Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aniqa1111 też mamy walca z różnymi wygibasami do piosenki "Popłyniemy daleko" 🙂 Kalinka najważniejsze że jest zdrowa ładnie przybiera na wadze 🙂
Agami jak tam mój patent ze strzykawką?
Basienka84 a ja słyszałam że pierwsze słowo to tata 😜 i twój mąż jest dobry nie ma różnicy w kaszce 😁 ale te typy tak mają 😜
Rita ale Majeczka ma muche 😎 moja krzyczy EJ HEJ NIE 😁 a jeżeli chodzi o zostawianie Konsti to ja ją zostawiam ale tylko w łóżeczku albo na leżaku jak ogląda bajki ale to jak muszę iść do wc.. bo na dywanie samej jej nie zostawie bo stefan niby się nią nie interesuje a już nie raz jej ręce lizał 😁 a ona tak się wtedy cieszy 🙂 najlepiej jak go szczapi za girke lub za karczycho wtedy trzeba ich rozdzielac 😁 ogolnie nie pozwalam jej dotykac za bardzo go ale czasem juz tak na niego patrzy i próbuje go kopnąć że muszę zobaczyć co bedzie dalej pózniej jej od razu rece myje 🙂
wanilia nie wiem czy słyszałaś o takich niemieckich chusteczkach do prania ? jak wrzucasz jakiś mix do prania małej wiadomo że nie pierze się białych kolorów ciemych oddzielnie bo pralke miałabym co 2 miesiące a tak jak wrzucasz wszystko i dodajesz tą chusteczkę to ona ściąga wszystko na siebie i dzięki temu nic nie jest pofarbowane 🙂
marika321 Misiu ma piękne oczęta i gratulacje jeszcze raz ząbka!!!!! 😘
Beata26 😘
coq dobrze że już się szykujecie WIELKIIIIIIIMI Krokami do wyjazdu to już w przyszłym tygodniu 🤪
To też wale dalej na białą sale 🙃 DOBRANOC 😘

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 🙂

a u nas ostatnio Maciek wysypia się dość szybko i wstaje ok godziny 4.50-5.00 🙃 co prawda śpi od 19.30. myślałam, że jak później go położymy to pośpi dłużej, i jak przedwczoraj spał od 20.40 to i tak obudził się o 5 🤪 dobrze, że Mateusz jest to z nim rano urzęduje, a ja śpię, ale do 6 tylko 😎 gorzej jak pojedzie, co ja wtedy zrobię? 😉

• Mamusie
Maciuniek ze swoim ulubionym pieskiem 🙂

A to mój mały mężczyzna w swoich pięknych okularkach 😁 musimy kupić drugie takie same 🙂

no i w końcu udało mi się uchwycić moment kiedy stopa jest w buzi 😁 a z moim synem to bardzo trudne było, gdyż kiedy tylko widzi aparat to nagle przestaje robić wszystko co robił i pozuje 😜

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Aaagaaa śliczne zdjęcia, no i ten listek 🤪 Wydaje mi się że się Maćkowi buźka zmieniła - tak mu złagodnialy rysy. Na tym golaskowym zdjęciu bym go pewnie nie poznała. W okularkach rzeczywiście fajowo wygląda 🙂
Pamm jak się nazywają te chusteczki i gdzie je kupić??

