Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Bry 🙂
Chyba wczoraj moją Gwiazdę zbytnio pochwaliłam, bo my już na nogach 😉
Wanilia kochana nawet sobie nie wyobrażam jak Ci ciężko samej z dwójką dzieci... ja czasami mojej jednej nie ogarniam... trzymaj się silna babka jesteś przeca 😘 I jak już zamieszkacie w tym swoim domku wymarzonym to o wszystkim zapomnisz... jak po porodzie o wszystkich bolączkach zapomniałaś kiedy już maleństwo tuliłaś 😉 życzę Ci, żeby ta chwila jak najszybciej nadeszła 😘
I jeszcze do wczorajszych tematów żłobkowych nawiązując... właścicielka żłobka, do którego chodzi Jula urodziła w piątek syna... 60 cm, 4600 g 🤪

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka kochane!!!
Wanilia ja mam to samo też się wkurzam na mojego M bo on ciągle tylko na budowie a ja jak nie jestem w pracy to z małym siedzę no cóż właśnie musimy to jakoś przetrwać!!!Ty masz gorzej bo masz 2 dzieciaków na głowie a z Weroniką już byś mogła więcej a tu jeszcze Hubcio!!!
Coq no tak nie doradziłaś ale wspierałaś!!!

• Mamusie
U nas od wczoraj rzadkie kupy, ale ładnie w nocniczku lądują... wczoraj z rana ino tyci kleks w pampku, bo dziecko wstało, a mama tu klikała i dolecieć nie zdążyła 😜 Oby w żłobku żadnej awarii nie było 😉 Tatuś wylukał, że to na 5-ki... a ja tam nic nie widzę 🤔
Mama tradycyjnie do pracy leci, o żłobek zahaczając 😉 Dziś w pracy długi dzień, jutro jeszcze dłuższy... dlatego Coq współczuję małżonkowi tych godzin pracy, bo na dłuższą metę to się idzie zajechać 🤢

• Mamusie
co do żłobków to nie wiem, nie znam się, ja tam na opiekunkę naszą nie narzekam, naprawdę fajna z niej babka i Maciek bardzo lubi swoją ciocię 🙂

Meliska jaka Ty laska jesteś 🙂

Wanilia musisz przetrwać ten Wasz boom budowlany 🙂 a potem jak będziecie u siebie to dopiero się będziesz cieszyć 🙂

a u nas jakoś mało czasu na wszystko, ostatnie 2 dni to nawet komputera nie włączałam, bo czasu nie było kiedy. przyjechała teściowa wczoraj, dzisiaj byliśmy u niej. i tak minęło całe popołudnie, bo jak przyjechaliśmy to Maciek do kąpania. i od pół godziny już śpi, bo padnięty był. poza tym wczoraj dżemy z brzoskwiń a dzisiaj zaraz zabieram się za morelowe...
no i szykuję się do wyjazdu 😁 w końcu jutro już piątek, a my w sobotę w nocy jedziemy 😁 oj, mam nadzieję, że trafimy na fajną pogodę 🙂

• Mamusie
Meliska oby te kupy jednak piatki wrozyly.
A meza to nie zal by mi bylo gdyby nie to, ze ma dwa egzaminy w przyszlym tygodniu i nie ma za bardzo kiedy sie uczyc 🤔
Aga a Wy gdzie jedziecie,bo chyba mi umknelo?

Moje dziewcze chcialo mnie dzis wykonczyc - od 8 do 21 na wysokich obrotach 🤔
Dzis goraczka w dodatku, a ja o 15 na spacer sie wybralam. Jeden plac zabaw tak nasloneczniony, ze skonczylo sie praktycznie wejsciem i wyjsciem.
Na drugim placu zabaw zacienione miejsca znalazlysmy, a nawet spotkalysmy mila dziewczynke, ktora przyszla nas czestowac ciastkami... Jasmina w placz 🤔
A za minut pare na plac wparowalo jeszcze troje dzieci. No i dzieci bawily sie razem, okolo 4-5 lat i maly roczny bobas, a my w swoim kacie z wiaderkiem, lopatka itd... 🤔
Ale w koncu dzieci uderzyly do nas! Jasmina znowu grymas, a ze siedzilam z nia na ziemi to wladowala sie mi na kolana, a dzieci bez ogrodek oswiadczyly, ze przyszly sie bawic do nas naszymi zabawkami 😁 🙃 Lopatka i grabki jeszcze nigdy nie byly tak eksploatowane 😁 i widze, ze moje dziecko bawi sie w bardzo delikatny sposob 😁. Nie wiem czy bylo nas widac spoza tego kurzu 🤢 Nie nadarzalam za tym kto co robi, kto mi co podaje i kto jeszcze co wpycha Malej w rece. A dziewczyna, pod opieka ktorej byly dzieci wlasciwe nic, tata dziewcznki tez nie, a ja z calym przedszkolem. 😁 No ale w koncu wszyscy sie rozeszli, dziewczyna dzieciom zabwki odebrala, z ktorymi sie rozbiegly (bo jak z Jasmina wstalam pochodzic, to chlopiec mi zastrzegl, ze nie mamy isc, bo ni sie jeszcze bawia 😎 ). Generalnie wyszlysmy stamtad umazane od kurzu, ale bylo kolorowo 😉

