Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/822/p1000662h.jpg/][IMG]http://img822.imageshack.us/img822/6824/p1000662h.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]][/url]

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/836/p1000665v.jpg/][IMG]http://img836.imageshack.us/img836/5930/p1000665v.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]][/url]

dzisiejsze zdjęcia 🙂

ale te nasze dzieciątka szybko rosną^^ Słodziutki malec 🙂 🙂 ja też chcę takie skarpetki^^ 🤪

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
kasiuniaa1603 napisał(a):
poszłam z ciekawości do łazienki obejrzyć lusterkiem moje 'podwozie' i wiecie co aż się przeraziłam.... 😞 😞 😞 😞 wyglada okropnie 😞 😞 😞

A boli Cie cos?

nie ale to co tam zobaczyłam doprowadziło mnie do płaczu.... 😞 😞 wielka dziura i jeszcze jakby mi coś z pochwy wychodziło, nawet nie wiem co to jest....ale nie wygląda to ciekawie 😞

• Mamusie
WITAJCIE MAMUSIE .JESZCZE NIE PRZYWYKŁAM DO TEJ STRONKI I ODRUCHOWO WCHODZĘ NA "NASZ BRZUSZEK" 🙂 U NAS TAK SE...KAROLEK PO OSTATNICH TERRORACH NOCNYCH ,WCZORAJ JAKBY SIE TROCHE USPOKOIŁ NOCNA PORĄ ACZKOLWIEK NIE PŁACZE JUŻ PO 4-5 GODZIN CIĄGIEM ALE ŚPI TAK 2 GODZ I BUDZI SIE NA CYCA,POCZYM ZNOWU 2 GODZ....CYC I TAK CAŁY CZAS.CZY TAK MA BYĆ????BO MOZE ON ZA DUŻO JE?I ZA CZĘSTO???OD PORODU PRZYBRAŁ JUŻ PRAWIE 800GRAMM BO WAGA Z PORODU 3870 A TERAZ 4500 .I PUCKI MA JAK CHOMICZEK 🙂 JUZ 3 TYG.MINEŁY OD PORODU A JA DALE TAK ZMĘCZONA I OSŁABIONA ZE HEJ...NIEDOSPANIE,NOWE OBOWIĄZKI,PLUS STARE OBOWIĄZKI ...I PEWNIE TO TAK WPŁYWA.ALE NIEZNOSZE TEGO STANU !!!LUBIE BYC PEŁNA ENERGII I ROBIC 100 RZECZY NA RAZ A NIE BYC SKAPCANIAŁA JAK STARA BABA!!! 😎 CO DO RANY KROCZNEJ -DZIĘKI BOZI GOI SIE ŁADNIE-ALE BIORE ANTYBIOTYK,I MAM SPECJALNA JAKĄŚ MAŚĆ OD MOJEJ PANI DOKTOR BO TE SZWY CO MI SIE ROZLAZŁY KAZAŁA SMAROWAC I PODOBNO ŁADNIE SIĘ ZABLIŻNIŁO 🙂A JAK WASZE MALUSZKI???JAK SYPIAJĄ W NOCY?PROSZĘ NAPISZCIE TO PORÓWNAM SOBIE CZY TO TYLKO MÓJ TAK SZALEJE I TAK WPIERNICZA CO 2 GODZ 🙂 SPOKOJNEJ NOCKI

• Mamusie
CANDYNS napisał(a):
WITAJCIE MAMUSIE .JESZCZE NIE PRZYWYKŁAM DO TEJ STRONKI I ODRUCHOWO WCHODZĘ NA "NASZ BRZUSZEK" 🙂 U NAS TAK SE...KAROLEK PO OSTATNICH TERRORACH NOCNYCH ,WCZORAJ JAKBY SIE TROCHE USPOKOIŁ NOCNA PORĄ ACZKOLWIEK NIE PŁACZE JUŻ PO 4-5 GODZIN CIĄGIEM ALE ŚPI TAK 2 GODZ I BUDZI SIE NA CYCA,POCZYM ZNOWU 2 GODZ....CYC I TAK CAŁY CZAS.CZY TAK MA BYĆ????BO MOZE ON ZA DUŻO JE?I ZA CZĘSTO???OD PORODU PRZYBRAŁ JUŻ PRAWIE 800GRAMM BO WAGA Z PORODU 3870 A TERAZ 4500 .I PUCKI MA JAK CHOMICZEK 🙂 JUZ 3 TYG.MINEŁY OD PORODU A JA DALE TAK ZMĘCZONA I OSŁABIONA ZE HEJ...NIEDOSPANIE,NOWE OBOWIĄZKI,PLUS STARE OBOWIĄZKI ...I PEWNIE TO TAK WPŁYWA.ALE NIEZNOSZE TEGO STANU !!!LUBIE BYC PEŁNA ENERGII I ROBIC 100 RZECZY NA RAZ A NIE BYC SKAPCANIAŁA JAK STARA BABA!!! 😎 CO DO RANY KROCZNEJ -DZIĘKI BOZI GOI SIE ŁADNIE-ALE BIORE ANTYBIOTYK,I MAM SPECJALNA JAKĄŚ MAŚĆ OD MOJEJ PANI DOKTOR BO TE SZWY CO MI SIE ROZLAZŁY KAZAŁA SMAROWAC I PODOBNO ŁADNIE SIĘ ZABLIŻNIŁO 🙂A JAK WASZE MALUSZKI???JAK SYPIAJĄ W NOCY?PROSZĘ NAPISZCIE TO PORÓWNAM SOBIE CZY TO TYLKO MÓJ TAK SZALEJE I TAK WPIERNICZA CO 2 GODZ 🙂 SPOKOJNEJ NOCKI

