Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
W tym tygodniu basen, w zeszłym jazda konna 😉

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/7/sam2511q.jpg/][IMG]http://img7.imageshack.us/img7/1038/sam2511q.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Za tydzien może skok ze spadochronem....? 😜

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wanilia zdjęcia świetne! 🙂

ja też weekend spędzam samotnie, zaglądałam ale nikt nic nie pisał to i ja nic nowego nie pisałam... Maciek nie chce spać, no ale teraz akurat bawi się sam w łóżeczku. i próbuje piłkę wyrzucić między szczebelkami, a ona jest troszkę za duża i się nie mieści 😜 ale skupienie Maćka - rewelacja! 🙂
też się mieliśmy dzisiaj kąpać, ale Maciek miał iść spać i wstać normalnie wyspany. a on usnął o 16 i wstał o 16.15 - dalej niewyspany. no i przez godzinę marudził, płakał, zjadł, płakał etc, już prawie usypiał i znowu płakał... więc do basenu go dzisiaj nie będę wkładać, bo maruda w basenie to nic fajnego 😉

• Mamusie
Aagaa Twoja obecność tylko potwierdza moją teorię o weekendzie bez męża - pocieszamy się na forum 😜
Muszę się pochwalic - wreszcie ugotowałam deserek ktorego nie musze poprawiać tym kupnym. W małej ilości wody ugotowałam 1,5 brzoskwini, pół jabłuszka, pod koniec dodałam pół banana. Zblendowałam, wymieszałam z ugotowaną wcześniej kaszką jaglaną. Jak się komuś nie chce gotować jaglanej to w oryginalnym przepisie do zagęszczenia jest kleik kukurydziany. Jak dla mnie jest pyszny, młoda oceni jak się obudzi 😉
oooo, chyba już 😁

• Mamusie
no to Weronika będzie miała pyszny podwieczorek 🙂

a ja wykąpałam Maćka, bo był mega marudny, dałam mu jeść w trakcie jedzenia usnął, resztę butelki zjadł na śpiąco, przełożyłam go do łóżeczka a on wstał 😮 no i sobie stoi i gada...
a ja już jestem wykończona dzisiaj!!!

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):

Deserek się sprawdził, zjadła ilośc odpowiadającą dużemu słoiczkowi i pewnie zjadła by jeszcze gdybym jej dała 🙂 Za to makaron kukurydziany z masełkiem i ziołami był beeee, musiałam się ratować gotowizną ze słoiczka 🤔 Na jutro planuję zupkę z zielonego groszku 😎

• Mamusie
wanilia napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Deserek się sprawdził, zjadła ilośc odpowiadającą dużemu słoiczkowi i pewnie zjadła by jeszcze gdybym jej dała 🙂 Za to makaron kukurydziany z masełkiem i ziołami był beeee, musiałam się ratować gotowizną ze słoiczka 🤔 Na jutro planuję zupkę z zielonego groszku 😎

widzę, że odezwała się w Tobie kuchenna dusza 😁

Maciek dzisiaj miał brokułową z cielęcinką - dziadziuś mu ugotował 🙂 i na 2 dni jeszcze zostało 😉

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
wanilia napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Maciek dzisiaj miał brokułową z cielęcinką - dziadziuś mu ugotował 🙂 i na 2 dni jeszcze zostało 😉

Bo ja cały czas gotowałam tą samą zupkę warzywną aż w końcu uświadomiłam sobie że Weronika skończy zaraz 8m-cy i naprawdę dużo fajnych rzeczy może już jeść 🙂
Ja nie mogę dorwać nigdzie cielęciny. Mam królika,zamówiłam swojskiego kurczaka i czekam na niego a skąd cielęcinkę brak pomysłu....W sklepach brak

• Mamusie
holi32 napisał(a):
hejka my dziś dużo czasu na świeżym powietrzu więc fajnie a mały nawet nawet grzeczny!!!
Upał mega!!!! ja dziś po 2 piwkach ale spoko i zaraz spać idę!!!!
Fajny deserek Wanilka zrobiłaś

To się holi skuła 🤪 A kiedy wracasz do pracy> bo to chyba jakoś na dniach?

