Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Meliska wszystkiego dobrego dla Julki 🙂 w koncu dzis to juz 5 miesiecy 😘 😘 😘 😘

Najlepszegoooooo!!!! 😆 😘

i chyba jeszcze Dorianek dzis konczy 5 miesiecy. 🙂

...i ktos jeszcze? 🤔

Wlasnie Dorianek tez Wszystkiego dobrego 😘

• Mamusie
agami napisał(a):
a ja dzis dalam Kubie szpinak juz raz jadl i ja lyzeczke mu do buzi a on ryk i wyplul... wytarlam i mysle sobie za chwile sprobuje raz jeszcze i znowu ryk...

moze mu nie spakuje 😉 a to szpinak mozna juz dawac? wlasnie gdzies czytalam ze od 9 miesiaca ale nie jestem pewna.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):

Najlepszegoooooo!!!! 😆 😘

...i ktos jeszcze? 🤔

Dziękujemy 😘
I jeszcze Eligiusz od Holi 🙂
więc dla Dorianka i Elusia od nas też słodkie całuski 😘 😘 😘

• Mamusie
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):

Najlepszegoooooo!!!! 😆 😘

...i ktos jeszcze? 🤔

Dziękujemy 😘
I jeszcze Eligiusz od Holi 🙂
więc dla Dorianka i Elusia od nas też słodkie całuski 😘 😘 😘

No wlasnie Eligiusz!!! 😆 Wszystkiego najlepszego dla synka Holi! 😘

• Mamusie
A w ogóle to dobry 🙂

jakaś masowa produkcja stron dziś 😮 chyba nic z tego nie zapamiętałam ☺️

Wanilia zobaczysz za kilka dni Weronika pokocha te ćwiczenia, na razie to dla niej świeża sprawa, Ty przoorganizujesz swoje życie troszku i będzie gites 😘

Rita nie wiem skąd Wy te teściowe bierzecie 😮 moja też próbuje mi różne kity wciskać jak to kiedyś nie było, ale ja idę z duchem czasu i ona wie, że ze mną dyskusji nie ma 😎 zresztą ostatnio przekonała się, że jednak ja miałam rację i mam nadzieję, że następnym razem w głupie gadki nie będzie się ze mną wdawać 😜

• Mamusie
Ach i dziś czyste szaleństwo... całą 3 pospaliśmy do 10.30 🤪
A później pojechaliśmy do mojej babci i posiedzieliśmy na ogrodzie 🙂
I spotkaliśmy kumpla z synkiem... właściwie rówieśnikiem Julki... z lutego... boshhhhhh miałam wrażenie, że dzielą ich całe lat świetlne 😮 a przecież będą chodzić do jednej klasy... my ledwo pełzamy, a on już biega na nogach 😮

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
agami napisał(a):
a ja dzis dalam Kubie szpinak juz raz jadl i ja lyzeczke mu do buzi a on ryk i wyplul... wytarlam i mysle sobie za chwile sprobuje raz jeszcze i znowu ryk...

moze mu nie spakuje 😉 a to szpinak mozna juz dawac? wlasnie gdzies czytalam ze od 9 miesiaca ale nie jestem pewna.

moze ale ostatnio zjadl sloik caly.. ale ogolnie dzis marudek..na rehabilitacji mi haftowal dzisiaj co chwilke;/ raz to nawet chlusnal;/ ale w domu nic wiec moze za mocno go gdzies nadusila....no a co do szpinaku to chyba mozna bo w sloiczkach jest i taki mu daje:
hipp
bobovita
sto lat naszym malym solenizantom i solenizantkom ;D przylaczamy sie z Kubusiem do życzonek 🙂

• Mamusie
no te grudniowe teściowe to chyba jakieś kosmitki 😉 😉 😉 😉 masakra jakas, dobrze ze mi sie nikt nie wtrynia...
ale dzisiaj napisalyscie, pol godz nadrabiania...
bylismy dzisiaj w odwiedzinach u mojej kuzynki, za 2 m-ce rodzi, a nie ma żadnego brzucha 😮
no dobra, ide usypiac mala, do poźniej