• Mamusie
pam sprobuje dzis bo musial mi maz kupic strzykawke 😜 bo w domu mam jedna ale nie wiem od czego on tzn Kuby na bank ale chyba od lekow jakis....
my dzis spalismy od 23 do 8 z przerwa o 2 ,,..obudzil sie z takim placzem i ani cyc ani noszenie ani bujanie.... po 20 minutach wrzaskow usnal mi na rekach....chyba cos go bolalo....
wysypka zaczyna powoli blednac....no i dzis zauwazylam ze znalazl sobie nowa pozycje do spania i nie za bardzo mi sei ona podoba... bo jak go poloze na plecach to przewroci sie na bok sam i to by bylo ok gdyby nie odginal do spania glowy na maxa do tylu;/
Rita witaj w gronie nadwrazliwych matek... ja mlodego na krok samego nie zostawiam.. w zyciu nie dalabym go do spania w innym pokoju bo ja nadal wstaje do niego w nocy.... nie ma poduszki bo przeciez matka wkrecila sobie ze sie moze udusic... dalej boje sie tej ... lozeczkowej nawet nie napisze ale wiecie o co chodzi... ogolnie fiola mam na punkcie mlodego i wszyscy mi mowia wlasnie ze on juz nie ma tygodnia by juz nad nim nie skakac a ja nie umiem sie pohamowac i nawet maz juz sie poddal i stwierdzil ze jak chce wstawac to mam wstawac on nie bedzie....
my dzis jedziemy do moich rodzicow do niedzieli bo dzis ide z mezem na koncert dżemu.... o 20 wypaie maego nakarmie i mama moja z nim zostanie..
coq trzymam kciuki za te wyniki najmocniej jak tylko potrafie...
wanilka fajnie ze postepy sa.... i ze do wakacji koniec my bedziemy chodzic w wakacje co 2 tyg na kontrole do rehabilitantki by nam pokazywala nowe zabawy...
aaagaaa nasz picasso hehehe a fotencje cudne... okulary zajefajne;D
marika piekny zabek i jakie piekne oczyska;D

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Agaa zarąbiste fotki małego 🤪
Beatka czekam na plecki 😉
Ulka nasza też się tak nakrywa-ja jej kłade na koniec kołdry ciężkie misie żeby nie mogła dalej się nakryc niż do pasa i póki co-to zdaje egzamin
widze że nie tylko ja panikuje 🙂 wgle to mam wszystkie filmiki z pierwszą pomocą w małym paluszku i ciągle szukam nowych dolegliwości w necie i ucze się jak wtedy sie postępuje 😮

• Mamusie
Wgle to rano dostałam esa że o 10 mam na face wejść-mojej przyjaciólki córeczka grudzień 2010 od kilku dni w nocy przez sen krzyczy jak by ją ze skóry obdzierali i się bije i wyrywa sobie włoski z głowy-masakra, doradziłam jej pójście z nią do lekarza bo to pewnie na tle nerwowym i powinna dostawać coś uspakajającego-rano jak sie obudzi,nic nie pamieta i co noc to samo 😞

• Mamusie
Aga super zdjecia Mackowe 😆
Rita a moze podeslij mi jakies filmiki z pierwsza pomoca, bo przyznam,ze ja w tym cienka jestem. W ogole chcialabym jakis kurs ukonczyc jak udzielic komus pomocy w wypadku, bo nic nie pamietam z PO. 🤢
U mnie dzis ladna pogoda, wiec mam zamiar korzystac. 🙂 Musze wybrac sie do pewnego sklepu i akies prezenty nakupowac, bo zawsze cos superasnego mozna tam znalezc.

Moja corka budzila sie dzis niezliczone razy w nocy 🤢 Mialam wrazenie , ze co chwile sie do niej podnosze i daje butelke...

• Mamusie
helloł 🙂 ja tylko na chwilę Wam się pochwalić [bMILENKA MA PIERWSZEGO ZĄBKA!!!!!!! patrzę na Nią a ona tak zawzięcie smoka przygryza więc mówię - a sprawdzę. wkładam palucha a tam ostry ząbek 🤪 🤪 taki przezroczysty jest i ledwo go widać ale ewidentnie kuje w palucha 😁 no szok! i tak ni z gruszki ni z pietruszki 🤪 żadnych nieprzespanych nocy i w ogóle 🙂 dobra spadam bo wół czeka na krojenie...strogonoff w natarciu 🙃

