Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dorianna mój mały ma gips zmieniany co tydzień. za pierwszym razem miał 10 dni, a teraz co tydzień. w poniedziałek założą mu 4 gips. a jak długo jeszcze to nie wiem... lekarz powiedział, że tyle ile będzie trzeba. a oni sami nie wiedzą, bo monitorują sytuację na bieżąco.

3mamy kciuki, oby juz niedlugo!!

• Mamusie
Moja Yasmine, chce dzis tylko na rekach spac 😮
Od kapieli potorej godziny usypiania a i tak dopiero na rekach usnela. 🤢

Wiec tak siedzimy i co chwila w ramionach ladujemy.

A ja ogladam sobie "Jak wychowac malucha"
http://www.youtube.com/watch?v=ygnpcowawiQ&feature=related

p.s. Pierwsza mentorka i jej metoda mnie przerazaja 😮

• Mamusie
Cześć dziewczyny u nas dzisiaj tatuś był z małą na spacerku rano później przyjechała siostra ze szwagrem i siostrzenicą więc czasu nie miałam żeby wpaść .. a jutro jedziemy do mojej babci a Konstancji prababci 😜 grafik napięty 😎 mała śpi po kąpieli i o 23 będę ją budzić 🙂
nadia85 a przed kąpielą ona śpi czy co robi?
marika321 tak na cycku całą noc przesypia po tym jak ją karmię o 23 🙂
aaagaaa no mam aniołka mam 🤪 Mam nadzieje że Maciusiowi jak najszybciej gips nie będzie potrzebny!
dorianna trzymam kciuki za twojego synka żeby jak najszybciej wyzdrowiał i życzę mu jak najlepiej 😘

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
ja dopiero nadrabiam .....

dorianna zdrówka wam zyczę!!

pamm a Twoja niunia to na cycu tyle do rana przespi?????

candys a Ty dokarmiasz butlą na noc???

wanilia masz linka do tych obrazkow? juz ci sie kiedys pytalam.
marika - smok obowiazkowo 😉

marika321 moja tez spi w nocy w jednym rzucie nawet 7h i to na cycu 🙃 Za to w dzień prawie wcale ostatnio...Jak ma dobry chumor to mi to wcale nie przeszkadza, gorzej jak zaczyna marudzić. Osttanio jest tak że w ciągu dnia tylko na spacerze zasypia. Teraz od dwoch godzin leży na łóżku i nie chce zasnąc 😮 Trochę popłakuje, trochę cwiczy wydawanie innych dzwięków a troche się gapi w czarno-białe obrazki na ścianie 😉

cloe pytałaś i wstawiłam wtedy linka 🙂
http://baby.zorger.com/

• Mamusie
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):

wanilia masz linka do tych obrazkow? juz ci sie kiedys pytalam.
marika - smok obowiazkowo 😉

marika321 moja tez spi w nocy w jednym rzucie nawet 7h i to na cycu 🙃 Za to w dzień prawie wcale ostatnio...Jak ma dobry chumor to mi to wcale nie przeszkadza, gorzej jak zaczyna marudzić. Osttanio jest tak że w ciągu dnia tylko na spacerze zasypia. Teraz od dwoch godzin leży na łóżku i nie chce zasnąc 😮 Trochę popłakuje, trochę cwiczy wydawanie innych dzwięków a troche się gapi w czarno-białe obrazki na ścianie 😉

cloe pytałaś i wstawiłam wtedy linka 🙂

oo, dzieki!!! 🙂

• Mamusie
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny u nas dzisiaj tatuś był z małą na spacerku rano później przyjechała siostra ze szwagrem i siostrzenicą więc czasu nie miałam żeby wpaść .. a jutro jedziemy do mojej babci a Konstancji prababci 😜 grafik napięty 😎 mała śpi po kąpieli i o 23 będę ją budzić 🙂
nadia85 a przed kąpielą ona śpi czy co robi?
marika321 tak na cycku całą noc przesypia po tym jak ją karmię o 23 🙂
aaagaaa no mam aniołka mam 🤪 Mam nadzieje że Maciusiowi jak najszybciej gips nie będzie potrzebny!
dorianna trzymam kciuki za twojego synka żeby jak najszybciej wyzdrowiał i życzę mu jak najlepiej 😘

Pamm różnie. Przeważnie po południu śpi, dzisiaj się obudziła o 18.30 i ryk, że głodna. No to karmionko i po 19 kąpiel. I cyc znowu i spanie co chwile przerywane płaczem. i tak do teraz,, i na rekach teraz usypia... ona chyba kupy nie może zrobić.. ostatnie 2 zrobiła wczoraj o 14... to normalne? biedulka moja 😞
Aga, Dorianna współczuję Wam..

