Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wzięłam małą na ręce i coś czuje.pierwsza myśl - przypaliła mi się marchewka co dla Mili gotowałam.więc zgadłam.zjarana na czarno a garnek smoła 😮 😮 😮 znowu to samo.jak nie wygotuje wody z jajek to ziemniaki przypale a teraz marchewka...szoruwa będzie...tak nie lubie szorować przypalonych garów...

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
w ogóle dzień dobry 🙂 ale już spadam bo mała jęczy i nie wiem OCB 😮 zjadła i jej nic nie pasuje.

u nnas to samo w wozku nie na macie nie na dywanie nie na rekach nie w lozeczku nie ciagly placz... a przewiniety i nakarmiony....

• Mamusie
Dzien dobry! 🙂
Rita dziekuje za a la Kogucika 🙃 😁 Sliczna jest ta twoja coreczka!!! 🙃
Asia ja juz kilka razy wygotowalam wode i garnek przypalilam; Maz twierdzi, ze kobiety z malymi dziecmi tak maja i juz. Czesto jak wchodze do domu to klucz zostawiam na zewnatrz. No i pisalam, ze butelke jasminowa do kosza wyrzucilam kiedys 🤨

To kto konczy dzis 5 miesiecy? Pamietam, ze termin byl oblegany! 😁

Asia samych slonecznych dni dla Milenki!!! 😘 😘

• Mamusie
Hej,

Asia wszystkiego dobrego 🙂 widze ze niezly prezeznta masz dla malej z okazji 5 miesiecy (przypalona marchewka) 🤪 Tak pozatym to masz racje moje dziecie tez kruszynka. Na ostatniom szczepieniu mial 63 cm i wazyl 5380. To bylo jakies poltorej miesiaca temu. Teraz go nie waze. Widze ze sie dobrze rozwija wiec nie prezjmuje sie jego waga 😁
Nova witamy 🙂 to ze piekna pogoda to wcale sie nie dziwie ze caly dzien na dworze siedzisz 😁 Mam nadzieje ze juz niedlugo skonczy sie i Ciebie remont. A Komunie kiedy masz?

• Mamusie
bry...
ale moja corka szalala w nocy, no pierwszy raz.... o 23 obudzila sie na dobre, dalam cyca, niby zasnela a po odlozeniu do lozeczka ryk...wiec znowu cyc i znowu ryk. potem 20 min drzemka i znowu ryk, znowu 15 drzemka i ryk i tak do 1.30 w nocy 🤢 a o 5 wstala normalnie na jedzenie, mimo ze w nocy oba cycki obaliła 🤢 🤢

• Mamusie
hej kochane!!!! witamy MARZENKA ciebie i twoje dziecię słodziak z niego ale fakt ciałka mu nie brakuje!!! hehehe
My dziś nocka super tylko moj cycek gorzej bo bania jak fiks i trzeba było odciągać~!!!
Dziś idziemy do znajomej na kawę ale jak zwykle się do niej wybieramy to mały ma sen a sen ehhe

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
widze ze dzis straszna cisza na forum, chyba wszedzie pogoda dopisala i wszystkie mamusie poszly na spacerek 🙂

Ja jeszcze w domu. Czekam na meza i wtedy wyjde, bo on dzis od 5 na nogach a w nocy nic nie spal, wiec go zostawiamy zeby sie wyspal. A pogode mamy urocza. 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
widze ze dzis straszna cisza na forum, chyba wszedzie pogoda dopisala i wszystkie mamusie poszly na spacerek 🙂

Ja jeszcze w domu. Czekam na meza i wtedy wyjde, bo on dzis od 5 na nogach a w nocy nic nie spal, wiec go zostawiamy zeby sie wyspal. A pogode mamy urocza. 🙂

Ja mam w przyszlym tygodniu wizyte klienta i musze zrobic prezentacje, ale mam takiego lenia ze probuje ja zaczac robic od dwoch dni 😞 Jako ze jutro mam wolne wiec dzis musze ja skonczyc, a jednem w d.pie 😁

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):

Ja mam w przyszlym tygodniu wizyte klienta i musze zrobic prezentacje, ale mam takiego lenia ze probuje ja zaczac robic od dwoch dni 😞 Jako ze jutro mam wolne wiec dzis musze ja skonczyc, a jednem w d.pie 😁

Niech moc przybedzie do Ciebie!!! 🙂 dasz rade, w koncu to Ty jestes nasza Basia 😉

• Mamusie
Ufff, my już po szczepieniu. Ja nie wiem co jest z tym moim dzieckiem, oczywiście jak tylko lekarka jej dotknela to megaryk i nie chciala sie uspokoić. A przy szczepieniu zaciągneła powietrza, zrobila się czerwona i dopiero jak pielegniarka igłe wyjeła to wypuścila powietrze z wrzaskiem - i na tym skończyła, potem już był spokój 😁 Niestety w ciagu ostatnich dwóch tygodni nie przybrała nic na wadze 🤨 Ale to może przez te temperatury bo widze ze mniej je.
Umowiłam się dziś do Wrocławia do neurologa ktory ma rewelacyne opinie - termin wiyty prywatnej na koniec czerwca 😮 🥴 🤨 No nic, po drodze jest jeszcze ten którego umawiałam dwa tyg temu - pod koniec maja

• Mamusie
Dziewczyny Konsti ma mini jelitówke dostałyśmy syrop i ten probiotyk dalej mam podawać jak będzie dobrze to w przyszłym tygodniu na szczepienie bo już są szczepionki 🙂
dzisiaj ją ważyłam i ma 6580 🙂
my też kupiłyśmy body w biedrące 74 cm za duże ale trochę ponosi 🙂 różowe z misiem białe z misiem i białe co są całe z misiami 🙂 mała poszła spać a ja idę wstawić ziemniaki M wraca o 15

• Mamusie
Wanilia ja bym sie na razie nie zamartwiała tym że Weronisia nie przybrała przez 2 tyg,podobno nieraz dzieci tak mają-nie traci na wadze a to jest najważniejsze a faktycznie jak dzieciątka chorują to apetytu nie mają tak że minie jej to napewno 🙂
a my naszej Majci obniżyliśmy własnie łóżeczko,Adam chciał poczekać jeszcze ale kilka dni w ta czy w tamtą..... mina Majki bezcenna hehehe tylko ja sie musze przyzwyczaić bo jak spała na górze to monitoring mi ładnie samą buźke łapał i widziałam np czy się ślini i ulewa a teraz widać ją całą z góry i tak jakos mi dziwnie,pewnie przez pierwsze dni i tak bede zaglądac do łóżeczka co chwile hehe

• Mamusie
zdjęcia i avatary super dziewczyny i wszystkiego naj dla naszych grudniowych 5 miesięczniaków wczorajszych i dzisiejszych bo nie pamietam czy składałam tym wczoraj 😜
novaM narazie jakoś nie odczuwam tego wielkiego dnia 🙃 chyba jak będzie już tydzień przed to dostanę zgorem 😮 🙃
wanilia no dokładnie i kazała mi kupić kleik ryżowy bez smaku na noc bo mówi że jak ona ładnie śpi po kąpieli do rana to żebym jej nie budziła o 23 to jak jej dam to będzie ją dłużej trzymać ale oczywiście bez smakową bo jakby miała ze smakiem mogłaby jeszcze bardziej się okichać biedulka mam nadzieje że jej przejdzie jak najszybciej i wody jej daję do popicia i muszę szczykawką bo z butelki nie chce 😁