Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Hej dziewczyny!

Spadła mi dziś moja Yasminka ze schodów!!! 😞 koszmar 😞

😲 ale wszystko ok? byliście u lekarza? mam nadzieję, że się mocno nie poturbowała... ściskam 😘

Chyba wszystko ok... Nie ma zadrapań, stłuczeń, złamania i zwichnięcia też nie, bo płakałaby i by coś napuchło. Zachowuje się jak zawsze, je i nie wymiotuje.

Poszłam Grzesiowi po sok do kuchni. W tym czasie jak ja szłam moja siostra zamknęła się z Filipem w pokoju, zeby go położyć spać. A Grześ i Maja zostali z Yasminką.
Ech nawet nie chce wspominać jak słyszałam, że coś po schodach spada 😞 Myśłałam że coś dzieciaki zrzuciły, ale zaraz pobiegłam... Nie wiem jak spadała, chyba jakoś bokiem, w locie ją złapałam.Bardzo płakała, była przerażona a ja razem z nią... 😞

fuj, az mi sie słabo zrobiło, jak to sobie wyobrazilam...masakra, ja to bym chyba na zawał zeszla...pamietam jak mi kalinka z kanapy spadła, ten głuchy odgłos uderzenia o podłoge, masakra. Oby Jasmince nic po tym nie było 😘 a pzrzy schodach ja zostawilas czy jak? czy dzieci ja przyniosły, czy raczkowałą do schodów???
a ja godzine temu z roboty wrócilam, a rano znowu na 9, i to w dodatku na 8 godzin...bedzie na ten czas u mamy mojej, bo moj podobno nie ma czasu jutro sie dzieckiem zajac. a najgorsze, ze w niedziele tez do pracy musze isc 😠
siedze sobie teraz sama i pije lecha free 🙂
zaczelam od wczoraj ogranniczac karmienie cyckiem w ciagu dnia, chcialabym zostawic tylko karmienie rano, wieczorem i noca. tylko tak sie zastanawiam, czy powinnam wtedy w ciagu dnia jeszcze dawac jej modyfikowane? bo załózmy, że:
- 9 cycek
- 12 kaszka
- 15 obiadek
- 18 deserek
- 21 cycek
- noc cycek
w miedzy czasie chrupki, jakis owoc, czy soczek.
wiec chyba nie musze już w ciagu dnia dawac jej mleka, czy może powinnam? prosze mądre głowy o rade 🙂

Wanilia, no faktycznie głupie uczucie, ja tez czasami jak wracam z pracy, to sie rzucam na kaline, a ona traktuje mnie jak powietrze, bo akurat sie czyms bawi i ma we mnie poprostu wy***ane 😁
Aga, ciekawe co wy zbereźnicy tam teraz robicie, he???? 😉 😜 🙃 jak Macko zareagował na małżona twojego?
Agami, zaginęłas w akcji?

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa ja ją w pokoju pod oknem zostawiłam bawiącą się książeczką. Dzieci były z nią w pokoju, a ja zeszłam po sok dla siostrzeńca. Mała wyszła z pokoju i do schodów poszła. 😞
Mam nadzieję, że nic jej nie będzie, bo nadal się boję 😞
Na zawał prawie zeszłam, Boże jak mi się ręce trzęsły i nogi gieły pode mną...
Meliska no chować trzeba wszystko, bo teraz dzieci interesują się wszystkim co nowe, a co w zasięgu ręki jest ich.

• Mamusie
U mnie zmlekiem było kilka takich dni, że Mała prawie w ogóle go nie piła. Daje jej rano po kaszce, albo jak na drzemke idzie. Poetm popołudniem i wieczorem przed spaniem. W nocy ostatnio pila tylko herbatkę, ale ostantnie trzy noce jest powrót do mleka.

A chrupki, to właśnie teraz siostra kupiła i Yasmine nie bardzo wiedziała co z tym zrobić. Cay dzień minął zanim jedną zjadła... tak średnio jej podchodzą.
Chleba też sam nie jem jak jej dam do ręki to sobie nim puka w coś, bo ogólnie ma etap na pukanie jedną zabawką o drugą, albo w podłogę.

Aga po jakim czasie twój Macie zobaczył tatę? Ja sie boję, że moja taty nie rozpozna...tzn. że płakać będzie 🤢

• Mamusie
zdaję relację ze spotkania synka z tatusiem po 2 miesiącach: tatuś wszedł a synek schował się w mamusię, ale jak tatuś coś powiedział to synek uśmiechnął się do tatusia i za chwilę już razem się bawili 🙂 🙂 🙂 super!!! jednak to, że czasem rozmawiamy z mężem na głośniku i on mówi do Maćka dużo dało 🙂
ogólnie dzień zalatany, rano coś, potem spacer, potem gotowanie obiadu, o 16 ja na kurs, wróciłam po 19, kąpiel, usypianie (godzina wstawania w łóżeczku i płakania), a potem wspólna kolacyjka 🙂 no i teraz mąż już śpi, a ja do Was zajrzałam 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Dzień dobry!

