Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Agami gratuluje nocki!!!! 🤪 🤪 🤪
No i fajnie, ze Maly tak ladnie przeszedl szczepienie.

A co do chrzcin, to ja sie dziwie, ze ksieza jeszcze jakies problemy robia 🤔 powinni sie cieszyc, ze ludzie przychodza jeszcze dzieci chrzcic. Dla mnie przez te formalnosci akt chrztu pozbawiany jest jakiejs swietosci i uroczystego tonu...

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
kasiuniaa1603 napisał(a):
poszłam z ciekawości do łazienki obejrzyć lusterkiem moje 'podwozie' i wiecie co aż się przeraziłam.... 😞 😞 😞 😞 wyglada okropnie 😞 😞 😞

Kochana ja też popełniłam ten błąd, i teraz ten widok mnie prześladuje... nie jest dobrze 😞

hehe, ja tez to zrobilam, moja wyglada jakby mina tam wybuchla... 😮 tzn tydzien temu tak wygladala, teraz nie zagldam, maz juz szwy mi zdjal, od tej pory juz prawie nie boli 🙂 no coz.. jak patrze na ta glowinke malego to i tak dziw bierze ze w ogole tamtedy przeszla 😁
Coq - ja tez jem w pospiechu a i tak najczesciej nie zdaze do konca 😉
Zaraz mamy gosci w odwiedziny do maluszka, potem moze spacer, zobaczymy co z ta pogoda sie bedzie dzialo...

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

A co do chrzcin, to ja sie dziwie, ze ksieza jeszcze jakies problemy robia 🤔 powinni sie cieszyc, ze ludzie przychodza jeszcze dzieci chrzcic. Dla mnie przez te formalnosci akt chrztu pozbawiany jest jakiejs swietosci i uroczystego tonu...

dziekuje Coq Tobie tez takiej nocki w końcu zycze 🙂) ja wiem ze pewno u nas to byl jednorazowy epizod i pewno skutek szczepienia bo kumpeli mala tez spala dzis cala noc po szczepieni ehhe no ale dobra i jedna noc;D a glowa mnie dzis boli niemilosciernie bo ma snieg w koncu u nas pierwszy raz spac podobno to moze dlatego.. a moze reakcja na te tabletki anty... bo ogolnie ja na leki reaguje zawsze no ale sie okaze... pobiore jeszcze tydzien i zobaczymyu czy tak dzien w dzien bedzie..
co do chrztu to bylam tak nastawiona na klotnie z naszym ksiedzem bo to okropny materialista i problemy nieziemskie robi.. i stwierdzilam ze jak sie nie zgodzi na ta date (a tylko wtedy chrzestna w polsce bedzie) albo bedzie wymyslal to sie go wprost zapytam ile trzeba mu zaplacic by sie po ludzku bez komplikacji to odbylo bo bez kasy sie nie da z nim gadac...no ale chyba wyczul ze na minie siedze jak bylam tam i zalatwil sprawe szybko;p hehe no a chrzest dokladnie jak mowisz traci magiczny urok prxzez cyrki i papierologie jaka tworza... ja slub bralam w innej parafii i udzielal nam ksiadz akademicki slubu i bylo extra wszystkim sie msza podobala, a on nawet kasy nie chcial za bardzo wziac... i mowil na kazaniu jak by nas znal dobrze i opowiadal jak o starych znajomych zero dyskusji o kasie...a ten tu na osiedlu to lekka masakra jest;/
hehe coq wiesz jak patrze na foto yasmine to nie chce mi sie wierzyc ze ona taka terrorystka jak nasz Kubus bo po nim podobno widac ze rozbojnik hehehehe;p