Mam jeszcze pytanie, czy ktos mial kiedys Pampersy pomaranczowe?

• Mamusie
przekaze tylko wiadomość od chloe bo napisalam do niej co u niej.... a sama odezwe sie jutro... ale jest meksyk..... tyle na glowie ciagly remont to sie nigdy nie skonczy,... 😞
A więc Chloe napisała, że niestetety u niej mamusie.net nie działają na jej komputerze, a od miesiąca przestały działać na komputerze męża. Może pisać strasznie dużo roboty…. A roboty dużo i nie nadaża ;( Bardzo tęskni, często podczytuje ale nie może odpisać. Z ciekawych rzeczy to stan domu zerowy, Jagienka kopie i wierci się całymi dniami, w czwartek wizyta.. tzn za tydzień…. I ostatnio ważyła 1600g. Julek również szaleje 😉 no i buziaki dla wszystkich

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Meliska oby te kupy jednak piatki wrozyly.
A meza to nie zal by mi bylo gdyby nie to, ze ma dwa egzaminy w przyszlym tygodniu i nie ma za bardzo kiedy sie uczyc 🤔
Aga a Wy gdzie jedziecie,bo chyba mi umknelo?

Moje dziewcze chcialo mnie dzis wykonczyc - od 8 do 21 na wysokich obrotach 🤔
Dzis goraczka w dodatku, a ja o 15 na spacer sie wybralam. Jeden plac zabaw tak nasloneczniony, ze skonczylo sie praktycznie wejsciem i wyjsciem.
Na drugim placu zabaw zacienione miejsca znalazlysmy, a nawet spotkalysmy mila dziewczynke, ktora przyszla nas czestowac ciastkami... Jasmina w placz 🤔
A za minut pare na plac wparowalo jeszcze troje dzieci. No i dzieci bawily sie razem, okolo 4-5 lat i maly roczny bobas, a my w swoim kacie z wiaderkiem, lopatka itd... 🤔
Ale w koncu dzieci uderzyly do nas! Jasmina znowu grymas, a ze siedzilam z nia na ziemi to wladowala sie mi na kolana, a dzieci bez ogrodek oswiadczyly, ze przyszly sie bawic do nas naszymi zabawkami 😁 🙃 Lopatka i grabki jeszcze nigdy nie byly tak eksploatowane 😁 i widze, ze moje dziecko bawi sie w bardzo delikatny sposob 😁. Nie wiem czy bylo nas widac spoza tego kurzu 🤢 Nie nadarzalam za tym kto co robi, kto mi co podaje i kto jeszcze co wpycha Malej w rece. A dziewczyna, pod opieka ktorej byly dzieci wlasciwe nic, tata dziewcznki tez nie, a ja z calym przedszkolem. 😁 No ale w koncu wszyscy sie rozeszli, dziewczyna dzieciom zabwki odebrala, z ktorymi sie rozbiegly (bo jak z Jasmina wstalam pochodzic, to chlopiec mi zastrzegl, ze nie mamy isc, bo ni sie jeszcze bawia 😎 ). Generalnie wyszlysmy stamtad umazane od kurzu, ale bylo kolorowo 😉

Mam jeszcze pytanie, czy ktos mial kiedys Pampersy pomaranczowe?

moje dziecko byloby w 7 niebie, dyby do niej dzieciaki przyszły sie bawic 🙂
a papmersy pomarańczowe używałam przez kilka miesiecy okolo roku temu. Jak dla mnie jakosc ta sama, co Dady z Biedronki, wiec ok, tyle że sztukowo drożej wychodzą - przynajmniej w Polcse

• Mamusie
Aniqa nie zapominaj, ze my dzikusy wiec wiesz 😉
A tu wrecz na odwrot, dzis porownalam i zielone Pampersy jakies 0,46 centymow a pomaranczowe 0,29.
Kupialam je, sa bez obrazkow i zdaja sie byc ciensze, ajkby mniej chlonne, stad moje pytanie, czy sie oplaca.
Agami dziekujemy za wiesci od Chloe! 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
pozdrowienia dla Chloe i dzieciaczków 😘 całuski kochana 🙂 a może warto do admina napisac, co sie dzieje, że nie możesz pisac, to wyglada jakby twoje IP zostało zablokowane czy co 🤔

dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki jutro o 10.30, bo bedzie armagedon 🤢 🤢 🤢

oj jak coś złego to zaraz Admin...
Nie zmieniałem niczego na stronie ostatnio, nie banowałem również żadnych userów przez ostatni miesiąc.
Jedynie nad czym pracuję to działanie strony na komórkach i tabletach. Czy któraś z Was korzysta z takich urządzeń i czy przyda się taka funkcjonalność ??