Nova ale Kajtek się kula co? jakoś przemieszcza troszkę?

Moja Yasminka chyba ma się dobrze, spała jak zawsze i ma dobry humor. Gdyby miała jakieś obrażenia albo wstrząc mózgu to raczej już bym coś zauważyła.

miłego dnia! 🙂 🙂

Hmmm...czy się kula??? A czy osunięcie się z pozycji leżącej i kręcenie się na brzuszku wokół własnej osi się liczy 😮 ?????

A Yasmin niezły wyczynowiec z tego co zdążyłam przeczytać ... ale jak nie gorączkowała i spała normalnie to będzie dobrze 🙂 Gorzej jakby ospała była i wymioty ją męczyły...
Teraz jak u brata byłam to ich maleństwo też zlądowało ale bardziej się przestraszyła niż skrzywdziła ... Olka też kiedyś mi poleciała no ale jak widać maluchy chyba "przystosowane" są do próbowania świata 😉

Pączek od wczoraj gorączkowy jest i po dzisiejszej nocy nie wiem jak się nazywam...
No i od rana znowu to samo...echhh...głupie ząbkowanie...głupie, głupie... 😠 😠 😠

Buziale 😘 😘 😘

• Mamusie
hejka kochane współczucia Marzenka dla
Ciebie i małego Pączka nie martw się szybko przejdzie a mnieeee to czeka i już się boję!!!
Co do wyczynowców Paczek ma czas spokojnie wszystko w swoim czasie u mnie znajoma ma małą co ma 1 rok i dopiero zaczęła raczkować !!!!
Co do podawania mleka kochane to mój mały je dużoooooo mleka bo uwielbia
o 6 bądz 7 mleko potem o 10 kaszka na mleku modyfikowanym potem o 13 zupka ale mało bo moje dziecko jakoś nie lubi potem o 15daje mu 100ml mleka lubiiii potem o 17 deser i o 20 kaszka
ANIQA A GDZIE ty pracujesz ze masz weekendy pracujące???? Jesli mogę spytac

• Mamusie
Dobry, dobry 🙂
Jula po śniadanku i poszła w kimę. Ja chałupę ogarniam... powiedzmy 😜
NovaM współczuje 😘 u nas pierwsze 2 ząbki wyszły niezauważalnie, bo mama dopiero zauważyła kiedy już były 😁 i mam nadzieję, że następne również tak z ukrycia powyskakują. A i zapomniałam fotkę Kajtka skomentować ☺️ " och ach ciasteczko... będzie łamał kobiece serca" 😁
Po dzisiejszej nocy spostrzeżenie... pajacyki na 74 wypad z komody 😁
I pytanko ::: czy Wasze dzieciaczki śpią na poduszkach czy na płasko całkiem?

• Mamusie
eh malo czasu na wszystko... w srode wrocilismy do domu i wielkie sprzatanie z myciem okien itd...
coq mam nadzieje ze z yasminka wszystko ok/....
maly zrobil sie straszna maruda cagle raczki i chdozenie po calymn domu.... jak sie zagrodzi mu by pelzac do lazienki nie mogl to syrena.... teraz tez lezy i probuje wage lazienkowa rozwalic...
z mezem cos ostatnio sie klocimy coraz czesciej.... wlasciwie codziennie i jakos przez to nie mialam nastroju pisac... nei chce wam tu smecic 😞((((((((((((((
maly ma 3 zeby 4 idzie i wyjsc nie moze;/ wyszly dwie 1 i jedna gorna 2 z czego ta gorna 2 wyszla krzywo 😞 i wyglada jak wampirek
teraz maz pokechal do garazu auta sprzatac a ja jak zwykle sama.... na pytanie kiedy mam zrobicobiad jak mlody ciagle placze a jego nie ma to uslyuzalam ze mam cos zamowic;/ eh jak bysmy na to kase mieli... nio nic nie waz moze kryzys jakis ... nie wiem 😞((
ide do tej mojej miałkwy bo juz dadada i placze;/
miło Aniqa ze zauwazylas ze kogos brak...;****

• Mamusie
Meliska u mnie jest spanie na płasko. Poduszkę podkładałam tylko jak był katar. Jakoś nie widzę, żeby mała miala potrzebę spaia na podusi.
Moja poszła spać, a ja sprzątam.

