Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ulka napisał(a):
hello wczoraj w pore obejrzałam w tv wypowiedz lekarza o szczepieniach skojarzonych i to jednak nie jest to samo co refundowane, bo w tych 5 w 1 i 6 w 1 jest o 2 choroby wiecej - stad ta nazwa...a ja sie zastanawialam czego , to dla tych co jeszcze nie wiedza co wybrac, oprocz błonicy tezec krztusiec - jest polio i cos na h , chociaz pewnie ameryki nie odkryłam, ale wszedzie pisza o odczynach itd a tym nie znalazlam wczesniej

i lekarz mowil jeszcze ze najlepsze na ciemieniuche jest specyfik z mocznikiem

polio i hib tez jest w refundowanych 🙂 dlatego sa 3 strzykawki az.. w 1 blonnica tezec krztusiec, 2 wzw, 3 hib i polio to sa obowiazkowe szcvzepienia na hib polio i musza byc refundowane 🙂
a na ciemieniuche polecam krem mustela... malemu juz tylko troszke zostalo a stosujemy dopiero 3 dni 🙂 i nie trzeba czesax samo po kapaniu schodzi a reszte po kapaniu jak sie dziecko czesze tyo sie sciaga 😉

• Mamusie
Ulka napisał(a):
o hahah to ja nie wiem co ten lekarz gadał w tv , mowil ze lepiej wziasc skojarzone bo szczepimy przeciw wiekszej liczbie chorob niz refundowanmi! taki był sens wypowiedzi , dobrze ze nikomu wiecej nie mowilam o tym bo bym na idiotke wyszła w przychodni czy gdzies!

waga mojej małej to 4200- ale wychodziłysmy ze szpitala 2800 i juz jej nie moge długo nosic, plecy mnie bolą, barki, dwugłowy ramienia, wiec nie wiem co to bedzie dalej!!! a jeszcze 2 miesiecy nie ma, a ja juz marudze ze dla mnie ciężka..

Ulka a moja 2 tyg temu 5500 ważyła, więc teraz pewnie ok 6 kg.. nic mi nie mów na temat bólu 😉 i brzuch mnie wieczorami boli od dźwigania jej.
dalej walczę z przeziębieniem.. głowa mi pęka.. z nosa leci i gardło przy przełykaniu, mam nadzieję, że to nie angina... u mnie słonko świeci i śnieg pada, tak ładnie na dworze a my w domu gnijemy przez to choróbsko..

• Mamusie
cześć dziewczynki 🙂

a u nas jak zwykle przy sobocie brak czasu 😁 rano sprzątanie, potem byłam na zakupach, potem obiad, a potem spędziliśmy z mężem trochę czasu w kuchni: robiliśmy kotlety z kaszy jęczmiennej 😁 oraz szarlotkę 🙂 to nasze pierwsze ciasto w życiu !!! i nie chcę się chwalić, ale wyszło rewelacyjneeeeee 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
witam kochane u nas fajna sobota!!! Rano tak samo sprzątanie potem ja byłam na zakupach i potem obiadek a o 16 byli goście posiedzieliśmy mały spał w tym czasie więc fajnie potem się obudził ale był naprawdę grzeczny!!!
Kąpiel już za nami i karmienie mały Eligiusz śpi i ja za niedługo też idę

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basia ja urodzilam 8 grudnia a wychodzilam 12.
Ale nie wiem czy nie wyszlabym wczesniej gdybym miala mleko.
Chyba po 3-5 dniach 🙂

ATwoja siostra kiedy rodzi?

Wlasnie urodzila 🙂 Chlopak 50 cm 3850 g 😁

Gratulacje ciociu 🙂 to chyba taki grubiutki 😉

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Chyba po 3-5 dniach 🙂

gratulacje Ciociu 🙂

• Mamusie
Moja wczoraj w nocy 6 godzin przespała 🤪 a dziś mamusia ją uspała w łóżeczku i ma nadzieję na powtórkę z rozrywki 😉
Zapomniałabym ☺️ ☺️ wczoraj byliśmy na usg bioderek... wszystko ok... doktor pochwalił, że ma bioderka ja trzymiesięczne dziecko... cokolwiek to znaczy 🙃

• Mamusie
meliska napisał(a):
Moja wczoraj w nocy 6 godzin przespała 🤪 a dziś mamusia ją uspała w łóżeczku i ma nadzieję na powtórkę z rozrywki 😉
Zapomniałabym ☺️ ☺️ wczoraj byliśmy na usg bioderek... wszystko ok... doktor pochwalił, że ma bioderka ja trzymiesięczne dziecko... cokolwiek to znaczy 🙃

super, że bioderka ok 🙂 🙂 🙂

i żeby dzisiaj Julcia też długo spała 🙂

u nas wczoraj Maciek usnął o 19.40 i spał do 1.30 😁 więc też prawie 6 godzin 🙂 potem obudził się o 4.30. a potem ok 6.30 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Chyba po 3-5 dniach 🙂

gratulacje Ciociu 🙂

Dziekuje bardzo 🙂