• Mamusie
🙂Witam dziewczyny 🙂
Nadrobiłam wczorajsze zaległości, troszkę się rozpisałyście 🙂
Aniqa111 niestety nie za bardzo mamy się czym leczyc, w sumie to chyba jeszcze gorzej niż w ciązy jest 🥴 Pozostaja metody domowe (czosnek i miód haha), paracetamol w przypadku gorączki i jakieś ziołowe gówna na gardło....Mi przeziebienie przeszło bez jakiegos większego leczenia, w sumie piłam herbatę z sokami z lipy i sosny+ miód.
Co do podwozia to moje wyglada juz ok ale mam wrazenie ze jest jednak trochę "przemeblowane", głownie w środku. Ale lekarz twierdzi ze wszystko ladnie zagojone i jest niby w porzadku 🤔
Wczoraj byłysmy z Weronika w odwiedzinach u kolezanki, mamy 14 miesiecznego chłopca. Podróz samochodem 40 km bez problemu - malutka spała, nowe otoczenie się jej spodobało - duzo do oglądania 🙂 No i byłysmy 3h na spacerze bo we Wro było wczoraj 10 stopni 🤪
ps. dziś nam mija 6 tyg od narodzin - ale ten czas leci. Weronika coraz częściej się uśmiecha 🙃

• Mamusie
CANDYNS napisał(a):
WITAJCIE MAMUSIE .JESZCZE NIE PRZYWYKŁAM DO TEJ STRONKI I ODRUCHOWO WCHODZĘ NA "NASZ BRZUSZEK" 🙂 U NAS TAK SE...KAROLEK PO OSTATNICH TERRORACH NOCNYCH ,WCZORAJ JAKBY SIE TROCHE USPOKOIŁ NOCNA PORĄ ACZKOLWIEK NIE PŁACZE JUŻ PO 4-5 GODZIN CIĄGIEM ALE ŚPI TAK 2 GODZ I BUDZI SIE NA CYCA,POCZYM ZNOWU 2 GODZ....CYC I TAK CAŁY CZAS.CZY TAK MA BYĆ????BO MOZE ON ZA DUŻO JE?I ZA CZĘSTO???OD PORODU PRZYBRAŁ JUŻ PRAWIE 800GRAMM BO WAGA Z PORODU 3870 A TERAZ 4500 .I PUCKI MA JAK CHOMICZEK 🙂 JUZ 3 TYG.MINEŁY OD PORODU A JA DALE TAK ZMĘCZONA I OSŁABIONA ZE HEJ...NIEDOSPANIE,NOWE OBOWIĄZKI,PLUS STARE OBOWIĄZKI ...I PEWNIE TO TAK WPŁYWA.ALE NIEZNOSZE TEGO STANU !!!LUBIE BYC PEŁNA ENERGII I ROBIC 100 RZECZY NA RAZ A NIE BYC SKAPCANIAŁA JAK STARA BABA!!! 😎 CO DO RANY KROCZNEJ -DZIĘKI BOZI GOI SIE ŁADNIE-ALE BIORE ANTYBIOTYK,I MAM SPECJALNA JAKĄŚ MAŚĆ OD MOJEJ PANI DOKTOR BO TE SZWY CO MI SIE ROZLAZŁY KAZAŁA SMAROWAC I PODOBNO ŁADNIE SIĘ ZABLIŻNIŁO 🙂A JAK WASZE MALUSZKI???JAK SYPIAJĄ W NOCY?PROSZĘ NAPISZCIE TO PORÓWNAM SOBIE CZY TO TYLKO MÓJ TAK SZALEJE I TAK WPIERNICZA CO 2 GODZ 🙂 SPOKOJNEJ NOCKI

Nie jestes sama, moj bez wzgledu na pore budzi sie do jedzenia od 2-3 godzinek i tez jeszcze nocki nie przespalam bez przerwy... 😉