Nova kiepska sprawa z tymi ząbkami. U mnie chyba też dość gładko poszło, bo ani nie było zbyt zaczerwienione dziąsło ani gorączki...no mama mówi, ze ten katar mógł być od zębów. Ale marudzenia to najwyżej jeden dzień. 🙂 Niej się Kajtek trzyma!!! 😘

• Mamusie
Agami jak Ci smutno to pisz, jak nie masz oporów to zawsze lepiej się wygadać.
Ja tam za mężem ostatnio zaczęłam tęsknić. Choć przyznam szczerze, że jakoś tak w ciągu pobytu, jakoś specjalnej tęsknoty nie czułam 😜 to chyba z zadowolenia, że tu jestem i z świadomości, ze jak wrócę do francji to będziemy razem dłuuuugo.
Agami a to co napisałaś o tym obiedzie i płaczącym małym, to tak jak bym moją siostrę widziała. Jej Filip też ciągle "mama mama" a mój szwagier z siebie ruszyć się i zająć się nim to ciężko... Mało jest facetów, na których nie trzeba by było narzekać.
Nie przejmuj się kryzys minie. 😘

• Mamusie
meliska napisał(a):

Po dzisiejszej nocy spostrzeżenie... pajacyki na 74 wypad z komody 😁
I pytanko ::: czy Wasze dzieciaczki śpią na poduszkach czy na płasko całkiem?

U nas też już 80/86 króluje 😎
Mój śpi całkowicie na płasko 🙂

@ Agami - kochana kryzys czasem jest potrzebny, a jak czasem obiadu nie zrobisz a sama się kanapkami najesz to on zrozumie, że też jest potrzebny bo inaczej głodny będzie chodził albo co gorsza sam będzie musiał robić...
Będzie dobrze lalka 😘

• Mamusie
Witam 🙂
meliska napisał(a):
Wanilia nie smutaj 😘 rozumiem, że to się może przykro zrobić, ale jak sama piszesz, że przed drzemką Wercia była i pewnie zmęczona i jak wstała to pewnie ze szczęścia szalała, że mamusia jest 🙂 a Twój mąż nie pracuje, że całe dnie z Weroniką spędza?

M pracuje na uczelni więc teraz ma wakacje 🙂 I powiem że nie mam powodów do narzekania bo się małą wzorowo zajmuje i nawet wstawi pranie i zmywarkę oporządzi 😉
NovaM Weronika też głównie na brzuszku dookoła własnej osi, troszkę pełza jak jej zależy...Tak więc do mobilnych nie należy 😜
My śpimy na takiej zpełnie płaskiej poduszeczce, nie wiem czy Weronika zauważyłaby różnicę gdyby jej nie było
Co do rozmiarów to u nas 74 też się pomału kończy ale tylko na długość czyli wypadają pajacyki i bodziaki. Koszulki, bluzy, sweterki i kiecki spokojnie dają radę 🙂
Coq współczuję przeżycia z upadkiem Jaśminki....Najważniejsze że nic się nie stało. W takich momentach przestaję żałować że Wercia jak się ją posadzi tak siedzi
Hmmm, a do nas dziś przyjeżdza siostra mojego M. Zadzwoniła z dwie godziny temu jakie mamy plany zapytać. Zobaczy bratanicę trzeci raz dopiero a mieszka 150 km od nas więc to chyba nie jest az tak daleko? Sama nie ma rodziny i a brak czasu nie narzeka więc mam mieszane uczucia 🥴

• Mamusie
Czesc laski

My uderzamy właśnie na jakiś tydzień znowu szczawnicy, było by wszystko zajebiscie gdyby całą drogę nie lało........ Ja nadaje z auta jesteśmy gdzieś za nowym sączem........
Mimo wszystko wierzę ze wypad wypali....bo weekend poprzedni był lux 😉

Yasminka ciocia mocno całuje!!!!!!!

U nas mały smiga po całym domu ale dopiero zaczyna sam siedzieć....narazie muszę go pilnować bo lubi się gibnac.....

• Mamusie
hej kochane sobota jakaś nudnawa!! ja zafarbiłam dziś włosy i na galerię skoczyłam a mały był z teściową teraz ją na maksa wykorzystuję!!!
Chyba na spacer pójdziemy bo się pogoda zrobiła!!!
Mój mały śpi bez poduszki bo on by tą poduszkę na sobie miał podczas snu ale ma nieco wyżej materac ręcznik ma podłożony pod materac