to powinnas se cieszyc ze tak ladnie przybiera na wadze. Jest to dosc uciazliwe ale w koncu sie unormuje 🙂 Moja kolezanka karmila swoja corke co godzine do czasu az mala skonczyla 2 miesiace. Mala sie tak domagala jedzenia.
Moj jest przeciwinstwem Twojego. Je co 3 godziny w dzien, a w nocy budzi sie co 4-6 godzin (w zaleznosci od dnia, a wlasciwie nocy). 24 stycznia idziemy na szczepienia wiec sie dowiem czy dobrze przybiera. Do tej pory zostaje mi tylko waga lazienkowa 😉

• Mamusie
BASIEŃKO ALE JAK TO JEST 🙂 JA TEŻ CHCE POSPAĆ ZE 4 GODZ W NOCY-TAK JAK TY 🙂 ZASTANAWIAM SIE CO BY TU ZROBIC ŻEBY MAŁY CHOĆ CIUTKE DŁUŻEJ POSPAŁ POMIĘDZY KARMIENIAMI-BO NAPRAWDE TO WYKAŃCZAJĄCE .A JA OBAWIAM SIĘ ŻE MU TAK JUZ ZOSTANIE I CO WTEDY.....??? 🙂 BĘDE NIEDŁUGO JAK ZOMBIE -RADZCIE DZIEWCZYNY KOLEŻANCE

• Mamusie
Kasiunia jak sie niepokoisz tym co zobaczylas to marsz do lekarza! I sie nie zamartwiaj!!! 😘
Aga twoj bobasek to sliczny chlopak.

Wiecie co moj malzon mnie rozwala 😁
Dzisiajzaden kumpel do niego nie wpadl, a chyba codziennie przychodzili i to z jakims prowiantem.
Dzwoni wiec do mnie i prosi o numer do Domins Pizza, bo on jest glodny i musi sobie pizze zamowic. 😁 😁
Pewnie pierwszy pacjent co sobie pizze do szpitala zamawia. 😎 Stwierdzilam, ze jak tak to chyba chory juz nie jest.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
pammat napisał(a):
coq- bambina cie gnębi 😎

To jest malpiszon jeden! 😎
Jak czytam, ze ty o 23 karmisz a potem o 6 to wygladam tak 😮
Ja jeszcze ani jednej nocy nie przespalam, a Bambina potrafi budzic sie nawet 8 razy i koczowac 🤢
Nie wiem kiedy jej przejdzie takie nocne zycie.

COQUO- JA TEŻ JESTEM ZAZDROSNA !!!MI WYSTARCZYŁOBY RAZ 4 GODZ.CIĄGU SNU A POTEM NIECH SIE BUDZI CO 2 GODZINY 🙂

• Mamusie
CANDYNS napisał(a):
coquelicot napisał(a):
pammat napisał(a):
coq- bambina cie gnębi 😎

To jest malpiszon jeden! 😎
Jak czytam, ze ty o 23 karmisz a potem o 6 to wygladam tak 😮
Ja jeszcze ani jednej nocy nie przespalam, a Bambina potrafi budzic sie nawet 8 razy i koczowac 🤢
Nie wiem kiedy jej przejdzie takie nocne zycie.

COQUO- JA TEŻ JESTEM ZAZDROSNA !!!MI WYSTARCZYŁOBY RAZ 4 GODZ.CIĄGU SNU A POTEM NIECH SIE BUDZI CO 2 GODZINY 🙂

Candys no niektorzy to maja za dobrze z dzieciaczkami. 😜 Ale wierz mi u mnie wiekszosc nocy to cyrki sa. Mala nawet nie budzi sie na jedzenie budzi sie po prostu i nie chce spac.
Teraz od 20 tylko przysypia i ciagle sie budzi. Usnela mi na rekach jakies 15 minut temu, ale co z tego jak juz ja slysze w lozeczku, ze przemawia do siebie. 🤢
Moze na noc przygotuj choc jedna butelke i niech Cie ktos zastapi w karminiu a Ty sobie pospisz te 4 godziny. 🙂

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
poszłam z ciekawości do łazienki obejrzyć lusterkiem moje 'podwozie' i wiecie co aż się przeraziłam.... 😞 😞 😞 😞 wyglada okropnie 😞 😞 😞

Kochana ja też popełniłam ten błąd, i teraz ten widok mnie prześladuje... nie jest dobrze 😞

• Mamusie
A może to tak u każdego wygląda, tylko nikt tam nie zagląda? Kasiunia co ja mam powiedzieć, jak u mnie już prawie 5 tyg, więc powinno się zagoić i unormować... kurcze, boję się wizyty u gina 😞
Pam Ty małpo!!! jak żeś to robisz, że mała tak śpi??? he??? przyznaj się, że jakieś środki usypiające jej podajesz...