• Mamusie
agami napisał(a):
coquelicot napisał(a):

dziekuje Coq Tobie tez takiej nocki w końcu zycze 🙂) ja wiem ze pewno u nas to byl jednorazowy epizod i pewno skutek szczepienia bo kumpeli mala tez spala dzis cala noc po szczepieni ehhe no ale dobra i jedna noc;D a glowa mnie dzis boli niemilosciernie bo ma snieg w koncu u nas pierwszy raz spac podobno to moze dlatego.. a moze reakcja na te tabletki anty... bo ogolnie ja na leki reaguje zawsze no ale sie okaze... pobiore jeszcze tydzien i zobaczymyu czy tak dzien w dzien bedzie..
co do chrztu to bylam tak nastawiona na klotnie z naszym ksiedzem bo to okropny materialista i problemy nieziemskie robi.. i stwierdzilam ze jak sie nie zgodzi na ta date (a tylko wtedy chrzestna w polsce bedzie) albo bedzie wymyslal to sie go wprost zapytam ile trzeba mu zaplacic by sie po ludzku bez komplikacji to odbylo bo bez kasy sie nie da z nim gadac...no ale chyba wyczul ze na minie siedze jak bylam tam i zalatwil sprawe szybko;p hehe no a chrzest dokladnie jak mowisz traci magiczny urok prxzez cyrki i papierologie jaka tworza... ja slub bralam w innej parafii i udzielal nam ksiadz akademicki slubu i bylo extra wszystkim sie msza podobala, a on nawet kasy nie chcial za bardzo wziac... i mowil na kazaniu jak by nas znal dobrze i opowiadal jak o starych znajomych zero dyskusji o kasie...a ten tu na osiedlu to lekka masakra jest;/
hehe coq wiesz jak patrze na foto yasmine to nie chce mi sie wierzyc ze ona taka terrorystka jak nasz Kubus bo po nim podobno widac ze rozbojnik hehehehe;p

Agami chyba generalnie akademiccy ksieza maja cos w sobie pozytywnego. Ja tez wspominam dobrze lodzkiego ksiedza dobrze z naszej akademickiej Tereski 🙂
Moja siostra byla matka chrzestna tego lata u kolezanki w Toruniu i trafili na ksiedza buca, ktory z ambony wyzwal od pajacow fotografujacego brata taty dziecka 🤢 A przy samaym chrzcie na placz dziecka powiedzial " niech placze niech placze co ten diabel z niego wyjdzie" 😮 😮 😮 ...
A co do Yasmine to taki kamuflaz 😎 😁 Wdzien ona nawet grzeczna potrafi byc to i na zdjeciach sie nie zdradza. 🙃

• Mamusie
hej kochane ja już po spacerku mały na początku marudził i nie chciał spać ale udało się i kupiłam sobie chlebuś!! przyszliśmy do domku i spał chwilę i wtedy udało mi się SZYBKO zjeść obiad!!! Potem wyciąganie z wózka i płacz a teraz mały usnął lecz zaraz miną 2 godzinki od karmienia i może się przebudzać

• Mamusie
Cześć dziewczyny my noc jak zwykle przespana mała poszła spać o 1 wstała o 7 więc 6 godz tak czy siak żyć nie umierać mama mi kazała ją budzić o 23 po kąpieli i tak jej się ładnie przestawiło że śpi mi w nocy i nie dostaje w ogóle sztucznego mleka cały czas jedzie na cycach 🙂 byłyśmy u położnej pleśniawki zniknęły więc ładnie ją maltretowałam 😁 nie chciałam żeby dostała antybiotyk i teraz już wszystko jest ładnie zagojone tylko buzia jeszcze fioletowa od gancjany i wygląda jakby jagody jadła 😆
Bylyśmy również chrzciny załatwić z tatą i 26lutego w niedziele na 12 odbędą się więc miesiąc ponad jest na przygotowania 🙂 już widziałam super torta z bucikami na chrzciny 🤪
I ogólnie tatuś nasz do 25 stycznia zostanie przyjęty na oddział w końcu mu pomogą bo kiedyś wam pisałam że ma białkomocz i dzwoniłam dzisiaj do szpitala bo mówili po świętach i w ciągu 12 dni go wezmę także musimy sobie dać radę z Konczitą będę ją brała ze sobą i u mamy zostawiała a ja będę jechała na odwiedziny.. No cóż .. DAMY RADE 🙂 a od poniedziałku miał wziąć tacierzyńskie i w sumie mu się nie opłaca bo musiałby przerwać je a tak sobie weźmie po L4 bo pewnie mu dadzą..
Mała poszła spać teraz spacerowałyśmy dzisiaj półtorej godzinki i teraz zjadłam obiad bo dzisiaj miałam kluski serowe 🤪 i kimne se z nią 😎
Co do mojego podwozia jest takie jakie było więc bardzo się ciesze 😆
holi32 twój mały chyba ma taki nos co ty nie? 🤪 tak właśnie patrzę na zdjęciu 😜
coq Kitka na prawdę wygląda jak aniołeczek a takie niezłe ziółko z niej jest no no 🙃 😁