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
helloł 🙂 ja tylko na chwilę Wam się pochwalić [bMILENKA MA PIERWSZEGO ZĄBKA!!!!!!! patrzę na Nią a ona tak zawzięcie smoka przygryza więc mówię - a sprawdzę. wkładam palucha a tam ostry ząbek 🤪 🤪 taki przezroczysty jest i ledwo go widać ale ewidentnie kuje w palucha 😁 no szok! i tak ni z gruszki ni z pietruszki 🤪 żadnych nieprzespanych nocy i w ogóle 🙂 dobra spadam bo wół czeka na krojenie...strogonoff w natarciu 🙃

brawoooo 🤪 to mamie należy sie prezent za znalezisko 🙂

• Mamusie
Rita napisał(a):
asiadudzika napisał(a):

brawoooo 🤪 to mamie należy sie prezent za znalezisko 🙂

no nalezy sie jak nic;D hehehe u mojego byl atak i slinienia i gryzienia i teraz wszystko przez ta chorobe ucichlo.... ale za to dziecko mi wrocilo do siebie,... bawil sie 2 godziny sam na kocu a ja w tym czasie pastowalam na okolo niego podloge i sprzatalam pokoj i jedno okno zdarzylam umyc;D tzn szybke bo okno mylam ale moj maz z synem jak chodzi to po oknach raczkami smaruja i sa tysiace malych paluszkow:P

• Mamusie
Gratulacje dla jednozębej Milenki 🤪 To nam się ząbki sypią 🙂
Ja własnie wróciłam ze spaceru i malych zakupów po drodze. Umówiłam się z tą opiekunka z którą juz kiedys gadałam bo stwierdzilam że nie dam rady wysłać tego mojego dzikusa do żłobka. Ona by chyba tylu obcych nie przeżyła - a ja to wogóle 😮 tak więc szłam na to spotkanie i się zastanawialam czy się babka zgodzi na 1000zł miesięcznie za pełen etat bo stawki są taie albo nawet trochę wyższe z tego co podpytywałam a ona że teraz dostaje 500 zl więc by chciała 500-550 😮 😮 😮 Trochę mnie zszokowała - to wychodzi 3,5 zł na godzinę 😮 Stanęło na 800zł - nie miałabym sumienia płacić komuś takiej złodziejskiej stawki, w końcu bedzie się zajmowała moim dzieckiem a nie kotem czy psem...Z drugiej strony to ja chyba jakaś głupia jestem 🙃 A Wy ile będziecie płacić?

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ja własnie wróciłam ze spaceru i malych zakupów po drodze. Umówiłam się z tą opiekunka z którą juz kiedys gadałam bo stwierdzilam że nie dam rady wysłać tego mojego dzikusa do żłobka. Ona by chyba tylu obcych nie przeżyła - a ja to wogóle 😮 tak więc szłam na to spotkanie i się zastanawialam czy się babka zgodzi na 1000zł miesięcznie za pełen etat bo stawki są taie albo nawet trochę wyższe z tego co podpytywałam a ona że teraz dostaje 500 zl więc by chciała 500-550 😮 😮 😮 Trochę mnie zszokowała - to wychodzi 3,5 zł na godzinę 😮 Stanęło na 800zł - nie miałabym sumienia płacić komuś takiej złodziejskiej stawki, w końcu bedzie się zajmowała moim dzieckiem a nie kotem czy psem...Z drugiej strony to ja chyba jakaś głupia jestem 🙃 A Wy ile będziecie płacić?

Wanilia mysle, ze dobrze zrobilas! Ludzie na prawde czasem wykorzystuja innych, masakra. Nie wiem ile moja siostra placi, ale powyzej 1000zl chyba, ale to w Gdansku.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):

Wanilia mysle, ze dobrze zrobilas! Ludzie na prawde czasem wykorzystuja innych, masakra. Nie wiem ile moja siostra placi, ale powyzej 1000zl chyba, ale to w Gdansku.

no dokładnie,tymbardziej że to tak odpowiedzialne zajęcie