• Mamusie
dorianna napisał(a):
Teraz troche mniej przyjemna sprawa... Prawdopodobnie moj maly bedzie musial isc do szpitala, bo chyba ma zakazenie ukladu moczowego, a dokladnie robilam mu badania moczu i ma jakies bakterie, bialko i bardzo metny mocz... Znowu antybiotyk i najmniej dwa tyg. w szpitalu 😞
To wszystko przez to wodonercze, no i sie jeszcze okaze czy bedzie konieczna operacja czy tez moze dodatkowe badania... Biedny ten moj malutki, od poczatku pod gorke... 🥴 😞 🤨
Mam nadziej, ze zadna z was nie bedzie musiala przezywac czegos podobnego i wszystkie malenstwa beda zdrowe 🙂
A teraz ide do lozka, bo trzeba troche pospac.

DORI-BIDENA,BĄDZ DOBREJ MYSLI,MOŻE OPERACJA NIE BĘDZIE KONIECZNA...EHHH ŻAL TAKIEGO MAŁEGO BĄBELKA 😞 ALE LEPIEJ ŻEBY TERAZ SIE WYLECZYŁ I JUZ WIĘCEJ NIE PRZECHODZIĆ TAKICH PRZYKRYCH SPRAW :* TRZYMAJCIE SIĘ

• Mamusie
marika321 napisał(a):

CZESC MARIKA TAK JA RAZ DAJE KAROLKOWI BUTLE W NOCY BO MÓJ SYN MA CZASEM WNERWY KILKUGODZINNE I POŁOŻNA MI PORADZIŁA ABY RAZ DAWAC ZEBY POSPAŁ DŁUŻEJ,ŻEBYM I JA TROCHE ODSAPNEŁA.ACZKOLWIEK NIE WIEM CZY TO COS DAJE BO I TAK NP.BO BUTLI O PÓŁNOCY BUDZI SIE PO 2 GODZ.NA CYCKA I BĄDZ TU MĄDRA 🙂 TAK CZY INACZEJ NASTAWIAJ SIE ZE BĘDZIESZ KARMIC I ZE BEDZIESZ MIAŁA DUŻO POKARMU-PSYCHIKA TEZ DUZO DAJE -JAK SIE NASTAWISZ ZE BEDZIESZ KARMIC TO TAK BEDZIE.JA BYŁAM W SZPITALU JEDYNA NA SALI MOJEJ CO KARMIC PIERSIA CHCIAŁAM I SIE ZAPARŁAM CHOC OD RAZU PYTALI CZY CHCE SZTUCZNE MLEKO DLA MAŁEGO ALE ODMÓWIŁAM I ...KARMIĘ 🙂 POZDRAWIAM CIE I PRZYSTAWIAJ,PRZYSTAWIAJ ... 🙂

• Mamusie
nadia85- ja moja budze chwile przed 18 nawet jak spi godz nie ma ze boli zabawa na leżaczku leżenie na brzuszku itd.. kapiel 18:30 po kapieli cyc dobre 40 min idzie spac i budze ja o 23 musisz do skutku próbować zeby ona sie przestawiła i wyregulowała Ja Tak Robie :-) własnie ją karmie :-) Dobranoc!

• Mamusie
chloe napisał(a):
dorianna napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
ja też właśnie nadrobiłam zaległości

dorianna widzę, że Twój mały jak i mój od początku po lekarzach. Twój ma nerki chore, mój z tym gipsikiem. umęczą się biedaczki małe. życzę Twojemu szkrabowi dużo zdrówka 😘

nadia i coq no to macie problem z Waszymi dzieciątkami i ich spaniem, ale z czasem to na pewno się unormuję, trzymam za to kciuki 😘

Pammat a Twoja Konsti to po prostu aniołek, jak przesypia całą nockę 😆

Chloe ja też nie wiedziałam, że siusiaczka trzeba na dół 😉

a u nas ogólnie dobrze w nocy, budzi się na karmienie, czasem coś postęka i pobudka jest dłuższa, ale daje się radę. ale ostatnio w dzień strasznie marudny jest, znaczy się pośpi chwilkę i się budzi, a w ogóle to w dzień ostatnio śpi tak strasznie niespokojnie, byle jakiś mniejszy hałas i się wierci

No to sama wiesz jak to jest, dopoki dziecko jest zdrowe to nikt nie wie co sie czuje jak dziecko cierpi i musi byc w szpitalu... Nic przyjemnego, nie zycze tego nawet wrogowi...
Ale swoje trzeba przezyc zeby potem bylo dobrze... oby... 🥴
A jak dlugo twoj maly jeszcze w gipsie?

