Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
A w ogóle to DOBRY WIECZÓR 😜

Byliśmy dziś u kuzyna Julki, jejku ona przy nim ruchliwa jest... przebiera nogami, rękami, no w miejscu nie usiedzi 😁 a on leżał jak zaczarowany. Chcieliśmy foto takie "grupowe" zrobić, więc położyliśmy ich na kocyku i Jula dała mu w papę i na tym się skończyło 😜

No i DOBRANOC 🙂 bo spać się chce

no to się uśmiałam 😁 mały rozbójnik z Julki rośnie 🙃 🙃

• Mamusie
Sarah oczywiscie nie spi. mam nadzieje,ze dzieki temu przespi cala noc. Wlasnie kupilam z marktplaats ( takie holenderskie allegro) fotelik do karmienia chicco polly 2w1. Uzywany,a wyglada bardzo zadbany. W srode moj M jedzie do kobitki go odebrac. Zaplace 25euro fakt,ze polezy i poczeka,ale bynajmniej zaoszczedzilam 🤪
Lece sie kapac,bo M z Sarka siedzi.
Dobranoc 😘

• Mamusie
holi32 napisał(a):
dzień dobry kochane mamusie!! U nas nocka też nie taka zła!!! Czasem bywało lepiej ale nie narzekam bo inne mają gorzej!!! Co do gryzaczków to muszę kupić i powiem ci Agami że bardzo podoba mi się ten co ty masz!!!

polecam ci go holi szczerze 🙂 te misie wodne albo smoczki slużą narazie do rzucania nimi;p a ten baaardzo sie podoba... co chwile go łapie i do pyszczka 🙂)

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Agami Kubuś jest śliczny!!! nie mogę się napatrzeć 🙂

bardzo ci dziekuje 🙂) ale Twój Maciuś też mega przystojniak 🙂)
a ogolnie to ja dzieki twojemu foto Maćka w dresiku staram sie chociaz na wyjazdy go ubierac nie w pajaca;D hehe

• Mamusie
dzień dobry tak w ogóle 🙂

u nas nocka dobra 🙂 rano byłam w urzędzie, w sklepie, na poczcie kupić znaczki. Maciek teraz śpi, a jak się obudzi to go nakarmię, przebiorę i idziemy na spacer na pocztę wysłać resztę zaproszeń na chrzciny do Maciusiowej prababci i cioć 🙂 i zostaną tylko 2 do rozdania. do braci męża. oni przyjeżdżają w weekend, więc myślę, że w piątek uda mi się to załatwić 🙂

• Mamusie
😁zien dobry 🙂
U nas noc rewelacyjna.Sarah spala od00:00 do7 a potem od 7:30 do teraz 🤪
Wiecie co,wczoraj tak mi sie zrobilo smutno,ze Sarah tak szybko rosnie a noedawno kopala w brzuchu. Chyba tez Agaaa o tym pisala. Weszlam na brzuszka i tak sobie wspominalam jak to bylo
Wogole zauwazylam,ze dziewczyny, ktore urodzily chyba w kwietniu nadal pisa na brzuszkj

• Mamusie
Witam i ja 🙂
Tez wczoraj wieczorem wspominalam jak to było jak mloda kopniaki sprzedawala w brzuszku i pierwszy raz zatęskniłam za tym.Do tej pory raczej się cieszyłam z braku brzucha i powrotu do formy a ostatnio nawet jak widze kobietę w ciązy to mi się włącza że też chcę 🤪
My dziś pierwszy z pięciu dni bez M, wraca dopiero w piatek. Gdybysmy były tylko we dwie to bym sie nie martwiła ale jest jeszcze pies z którym 3 razy w ciągu dnia trzeba wyjść. No nic, jakos trzeba to ogarnąć 😉

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):
co do gryzakow probowalismy kilka i ten sie sprawdza idealnie 🙂

to jest gryzak elastyczny z koralikami canpola

U mnie problem jest taki ze on za bardzo nie trzyma jeszcze nic w raczkach 😞 chwyci pieluche czasem, moja bluzke ale zadnych zabawek nie 😞

to sama mu wkladaj do raczki a rączke z gryzakiem do buzi przytrzymaj chwilke i pusc... za jakis czas sam zalapie... u mnie grzechotki do reki moj tata mlodemu wkladal jak 2 miesiace mial... i chwila moment i sam zaczal lapac...do buzi to nie trzeba bylo pokazywac.. bo ten gryzak jest gumowy i ma takie wypustki i jak on to ciamka to to go smyra po dziaslach wiec jemu sie podoba 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
meliska napisał(a):
A w ogóle to DOBRY WIECZÓR 😜

