej 4.30 i 6.30.
Ale moja mama sama mowila ze zaczyna rzadzić bo Mój mądry mąż nauczył go że jak go nosi na rekach chodzil po mieszkaniu z nim niby 2 dni w tyg a już zapamietał ze nie mozna stać w miejscu i protest 🤪 😮
Póki co mi marudzi tylko w lezaczku ale az strach co bedzie dalej 🤔
No wlasnie Maga mały cwaniak z tą butlą.....
Dziewczyny wspolczuje Wam tych akcji z krztuszeniem.Bosze moj to strasznie ulewa az stracham jak w lozeczku lezy w nocy mu az nosem poszlo 😲

nasz od 19 spal do 1.30 a pozniej do 5.30 😁 i od 6 do 7 jeszcze 🤪
no cwaniak cwaniak... ale ja mu nakladke w mleku wymoczylam i zassal he he 1:0 dla mamy 🙃 😎

• Mamusie
Moja Hania pierwszy dzień bez różka,pieluszke ma na buzi,smoka i zasypia 🤪
nie moge jej nauczyc do nowego smoka,żałuje ze od poczatku nie dawałam jej. W porównaniu do tego z nuki jest mniejszy i przedewszystkim do celów ortodontycznych,ślina tez jej mniej zalega i lepiej przełyka ale nie daje za wygraną i sie wścieka 😮

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
Maga napisał(a):
hej dziewczyny 🙂
po 1 to ASIA trzymamy kciuki za Was! nie stresujcie sie, wszystko pojdze dobrze i jujz za niedlugo nie bedziecie muieli pamietac, ze cos takiego bylo 😘

ostatio czasu nie mialam.. ciagle ktos byl, znajomi rodzina.. i odciagalam i podawalam Antosiowi butla.. a od wczoraj HISTERIA (i tak to dobre slowo na to co on wyczynial, nie wiedzialam, ze niemowlak moze sie tak wku*wiac) na widok piersi. wystarczylo, ze go na chwile przylozylam i ryk 😮 ja juz nie wiem co robic.. nie chce zeby glodowal, z drugiej strony mam juz dosyc odciagania 🤢 grr no czy z tym karmieniem piersia musi byc tyle problemow 🤢 🤢?

Kochana, zaczęłam mieć dokładnie to samo w dzień, młody chwyta, pociągnie raz, wykręca głowę o 180 st. i histerycznie zanosi się płaczem 😞 😞 Też odciągam i daję, ale smutno mi, że się tak z cycusiem pokłócił 😞 😞 Tylko w nocy jest ok i cyc przechodzi, zupełnie nie wiem o co chodzi 🤢 🤢
Poza tym boli mnie lewa pierś... nie mam żadnych zgrubień ani nic i nieważne, ćzy jest pusta czy pełna, boli zawsze przy dotyku po lewej stronie, nie wiem czy nie mam tam czegoś uszkodzonego 🤢

i jak sie ratujecie? mnie sie jakies zastoje od tego, ze nie chce ssac porobily i slabiej mleko leci a wiadomo, ze kolo sie zapetla wtedy 😜
narazie numer z nakladka w mleku dziala.. co jakis czas tam krople wleje i ssie ... jak dlugo to potrwa.. nie wiem 🤨

Maga napisał(a):
Landusia napisał(a):
maga ja mam tak samo.. przez odciaganie nadii jak widziala cyca to tak sie wyginala darla ze szok jakbym ja bila 😮 i do teraz tak ma ze czasami pije z cyca a czasami musze mm podac bo odciagac juz nie ociagam bo sie wkurza ze jak pije to jej halasuje ten silniczek.. zalezy od jej humoru. 😉 nie przejmuj sie jutro bedzie lepiej 😘

no wiem... tak sobie mowilam wczoraj 🤪 dzisiaj histerii ciag dalszy.. ciekawe kto bedzie silniejszy niemowlak czy matka 🙃 z takimi mozliwosciami wokalnymi chyba on 😜 bo opieke spolecza wezwa jak sie tak darl bedzie 🤪 a wczesniej bez piersi to zycia nie bylo 😜
wczoraj naprawde sie podlamalam.. juz myslalam, ze go katuje, tak plakal 😮 🤢 i myslalam, ze nic nie ma a 120 odciagnelam 🤢 po prostu mu sie nie chce pracowac.. ale to dziwne, bo od 2tyg zycia sciagam i z buutli na wieczor i na noc podaje, co mu sie w tym 3 mies zycia zmienilo? 😠

