Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Nie wiem jak to się stało ale pisało mi puste posty...... 😮

Holi wigilia u rodziców..... 😉

Meliska,Coq Wanilia,Aga,Aniqa.....Agami , Rita Asia coś się tu mało osób kręci .......a tych na nowych serwerach jeszcze nie było......
Córki marnotrawne wróciły a stałe bywalczynie zaginęły.....

Kasia wszyscy jeszcze w pieluchach biegają no są dwa wyjątki Julka i Werka......no i nie wiem jak Florek.....ale chyba też dotrzymuje jeszcze

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej hej laseczki 🙂

przez tą moją drugą zmianę, nadmiar rzeczy do zrobienia i szykującą się imprezę urodzinową Maćka (w sobotę) brakuje mi czasu dosłownie na wszystko...

a jeszcze dzisiaj przed pracą byliśmy na bilansie dwulatka 🙂 w końcu to jutro 😁 no i mierzy niby 92cm, piszę niby bo tak jakoś dziwnie go mierzyła, waży 12,7kg ale w całym ubraniu, rajtki, jeansy, body, bluzka. buty udało mi się jedynie ściągnąć 🙂 ogólnie powiedziała, że mądry chłopak, rozpoznał jej wszystkie zwierzątka, do siusiaka zajrzała, wszystko ok 🙂 prawie udało się bez płaczu, ale jednak nie calkiem... ale ta lekarka tak skrzeczy że się nie dziwię 😉 no ale jesteśmy już po! 🙂

a jeśli chodzi o wizję bez zabiegu, to przyjmuje u nas taka pani która masuje, ale nie taki normalny masaż klasyczny tylko trochę inaczej, sporo osób do niech chodzi, chwalą ją sobie, mama moja też chodzi bo ją stawy bolą, w ogóle po jednym masażu rozpoznała u mojej mamy wszystkie dolegliwości i choroby które przebyła... i powiedziała jej wtedy że ma białko w moczu, a mama że nie możliwe, bo nigdy nie miała. ale zrobiła sobie wyniki i rzeczywiście miała...

no i ta pani Ela ostatnio się zgadała z mamą, mama jej wspomniała o Maćku i ona powiedziała że mogłaby spróbować mu rozmasować to ścięgno... no i w sobotę byliśmy, Maćkowi bardzo się podobało, dzisiaj był. M. z moją mamą i tak mu miło było, że usnął w trakcie 🙃 idziemy też w piątek 🙂 no i zobaczymy co i jak... bo jakby udało się mu rozluźnić to ścięgno bo on cały czas ma napięte to może udałoby się bez zabiegu... wiadomo, że lekarze a szczególnie chirurdzy to do cięcia... no ale to zawsze cięcie, zawsze rana... no nic zobaczymy jeszcze co z tym faktem zrobimy

a tymczasem przeczytam tylko co tam u Was szybciutko i uciekam... bo ludzi w banku mnóstwo, kredyty klęskowe do roboty, nie mam czasu kiedy iść siusiu jak w pracy jestem... a po 18 to przychodzę tak wykończona że masakra...