• Mamusie
Udalo sie na w nosidelku wyskoczyc na 10 minut na spacerek 🙂 tak miedzy jedna a druga sniezyca 🙂 na wiecej chyba dzis nie ma co liczyc 🙂
Nosidelko super 😁 Maly sie bezproblemu w nie miesci jest dosc twarde wiec podtrzymuje plecki i ma zaglowek dla niemowlaka wiec glowka tez zawsze na swoim miejscu 🙂

• Mamusie
hello 🙂 moje podwozie dobrze się sprawuje 🤪 szybko się zagoiło i dostało nagrodę 😎 same sobie dodajcie resztę 😎 nic Wam nie powiem!!
my spacer dzisiaj odpuszczamy bo też wietrznie i zamieciowo.co by mi łba nie urwało... znalazłam superanckie ciasto z kaszą manną.zaraz znajdę to linka zapodam.

• Mamusie
A ja chyba tej zimy sniegu nie ujrze... i dobrze niech tak bedzie 🙃
Pam Tobie sie trafil prawdziwy aniolek, moj to taki przebieraniec 😎
Basienka jestes zadowolona z nosidelka? A jakie masz? Ja bardz chce kupic chuste, no ale one troche kosztuja.
Asia a co Ty taka bez oklaska? Zapodaje jednego 😘

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
hello 🙂 moje podwozie dobrze się sprawuje 🤪 szybko się zagoiło i dostało nagrodę 😎 same sobie dodajcie resztę 😎 nic Wam nie powiem!!
my spacer dzisiaj odpuszczamy bo też wietrznie i zamieciowo.co by mi łba nie urwało... znalazłam superanckie ciasto z kaszą manną.zaraz znajdę to linka zapodam.

No nie mow, ze ten...? 😎
Ja to sie boje, przed wizyta u ginegolog nawet nie probuje. A potem to chyba i tak bede sie bac 🤢

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
no i jestem nowym użytkownikiem i nie mogę linka dać...dzięki COQ za oklask.nie przywiązuje do nich uwagi nawet....możesz linki wklejać?? to Ci na GG prześle i walniesz co??a takie ciacho znalazłam super że hej! zrobie je dzisiaj albo jutro na goście 🙂

No to dawaj link! Wkleje! Za ciasto Ci sie oklask nalezy 😜

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Basienka jestes zadowolona z nosidelka? A jakie masz? Ja bardz chce kupic chuste, no ale one troche kosztuja.

Bardzo jestem zadowolona 🙂
Ja ma Red Castle Sport dla dzieci od 3,5 - 12 kg.

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

A ile placilas za nie Basiu ?
Znalazlam tu na jednej stronce - 80 eurosow sobie zycza.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):

A ile placilas za nie Basiu ?
Znalazlam tu na jednej stronce - 80 eurosow sobie zycza.

kolo 150 zl placilam