I tu to samo, Tadzio od końca września jadł na przemian z butli i z piersi, bo jak chodzę na zajęcia to innej możliwości nie ma. A teraz co, nagle się zorientował, że z butli fajniej? Nie zmieniałam smoczka ani nic, używamy 2 z Aventu czyli wolnego, nie rozumiem tego 😞

• Mamusie
Leginsik napisał(a):
nie moge jej nauczyc do nowego smoka,żałuje ze od poczatku nie dawałam jej. W porównaniu do tego z nuki jest mniejszy i przedewszystkim do celów ortodontycznych,ślina tez jej mniej zalega i lepiej przełyka ale nie daje za wygraną i sie wścieka 😮

a jaki macie? u nas sie Avent sprawdzil, TT budzi do dzis protest 🙂

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
Maga napisał(a):
Landusia napisał(a):
maga ja mam tak samo.. przez odciaganie nadii jak widziala cyca to tak sie wyginala darla ze szok jakbym ja bila 😮 i do teraz tak ma ze czasami pije z cyca a czasami musze mm podac bo odciagac juz nie ociagam bo sie wkurza ze jak pije to jej halasuje ten silniczek.. zalezy od jej humoru. 😉 nie przejmuj sie jutro bedzie lepiej 😘

no wiem... tak sobie mowilam wczoraj 🤪 dzisiaj histerii ciag dalszy.. ciekawe kto bedzie silniejszy niemowlak czy matka 🙃 z takimi mozliwosciami wokalnymi chyba on 😜 bo opieke spolecza wezwa jak sie tak darl bedzie 🤪 a wczesniej bez piersi to zycia nie bylo 😜
wczoraj naprawde sie podlamalam.. juz myslalam, ze go katuje, tak plakal 😮 🤢 i myslalam, ze nic nie ma a 120 odciagnelam 🤢 po prostu mu sie nie chce pracowac.. ale to dziwne, bo od 2tyg zycia sciagam i z buutli na wieczor i na noc podaje, co mu sie w tym 3 mies zycia zmienilo? 😠

I tu to samo, Tadzio od końca września jadł na przemian z butli i z piersi, bo jak chodzę na zajęcia to innej możliwości nie ma. A teraz co, nagle się zorientował, że z butli fajniej? Nie zmieniałam smoczka ani nic, używamy 2 z Aventu czyli wolnego, nie rozumiem tego 😞

no dokladnie ! ja tez jak na zajecia chodze to mu butla podaja 🙂 no bo czym?! i tez ta sama butla TT najwolniejszy przeplyw..

mphz napisał(a):
Landusia napisał(a):
super foty! ja nie mialam jak zbierac bo nie robil zdjec ;/ mam tylko dwa pierwsze jak chodzilam do innego gina ..

czyli jeszcze miesiac 😉

3 miesiąc zaczyna się jak skończy się drugi 🙂 A drugi kończy się nam już niedługo 😁

• Mamusie
laurka2011 napisał(a):
hej dziewczyny 🙂 wczoraj przyjechalam do szczecina 🙂 od wczoraj z mezem i mala pierwszy raz jestesmy razem sami 🙂 kurcze tak mama moja mi pomagala a teraz ja sam jak maz w pracy musze sie do tego przyzwyczaic heh zaraz przesle kilka fotek 🙂

ja juz od 1tyg ycia Antosia jestem sama 🙂 od kiedy tylko na nogi porzadnie po cc stanelam 😁 mama mieszka 10min drogi, ale ja lubie sobie sama radzic 😁 tyle na niego czekalam... 🙂