• Mamusie
jESTEM, JESTEM...
jAKIŚ SPADEK FORMY MI SIĘ PRZYPAŁĘTAŁ I WENY NA PISANIE BRAK.
ooo, caps..
Dzieci dają mi popalić okrutnie, do tego dołuje mnie wizja świąt na które totalnie nie mam pomysłu, czasu ani ochoty. Najchętniej spakowałabym towarzystwo i uciekła w góry. Prezenty? Śmiesznie bo więcej kupuję dla obcych dzieci niż własnych 😮 Hubert dostanie kulę do raczkowania a Werka....tylko mi nie padnijcie : gitarę chicco 🙃 Bo stwierdziłam że jak dostanie coś co nie gra i nie świeci to będzie zazdrosną o tą kulę posiadającą takie przymioty...Żeby zachować resztki komfortu psychicznego jedną i drugą zabawkę kupiłam używaną i w ten sposób zamiast 200zł poszło 80...Może niektórym z Was wyda się dziwne kupowanie używanych zabawek na święta ale wolałam kupić używane porządne niż nową tandetę. Do tego oczywiście kolejne zamówienie książkowe i tu rządzi Tupcio Chrupcio 😉 Zaraz oblukam jeszcze puzzle trefla 24 el Maxi : mamy jedne i sprawdzają się super 🙂
Pammat gratuluję kredytu 😘 No i oczywiście najserdeczniejsze życzenia dla Konstancji 🙂
Aaagaaa nie wiem czy obsługujesz kredyty hipoteczne ale podobno tylko do końca roku mozna brać kr bez wkladu własnego i mnóstwo osób się stara, do tego święta i zrobił Ci się młyn. O naszych staraniach nie chce mi się już nawet pisać bo ciągnie się to i ciągnie i tylko donosimy papiery, decyzje, pozwolenia, operaty, kosztorysy chuje muje dzikie węże i ciągle coś 😞 Zaczynam tracić wiarę...Wkład własny spory bo i działka duża i dom do stropu wyciągnięty, zdolność wyliczona "spokojnie" na 250 tys a kredytu nie ma....A już szczyt osiągnięty w PKO : papiery złożone a po 3 tyg tel że zaświadczenia o dochodach się przedawniły. Jak to????Okzazało się ze po zlożeniu przeleżały 3 tyg na biurku i nikt do tego nawet nie zajrzał 😞 Powiem Wam brzydko że rzygać się chce....
Ale zboczyłam z tematu, miało być do Aaagi : moim zdaniem warto probować z masażami i trzymam mocno kciuki żeby przyniosły rezultat który zadziwi lekarzy 😘 A jak tort na urodziny?
Kasiunia miło widzieć na forum 🤪 Awad urodę ma niezwykłą i widzę że w parze z charakterkiem 🙃 Co do nocnika to myślę że każde dziecko ma na to swój czas i nie ma co cisnąć na siłę. My nadal pieluchujemy w nocy ale w sumie tylko dlatego że mama nie zamowiła jeszcze ochraniacza na materac do łóżeczka ☺️ W dzień śmigamy bez.
Holi zazdroszczę ze się tak podrasujesz 😉 Ja serio nie mam czasu się wyrwać do kosmetyczki, dziś mi sąsiadka na szybciora brwi wyregulowała i cieszę sie jak dziecko bo dotarcie do salonu zajełoby mi pewnie jeszcze z miesiąc 🙃
Chloe podobają mi się Twoje zdjęcia : są takie...hmmmm, ciepłe 🙂
Marika stronę polubiłam na Twoją prośbę : to moje jedyne polubienie póki co 😉

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
Aaaa mamusie jakie prezenty kupujecie swoim pociecha??

lego tradycyjnie 🙂 tym razem stajnie (chyba spelniam swoje marzenia z dziecinstwa, hehe) mysle ze mu sie spodoba, bo w komplecie jest koniowoz do przewozu koni i dwa koniki 🙂

aaagaaa - ja tez jestem wykonczona po calym dniu chociaz ani jednego kredytu nie udzielilam 😉

wanilia - bedzie dobrze z waszym kredytem chociaz wiem ile to stresu i zamieszania, pomimo ze nam poszlo w miare latwo, bo mamy wolny zawod a akurat wbk mial uproszczona porcedure dla takich zawodow. ale tez sie nabiegalimy. pieknie ze bez kredytu macie juz strop!!!!

a julek dzisiaj po spacerze usiadl na krzesle, ja sie odwracam , patrze a on spi i malo nie zlecial z tego krzesla!!!! 😉

kasiunia - z tego co pizesz o Awadzie, moglabym chyba wszystko dopasowac do Julka, no oproz tych 8 wizyt u fryzjera 😜 ale z lobuzowania to wszystko, tez mam klawisze powyrywane, a dzisiaj na stole jak siedzial to nawet mu zdjecie zrobilam.
na nocnik w ogole jjuz nie chcce siadac chcoaz mial dwa takie etapy ze ladnie sikal.

