Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
fajnie że planujecie spotkanie 🙂

nio u mnie tez krucho z pokarmem wyobrazcie sobie ze wczoraj wieczorem po 2,5 godzinnej przerwie od jedzenia ściągłam 50ml z dwóch piersi ......!!!.
masakra jakaś wczoraj była.....a ja sie dziwiłam ze mały głodny i go w dzień dokarmić musiałam tak to tylko na noc dokarmiam żeby pospał chwile..... ale mam nadzieje ze to chwilowy kryzys .....

dzięki za rady o probiotykach 🙂

nova a Tobie zostawiłam wiadomość na FB 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
NovaM napisał(a):
marika321 napisał(a):
a czy przy karmieniu piersią można zjeść ananasa z puszki...????

Hmmm...nie wiem do końca ale ja jadłam i małemu nic nie było 😉

straszna mam ochote ale w takim razie poczekam 🙂 jeszcze z tydz..... za bardzo boje sie jakich kolwiek dolegliwości jego brzusia............. ☺️ ☺️

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A, wiecie ogladalam wczoraj program - probowalam ogladac, a wlasciwie uslyszec z malzonem gadajacym przez telefon - o aluminium. Podobno jest go sporo w mleku modyfikowanym... poszukam w necie czy mozna ten dokument zobaczyc on line, bo dokladnie nie wiem o co chodzi. No ale generalnie nie powinno go tam byc, bo tak maly organizm sobie z nim nie radzi.

wow ale to we wszystkich mlekach, czy jakimś konkretnym??

• Mamusie
Dokopalam sie do dokumentu on line i obejrzalam te czesc o mleku. Pan badacz z Anglii, ktory zajmuje sie aluminium wykryl, ze w mleku modyfikowanym jest go od 0,4-0,6 mg /1L , 2 -3 razy wiecej niz w wodzie z kranu. Aluminium kazdy czlowiek kumuluje w mozgu, bo jest go duzo w jedzeniu, kosmetykach a nawet szczepionkach. Tylko, ze male dziecko do 6 miesiaca bardzo szybko je chlonie i kumuluje jego ogromna dawke.W dokumencie widzialam rozne marki jak Nestle Danone Hipp i kazda odmawiala wypowiedzi na temat poziomu aluminium w mleku.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Dokopalam sie do dokumentu on line i obejrzalam te czesc o mleku. Pan badacz z Anglii, ktory zajmuje sie aluminium wykryl, ze w mleku modyfikowanym jest go od 0,4-0,6 mg /1L , 2 -3 razy wiecej niz w wodzie z kranu. Aluminium kazdy czlowiek kumuluje w mozgu, bo jest go duzo w jedzeniu, kosmetykach a nawet szczepionkach. Tylko, ze male dziecko do 6 miesiaca bardzo szybko je chlonie i kumuluje jego ogromna dawke.W dokumencie widzialam rozne marki jak Nestle Danone Hipp i kazda odmawiala wypowiedzi na temat poziomu aluminium w mleku.

😮 😮 😮 FUCK 😮 😮 😮

• Mamusie
marika321 napisał(a):
fajnie że planujecie spotkanie 🙂

nio u mnie tez krucho z pokarmem wyobrazcie sobie ze wczoraj wieczorem po 2,5 godzinnej przerwie od jedzenia ściągłam 50ml z dwóch piersi ......!!!.
masakra jakaś wczoraj była.....a ja sie dziwiłam ze mały głodny i go w dzień dokarmić musiałam tak to tylko na noc dokarmiam żeby pospał chwile..... ale mam nadzieje ze to chwilowy kryzys .....

dzięki za rady o probiotykach 🙂

nova a Tobie zostawiłam wiadomość na FB 🙂

tez chyba mialam malo mleka. Moze pomoze Ci to co mi 🙂 Po nakarmieniu malego bralam laktator i jeszcze laktatorem pompowalam i po jjakis dwoch dniach mialam juz wiece mleka. Teraz z jednej wyciagam jakies 100 ml 🙂

• Mamusie
NovaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):

😮 😮 😮 FUCK 😮 😮 😮

niezle 😮 czyli modyikowane ograniczyc do minimum

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮 daj mi linka do tego filmiku jak możesz 😮

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
NovaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):

😮 😮 😮 FUCK 😮 😮 😮

niezle 😮 czyli modyikowane ograniczyc do minimum

Chyba tak bezpieczniej... dokarmianie raczej nie grozne, ale gdybym karmila modyfikowanym to bym postarala sie poszkac inormacji czy to ktore daje posiada aluminium - bo nie wiem czy wszystkie je posiadaja.