• Mamusie
dołączam się do kryzysów laktacyjnych 😉 tylko ja ostatnio zrobiłam za długie przerwy w odciąganiu i pokarmu zaczęło byc mniej, więc teraz ściągam co 2,5h w dzień w nocy co ok 4,5h muszę nastawiac budzik i wstawać na ściąganie bo Mała śpi ostatnio po 6-7h a to za długa przerwa jeśli chcę żeby cos więcej leciało.
już tak miałam jak byłam przeziębiona ale udało mi się rozkręcić więc jestem dobrej myśli 🙂
ale nie powiem czasami mam dość 🤢 🤢 🤢
A jeśli chodzi o obrażanie na cycuszki to czytałam na jakims forum, ze dzieciaczki moga tak robić właśnie i często właśnie w 3m-cu.

• Mamusie
Witajcie!
Ja przed kompem a mąż próbuje ululać Lenkę, bo jest strasznie marudna. Po 14 idę z nią na spacer to będzie spała jak zabita 🙂
Chyba nas dopadają kolki - wieczorami jest strasznie niespokojna, płacze, krzyczy, pręży się itp. Ostatnio męczyła się i nas 3 godziny po czym puściła bąka i zasnęła. Chyba trzeba będzie uruchomić sab simplex. Ile kropel dawałyście na początek? W instrukcji piszą o 15, ale może warto zacząć od mniejszej dawki?

• Mamusie
kahlanik napisał(a):
mphz napisał(a):
Landusia napisał(a):

czyli jeszcze miesiac 😉

3 miesiąc zaczyna się jak skończy się drugi 🙂 A drugi kończy się nam już niedługo 😁

nam sie juz skonczyl... 😮 ja nie wiem kiedy to zlecialo...

Maga napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Maga napisał(a):
hej dziewczyny 🙂

i jak sie ratujecie? mnie sie jakies zastoje od tego, ze nie chce ssac porobily i slabiej mleko leci a wiadomo, ze kolo sie zapetla wtedy 😜
narazie numer z nakladka w mleku dziala.. co jakis czas tam krople wleje i ssie ... jak dlugo to potrwa.. nie wiem 🤨

My histerie mamy od 4 dni i powiem Ci, że ja daje za wygraną... Nie dość, że Tadzio się denerwuje to mi jeszcze suta urywa i boooli 😞
Mi z tej lewej gorzej leci, wczoraj przy ściąganiu nie mogłam rozkręcić normalnego wypływu mleka, ale jak już się udało to udoiłam 120ml, więc mleko mam, tylko czemu ten cyc boli? 🥴

• Mamusie
Maga napisał(a):
Leginsik napisał(a):

a jaki macie? u nas sie Avent sprawdzil, TT budzi do dzis protest 🙂

z Dr Browna kupiłam,jak nie bedzie spac to bedziemy sie uczyc do nowego smoka bo innego pomysłu nie mam

• Mamusie
agata82 napisał(a):
dołączam się do kryzysów laktacyjnych 😉 tylko ja ostatnio zrobiłam za długie przerwy w odciąganiu i pokarmu zaczęło byc mniej, więc teraz ściągam co 2,5h w dzień w nocy co ok 4,5h muszę nastawiac budzik i wstawać na ściąganie bo Mała śpi ostatnio po 6-7h a to za długa przerwa jeśli chcę żeby cos więcej leciało.
już tak miałam jak byłam przeziębiona ale udało mi się rozkręcić więc jestem dobrej myśli 🙂
ale nie powiem czasami mam dość 🤢 🤢 🤢
A jeśli chodzi o obrażanie na cycuszki to czytałam na jakims forum, ze dzieciaczki moga tak robić właśnie i często właśnie w 3m-cu.

moj sie wiec idealnie w statystyke wpisuje 🙂 i co tu z takim zrobic? jak do obrazy dochodzi jeszcze zastoj i mniej mleka hah? 😮 ja juz nue wiem..