aga - fajnie ze bilans dwulatka wyszedl dobrze. ale jak to rozpoznal zwierzatka, potrail je nazwac? julek mowi tylko muu, meee, kokoo itp!! :P
za to mierzac 92cm wazy 15kg !! a ja myslalam ze mam niejadka!! 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):

aga - fajnie ze bilans dwulatka wyszedl dobrze. ale jak to rozpoznal zwierzatka, potrail je nazwac? julek mowi tylko muu, meee, kokoo itp!! :P
za to mierzac 92cm wazy 15kg !! a ja myslalam ze mam niejadka!! 😉

nazwać potrafi: "koń, kowa (krowa), pies, kot, zeba (zebra), dzik, łoś, kaka, koza, tukan, gekon, słoń, bóbr, jeż, borsuk, wąż, pająk, osa, termit 😉, papuga, byk" - tyle pamiętam na tą chwilę 😁

• Mamusie
Dziala mi forum na tel 🙂
To ja sie pocheale ze Werka powie kon, krowa, kura, slon, malpka, kotek, piesek, motylek a przed chwila przyniosla mi klocka i mowi zolty 🤪 przyznaje ze intensywnie nad kolorami pracowalysmy ostatnio
Kolezanka z lasu urodzila wczoraj, jak napisalai ze wody jej odeszly bylam taka podekscytowana jakbym ja miala rodzic 😉

• Mamusie
WOW no to powiem Wam że pokazać i ich dźwięki Misio umie pokazać ale z nazwaniem.....hmmm my nie wiele nadal mówimy....coś rusza ale Misio nie jest typem papugi....tylko jak już mówiłam indywidualista przez duże I 😉 do mnie np mówi mama Malta ... 😎jakby miał tych mam więcej 😜 😮

Wanilia dziękuje 😉 choć nie tyle co o "like" mi chodzi ale ten 1% jak będziecie mogły to przekażcie.... 😉 😜

• Mamusie
Hej,

U Nas dobrze choc swieta nie zapowiadaja sie zbyt fajne: 24 praca, 25 praca jedynie 26 mam wolne 🙂
Co do sikania to Floro tylko w majtkach chodzi przez dzien, pieluche dostaje na noc. Widac ze nie do konca jeszcze w nocy trzyma i czasem pielucha jest mokra.
Kasia Awad super wyglada. zagladaj do Nas czesciej
Pam gratulacje mieszkanka 🙂
wanilia a moze uda Wam sie na siwetawyjechac do rodzicow, zawsze wtedy troche dodatkow odpoczniesz
Co do prezentow to on Nas Floro dostanie zestaw narzedzi a od rodzicow DVDplayer do samochodu. Przed nami w Lutym i Marcu dwa wyjazdy na nartki wiec pewnie sie przyda. W Lutym jedziemy na Skitoury do Czech wyprobowac przyczepke, a w Marcu na zjazdowki do Austrii. Planujemy wlansie jeszcze wakacje i w tym roku najprawdopodobniej bedzie Czarnogora. Super tania i piekna (tak przynajmniej znajomi mowia).

• Mamusie
Cześć mamusie 🙂
Jestem 😎... nawet przeczytałam 😉... ale tak zmarnowana jestem, że na cycki padam swoje w rozmiarze A 😜.... wybaczcie, że nie komentuję... nawet nie mam sił na pisanie co u nas... dziś M ma urodzinki i kumple przyszli i tak się z Julą bawią... aż miło 😁... poza tym Julka na chorobowym i w pracy przedświąteczny armagedon 😞 🥴... wysiadam...
GRÓDNIACZKOM naszym najlepsze życzonka 😘 😘 😘

• Mamusie
A my dzisiaj troszkę świętowaliśmy Maćka urodzinki. Impreza w sobotę:-)

