Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Rita napisał(a):
uff Majcia wykąpana,teraz tata ja karmi a ja lece do szorowania,mam tak spalone od słońca ramiona że z bólu chyba się pod prysznicem posikam 🤨
Aniqa Twoja córeczka i tak ma wielkie szczęście że prawie pół roczku mogłaś ją karmić 🙂
buziaki i do jutra
😘

tak wlasciwie to niecale 4 m-ce, bo przez dwa nie akrmilam, bo bralam tabletki

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej kochane!!! Jakoś nam dzionek minął!! Mały raczej grzeczny tylko czy wy też tak macie że jak wam dzieci śpią na spacerku to oki a jak już się obudzą to chwilkę grzeczne a potem zaczyna się marudzenie bo mój mały tak właśnie ma!!! Na rękach owszem i cisza jest!!!!
Agami to miałaś dziś załatwień!!!
AniqA MYŚLĘ ŻE będzie wszystko oki i będziesz mogła karmić małą ale i tak już przez prawie 6 mies dałaś jej to co najlepsze i już tak cycka nie musi jeść a powiedz mi kiedy ty jej dajesz cycka w nocy i za dnia ile razy!!!
Asiaaa kochany pasiaczek fajne zdjęcia
Nadia no laseczka z ciebie fajna z was rodzinka

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
meliska napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂

Nadia Tosia wygląda na kruszynkę małą 😘 a Ty w nowym kolorku super... jaka odwaga z blondu na rudo 🤪 a i rodzinka pikna... czy Twój mąż ma długie włosy?

hahahah wyobraziłam sobie jego w długich włosach...hahaha... nieeee. ma króciutkie, a to chyba ławka wkleiła mu się w głowę 🙂

a już go sobie wyobrażałam w długich i rozwianych włosach... szkoda 😜

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hej kochane!!! Jakoś nam dzionek minął!! Mały raczej grzeczny tylko czy wy też tak macie że jak wam dzieci śpią na spacerku to oki a jak już się obudzą to chwilkę grzeczne a potem zaczyna się marudzenie bo mój mały tak właśnie ma!!! Na rękach owszem i cisza jest!!!!
Agami to miałaś dziś załatwień!!!
AniqA MYŚLĘ ŻE będzie wszystko oki i będziesz mogła karmić małą ale i tak już przez prawie 6 mies dałaś jej to co najlepsze i już tak cycka nie musi jeść a powiedz mi kiedy ty jej dajesz cycka w nocy i za dnia ile razy!!!
Asiaaa kochany pasiaczek fajne zdjęcia
Nadia no laseczka z ciebie fajna z was rodzinka

u nas karmienie wyglada nastepujaco:
6 rano - cyc
9 cyc
11 cyc
14 obiadek i ciutke cycka na dopitke (ale bierze dosłownie kilka łykow)
17 pol sloiczka deserku i cyc (ale też troche, bo jakos malo glodna jest o tej godzinie)
19.30 cyc
i czasami raz w nocy cyc miedzy 23 a 1 w nocy

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
Zasnęła... chyba była niedopita, bo z tych 60 ml zrobionych wypiła 30 ml... ajć głodomorra moja ☺️

a dajesz mleko juz 2" czy ciagle "1"?

Jeszcze 1, ale dodaję już miarkę 2, bo to się tak stopniowo przechodzi
Nawet ostatnio Holi pytała o przejście na 2 i ja zabłysnęłam, że czytałam o tej stopniowej zmianie mleka haha ja ostatnio patrzę a to na puszce pisze 😜

• Mamusie
łoooo... Aniqa ale uporządkowane to masz. U mnie to chaos, jak w całym moim życiu 😜 nigdy nic nie jest o stałej porze 🙂 przynajmniej tak mi się wydaje, jutro będę notować o której me dziecko je. zobaczę co ile. Bo generalnie na żądanie i nie kontrolowałam tego.. niestety moje dziecię nie lubi obiadków, pluje nimi, woli deserki.. mam nadzieję, że to się jej zmieni..

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
Zasnęła... chyba była niedopita, bo z tych 60 ml zrobionych wypiła 30 ml... ajć głodomorra moja ☺️

a dajesz mleko juz 2" czy ciagle "1"?

Jeszcze 1, ale dodaję już miarkę 2, bo to się tak stopniowo przechodzi
Nawet ostatnio Holi pytała o przejście na 2 i ja zabłysnęłam, że czytałam o tej stopniowej zmianie mleka haha ja ostatnio patrzę a to na puszce pisze 😜

no my wcześniej jak byliśmy na hipoalergicznym i przechodziłam na normalne Bebilon 1 to też właśnie tak dodawałam stopniowo...

• Mamusie
nadia85 napisał(a):
łoooo... Aniqa ale uporządkowane to masz. U mnie to chaos, jak w całym moim życiu 😜 nigdy nic nie jest o stałej porze 🙂 przynajmniej tak mi się wydaje, jutro będę notować o której me dziecko je. zobaczę co ile. Bo generalnie na żądanie i nie kontrolowałam tego.. niestety moje dziecię nie lubi obiadków, pluje nimi, woli deserki.. mam nadzieję, że to się jej zmieni..

u mnie na odwrót mały zjada słoiczek obiadku a deserki na pół i póki co wszystko smakuje oprócz szpinaku z ziemniaczkami ..

• Mamusie
holi32 napisał(a):
Meliska ja narazie mam całe opakowanie 1 mleka ale jak mi się kończyć będzie to też tak stopniowo przechodzić będę!!! Mówisz tak że jak daje 5 miarek 1 to wtedy daję 4 miarki 1 i 1 miarkę 2 dobrze pamiętam

dokładnie i moim zdaniem możesz już dokupić 2 i zacząć mieszać

• Mamusie
marika321 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
aaa, dziewczyny w Tesco do środy jest promocja na mleko Bebilon 2, 1200gr kosztuje chyba 54zł.
a 800gr kosztuje 43zł. więc naprawdę się opłaca

u mnie ostatnio w tesco 1200 bebilon 2 bylo po 49 zł 😎 a 800 -43zł

no u mnie właśnie też

• Mamusie
marika321 napisał(a):
meliska avatar słodki ale nie dawaj jej spinaczy......, w miejscowości obok dziewczynka co prawda starsza gdzieś 1,5 roku się bawiła i ta sprężyna jakoś nie fortunnie się wbiła jej w oko 😞 😞 😞

weź nie strasz 😮 to jej ulubiona zabawka u babci... no cóż będzie musiała się babciunia postarać o jakieś bardziej edukacyjne zabawki 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
marika321 napisał(a):
meliska avatar słodki ale nie dawaj jej spinaczy......, w miejscowości obok dziewczynka co prawda starsza gdzieś 1,5 roku się bawiła i ta sprężyna jakoś nie fortunnie się wbiła jej w oko 😞 😞 😞

weź nie strasz 😮 to jej ulubiona zabawka u babci... no cóż będzie musiała się babciunia postarać o jakieś bardziej edukacyjne zabawki 😉

Nie chce straszyć taka niewinna zabawka a wielka tragedia