Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Agami znalazlam juz. Przykro mi, ze u Was tez rok ciezko rozpoczety 😞
Nam auto bylo sprawne moze 3 tygodnie. Moj maz byl u mechanika sprawdzic czy wszystko dobrze i bylo ok. A potem juz z gorki,najgorsze, ze silnik, bo to najdrozsza czesc w calym aucie i w sumie jego serce a bez tego to wiadomo chocbysmy sie w dupe ugryzli...

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry 🙂 my dziś na kulkach byliśmy bo siostrzenice nadal na feriach u mamy 🙂 pozniej mały shopping oczywiście najlepiej na nim Misiu wyszedł 😉 ale spoko fajnie że sklepy w końcu nauczyły się robić fajne promocje 🙂

Agami sto lat 🙂spokoju, lepszego obrotu spraw jak najmniej sądów... no i tej fasolki upragnionej 😉 jak najszybciej 😘
Beata a co z Twoim biznesem????
Holi a do lekarza się jeszcze nie umówiłam bo chce iść jak już będzie serduszko 🙂 wcześniej wybiorę na beta. HCG

• Mamusie
U nas Aniqa to samo w dzień -12 a teraz nawet nie wiem ale sypie 🙂 już trochę napadało....Misiek w szoku jeśli chodzi o śnieg 😉 tak więc Coq troszkę się tylko rozminełaś z prawdziwą zimą....ale nie bardzo jest za czym tęsknić tym bardziej że w tym roku nart nie założe....bo ja z tych ostrożniejszych..... 😜

• Mamusie
U mnie też zimno. Cały dzień -14 stopni.Teraz -15. I do tego wiatr
Śnieg pada od 12. I już go trochę dosypało. A najgorsze że zawiewa mocno i tworzą się takie zaspy.
No ale na szczęście rano byłam w sklepie a potem nie musiałam nigdzie wychodzić 🙂 zrobiłam dzisiaj pizzę 😞 a raczej 4 😉 rodziców zaprosiliśmy i teraz ns kolację też pizzę zjedlismy. A jeszcze jedna blacha została 🙂
Na dłuższy okres czasu zaspokoimy się pragnieniami na pizzę 😉
I posprzątałam dzisiaj obydwie łazienki. Do tego kuchnię. No pokoje ale tam to ogólnie czysto było tylko kurze, i podłogi pomyłam.
A zaraz to się chyba pójdę umyć 🙂

Beata życzę żeby jakoś wszystko zaczęło się Wam układać :* no i teraz to może być tylko lepiej 😘

Holi no naprawdę nie mogłam wytrzymać żeby nie pójść po Maćka z samego rana 😉

• Mamusie
Hejo 🙂
Agami zdrowia, zdrowia, zdrowia i jeszcze raz... pieniędzy 😁... oby problemy się Ciebie nie imały 😘 😘 😘
Beata pamiętaj, że po burzy wychodzi słońce 😘... teściowej zdrówka... dobrze, że chociaż kontakt lepszy złapałyście 🙂
Basieńka dziękuję 😘 Julka oprócz paskudnego kataru ma się dobrze... oby szybko minął i na zatokach się nie skończyło jak ostatnio 🥴 A przebranie na bal zdradzę już w następnym poście 😉
I co Wy nie powiecie... zimno u Was? 😲... u nas też 😜... brrrr... niby powiadają, że piździ jak w kieleckim na dworcu... Agaa możesz to potwierdzić? 😁

• Mamusie
Bry,

Meliska piekna gejsza z Ciebie i corka Supermenka sliczna 😆
U nas cala noc deszcz padal teraz chmury i +6. Jutro ma ponoc byc snieg, ale co z tego jak temperatura ma byc dodatnia 😉
No i news dzisiejszego dnia jakby pecha bylo malo pralka mi umarla 😠 Niedzielna praca w gowno sie obraca 😞

• Mamusie
Bry 😉
Dziękuję w imieniu córeczki i swoim 🙂
W ogóle ten bal wiele poświęcenia z mojej strony wymagał... po pierwsze zamieniłam się z koleżanką na zmiany i w związku z tym z popołudniówki szłam na rano 🤢... to jeszcze pikuś... bal zaczynał się o 9 i dla mnie skończył się 10:30... pognałam do domu i pod drzwiami się okazało, że nie mam klucza... M z kluczami pojechał do mamy swojej... na dworze mróz przeokrutny i ja bez śniadania... wyjścia nie miałam... poszłam do roboty 🤢.... w kiecce i idiotycznym koku ze szpilkami z pałek od cymbałek 😁... a rano afera o te pałki: mama nie, mama nie!!! 😁
Beata jak się sra to wszystko 🤢... oby ta awaria naprawialna była 🥴
Agami żłobek????????????... na stałe??????????????... co z nianią???????????
Wanilia nie zapamiętałam tej nazwy ☺️... dasz raz jeszcze...plisss 🙂
Mamusie dziewczynek używacie płynu do higieny intymnej?... my od ostatniej infekcji (???) używamy AA
Aniqa jak z tym porannym mlekiem Kaliny... pije?
A moja Jula zasnęła wczoraj o 17:30 i spała do 7:40 😮 I też się nie wyspałam zbytnio 😜

• Mamusie
Hahahah Meliska z Ciebie jest agentka 😁 🙃
Troche te wszystkie bale i uroczystosci sa nieprzemyslane moim zdaniem, bo przeciez rodzice pracuja. Moja siostra na Dniu Babci u swojej corki byla najmlodsza babcia 😎 poszla, zeby Majce przykro nie bylo, ale zadna babcia przyjechac nie mogla...a szwagier dziadkiem byl najmlodszym w zlobku u ich syna 😜 😁
Do higieny intymnej nic nie uzywamy.