Bidulka, wy sie wycierpieliscie w tym szpitalu 😞
moj maly musial byc pierwsza noc w inkubatorze takze wiem jaki to stres a to byla tylko 1 noc..
a co to za infekcje Twoj Dorianek mial ze musial antybiotyki brac? zwiazana z tym paciorkowcem ktorego mialysmy?

Ulka - gratki dla meza, haha. Moj jeszcze nie odwazyl sie przewinac syna 😉)

Ogolnie to od tego, ze ma wodonercze prawej nerki i mocz nie jest prawidlowo wydalany, bo cofa sie spowrotem i przez to mnoza sie bakterie co powoduje zakazenia ukladu moczowego... Tak to pokrotce wyglada, bo do tego ma jakiec ubytki w tkance nerki i poszerzony moczowod, nie wiem jeszcze co lekarze planuja dalej, bo na badania trzeba czekac w kolejce, taka jest nasza sluzba zdrowia 🤢
Paciorkowiec nie mial nic do tego...

Dzieki dziewczyny za wsparcie, bo bez tego ani rusz 🙂
😘buziaki za to 😘
I ide do wyrka

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dorianna mój mały ma gips zmieniany co tydzień. za pierwszym razem miał 10 dni, a teraz co tydzień. w poniedziałek założą mu 4 gips. a jak długo jeszcze to nie wiem... lekarz powiedział, że tyle ile będzie trzeba. a oni sami nie wiedzą, bo monitorują sytuację na bieżąco.

Oj to tez biedaczek sie nameczy, a co dokladnie mowia lekarze?

• Mamusie
DZIEŃ DOBRY.U NAS NOC NAWET NAWET.O 23 BUTLA 150 WYDULDANA ,POTEM DOSŁOWNIE MI NUTA DO CYCA I OCZKI ZAMKNIETE 🙂 I CO 3 GODZ POBUDKA BYŁA WIĘC NAWET NIEŹLE-CIUTKE SIĘ WYSPAŁAM I TROCHĘ ZREGENEROWANA JESTEM.ALE CUMELEK NIEZASTĄPIONY JEST JEDNAK PLUS PIELUSZKA KOŁO GŁÓWKI KTÓRĄ MAŁY SOBIE TRZYMA RĄCZKAAMI I TAK WTULONY SOBIE ŚPI 🙂 A JAK U WAS NOC???

• Mamusie
cześć kochane my dziś w nocy spróbowaliśmy wybudzić małego od 19.20 do 23.20 spał i o 23.20 wyciągnęłam go z łóżeczka i daje mu na śpiąco cycka i on je z 20 min po czym odkładam do łóżeczka i śpi ale niestety budzi się o 2 w nocy i wrzeszczy na cycka no to mu daje i potem znowu łóżeczko i rano pobudka o 5,25 i nie wiem czy go dziś wybudzać znowu!! hmm a za dnia mały już coraz mniej śpi ale nie narzekam!!!

• Mamusie
dorianna napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

lekarze mówią, że widać znaczącą poprawę ustawienia stópki 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dorianna napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

lekarze mówią, że widać znaczącą poprawę ustawienia stópki 🙂

To dobrze, ze jest poprawa 🙂, a bedzie mial jakies problemy w przyszlosci z chodzeniem?

• Mamusie
Bry 😎

Laseczki kochane moje...pamiętajcie, że przez tyle miechów dawałyśmy radę z radościami i smutkami więc teraz też musimy być dobrej myśli 😘 Pomimo problemowych startów wierzę, że Wasze maluszki wkrótce wyzdrowieją 😘 😘 😘
No i że wszystkie maluchy->terroryści mali dadzą nam się niebawem wyspać jak należy 🙂

• Mamusie
Dorianna Aga ja rowniez trzymam kciuki za wasze malenstwa, bo im sie nazwyczajniej w swiecie zdrowie nalezy 🙂 😘

Nova wszystkiego dobrego dla malego Kajtka na skonczony miesiac 😆

A ja pospalam z Yasmine dwie godzinki. Ona jeszcze spi, bo jak wstala o 9:40 tak do 14:15 oka nie zamknela...tzn. dwa razy mnie oszukala na 5 minut.