Byliśmy dziś u kuzyna Julki, jejku ona przy nim ruchliwa jest... przebiera nogami, rękami, no w miejscu nie usiedzi 😁 a on leżał jak zaczarowany. Chcieliśmy foto takie "grupowe" zrobić, więc położyliśmy ich na kocyku i Jula dała mu w papę i na tym się skończyło 😜

No i DOBRANOC 🙂 bo spać się chce

no to się uśmiałam 😁 mały rozbójnik z Julki rośnie 🙃 🙃

bo te Julki to wszystkie takie są!! wiem coś o tym bo mam Julkę 😁 moze nie bije innych ale ma w sobie tyle energii ze inne dzieci przy niej to kluchy leniwe!

• Mamusie
wiec dzień dobry 🙂 Basieńka współczuje tego ząbkowania 😞 Kasiunia jaki ten Twój maluch ma czupryn wyjechany! takie długaśne ma włosiska!!moja ma takie krótkie...
a dzisiaj moja piękna jak zobaczyła butelkę z piciem tak az nogami i rękami ze szczęścia machała 🙃 zaczyna świadomie dotykać swoich włosków i kocyka i w ogóle,matko jedyna jaka ona się kumata zrobiła!! a to jej gadanie,to aż mnie nogi bolą od stania nad łóżeczkiem i słuchania jak gada.sama teraz nawija do siebie 🤪 no boska jest....cud malina... najnowsze wieści od mojej znajomej co ma termin na 17 marca; była dzisiaj w szpitalu bo mały się jeszcze nie przekrecił i ma cesarkę 9 marca,bo powiedziała jej babka że mały już nie ma szans żeby się przekręcić.więc będzie Kacperek urodzony 9 marca 😁 ach jak sobie przypomnę jak to było....ale cieszę się że już PO 😁 ach i byłam laptopy obejrzeć w 3 sklepach i teraz na necie oglądam i wybór jest taki duży..cięzko wybrać...już wiem mniej wiecej czego chcę ale tyle firm...musze móżgownicę odświerzyć bo mi sie lasuje już.....miłego dnia 🙂

• Mamusie
agami napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):
co do gryzakow probowalismy kilka i ten sie sprawdza idealnie 🙂

to jest gryzak elastyczny z koralikami canpola

U mnie problem jest taki ze on za bardzo nie trzyma jeszcze nic w raczkach 😞 chwyci pieluche czasem, moja bluzke ale zadnych zabawek nie 😞

to sama mu wkladaj do raczki a rączke z gryzakiem do buzi przytrzymaj chwilke i pusc... za jakis czas sam zalapie... u mnie grzechotki do reki moj tata mlodemu wkladal jak 2 miesiace mial... i chwila moment i sam zaczal lapac...do buzi to nie trzeba bylo pokazywac.. bo ten gryzak jest gumowy i ma takie wypustki i jak on to ciamka to to go smyra po dziaslach wiec jemu sie podoba 🙂

sprobuje moze sie uda. Juz mu wkladalam zabawki do raczki, ale nie zajarzyl jeszcze. Chyba wiecej czasu potrzebuje 🙂

• Mamusie
Dzien dobry! 🙂

Czytam Wasze wieczorne "moj/moja spi juz od:..." i smiac mi sie chce, nawet Kasia tobie tej 23 zazdroszcze 😁 U mnie albo od okolo 20 zaczynaja sie drzemki, lbo wogole nie spi. Wczoraj walczylusmy do 2 w nocy 🙃 🤪 Rezultat : pranie czeka na prasowanie i ogolenie pospalabym jesczcze. Aga pisze przed 10 "wstalam rano" - o matko przeciez 10 to ranek 😁

A co do wspomnien, to z malzonem akurat wczoraj i przedwczoraj wspominalismy jakies pierwsze dwa miesiace, moze poltora i te nocne jazdy z Mala 😁 bo wiecie teraz to jest cud miod! 🙃

Dobra ide ogarnac moje siano na glowie, poki Bambina grzecznie sama lezy.

p.s. Wczoraj godzina 1:30 a ja napadlo gadanie 😮, na prawde myslelismy, ze nie skonczy. 😁

• Mamusie
Witam, my rano bylismy juz w przychodni z malym na kontroli, wazy 6,5 kg i ma 64 cm 🙂

Pytalam o te slinienie i wkladanie raczek do buzi to mowila, ze dzieci tak robia nawet 3 miesiace przed pojawieniem sie pierwszego zabka i ze to jest normalne, a jak beda szly zeby tuz tuz to dziasla sa czerwone, spulchnione i tkliwe, a nie biale i twarde...