• Mamusie
po namyśle - dzień dobry 🙂 my już w pełni zdrowe tylko Milena ma jakieś katarowate coś...nie jest to katar lejący sie z noska tylko takie gluty siedzące tam gdzie ich nie widać...czasami ciężko je wyciągnąć fridą... szczepienia wiszą nade mną tak jak nad Wami i dylemat jest.chociaż skłaniam się do tych sanepidowskich.koleżanka była na szczepieniu i lekarz jej powiedział(chodzę do tego samego) ze dla dziecka czy jedno ukłucie czy dwa to i tak jeden stres więc nie ma co pieniędzy zbędnie wydawać.jej mała później całkiem spokojnie zniosła czas poszczepienny więc nie jest źle i chyba ja też żelazną maskę przybiorę,dupsko zacisne i zero płaczu.Milenka szybko zapomni a pieniążki są cięzkim tematem w naszych czasach szczególnie jak się ma więcej niż jedno dziecko...wiecie że przysługuje nam 24 tyg macierzyńskiego??dzisiaj się dowiedziałam od księgowego a myślałam ze nam należy się tylko 22 bo urodziłyśmy w grudniu.całkiem miło. o karmieniu mówiłyście...moja laktacja sprzed grypy nie wróciła jeszcze i butelka to podstawa a cycek w międzyczasie.strasznie to upierdliwe 😮 w ogóle to mała je często i u nas 3 godziny to marzenie żeby przespać.przedwczoraj chyba się dobrze wstrzeliłam z butelką i przespała 3 godziny ciurkiem ale to wyjątek.w dzień to co godzine je....czasami prześpi 2 ale też czasami...

• Mamusie
Dziewczyny wydaje nam się że mamy mniej pokarmu bo potrzeby dziecka się zwiększyły. Organizm zaraz się przestawi na większą produkcję tylko nie dokarmiać ( wiem od położnej). Podobno w 3 miesiącu czeka nas kryzys laktacyjny 🙂 Ja już jeden mam za sobą dostałam takiego zastoju jakieś 3 tyg po porodzie że z bólu kwiczałam i do tego gorączka.
Wanilia jutro będę u pediatry to zapytam o tą herbatkę bo jedne mówią tak inne nie. Boję się trochę tych herbatek bo są słodkie.
Ja ananasa jadłam świeżego, w sumie już wszystko jem oprócz kapusty, fasoli itd. Nawet raz wtrąbiłam schabowego i też nic małej nie było.

• Mamusie
Cześć laseczki 🙂
U mnie weekend poza domem... w sobotę na chrzcinach byliśmy... ksiądz jak zobaczył dwójkę dzieci to zgłupiał, bo chrzest tylko jeden zamawiany był 😁 ... no i odwiedzaliśmy babcie i dziadziusia 😉

Zazdraszczam Wam spotkania 🙂

Ja dziś do gina uderzam... aż stresa mam 😜

• Mamusie
Laski co się u mnie porobiło. Pediatra zalecił przezucenie się z cycka na mleko sztuczne na 4 dni żeby zółtaczka zeszło. Teraz juz mały jest na cycku spowrotem ale przez te dni to nabawilismy się wzdec i chyba kolki + torba lekarstw i noszenie na rękach ( wszyscy w domu po kolei). kupke zrobił przez 3 dni jedną z takim bólem i na czopku że szkoda gadać!
K...wa mówię Wam! Jadł mleko Nan teraz kupiłam Bebilon, bo studia się zbliżają i musze mu cos wprowadzić co będzie akceptował. Nie wiem czy uda mi się naprodukować swojego mleka tyle żeby mu zamrozić. Juz żyje w strachu na samą myśl że go zostawię w domu i cycki mi rozwlai chyba !!!!!!!!!!

• Mamusie
Echh z tymi naszymi dzieciaczkami i z ich kolkami i upartymi kupkami 😞 😞 😞
Czasem rzeczywiście ręce opadają 🤨
Ale silne musimy być bo kto jak nie my damy z tym radę 😉
Dałyśmy radę na porodówce więc i teraz zęby często zacisnąć trzeba i przeć do przodu 🤪 🤪 🤪
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