• Mamusie
admin napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
pozdrowienia dla Chloe i dzieciaczków 😘 całuski kochana 🙂 a może warto do admina napisac, co sie dzieje, że nie możesz pisac, to wyglada jakby twoje IP zostało zablokowane czy co 🤔

Nie zmieniałem niczego na stronie ostatnio, nie banowałem również żadnych userów przez ostatni miesiąc.
Jedynie nad czym pracuję to działanie strony na komórkach i tabletach. Czy któraś z Was korzysta z takich urządzeń i czy przyda się taka funkcjonalność ??

miałam na mysli raczej to, że może Admin pomoże, a nie żeś coś złego uczynił 😉
ja korzystam czesto na smartphonie i jak dla mnie działa ok

• Mamusie
działanie strony / forum jest jak wzór matematyczny - jeśli sprawdza się w 99% to jest baaardzo duże prawdopodopieństwo, że pozostały 1% to kwestia osób z innym problemem, niezależnym od całego systemu. W tym wypadku nie miałem żadnych zgłoszeń z problemami z dostępem do strony, mimo prawie 2 tysięcy użytkowników.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
A tu wrecz na odwrot, dzis porownalam i zielone Pampersy jakies 0,46 centymow a pomaranczowe 0,29.
Kupialam je, sa bez obrazkow i zdaja sie byc ciensze, ajkby mniej chlonne, stad moje pytanie, czy sie oplaca.

Coq, chodzilo mi o to, że pomaranczowe pampersy sa droższe od Dady, ale tańsze również od papmersów zielonych. a co do chłonnosci to masz racje, pomaranczowe sa troche mniej chlonne od zielonych, no ale wydaje mi sie, ze Kalina juz tak duzo nie sika i juz od wielu miesiecy nie miala przesikanego papmersa

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Coq, chodzilo mi o to, że pomaranczowe pampersy sa droższe od Dady, ale tańsze również od papmersów zielonych. a co do chłonnosci to masz racje, pomaranczowe sa troche mniej chlonne od zielonych, no ale wydaje mi sie, ze Kalina juz tak duzo nie sika i juz od wielu miesiecy nie miala przesikanego papmersa

A my dziś kupiłysmy kolejne majtusie 🙃 Schodza nam dwie pieluchy dziennie : na drzemke i na noc, przy czy po drzemce często sucha jest. Oczywiście mamy i awarie, dziś np zasikane majty i getry bo czasu na nocnik było komus szkoda 🥴 Leciała do niego, w ostatniej chwili stwierdzała nie nie nie, wracała do książeczki i skończyło sie kałuzą 😁

Chloe stan zero? Niezłe tempo, serio 🙂 A ja dziś myślałam o Was - październik juz tuz tuż 🙂 I tak bym chciała zdjęcie zobaczyć, może wyślesz na @ a ja wstawię? 😉

Coq moja Werka bawi się z dziećmi które zna a do obcych z rezerwą podchodzi

Agami wierz mi że kiedyś sie remont skończy 😘

• Mamusie
admin napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

ja w 90% na telefonie 🙂

• Mamusie
bry bry 🙂

przedewszystkim zdrówka JULCI i MAJCI u jednej by juz przeszło a u drugiej by już się nie rozkręciło..... 😘 😘 😘

Aniqa trzymam kciuki za rozmowę 😉 😉 😉 😎 😘

Wercia niejedno dziecię grudniowe zawstydza..... ☺️ ☺️ ☺️brawo nieźle WAm idzie z nocniczkiem....u nas na tym polu nadallll klęska......ale jak już dziewczyny pisały wierzę żę do ślubu w pampku nie pójdzie 😉

co do pomarańczowych pampersów nie wiem nie miałam doczynienia ale słyszałam że są nieco gorsze niż zielone ....ja kupuję Dady na dzień(wiadomo tańsze 😉) i pampersy na noc i na dłuższe wyjścia /wyjazdy

Aga no oby pogoda się Wam udała 😘 ale ciepłe rzeczy też pakuj 😉