• Mamusie
Witaski dziewczyny z rana 😘
Mały dzis przespał od 23.30 do 6.30 ciągiem ,przewiniety nakarmiony 🙂także o 7 starszy odprawiony do szkoły mały powędrował z łozeczka sypialni do kojca w pokoju i do teraz "gada "sobie z miskami w kojcu i robi sobie drzemki 15 minutowe,a ja juz na obiad przygotowane ,dom ogarnięty pije sobie "kawe" 😉 czekam aż mąż wstanie po nocce i wypad na sklepy.
Co do szczepień to jest to przezycie dla kazdej mamy jak widzi płaczące dziecko ,ale dziewczyny idąc na szczepienie to trzeba się nastawic na to że boli i jest płacz wtedy zacisnąć zęby mocno przytulić malucha wtedy szybko sprawnie sczepienie przejdzie i do domu 😘
a na gorączke jak wystapi to najlepiej maluszkowi podać czopek Paracetamol farmina 50g dla niemowląt 🙂murowane goraczka przechodzi 🙂

• Mamusie
Dzien dobry
U mnie znowu fantazyjna noc 😮 Ja juz nawet spie przy placzu Malej, bo tak chce mi sie spac 🤢
Teraz zamierzam sie na wyjscie do Carrefoura i niestety musze isc tam z Yasmine 🤔 Tylko nie wiem czy mi sie kola wozka w przejsciu kasy zmieszcza 😁 bo z tylku sa duze i szeroko rozstawione 😁
U mnie na szczescie podwozie juz tydzien po porodzie bylo ok, bo tez tam zagladalam. Mam nadzieje dziewczyny, ze po wizycie u gina sie uspokoicie, ze wszystko jest ok.

Mam nadzieje, ze moj malzon tej nocy z glodu nie umarl, bo pizzeria do szpitala nie wysyla zamowien . Bidak. 😁

Czy dla Was posilki staly sie rowniez czyms stresujacym?! 🤔 Tez musicie szybko lykac, bo wasze dzieci sie akurat budza, albo juz placza?! 🤢

• Mamusie
hej mamusie.. maly po szczepieniu nawet ok... wczoraj go nozki i raczka bolaly bo przy przewijaniu i przebieraniu byl placz... ale kapiel jak zwykle spokojna maly sie ladnie usmiechal... ubralam i nakarmilam i o 20;30 poszedl do wozka.. bo moj hrania spi niestety w wozku a lozeczko jest ozdoba w pokoju.. no chyba ze chce cala noc nie spac to wtedy moge go tam dac;p hehe no ale to kwestia na dyskusje nie na dzis bo maly nie spi i za duzo czasu na pisanie nie ma.. obiecalismy sobie z mezem ze zaczniemy go oduczac wozka jak on nauczy sie chociaz troche w nocy spac...no i wracajac do tematu mlody niespokojny do 22 byl wiercil sie poplakiwal no to mysle sobie moze pic mu sie chce bo jakos goraco wczoraj w pokoju bylo.. przystawilam do piersi a on 22;30 usnal wlozylam do wozka i ... spal jak zaczarowany do 4;D zero pobudek.. ja oczywiscie ze swoim maniakalnym uporem budzik ustawiony co godzine i sprawdzalam czy wszystko ok i dodatkowo mierzylam temperature bo balam sie ze po szczepoeniu bedzie ale max mial 37.7 wiec nie tak zle jak zazwyczaj ma 37 to tylko 7 kreseczek wiecej...no i o 4 przewinelam nakarmilam i spal do 9...no pierwszy raz mu sie to zdarzylo bym ja sie wyspala w nocy.... o 7 przyjechal moj tata i zostal z nim a ja polecialam do kosciola zalatwiac chrzciny... no i sie udalo... z naszym ksiedzem jest ciezko no ale na 05.02 mamy zaklepane;D tylko problem bedzie z chrzestna ale cos wymyslimy bo ona na stale mieszka w Wiedniu a nasz ksiadz chce zaswiadczenie ze ona jest praktykujacym katolikiem... i ciekawe komu ma to dac do podpisu w Wiedniu? ;/brrrr moze uda sie tu to zalatwic w parafi gdzie kiedys byla 😜
no maly mam nadzieje zaraz zasnie i trzeba posprzatac troszke, wstawic obiadek, skoczyc na spacer z malym i na zakupy po wedliny i pieczywo swieze;p
wam zycze milego dnia....