Przypomnialo mi sie, przedwczoraj, wyciagnelam Jasmine z wanny, a ona na nogach jakies babelki miala, tzn. jakby taka wysypke babelkowa 🤔 Pomyslalam, ze uczulenie, ale nic innego niz zawsze nie jadla, a woda nie byla zbyt goraca, zeby mogla sie poparzyc 🤢 zreszta ona zawsze reaguje jak jest za ciepla. Posmarowalam takim srodkiem co do pupy miala i zeszlo, tylko taka sucha skora lekko zostala.

Wtrace sie do mleka: Jasmina jest w stanie o kazdej porze dnia i nocy prosic mnie o mleko, albo kakao 🤢 Miewamy noce kiedy budzi sie i chce mleka, a jesli nie to po 5 jest pierwsze 125 ml i rano kolejne.

• Mamusie
Halo.
Meliska, mleko niet 😜 tzn. Czasami nad ranem wola o mleczko, ale dostaje podgrzana wode, wypija z tego moze 50 ml, ale na szczescie nie marudzi,ze to woda, a nie mleko 😉 wola moze 2-3 razy w tygodniu, wiec licze,ze w niedlugim czasie calkowicie rozstaniemy sie z piciem czegokolwiek w nocy. Mysle, ze takie stopniowe rozcienczanie mleka, az do przejscia na sama wode to dobry sposob,aby pdzwyczaic pi ia w nocy
Do higieny intymnej nic nie uzywamy, narazie raczej nie planuje,bo problemow zadnych nie ma z tym.
Agami, wspolczuje...takie niestety uroki zlobka...jak sobie pomysle,ze tak mi sie spieszy z daniem Kalinki do przedszkola, a ciagle zapominam,ze wtedy dopiero zacznie sie chorowanie...i mi to przedszkole bokiem pewnie jeszcze wyjdzie...
Zdjecia juz widzialam Julki, ma swietny plaszczyk 😉

• Mamusie
Aniqa ja wyjścia nie mam niani w styczniu prawie bie było a chce 720 zł:/ ba kolejny miesiąc nie zgadzam się bo do marca ma gips:/ musiałam dac 340 wpisowe zlobek 650 zlobek miesięcznie płatne do 5.02 do tego cioci 400 za bilety;/bo 50 km codziennie pociągiem do kuby robi w jedna sstronę 50:/

• Mamusie
Bry 🙂
U nas mleko prawie równo z 2 urodzinami odrzucone..... 😮 mleko przechodzi tylko jako kakao i z platkami kukurydzianymi owsianka też odpadła kasza jaglana za to z bananami jakoś przechodzi 🙂 tyle zmian w naszym jadłospisie 😉

Meliska super przebrania 🙂 🙂 ale u Was mamusie też muszą czy tylko ty tak chciałaś?? To ten zdobyczny strój z tanioszki??? Supermenka super !!!!!! No i Geisza też niezła.... 😉

• Mamusie
hej dziewunie 🙂
nie wiem od czego zacząć...właśnie sąsiadka zadzwoniła ze dzisiaj śmiecie odbierają a ostatnio zostałam sama na placu boju bo wszyscy do pracy poszli i zapomnieli 😠 wiec musiałam swoje naszykować i wystawić a do tego jeszcze rodziców 😠 4 osoby dorosłe u nich a ja musze im śmiecie wynosić 😠 no i dzisiaj jest mama w domu wiec ją tylko obudzę i niech szykuje a co.ja swoje zatargam.a sypie!! Boże niech sypie bo wtedy Ł. na odśnieżanie jedzie i zarabia...ja byłam na sprzątaniu w sobote i zeszło mi sie ale sie narobiłam i dostałam 100zł 🙂 wiec po mleko do biedry pojechałam no i mąka za 1.09 jest więc 9 kg zakupiłam ☺️wędlina na promocji wiec na jakiś czas starczy.a no i coś Wam jeszcze powiem! miałam ser w wiaderku i już tak stał długo...wiec zrobiłam sernik(w ramach oszczędności z 5 jajek).jaki mi wyszedł zajebisty!!!tak.to mój przepis 😉 mój i koniec. taki najlepszy i innego robić już nie będę.puszysty i pyszny.cała duża blacha była i rozeszła sie po południu.został tylko kawałek 🙃 Ł. jak zajadał ze aż miło było popatrzeć 😆 jak byście chciały to Wam napisze przepis.a teraz ide śmieci naszykować a jaki rozrzut mają 😁 odbieranie odpadów miedzy 8 a 20.nosz kurcze na połowe dnia mogliby sie chociaz określić a nie te worki zaraz jakiś pies napocznie czy czy wichura poprzewraca...

• Mamusie
Dzien dobry
Boshhh...znowu pobudka o 6, juz drugi dzien z rzedu...a ja glupia poszlam spac o 0:40...wiec padam na pyskol...
Asia, odnosnie kasy- wlasnie zajrzalam do portfela i mam 35 zl do konca miesiaca 🙃 kurde, slabo troche,bo pieluchy mi sie koncza...jakos odtatnio nie moge sie wyrobic w tej puli,jaka mamy przeznaczona na "zycie".