Ale dzisiaj dostał tableta dla dzieci z jakąś tam farma od rodziców. I ja wróciłam 18.20 i przez godzinę do kąpieli już mialam dość tych dźwięków. No ale widać że Maćkowi się podoba. A od nas dostał poduszkę ze swoim ulubionym pociągiem Tomkiem:-)

A ja dzisiaj masowo produkowałam ciasteczka. Mnostwo ich jest. Choinki, aniołki, gwiazdki i dzwoneczki. To przede wszystkim 🙂

• Mamusie
Wszystkiego naj naj dla Maciejki przyznaje się bez bicia że jak mi ktoś nie przypomni to nie pamiętam kolejności....... ☺️ ale wszystkim dzieciakom życzę wszystkiego co najlepsze!!!!

Awad faktycznie duży i nieźle waży 🙂 aaaaaaaaa i co do tych fryzjerów to my też w czołówce my do roczku mieliśmy zaliczone 5 strzyżeń...... 😉 a teraz to już wypadliśmy z rachuby.....10 dawno przekroczona 🙂

• Mamusie
działa działa działa... w koncu...melduje sie zyjemy... jutro urlop na sprzatanie ale 23 i 24 w pracy.... poza tym awaria w pracy i mielismy przez 5 dni 13 stopni w biurze i kazali pracowac i raz na jakis czas farelka ale pozniej i to zabronione bo prad wysiadl...niezgodne to z kodeksem ale co zrobic... no i teraz mega podziebiona...
co u nas.... kuba dalej antynocnikowy... tzn jak posadze zrobi ale sam nie wola a kupe ewidentnie wie ze robi ucieka i mowi by go "przemienic"
co do prezentow to dostanie mini kolejke i puzle.....
agaaaa probujcie masaze.... mi mega na kregoslup pomoglo... wiem ze to nie to samo ale gadalam z rehabilitantem i dlugotrwale masaze naprawde daja mega rezultaty.....
awad cuuuudowny 😉 ja go na fejsie czesto podgladam 🙂
my dzis ubralismy choinke... mamy zywa w tym roku.. i kuba ciale lazi i "mama ziobac ... choinka i to taaaaaka duzia" i w kolko to samo... 🙂) no co do gadania to nawija jak najety czasem az za duzo... pieknie lapie w lot jak ktos przeklnie... a ostatnio maz przeklnal myslal ze go w pokoju nie ma.... kuba przyszedl i mowi do mnie "mamuc... mamuc.... tata powiedzial japiejdole" no i sciema ze takiego slowa nie ma.... ze to "papier lezy na dole tata mowil" i ze do mamusi... no ale mysle ze nastepnym razem tak latwo sie nie da mu wmowic....
ok tyle mialam napisac i wsio zapomnialam;/
aaaa zrowka dla julki.... pam gratki z okazji wlasnego duzego m i kredytopwania dozywotniego... witamy w klubie wiecznych dluznikow 🙂
basienka czemu 25 pracujesz?

• Mamusie
agami napisał(a):
. a ostatnio maz przeklnal myslal ze go w pokoju nie ma.... kuba przyszedl i mowi do mnie "mamuc... mamuc.... tata powiedzial japiejdole" no i sciema ze takiego slowa nie ma.... ze to "papier lezy na dole tata mowil" i ze do mamusi... no ale mysle ze nastepnym razem tak latwo sie nie da mu wmowic....

🤪 🤪 🤪 rozlożona na łopatki jestem, papier leży na dole : gratuluję pomyslowości 😁 🙃
uwaga uwaga : umowilam się do fryzjera 🙂

• Mamusie
agami napisał(a):

basienka czemu 25 pracujesz?

Hej,
ktos musi 😉 jak klient bedzie chcialm pogadac z Managerem to musze byc dostepna. Niestety wsparcie systemow, ktore musza dzialac 24/7 w szczegolnosci w okresie swiateczno/noworocznym wymaga wzmozonej pracy. Sadze ze zadna z Was nie bylaby zadowolowa jak np. nie daloby sie wyciagnac kasy z bankomatu przez albo telefony wogole nie dzialaly.

Pozatym wszystko jest ok 🙂