• Mamusie
wanilia napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
wanilia napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Bo ja cały czas gotowałam tą samą zupkę warzywną aż w końcu uświadomiłam sobie że Weronika skończy zaraz 8m-cy i naprawdę dużo fajnych rzeczy może już jeść 🙂
Ja nie mogę dorwać nigdzie cielęciny. Mam królika,zamówiłam swojskiego kurczaka i czekam na niego a skąd cielęcinkę brak pomysłu....W sklepach brak

my mamy mieć swojskiego kurczaka w czwartek 🙂 a cielęcinę kupił mi tata, pakowana próżniowo - cały kilogram...

• Mamusie
cielecine ja zamawiam w zubrze, zygule albo wiejskiej chacie o ile u was sa te sieciowki... to dosc duze sklepy miesne ale mowia kobiety ze to za drogie by bylo na sklepie i tylko na zamowienie...
dobranoc spijcie dobrze..
A no i zapomniałam wam napisać mamy już dwie dolne jedynki q u góry dziaselka mega czerwone

• Mamusie
agami napisał(a):
cielecine ja zamawiam w zubrze, zygule albo wiejskiej chacie o ile u was sa te sieciowki... to dosc duze sklepy miesne ale mowia kobiety ze to za drogie by bylo na sklepie i tylko na zamowienie...
dobranoc spijcie dobrze..
A no i zapomniałam wam napisać mamy już dwie dolne jedynki q u góry dziaselka mega czerwone

Niestety u mnie nie ma tych sklepów, muszę pochodzić i popytać czy mi gdzieś sprowadzą cielęcinę...Gratuluję ząbków 🙂 🙂 🙂
A ja wstałam bo koniec miesiąca się zbliża i jak zwykle siedzę nad papierkami

• Mamusie
My zaliczyłyśmy już plac zabaw - ale była radość na huśtawce z mamą 🤪 Mam nadzieję że teraz Weronika zaśnie to będę mogła trochę popracować.
Dziś wraca M - w ciągu ostatnich dwóch tygodni prawie się nie widzieliśmy 🤔 Gorzej że jutro do pracy a u mnie nadal kompletna demotywacja w tej kwestii 🥴

• Mamusie
Dzień dobry.
Miałam się wczoraj jeszcze odezwać, ale po śniadaniu przyjechałasiostra z dzieciarnią i zrobiło się...jak to z dziećmi. W końcu wieczorem druga siostra przyjechała po Grzesia i wszyscy wyjechali w góry.
Tylko, że wieczorem przeszła burza i na dowidzenia tak nam huknęła, że prądu nie mieliśmy...więc poszłam przed 22 spać. No i miałam się wyspać, ale pół nocy burzowało i spać nie mogłam.
Od rana leje, przestaje, leje.... i parno jest.

Wanilia super, że mogłaś Wernice kontakt z koniem zafundować. 🙂
Chloe gratulacje dla Julka!!! 🤪 🤪

Dziewczyny, a nie żal Wam tych małych...króliczków? ☺️

MojA Bambina już czyni duże postępy w raczkowaniu, więc korzystam z ostatnich chwil kiedy mogę ją spuścić z oka 😉
Ząbki nadal się wyrzynają...a może przystopowały, bo Zachowanie na to nie wskazuje, humor dopisuje.
A wiecie, tak sobie pomyślałam, że Yasmine w ogóle nie wkłada nóg do buzi, tak jak Wy pokazywałyście na zdjęciach u waszych maluchów czteromiesięcznych, że tak robią, tak moja absolutnie nie jest tym zainetersowana 🤔

• Mamusie
Hej kochane my się meldujemy 🙂 wczoraj grilla wrócilismy do mamy po 1 bo tam spalismy 😉 a dzisiaj zaliczony jeszcze PROMETEUSZ w kinie i dopiero dotarliśmy ok 19 do domu młody taki szczęśliwy jak zobaczył swoje zabawki ze dopiero szykujemy się pomału do kąpieli 🙂
Ja narazie zupki wegetarianskie gotuje a mięsne ze sloiczka bo dopiero zaczynam pichcic sama 🙂
Ja wczoraj 2 pieką też walnełam 😉 pierwszy raz od marca 2011 😉
Hmmmmmmm narazie tyle później zerkne wanilia super!!!!!!!!! zdjęcia 🙂
Agami też 😉