• Mamusie
Ulka chyba musisz z tesciowa na noże pójść bo Ci nie da dziecka wychowac po swojemu 😮 Ja raczej jestem ustepliwą osoba ale jeżeli chodzi o Weronikę to jakos tak inaczej reaguje i nawet sie o kolejke w przychodni potrafię wykłócić 😜
Na rehabilitacji placzu nie było - był megawrzask, masakra, normalnie mokra wyszłam. Jutro szczepienie a w piątek znów fitness, chyba osiwieję 😮

• Mamusie
hejka,
my po szczepieniu. Sarka oczywiscie plakala i byla marudna. Teraz spi a ja mialam podejscie nr.2 zeby nadrobic dzisiejszy dzien na forum 🙂
Rita wiem co czujesz zta tesciowa, bo mam podobna. Moja tez zali sie na nas, ze nie wiadomo jak dziecko wychowujemy. Ech przykre jak cholera...
Wszystkiego Naj dla solenizantow 😘
Wanilia dasz rade 😘
Coq juz niedlugo Pl, pamietam jak ja odliczalam do wyjazdu a Ty wtedy bukowalas bilety na maj 🙂Czas zapierdziela 🤢
Zaraz ide wreszcie prasowac 🤢

• Mamusie
Wanilia, jak my bylismy ten raz na rehabilitracji to Kalina też sie darla, nic z nia nie mozna bylo robic, nawet masazu, który podobno jest przyjemny...jak pisze Agami, to kwestia czasu, a Weronka sie przyzwyczai. w koncu chyba nikt by nie chcial zeby jakas obca baba nas dotykala, w dodatku dziedzie sa na samym pampersie, a to chyba tez stresuje, nie czuje sie bezpieczne... a codzienna rehabilitacja to rzeczywiscie czesto, ale miejmy nadzieje ze szybko beda tez efekty 🙂
a bylam u tej mojej kuzynki, ona oprócz tego, ze za 2m-ce rodzi, ma jeszcze 11 m-czna córke (wpadla 4 m-ce po porodzie 🤢) ta Mala mimo, ze jest rowne pol roku starsza od kaliny to waży troche mniej 🤢 i ciuchy nosi tez rozm. 74 🤢 no masakra, kalina przy niej to nad wiek rozwinieta 😮

• Mamusie
Wanilia, jak my bylismy ten raz na rehabilitracji to Kalina też sie darla, nic z nia nie mozna bylo robic, nawet masazu, który podobno jest przyjemny...jak pisze Agami, to kwestia czasu, a Weronka sie przyzwyczai. w koncu chyba nikt by nie chcial zeby jakas obca baba nas dotykala, w dodatku dziedzie sa na samym pampersie, a to chyba tez stresuje, nie czuje sie bezpieczne... a codzienna rehabilitacja to rzeczywiscie czesto, ale miejmy nadzieje ze szybko beda tez efekty 🙂
a bylam u tej mojej kuzynki, ona oprócz tego, ze za 2m-ce rodzi, ma jeszcze 11 m-czna córke (wpadla 4 m-ce po porodzie 🤢) ta Mala mimo, ze jest rowne pol roku starsza od kaliny to waży troche mniej 🤢 i ciuchy nosi tez rozm. 74 🤢 no masakra, kalina przy niej to nad wiek rozwinieta 😮

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Sare mierzyli i wazyli i ma 65cm i 6890g i wiecie co mi durna powiedziala? Dziecko 4m-czne powinno ostatni posilek czyli mleko dostac o godz. 20tej i do rana juz nic jesc nie dostac 😮Absurd moim zdaniem 😮

hm, no moja akurat tak dostaje, ale co niby zrobic z dziecmi, które sie w nocy budza??? bez sensu gada

• Mamusie
Dziewczyny czy wasze dzieci tez lubia sie "nietoperzyc"? Moja jak tylko znajdzie okazje do spuszcza glowe w dol,no ale do tego jestem przyzwyczajona. Za to dzis rano, w swoim dzikim szalenstwie w lozeczku, zaczela odpychac sie nogami, tak ze wyladawala na samym szczycie lozeczka i glowe wpychala mieszy lozeczko a materac 🤢